Προς το περιεχόμενο

Καλύτερο (εσωτερικό) DVD-Recorder (Dual Layer)

Vincanity

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 47
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Το labelflash/lightscribe θέλει ειδικά δισκάκια, τα οποία προφανώς είναι ακριβότερα. Σκοπεύεις να το χρησιμοποιήσεις; Γιατί στο ASUS μου που έχει, δε το χω δουλέψει ποτέ.

Δημοσ.
Επιβεβαιωνω για ASUS. Ειναι ΚΑΙ εξαιρετικα αθορυβα.

Μάλλον είναι LG το 24χ της ASUS όπως και το 22χ (SATA) ήταν liteon, δηλαδή αναβάθμισης στο firmware 1-2 φορές τον χρόνο και αν, τουλάχιστον για το 22χ ακόμα δεν έχει τίποτα η ASUS.

Δημοσ.

Κανενα αλλο που να ειναι καλο και αθόρυβο απο e-shop??

Λέω e-shop γιατι εχω και κατι αλλες παραγγελειες γι'αυτό!!!

Αν μπορείτε βρείτε μου κατι απο εκει μεσα!!

---------- Προσθήκη στις 22:34 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 22:32 ----------

Μάλλον είναι LG το 24χ της ASUS όπως και το 22χ (SATA) ήταν liteon, δηλαδή αναβάθμισης στο firmware 1-2 φορές τον χρόνο και αν, τουλάχιστον για το 22χ ακόμα δεν έχει τίποτα η ASUS.

πιό lg ομως απο το e-shop?

Δημοσ.

LG GH22NS40 = Panasonic chipset χωρίς lightscribe

LG GH22NS50 = Renesas chipset χωρίς lightscribe για το securDisc δεν νομίζω οτι είναι χρήσιμο.

Διαφορές μην ρωτάς είναι σχεδόν ανύπαρκτες σε θέματα έγγραφης, συνήθως τα renesas δεν έχουν 12χ στα DVD-R, οπότε διαλέγεις και παίρνεις όποιο σου αρέσει.

Δημοσ.
LG GH22NS40 = Panasonic chipset χωρίς lightscribe

LG GH22NS50 = Renesas chipset χωρίς lightscribe για το securDisc δεν νομίζω οτι είναι χρήσιμο.

Διαφορές μην ρωτάς είναι σχεδόν ανύπαρκτες σε θέματα έγγραφης, συνήθως τα renesas δεν έχουν 12χ στα DVD-R, οπότε διαλέγεις και παίρνεις όποιο σου αρέσει.

ok thanks!!:-):lol:

Δημοσ.

Εχω καιρό να σχοληθώ αλλά απο ότι θυμάμε απο όταν με ταλαιπωρούσε ενα Nec-Sony (optiarc) που είχα πριν ενα χρόνο, τότε no 1 ήταν τα pioneer τα οποία τα χρησιμοποιούσαν και σχεδόν αποκλειστικά για εγγραφή XBOX 360 disks.

Απο εκεί και πέρα Samsung.

Ενα lg φθηνιάρικο ide που εχω 1,5 χρόνο είναι τίμιο και δεν εχει χαλάσει αλλά αμα του τύχει ταλαιπωρημένο dvd την ακούει λίγο.

Πολύ καλά λόγια ακούω και για τα Asus καιρό τώρα αλλά σαν hardware αποκλείεται να εχουν καλύτερη ποιότητα απο τα LG (αν δεν είναι τα ίδια όπως λέει και ο blackstar παραπάνω).

Τώρα αν παρόλο που φτιάχνονται απο ζάχαρι την παλεύουν καλά για τουλάχιστον 3-4 χρόνια τότε ίσως να αξίζει να πάρεις και Asus-LG.

Κανένα απο τα σημερινά δε μου γεμίζει το μάτι για να ζησει χρόνια...

Δημοσ.

Το LG μου μετά από 5 χρόνια χρήσης (όχι πολύ συχνής) δεν αναγνωρίζει πλέον dvd (ούτε μετά από αναβάθμιση firmware). 5 χρόνια ήταν πολύς καιρός δεν λέω αλλά τώρα ήρθε η ώρα της αλλαγής.

Με το Sony Optiarc fine μέχρι στιγμής (3 μήνες).

Δημοσ.
Εχω καιρό να σχοληθώ αλλά απο ότι θυμάμε απο όταν με ταλαιπωρούσε ενα Nec-Sony (optiarc) που είχα πριν ενα χρόνο, τότε no 1 ήταν τα pioneer τα οποία τα χρησιμοποιούσαν και σχεδόν αποκλειστικά για εγγραφή XBOX 360 disks.

Απο εκεί και πέρα Samsung.

Ενα lg φθηνιάρικο ide που εχω 1,5 χρόνο είναι τίμιο και δεν εχει χαλάσει αλλά αμα του τύχει ταλαιπωρημένο dvd την ακούει λίγο.

Πολύ καλά λόγια ακούω και για τα Asus καιρό τώρα αλλά σαν hardware αποκλείεται να εχουν καλύτερη ποιότητα απο τα LG (αν δεν είναι τα ίδια όπως λέει και ο blackstar παραπάνω).

