Προς το περιεχόμενο

Προβλημα με o/c χ1950pro

bogkolis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Παιδες καλημερα,

Χρησιμοποιω το AtiTool 0.27 για να κλοκαρω την παραπανω καρτα.Ενω λοιπον εχω ανεβασει τη συχνοτητα του πυρηνα σε 627,5mhz (απο 573 που ειναι default) ερχεται η ωρα να αρχιζω να ανεβαζω τη συχνοτητα της μνημης.Και εδω τελειωνουν ολα...:-(

Συγκεκριμενα,με το που παω να ανεβασω λιγακι (~5mhz) τη mem μου μαυριζει την οθονη και τελος.

Εχω δει και απο αλλα forums οτι το συγκεκριμενο προβλημα το αντιμετωπιζουν αρκετοι,αλλα δεν εχει δωθει καποια ικανοποιητικη απαντηση γι'αυτο και ποσταρω μηπως μπορεσετε να με φωτισετε.

Η καρτα ειναι η Saphire Ati Randeon x1950pro 512mb,η μοβο μου ειναι η Asus M2N-Sli Deluxe και το cpu AMD 6000+ (φανταζομαι αρκουν αυτες οι πληροφοριες γι αυτο δεν τα γραφω ολα :P)

Αντε καποιος να βοηθησει....B)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 35
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Η απλα έπεσες σε κακό μοντέλο που δεν κλοκαρει καλά ή το τροφοδοτικό σου είναι είδη στα όρια του και δεν αντέχει το παράπάνω ρεύμα που ζητάει η κάρτα για το o/c.

Θα ελεγα να δοκιμασεις και με την εκδοση 0.26. Το προβλημα στο παρουσιαζει και οταν δεν εχεις κλοκαρει τον πυρηνα και κλοκαρεις απευθειας την μνημη;

Ετσι και αλλιως η 1950Pro δεν σηκωνει τρελο o/c ,μην απογοητευεσαι.

Δοκίμασε το ati tray tool , εμένα το ati tool μου έβγαζε πρόβλημα με τηνx1950προ. Δοκίμασε αυτό που λέει ο mars "Το προβλημα στο παρουσιαζει και οταν δεν εχεις κλοκαρει τον πυρηνα και κλοκαρεις απευθειας την μνημη" . Και τέλος δες και εδώ http://forums.techpowerup.com/showthread.php?t=25301 καθώς αρκετές χ1950pro δεν δίνουν αρκετό ρεύμα που φτιάχνεται με ένα modded bios (δες μόνο αν κάποιο απο αυτά που δίνουν ταιριάζει απόλυτα στην κάρτα σου {στη δικια μου πχ gecube 256mb δεν ταιριάζει κάποιο} γιατί αλλιώς θα ταλαπωρηθείς αρκετά για να της ξαναπεράσεις το αρχικό bios (αν κάτι πάει στραβά) αφου δεν θα βλέπεις τι γράφεις (μπορείς βέβαια να δημιουργήσεις απο πριν μια δισκετούλα με το αρχικό bios και ένα autoexec αρχειο και bootαρεις απο τη δισκέτα και να σου περάσει μόνο του το παλιο bios {υπάρχουν αρκετοί guides στο ιντερνετ για το πως θα κάνεις κάτι τέτοιο})

Το θέμα όμως είναι αν αξίζει το κόπο και τον χρόνο σου για τα κάποια Mhz που έτσι και αλλιώς της μνήμης δεν προσφέρουν κάτι το ιδιαιτερο σε αντίθεση με του πυρήνα.

Θα σου πρότεινα να κατεβάσεις το Nibitor και να περάσεις κάποιο modded bios από αυτά που παραθέτει ο EddieObscurant στο προηγούμενο post ... ;)

Δοκίμασε και το Riva Tuner ή τo Ati Tray Tools, βέβαια έχε υπόψην σου ότι και τα δύο είναι αρκετά πιο προχωρημένα από Ati Tool ... ;)

@Mars

Δεν ξέρω αν και κατά πόσο θα βοηθήσει η 0.26 έκδοση του Ati Tool ... :confused: Δεν μου έχει τύχει και ποτέ να σου πω την αλήθεια, αλλά αξίζει τη δοκιμή ...

Κοιταξτε να δειτε,

δεν εχω δοκιμασει modified bios μιας και εχω διαβασει για αρκετα προβληματα που εχει δημιουργησει σε πολλους χρηστες.

Επανερχομενος στο θεμα της μαυρης οθονης να πω οτι μου το κανει ειτε εχω πειραξει tτο core clock ειτε οχι (δηλ. απο τις default ρυθμισεις).Το ιδιο γινεται και οταν πατησω find max mem.

Θα τσεκαρω να δω αν γινεται τπτ απο riva tuner και θα δοκιμασω και το ati tray tool το οποιο δεν το ειχα υπ'οψην.

@Mars

Δεν ξέρω αν και κατά πόσο θα βοηθήσει η 0.26 έκδοση του Ati Tool ... :confused: Δεν μου έχει τύχει και ποτέ να σου πω την αλήθεια, αλλά αξίζει τη δοκιμή ...

Ειχα πεσει σε αυτο το τοπικ στο xs χθες ειδα τα πρωτα μυνηματα που αναφερουν οτι κρασαρανε με 1950Pro και XTX και ετσι ειπα του παιδιου να δοκιμασει και την προηγουμενη εκδοση καλου κακου.

den xreiazete na taleporiete to paidi me to amd gpu clock tool tha kanei mia xara thn douleia tou,twra ama thelei na piraxei reumata kai bios prepei na pai se nero

Δεν τίθεται θέμα σύγκρισης του πολυαγαπημένου Riva με το AMD GPU Clock Tool έτσι ? :-D

Αν θέλει να πειράξει ρεύματα, έχω ακούσει ότι γίνεται και μέσω Software, αλλά ο πιο καλός είναι ο πατροπαράδοτος τρόπος με το κολλητήρι και τα trimmers ... Για bios mods θα πω απλά μια λέξη ... Nibitor ... ;) Το nero που λες ποιό είναι ? ... :confused: :-D

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...