oneofthem Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2007 hello, ένας φίλος μου σκέφτεται να αγοράσει νέο επεξεργαστή και θα παίζει με οs windows xp (64x λογικά), σκέφτεται έναν από αυτούς τους δύο: http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69977713&product=978558, http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69977713&product=1036882 μετά από δική μου συμβουλή λέμε να κάνουμε λίγο ψάξιμο πρώτα, διαβάστε και τα παρακάτω παρακαλώ θέλει ψάξιμο γιατί το θέμα δεν είναι ούτε τα benchmarks ούτε το ποιος επεξεργαστής είναι ονομαστικά καλύτερος, γιαυτό χ..στήκαμε με συγχωρείτε κιόλας αλλά όλο τέτοια διαβάζω λες και τον επεξεργαστή τον αγοράζεις για να τρέχεις όλη μέρα benchmarks.. αυτό που θα τον ενδιαφέρει προφανώς είναι στην πράξη τι γίνεται, εξηγούμαι: ο phenom είναι τετραπύρηνος αν δεν κάνω λάθος οι εφαρμογές θα τον εκμεταλλεύονται τον τετραπύρηνο ή να πάρει τον διπύρηνο? photoshop και λοιπά της adobe χρησιμοποιεί το παιδί σε μεγάλες αναλύσεις επίσης p2p που απασχολούν όπως ξέρετε αρκετά τους επεργαστές και είναι αναγκαστικά ανοικτά διαρκώς επίσης παιχνίδια θα εκμεταλλεύεται ένα τέτοιο setup τον επεξεργαστή ή θα μοιράζεται μόνο μέρος της ισχύς και το υπόλοιπο θα ναι αχρησιμοποίητο ? ότι benchmark και να σου δώσει τι να τα κάνεις αν δεν το εκμεταλλεύονται οι εφαρμογές? σωστά? αν μπορείτε να βοηθήσετε, να ξέρουμε τι αγοράζουμε ρε παιδί μου thnx
oneofthem Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2007 απότι διαβάζω όσες εφαρμογές υποστηρίζουν multithreading εκμεταλλεύονται περισσότερους πυρήνες, σωστά το λέω?
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2007 Moderators Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2007 Κατ αρχας εχεις κανει 500ερωτησεις, αυτο και μονο αποτρεπει καποιον απο το να απαντησει. Παντως να πω εγω οτι σημερα κανενα παιχνιδι δεν εκμεταλλευεται πανω απο 2πυρηνες, οπως και ελαχιστες εφαρμογες. Ομως π.χ. η επεξεργασια κομματιων ηχου μπορει να χρησιμοποιησει εναν core για καθε τραγουδι. Επισης, μπορει να τρεχει 4 εφαρμογες μαζι (οι οποιες η καθε μια να εκμεταλλευεται εναν πυρηνα) χωρις απωλεια επιδοσεων.
oneofthem Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2007 έλα βρε που είναι 500 ερωτήσεις οι μισές είναι αναφορικά κάποιες απορίες για να καταλάβετε τι με ενδιαφέρει ουσιαστικά μία είναι ερώτηση αν οι σημερινές εφαρμογές εκμεταλλεύονται τους τετραπύρηνους επεξεργαστές ή όχι σε τρόμαξε που είναι μεγάλο το post, να κάνω edit τότε
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2007 Moderators Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2007 Οχι δε με τρομαξε το μεγαλο ποστ, το ποσα ? ειχε με τρομαξαν
KINGLUCAS Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2007 panta einai kalo na imaste prepared for the future.. buy BANG for the BUCK my friend for now....
oneofthem Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2007 "panta einai kalo na imaste prepared for the future.." σωστό ίσως αλλά εγώ δε μπορώ να προτείνω σε κανένα να βρεθεί σε θέση τύπου 8gb με xp 32 που είχαν κάτι παλικάρια για κάτι αιώνες αχρησιμοποίητα, ή άλλους που αναρωτιώντουσαν γιατί ποτέ δε βλέπουν πάνω από 80% cpu usage, κρίμα δεν είναι? δεν μου πάει, ακούω γνώμες πάντως, thnx δε σας είπα για τις απαντήσεις, ξέχασα, thnx
KINGLUCAS Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2007 giafto eipa meta, pare to bang for buck....pare oti simeferi gia ta lefta tou:)
oneofthem Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2007 α ok αυτό δεν το πιασα καθόλου, οπότε πήγε ignore
Super Moderators Thresh Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2007 Super Moderators Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2007 pantws gia efarmoges pou uposthrizoun ews 2 cores o Athlon 64 einai grhgoroteros...