Τώρα αν παρόλο που φτιάχνονται απο ζάχαρι την παλεύουν καλά για τουλάχιστον 3-4 χρόνια τότε ίσως να αξίζει να πάρεις και Asus-LG.

Κανένα απο τα σημερινά δε μου γεμίζει το μάτι για να ζησει χρόνια...

Πλέον υπάρχουν 3-4 εταιρίες που κάνουν chipset, liteon (mediatek)/LG-Hitachi (Renesas)/Nec (NEC) kai Panasonic (Panasonic) και καλός η κακώς έχουν φθάσει σε ένα σημείο που πρέπει να σου τύχη κάτι ελαττωματικό από την αρχή,

και η ποιότητα έγγραφης είναι πολύ καλή εφόσον τα τροφοδοτείς με καλά δισκάκια (ΤΥ ή Verbatim), για την ιστορία τα παλιά dvd-rw της asus ηταν pioneer ;)

• Moderators
Δημοσ.
για την ιστορία τα παλιά dvd-rw της asus ηταν pioneer ;)

Εεετσι ;)

Παντως κυριολεκτικα στο θεμα θορυβος με εχει εντυπωσιασει ενα ASUS που εχω. Ευτυχως οταν εχει cd μεσα αναβει συνεχως το λαμπακι γιατι αλλιως θα ειχα ξεχασει ουκ ολιγες φορες δισκακι μεσα...

Επισης ακουω καλα λογια για τα Optiarc 7240/7243. Γιατι ετσι; Κι εγω εχω 2-3 λιγο παλαιοτερα (1-2 ετων) και οντως ειναι σκυλια. Αλλα αυτο πλεον το θεωρω δεδομενο.. (κακως αραγε?).

Επισης, να πω οτι ενα Samsung που εχω, ναι μεν ειναι καλο γραφτηρι, αλλα αργει ΠΑΑΑΑΡΑ πολυ να αναγνωρισει οποιδηποτε DVD του βαλω σε read φαση...Μιλαμε για 15 και 20 δευτερολεπτα...

Δημοσ.
Εεετσι ;)

Παντως κυριολεκτικα στο θεμα θορυβος με εχει εντυπωσιασει ενα ASUS που εχω. Ευτυχως οταν εχει cd μεσα αναβει συνεχως το λαμπακι γιατι αλλιως θα ειχα ξεχασει ουκ ολιγες φορες δισκακι μεσα...

Επισης ακουω καλα λογια για τα Optiarc 7240/7243. Γιατι ετσι; Κι εγω εχω 2-3 λιγο παλαιοτερα (1-2 ετων) και οντως ειναι σκυλια. Αλλα αυτο πλεον το θεωρω δεδομενο.. (κακως αραγε?).

Επισης, να πω οτι ενα Samsung που εχω, ναι μεν ειναι καλο γραφτηρι, αλλα αργει ΠΑΑΑΑΡΑ πολυ να αναγνωρισει οποιδηποτε DVD του βαλω σε read φαση...Μιλαμε για 15 και 20 δευτερολεπτα...

Ακούς καλά λόγια γιατί απλά είναι το καλύτερο που μπορείς να βρεις (το 724χS), ίσως το 24χ της samsung να είναι κοντά και το 524 της liteon αλλά στην Ελλάδα δεν τα έχω δει πουθενά.

Δημοσ.
Πλέον υπάρχουν 3-4 εταιρίες που κάνουν chipset, liteon (mediatek)/LG-Hitachi (Renesas)/Nec (NEC) kai Panasonic (Panasonic) και καλός η κακώς έχουν φθάσει σε ένα σημείο που πρέπει να σου τύχη κάτι ελαττωματικό από την αρχή,

και η ποιότητα έγγραφης είναι πολύ καλή εφόσον τα τροφοδοτείς με καλά δισκάκια (ΤΥ ή Verbatim), για την ιστορία τα παλιά dvd-rw της asus ηταν pioneer ;)

Απλός blackstar δε νομίζω πως είναι θέμα μόνο chipset.

To ματάκι του laser τα υπόλοιπα κομμάτια συναρμολόγησης και το μοτεράκι περιστροφής καθώς και το λογισμικό οδήγησης παίζουν ίσως το μεγαλύτερο ρόλο τώρα που κατάσταση στα chipset εχει παγιωθεί.

Sony δε θα έπερνα ποτέ και για κανένα λόγο.

Και ειχα την εντύπωση πως nec-sony είχαν και αυτές μια συμμαχία (βλέπε optiarc) γι αυτό ούτε και nec για κανένα λόγο καθως μου εχουν τύχει κάτι τουβλα που βλέπουν και διαβάζουν μόνο dvdr+ ή μόνο dvdr-.

Εχουν κατά καιρούς γραφτεί πολλά νήματα παραπόνων και εδω μέσα για τα συγκεκριμένα nec-sony.

Επίσης δεν μπορώ να ξεχάσω και το playstation 1 το οποίο μετά απο chiparisma έκαιγε μάτι περίπου στο χρόνο...

Ομοίος και το ps2 το οποίο ποτέ και δεν αγόρασα γιατί ήξερα πάνω κάτω την συμπεριφορά απο το ps1.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...