Προς το περιεχόμενο

script να διαβαζει *.xls

tromeros dennis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπερα!

ψαχνω για ενα script που να διαβαζει αρχεια του excel!

εχω λοιπον ενα αρχειο excel που το ενημερονω καθε τοσο και λιγακι και θελω απλα αυτο να ανεβαζω στο server και να το διαβαζει το script και να το δειχνει στη σελιδα.

ειχα βρει ενα τετοιο script αλλα για καποιον λογο, μετα απο ενα upload του xls αρχειου, δεν δειχνει τιποτα πλεον.

Δημοσ.

πρεπει να μας πεις σε τι γλωσσα δουλευεις, τι λειτουργικό εχει ο σερβερ, ποιον web server,

αν το δοκιμασες σε ολους τους browser (με καθαρισμενη cache ? ..),

αν σε ενδιαφέρει η λυση να παιζει σε όλους (ie, fx, opera), ή εισαι σε καποιο intranet που μονο ο ΙΕ ενδιαφέρει, κλπ

αν θελεις ο επισκεπτης να παίρνει το binary αρχείο excel , ή τα περιεχόμενα του σε html output, κλπ

Δημοσ.

σε οποια γλοσσα και να'νε, δεν με ενδιαφερει και τοσο αυτο. δεν ξερω κιολας...

το σερβερ δεν ειναι δικο μου, το νοικιαζω και για αυτο δεν ξερω τι εχει και τι δεν εχει...

ειναι σπουδαιο για 'μενα να παιζει σε ολους στους μπροσερ. οι επισκεπτες να μην κανει τιποτε, το σκριπτ απλα να κανει το αρχειο xls output σε html πχ.

μονο αυτο, μονο το output δελω.

Δημοσ.

καλά, δεν ξερεις αν ο σερβερ εχει windows ή unix? kai to script που βρηκες και χρησιμοποίησες δεν ξερεις τι γλώσσα ειναι;

talk about black box :) entelos black omws. mavrila.

κανε to excel, save as... .html

ανέβασε το, και βαλε ενα λινκ στη σελιδα να ανοιγει το .html

για να το ενημερώνεις δεν χρειάζεται να το ξανακανεις xls. Το excel ανοίγει και τα .html

Δημοσ.

οχι δεν ξερω σε τι τρεχει το σερβερ!

το script που ειχα ειταν ενα php.

το σκεφτικα και αυτο με το html αλλα το κακο ειναι το ακολουθο:

το excel αρχειο εχει δυο "work-maps". αν λοιπον το κανω save σαν html και το ανεβαζω μου λεει το browser οτι δεν βρεθηκε σελιδα!

και χρηαζομε δυο "work-maps", δεν γινεται η δουλεια με ενα μονο...

Δημοσ.

UPDATE: λοιπον, οκ, βλακεια δικια μου ειταν, δουλευει τωρα με το html και με τα δυο "work-maps" αλλα οπως ειπα δεν ειναι ακριβος αυτο που θελω.

καλα αν δεν βρουμε αλλι λυση θα το κανω ετσι.

(πριν, ειχα μονο το xls αρχειο που το ανεβαζα στη σελιδα, και μου το διαβαζε το script και μπορουσα να προσφερω ενα downloadlink για το αρχειο xls.

με το html θα πρεπει σιγουρα με αλλο script να μετατρεπει το html σε xls παλι.

ας το κρατισουμε σαν εναλλακτικη λυση.)

Δημοσ.

Πάρε scripts:

http://support.microsoft.com/kb/278973

http://www.dotnetjohn.com/articles.aspx?articleid=54

http://www.phpclasses.org/browse/package/1919.html

Το θέμα είναι ότι μετά θα πρέπει να προσλάβεις προγραμματιστή για να στο προσαρμόσει όπως θες, και πιθανώς να χρειαστεί να αλλάξεις και server αν ο δικός σου δεν υποστηρίζει asp κτλ.

Δημοσ.

ευχαριστω για τη βοηθεια σας, τελικα θα καταληξω στο html

ακομα με νευρειαζει οτι αυτο το script που ειχα στα καλα καθουμενα σταματισε να λιτουργει... -.-

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...