imported_@bsolute_n00b Δημοσ. 16 Ιουνίου 2002 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2002 Γειά σας. Κάνω αυτό το Post για να ζητήσω τη βοήθεια σας στο εξής θέμα: Θέλω να ξεκινήσω να ασχολούμε σοβαρά με τον προγραμματισμό αλλά είμαι τελείως άσχετος. Ένας φίλος από το insomnia μου πρότεινε να αρχίσω να διαβάζω για τους αλγόριθμους και αλγόριθμους σε σχέση με τις γλώσσες (αν κατάλαβα καλά). Παρ' όλα αυτά τ οβιβλίο που μου πρότεινε να ψάξω δεν μπόρεσα να το βρω και θα αργήσει πολύ μεχρι να έρθει στα χέρια μου. Μέχρι τότε υπάρχει κάποιο tutorial από κάποια σελίδα για τους αλγόριθμους που νομίζετε ότι είναι γι αυτό που ψάχνω? Αν ναι σας παρακαλώ πείτε μου. Συγνώμη αν η ερώτηση δεν είναι απόλυτα σωστή αλλά όπως είπα είμαι καινούριος και αν έκανα λάθος θα βοηθούσε πολύ αν μου λέγατε που, και μου απαντούσατε στην ερώτηση όπως θα ήταν σωστά διατυπωμένη. Αυτά... <small>[ 16-06-2002, 03:25: Το μήνυμα επεξεργάστηκε από: @bsolute_n00b ]</small>
apoc Δημοσ. 16 Ιουνίου 2002 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2002 Νομιζω ο φιλος σου σου ειπε την μιση αληθεια..εκτος και αν κανουμε λαθος..πραγματι βασικο συστατικο στον προγραμματισμο ειναι ο αλγοριθμος (η λογικη ροη αποφασεων και ενεργειων που πρεπει να παρθουν απο εναν προγραματιστη για να λυσει ενα προβληματ). Η μελετη του αλγοριθμου σε θεωρητικο επιπεδο εχει πολυ μεγαλο υποβαθρο...εχουν γραφτει πολλα βιβλια....κτλ κτλ..βεβαια σαν αρχαριος στον προγραμματισμο..αν πας να διαβασεις καποιο βιβλιο το οποιο εισερχεται κατευθειαν σε θεωρητικες εννοιες..ισως καποια στιγμη κουραστεις...και εγκαταληψεις στην προσθαειοα...γνωμη μου ειναι να κανεις τα πρωτα σου βηματα μαζι με βιβλια η tutotiriasl τα οποια θα σου δωσουν να καταλαβεις τις βασικες ενννοιες μεσα απο μικρα και απλα παραδειγματα καποιας γλωσσας πχ Qbasic , Pascal , etc . Το που θα βρεις τετοιο υλικο..απλα δες το τοπικ πανω που λεει περι tutorials κανε ενα μικρο search σε αυτα τα site και θα βρεις πολυ υλικο...και φυσικα google Ελπιζω να βοηθησα! <small>[ 16-06-2002, 10:37: Το μήνυμα επεξεργάστηκε από: apoc ]</small>
imported_@bsolute_n00b Δημοσ. 16 Ιουνίου 2002 Μέλος Δημοσ. 16 Ιουνίου 2002 Γεια σου. Θα έψαχνα αν ήξερα τι ψάχνω ... Καμια ιδέα ? Ευχαριστώ.
apoc Δημοσ. 16 Ιουνίου 2002 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2002 Νομιζω οτι ετσι θα χαθουμε...βασικα θα σου κανω εγω μια αλλη ερωτηση...γιατι θελεις να ασχολειθεις με τον προγραμματισμο? τι πραγματα ειδες μαι σε ωθησαν σε αυτη την αναγκη... ισως ετσι καταλαβουμε τι θα ηθελες να κανεις... αυτο που θελω να πω ειναι , οτι μπορει να εχεις δει καποια πραγματα σε Visual Basic και να σου κινησαν το ενδιαφερον Οποτε θα πρεπει να σου προτεινουν πραγματα απο εκεινη την μερια...που θα σου ειναι γνωριμα! Μια ερωτηση του στυλ ...αν εχει αποψη για το πια γλωσσα θα ηθελες να μυησει στις αρχες του προγραματισμου θα ηταν δυσκολη για σενα?
