Προς το περιεχόμενο

"operating system not found" σε Laptop!!!!

isspro

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

παω να ανοιξω το laptop και εκει που παει να φορτωσει παραμαμενει αυρη η οθονη και μου λεει: operating system not found...

τι να κανω? με 15+ επανεκκινησεις ξεκιναει καθε φορα για να μπει στα windows. καταφερα και μπηκα χθες βραδυ στο λειτουργικο με τα χιλια ζορια κ εσωσα τα αρχεια μου. μετα εκανα format, περασα καινουργια "παραθυρα" και μεχρι τωρα ηταν καλα... μετα απο 5~6 shut down (κ εκει που ειχα ηρεμησει) μου εμφανισε παλι το ιδιο προβλημα!! :cry:

υπαρχει λυση????

υπαρχει σωτηρια????

οποιος μπορει να βοηθησει θα του ειμαι ευγνομων!!! :cry:

Δημοσ.
Dev pisteuw va exeis kava USBstick / USBhdd pavw otav uparxei to problhma?

Gevika bgale ola ta periferiaka apo pavw tou mipos kai kati mperdebete!

τα εχω βγαλει απο χθες...

ναι και ξανατσεκαρε το boot sequence

τι ειναι αυτο, που το βρισκω και ποιες οι σωστες ρυθμισεις?

Δημοσ.

αυτο βρισκεται στα bios και δεν υπαρχουν σωστες ρυθμισεις ειναι αναλογο με το τι θες να κανεις. Αν θες να bootareis πχ απο cd καποια στιγμη βαζεις να πιο πανω στην ιεραρχια το cdrom απο το HDD. Δοκιμασε να βαλεις πρωτο το HDD0

Δημοσ.

ετσι το εχω και μετα το cd... πως μπορω να δω (με ποιο προγραμμα) αν ειναι θεμα σκληρου, οτι δεν λειτουργει σωστα ή αν ειναι κατι αλλο?

Δημοσ.

μπορεις να τσεκαρεις το δισκο σου με το HDtune αλλιως τα συνδεεις ολα ενα ενα και βλεπεις ποιο κομματι δημιουργει προβλημα

edit: xazomara moy exeiw λαπτοπ δες αν εχει καποιο diagnostic το συστημα σου ενσωματωμενο

Δημοσ.
μπορεις να τσεκαρεις το δισκο σου με το HDtune αλλιως τα συνδεεις ολα ενα ενα και βλεπεις ποιο κομματι δημιουργει προβλημα

edit: xazomara moy exeiw λαπτοπ δες αν εχει καποιο diagnostic το συστημα σου ενσωματωμενο

το κοιταω τωρα και ενημερωνω...

etyxe kai se mia filh prosfata. kata 90% problhma tou sklhrou diskou

ekeinhs eixe xalasei h belona,kai den mporese kan na anaktisei ta dedomena pou h8ele

:(

και εγω αυτο πιστευω... για να δουμε :-(

το πολυ πολυ να παρω καινουργιο. ουτως η αλλως μηχανημα ειναι και χαλαει. τι να κανουμε... :mrgreen:

Δημοσ.

Kαι σε εμενα εγινε αυτο, αγνωστο γιατι.Ισως χτυπηθηκε κατα τη μεταφορα μεσα στο αυτοκινητο.Αναγκαστικα ξαναεβαλα νεο OS.

Δημοσ.
Kαι σε εμενα εγινε αυτο, αγνωστο γιατι.Ισως χτυπηθηκε κατα τη μεταφορα μεσα στο αυτοκινητο.Αναγκαστικα ξαναεβαλα νεο OS.

και μετα δεν στο εμφανισε παλι? εγω εκανα format και μετα παλι τα ιδια....

edit:

τωρα το εκανα. λοιπον:

abi5f3vk5ejhe9dq8vvh.jpg

k69qycvd5fq61v29ct7u.jpg

δεν βλεπω κατι περιεργο...

θα τον αποσυνδεσω τον σκληρο, θα τον φυσηξω και λιγο και ενημερωνω παλι παιδια

2o edit:

το ανοιξα το Laptop. ο σκληρος κολυμπουσε περα δωθε.... σαν βαρκα στον ωκεανο. και ο χωρος γυρω απο το σκληρο ηταν μπλε ξεβαμενο. λες και ειχε πεσει σε μερικα σημεια μελανι (μικρη ποσοτητα) και απλωθηκε.

τον σκουπισα, τον φυσηξα, τον επανασυνδεσα και εβαλα και μια χαρτοπετσετα μεταξυ HDD και καπακιου για να τον πιεζει και να μην κουνιεται. αν και εχει τρυπες για να βιδωθει, δεν εχω τις βιδες....

μετα απ' ολα αυτα και με 5 σερι shut down και start (οχι επανεκκινηση) λειτουργει κανονικα.

τωρα αν μετα απο τοση ταλαιπωρια και χρονο 2 μερες τωρα μου εμφανισει παλι κατι παρομοιο, θα φαει ενα σουτ που θα ειναι ολο δικο του... μουχαχαχαχαχαχαχαχα. και παμε για new HDD. ;)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...