Iskantar Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2007 Παίδες έχω αγοράσει εδώ και δυο εβδομάδες το Creative ZEN 4gb. Αφού διαπίστωσα οτι παίζει αρχεία avi,άρχισα το ψάξιμο στο δίκτυο και κατέβασα ταινίες σε μορφή .avi. Βρήκα και τους αντίστοιχους υπότιτλους σε μορφή .srt και χρησιμοποίησα προγράμματα όπως submux,virtualdub και avisubtitler. Ενώ κατάφερα να εισάγω τους υπότιτλους στο αρχείο avi, δεν έχω καταφέρει ακόμα να βρω μία ικανοποιητική ποιότητα εικόνας μετά την μετατροπή με τα παραπάνω προγράμματα, που μετά το convert απο το video converter (που περιλαμβάνεται στο cd) θα φαίνεται άψογα στο Zen. Σας παρακαλώ αν κάποιος έχει μπει στο ίδιο τριπάκι (δηλαδή να βάλει ταινία με υπότιτλους στο zen) και έχει καταφέρει να βγάλει πολύ καλή ποιότητα σε αποτέλεσμα,δηλ να βλέπει άψογα την ταινία στο zen με υπότιτλους...ας με βοηθήσει!
Voodooman Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2007 Από εμένα, υπομονή κανένα δεκαήμερο που θα ερθει το δικό μου και θα το ψάξω!
gtok Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2007 Όταν λες ότι έχεις εισάγει τους υπότιτλους, εννοείς πως τους "έκαψες" πάνω στο βίντεο με επανακωδικοποίηση; Τότε νομίζω πως θα υπάρχει οπωσδήποτε μια κάποια απώλεια στην ποιότητα της εικόνας. Οπότε, αν κατάλαβα καλά, ψάχνεις για κάποιο πρόγραμμα που δεν θα ρίχνει και τόσο πολύ την ποιότητα της εικόνας. Υπάρχουν και τα freeware: PocketDivXEncoder και το AutoMkv. Το πρώτο είναι απλούστερο. Το δεύτερο είναι βασικά για να κωδικοποιείς ταινίες σε mkv. Όμως σου δίνει τη δυνατότητα να εξάγεις το αρχείο σε μορφή avi κωδικοποιημένο κατά xvid. Έχει και πλούσια παραμετροποίηση. Και τα δύο παρέχουν δυνατότητα να κάψεις τους υπότιτλους πάνω στην ταινία και να φαίνονται μονίμως. Δοκίμασέ τα αν θες και πες μας αποτελέσματα.
Iskantar Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2007 Φιλε Voodooman οταν το πάρεις στα χέρια σου θα καταλάβεις οτι είναι "πολύ μπροστά" το Zen. Ειμαι απόλυτα ευχαριστημένος. Απλά δεν έχω καταφέρει ακόμα να λύσω το θέμα που προανέφερα! Ελπίζω αν το καταφέρεις εσύ, να θυμηθείς να μου δώσεις τα φώτα σου απαντώντας ξανά στο θέμα που έχω θέσει! Φίλε gtok, θα κατεβάσω και τα δύο προγράμματα και θα τα δοκιμάσω! Ελπίζω να τα καταφέρω γιατί μου έχει φάει πολύ χρόνο το όλο θέμα με τις ταινίες και την μετατροπή τους!
Voodooman Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2007 Φιλε Voodooman οταν το πάρεις στα χέρια σου θα καταλάβεις οτι είναι "πολύ μπροστά" το Zen. Ειμαι απόλυτα ευχαριστημένος. Απλά δεν έχω καταφέρει ακόμα να λύσω το θέμα που προανέφερα! Ελπίζω αν το καταφέρεις εσύ, να θυμηθείς να μου δώσεις τα φώτα σου απαντώντας ξανά στο θέμα που έχω θέσει! Φίλε gtok, θα κατεβάσω και τα δύο προγράμματα και θα τα δοκιμάσω! Ελπίζω να τα καταφέρω γιατί μου έχει φάει πολύ χρόνο το όλο θέμα με τις ταινίες και την μετατροπή τους! Από όσα έχω διαβάσει στο internet δεν έχει παραπονεθεί κανένας για κακή ποιότητα στο βίντεο. Άσε που το είδα ζωντανά και στο Πλαίσιο, είχαν περασμένα κάτι trailers ταινιών μέσα και έπαθα πλάκα από την ποιότητά τους. Μήπως η ταινία εξαρχής είναι κακής ποιότητας; Μήπως δεν της κατέβασες την ανάλυση στα 320 που υποστηρίζει το zen; Αυτό το τελευταίο μου μοιάζει λίγο απίθανο, αλλά ποτέ δεν ξέρεις. Μήπως διαλέγεις υπερβολική συμπίεση , για να πιάσει όσο γίνεται λιγότερο χώρο; Δεν ξέρω τί άλλο να σκεφτώ.
Iskantar Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2007 Τα trailer που έχει μέσα είναι αυτά που με κάνουν και ψάχνω να βρω την καλύτερη ποιότητα γιατί όντως η ποιότητά τους είναι απίστευτη για τόσο μικρό player! Έχω δοκιμάσει τα πάντα (ακόμα και με ultrex λούστηκα!!) και έχω πλησιάσει να φέρω την ταινία (με υπότιτλους) στο επίπεδο των trailers αλλά δεν τα έχω καταφέρει απόλυτα! Η ταινία είναι κατεβασμένη απο το Internet σε μορφή avi και είναι ποιότητας dvd! Το αρχείο που προκύπτει είναι κοντά στα 900 mb (3 ώρες ταινία) και δεν θεωρώ οτι συμπιέζω αρκετά αφου το μέγεθος είναι αρκετά μεγάλο! Κάπου στις ρυθμίσεις το χάνω το παιχνίδι.. Έχω κάνει άπειρες δοκιμές! Όταν βρεις κάτι συγκεκριμένο που το δοκίμασες και είναι έγκυρο-good,μου λες!
gtok Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2007 900mb για τρίωρη ταινία μού φαίνονται λίγα. Η ταινία είναι ήδη αρκετά συμπιεσμένη ώστε έχουν χαθεί αρκετές λεπτομέρειες και με τη δεύτερη συμπίεση που κάνεις εσύ οι απώλειες γίνονται υπερβολικές. Μήπως να δοκίμαζες να συμπιέσεις μια ταινία απευθείας από DVD format(.vob κτλ) απλώς και μόνο για να δεις αν πράγματι φταίνε ή όχι τα προγράμματα ή οι ρυθμίσεις που χρησιμοποιείς ; Επίσης τσεκάρισε και το bitrate να μην είναι πολύ χαμηλό. Υψηλό bitrate αυξάνει το τελικό μέγεθος του αρχείου, αλλά και την ποιότητα. Πάντως μου κάνει εντύπωση που σε τόσο μικρή οθόνη μπορείς να διακρίνεις ατέλειες. Θα πρέπει να έχει φοβερή οθόνη το zen.
disqualified Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2007 αναφερεσαι στο θεμα της ποιοτητας οταν δεις το αποτελεσμα στο pc ή ειναι ικανοποιητικα στο pc και δε σ αρεσει οταν τη βλεπεις στο zen?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.