imported_@bsolute_n00b Δημοσ. 16 Ιουνίου 2002 Μέλος Δημοσ. 16 Ιουνίου 2002 Με ενθουσιαζει η ιδέα να δημιουργώ κάτι δικό μου στον υπολογιστή. Σίγουρα δεν έχω κάτι συγκεκριμένο στο μυαλό μου αλλά κάθε φορά που μιλάω με άτομα που ασχολούνται με προγραμματισμό αισθάνομαι ότι θέλω να έχω και εγώ αυτή τη δύναμη πάνω στον υπολογιστή. Σίγουρα γνωρίζοντας μια γλώσσα και τις δυνατότητες της θα μπορέσω να δημιουργήσω πράγματα που δεν μου έρχονται τώρα στο μυαλό. Ακόμα ένας βασικός λόγος που θέλω να ασχοληθώ με τον προγραμματισμό είναι ότι δεν θέλω να είμαι ο τύπος ανθρώπου που ασχολείτε με τον υπολογιστή μόνο για παιχνίδια και είναι σε γενικές γραμμές άσχετος. Θέλω να ξέρω και σίγουρα παράλληλα με τον προγραμματισμό θα γνωρίσω και άλλα πράγματα για τον υπολογιστή. Τώρα για το ποια γλώσσα θα ήθελα να ξεκινήσω είναι κάτι που δεν μπορώ να απαντήσω αφού δεν γνωρίζω το ελάχιστο απο καποια από αυτές. Σε αυτή την ερώτηση προσπάθησε να μου δώσει απάντηση ο Hdkiller λέγοντας μου να διαβάσω ένα βιβλίο σχετικό με αλγορίθμους και θεωριτικές ένοιες για γλώσσες όπως η java και η c, ανα κατάλαβα καλά, και ότι μέσα απο αυτό το βιβλίο θα μπορέσω να δώ πως δουλεύουν και θα δω ποια γλώσσα μου αρέσει περισσότερο. Γι αυτό ζητάω κάτι συγκεκριμένο: tutorials για αλγόριθμους, αφού το συγκεκριμένο βιβλίο θα αργήσει να έρθει στα χέρια μου. Έβαλα μερικά search στο google αλλά δεν βρήκα τίποτα συγκεκριμένο ώστε να μπορώ, εγώ που δεν ξέρω, να πω ότι αυτό είναι κάτι που πρέπει να διαβάσω για τους αλγορίθμους. Εδώ ζητάω βοήθεια: τι πρέπει να ψάξω για να βρω κάτι που θα μου είναι χρήσιμο στους αλγορίθμους ? Ή ακόμα αν έχετε εσείς κάποιο Link με κάτι που διαβάσατε και ήταν καλό πάνω σε αυτόν τον τομέα. Δεν θέλω tutorials για vb/java ή κάτι άλλο. Αυτά. <small>[ 16-06-2002, 15:15: Το μήνυμα επεξεργάστηκε από: @bsolute_n00b ]</small>
ladhm Δημοσ. 17 Ιουνίου 2002 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2002 Mporis gia arxi na paris to vivlio tis tritis likiou texnologikis katef8insis gia ton programatismo pou exi oles tis enies gia tous algori8mous (ke sou dini ke kapies gnosis gia pascal ke basic) ke meta na agorasis apo ena katastima papasotiriou ena vivlio gia pascal i basic. Apopsi mou
apoc Δημοσ. 17 Ιουνίου 2002 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2002 Φιλε ladhm ειχα ακριβος την ιδια αποψη...επειδη γενικα ο φιλος θελει να παρει μια ιδεα..ας δοκιμασει να δει το βλβιο της τριτης λυκειου..παντος ειλικρινα αυτοι που το εγραψαν ειναι απαραδεκτοι! ετυχε μερικοι μαθητες να ζητησουν βοηθεια πριν γραψουν στις εξετασεις...μιλαμε οταν το διαβασα εφριξα...οι τυποι ειναι για γελια...μου αρεσε μια εξηγηση του Buble Sort ...τι να πεις..και δυστηχος τα παιδια λεγανε οτι στο σχολειο ο καθε τυχαρπαστος ασχετος καθηγητης...τους ελεγε οτι μαλακια ηθελε...ειχε πλακα γιατι ακομα και στο φροντιστηριο ...οι καθηγητες δεν ηταν του χωρου..αλλα με σεμιναρια..τι να πεις...μαυρα χαλια!
imported_@bsolute_n00b Δημοσ. 18 Ιουνίου 2002 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουνίου 2002 Σας ευχαριστώ πολύ, άρχισα να ψάχνω για το βιβλίο που μου είπατε. Αυτά...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.