oneofthem Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2007 α μπράβο, ακριβώς γιαυτό το λόγο ρωτάω, και το ίδιο γρήγορος να ταν αφού έχουν διαφορά στην τιμή, σημαίνει πως θα συνέφερε ο 64 και πάλι, το θέμα είναι τι παίζει όμως με τις εφαρμογές οπότε εκεί πάει το ψάξιμο
random Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2007 1. να υποθεσω οτι εχετε ηδη συστημα AM2 , για αυτο κοιτας δύο amd υποψήφιους? (αν όχι, θα ερθει η κλασική ατάκα: ... core 2 τι ; εξανλήθηκε το στοκ; και υπάρχει σήμερα στη λιανική, μια καλη γκαμα μητρικών που να εκμεταλεύονται πληρως τον φένομ; ή αναμένονται; ) αν ναι, η mobo σας ειναι σιγουρα συμβατή με phenom? 2. τα p2p δεν ξερω που το ειδες οτι απασχολουν τους επεξεργαστές. εχω κατεβάσει ατελείωτα γίγα με cpu 600mhz, 256 ram. Και 8πύρηνο να είχα, πιο γρήγορα δεν θα κατέβαιναν. Αν κατι "δοκιμάζεται" ειναι ο δίσκος , σε αντοχή και σε cache, και το ρουτερακι. Αν χρησιμοποιησετε 4πυρηνο, με βαρβάτη vga (games θελετε), 2-3 δισκους, κλπ, σαν κατεβαστήρι 24/7, θα δοκιμαστεί επίσης η τσέπη σας απο τη ΔΕΗ. 3. το Photoshop κλπ. ειναι επαγγελματίας (φωτογράφος, γραφιστας,κλπ) ή μιλαμε για οικιακή χρήση και σπουδές; και η cpu καλό κανει, και η μνήμη. Αναρωτιέμαι αν -σε 64bit OS- θα ειναι καλυτερος ενας 4χ με 2 Gb ram, ή 2χ με 4 Gb ram, αν υποθέσοπουμε οτι και τα 2 πακετα , cpu+ram θα κανουν πανω κατω τα ιδια χρήματα.(και πιθανον ενας 2Χ, ανεξαρτήτως κατασκευαστή, να ειναι και πιο overclockable) 4. στα παιχνίδια, υπάρχουν πολλα παραδείγματα που 2πυρηνοι πανε πιο γρηγορα απο 4πύρηνους. πχ http://images.tomshardware.com/2007/11/19/the_spider_weaves_its_web/quake4.png (αλλα δεν βλέπω το λόγο να μετρανε 4πύρηνους σε UT2004. ποσοι το παίζουν ακόμα , και πόσοι θα το παίζουν του χρόνου; ..)
oneofthem Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2007 1) αν και δεν τα κατάλαβα όλα από το (1), δεν ξέρω πολλά από hard, εγώ αλλάζω υλικά κάθε 5, 6 χρόνια.., το παιδί ξέρει βέβαια από αυτά - - mobo συμβατή λογικά απότι λέει το παιδί, επίσης παίζει να πάρει και καινούρια - άσχετα με αυτό αν μπορείς να το εξηγήσεις καλύτερα το θέμα γιατί δεν ξέρω και πολλά, εννοείς ότι μπορεί να υπάρχει το socket αλλά όχι υποστήριξη αν κατάλαβα καλά - πχ bios? ή άλλο λές? λέω για το τελευταίο κομμάτι που έγραψες 2) ε καλά εννοείται ότι δεν θα κατέβουν πιο γρήγορα με πιο γρήγορο επεξεργαστή μη τρελαθούμε τι σχέση να χει το cpu με την ταχύτητα δεν είπαμε τπτ τέτοιο - πέρα από αυτό ο επεξεργαστής απασχολείται αρκετά, απλά έχεις χαμηλό traffic υποθέτω γιαυτό δεν θα το χεις προσέξει - ανάλογα και το πακέτο βέβαια, anyway - καλά για τη ΔΕΗ το προσπερνώ, εδώ έχω μέσο όρο 6 pc ανοιχτά 24/7, άστο αυτό σαν τρακτέρ κάνουν 3) επαγγελματίας είναι, απλά δεν το χαμε σκεφτεί - εγώ τουλάχιστον δεν είχα συναντήσει ποτέ πρόβλημα με cpu στο ps, με μνήμη διαρκώς βέβαια σίγουρα θα βοηθήσει γενικότερα ένα καλό cpu στο ps λες έτσι? πέρα από το θέμα πυρήνων μιλάω γενικότερα για ένα καλύτερο cpu, ρωτάω και για μένα τώρα κατάλαβες γιατί έχω ένα μικρό πρόβλημα αλλά νόμιζα πως είναι μόνο θέμα μνήμης, πες μου γιαυτό anyway thnx, θα κοιτάξω σιγά σιγά τις εφαρμογές, προγράμματα αν και είναι δύσκολο να βρω μία μία ακριβώς τι υποστηρίζει full και βλέπουμε, μάλλον για τον διπλό θα του προτείνω εγώ και από κει και πέρα ότι κρίνει ο ίδιος
raven3x7 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2007 Photoshop den kanei scale se 4 pyrhnes. Antitheta ta perissotera audio apps kanoun poly kalo scale se antithesi me ayto pou leei o Georgeman. Kalo scale kanei epishs to 3d rendering, Efarmoges sympieshs(WinRar ktl), baseis dedomenwn ktl. Pantws o K10 den nomizw oti aksizei twra mias kai platforma paramenei gia thn wra poly astathhs.
random Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2007 Με το (1) εννοώ πολυ απλά, οτι δεν καταλαβαίνω το ΒΑΣΙΚΟ σου ερώτημα. Το γιατι ρωτάς "amd 6000 ή amd phenom 9500" ??? ο ενας 125, ο αλλος 220. απο τα 120 ως τα 220 εχει και καποιους intel η αγορά. Καλύτερους, χειρότερους, 2πυρηνους και 4πύρηνους. Εχουν αποκλειστει; και γιατί; δεν τρεχουν καλα το photoshop;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.