Skia11 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2007 Λοιπόν σας είχα πεί ότι θα δοκίμαζα μια FANLESS aftermarket ψύκτρα για την Gigabyte 8800gt μου, μετά απο 2 εβδομάδες ψαξίματος και δοκιμών τελικά μπορώ να πω ότι επιτέλους έχω μια fanless 8800gt να κάθεται στο κουτάκι μου με αρκετά καλά αποτελέσματα. Πάμε λοιπόν: Κατ'αρχήν (αν και οι περισσότεροι το ξέρετε αυτό) βγάζοντας το stock cooler μπορεί να ακυρώσει την εγγύηση της κάρτας (εκτός απο Evga απ΄οτι γνωρίζω), γι' αυτό διαβάστε στο site του κατασκευαστή πρίν το δοκιμάσετε. Ψάχνοντας στο net για μια aftermarket cooling solution για την 8800gt μου διαπίστωσα ότι αρκετές "παλιότερες ψύκτρες" ταιριάζανε με τα mounting holes της 8800gt. Η πρώτη μου σκέψη ήταν η Zalman vf1000 την οποία είχε πρωτοαναφέρει απ' οτι θυμάμαι ο χρήστης frou-frou. Ψάχνοντας λοιπόν για results με την συγκεκριμένη ψύκτρα (noise, temps, mounting etc) πέτυχα ένα thread στα http://www.overclock.net/nvidia-cooling/257754-8800gt-accelero-s1-fanless.html . Εκεί λοιπόν μου κόλλησε η ιδέα και παρήγγειλα την ACCELERO S1 της ARCTIC COOLING http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.650111 , όπως μπορείτε να δείτε το κόστος της συγκεκριμένης ψύκτρας είναι too good to be true συγκριτικά με της άλλες ψύκτρες που παίζουν στην αγορά. Αφού την παρέλαβα απο το e-shop αποφάσισα να κάνω μια απόπειρα το προηγούμενο weekend για να την τοποθετήσω....total failure η πρώτη απόπειρα, τα ram sinks που ήτανε στο package της accelero s1 ήταν σκέτη αποτυχία, ΔΕΝ ΚΟΛΛΑΝΕ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ότι χειρότερο έχω δεί απο θέμα adhesive οι τύποι της AC το έχουν βάλει σε αυτά τα ram sinks. No problem μπορεί να πουν μερικοί και τα ram να μην ψύχονται δε τρέχει και τπτ. Όταν όμως πας για FANLESS solution θες ότι καλύτερο μπορείς και για τα ram αλλά και για τα voltage regs. Βλέποντας ότι δεν γίνεται τπτ και μην έχοντας thermal adhesive , + το γεγονός ότι η AC στη συσκευασία σου δίνει 8 ram sinks τα οποία σα νούμερο είναι ok για τα ram αλλά εγώ ήθελα να βάλω και στα voltage regs , αποφάσισα να παραγγείλω αυτά τα ram sinks http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.700464 , και αυτό το thermal adhesive http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.650431 . Στο διαταύτα λοιπόν, αφού παρέλαβα τα sinks και το adhesive ξεκίνησα μαζί με τον μπατζανάκη μου την τοποθέτηση. Προσέξτε το εξής, αν βάλετε το thermal adhesive και περάσουν 5 λεπτά ΔΕΝ υπάρχει περίπτωση να ξεκολλήσετε ξανά το ram sink χωρίς να κάνετε ζημιά στην κάρτα καθώς γίνεται σα πέτρα μετά τα 5 λεπτά. Ορίστε και μια φωτο (η μοναδική που μπόρεσα να βγάλω πριν τελειώσει η μπαταρία του κινητού μου, γι' αυτό συχγωρήστε μου την έλλειψη φωτό) όπως μπορείτε να δείτε τα thermalright sinks μπήκανε στα ram sinks (1-8) και τα arctic cooling στα voltage regs και γενικότερα στα σημεία που σύμφωνα με άλλα forums ανεβάζουν αρκετή θερμοκρασία (9-11). Γενικότερα μπορώ να πω οτι η όλη διαδικασία δεν ήταν και η ευκολότερη καθώς μας πήρε αρκετή ώρα, αυτό όμως είναι κάτι που το συνιστώ ανεξαρτητα πόσο εύκολη και απλή μπορεί να φαίνεται μια επέμβαση στο hardware TAKE YOUR TIME. Τέσπα όλα καλά και η κάρτα installed πάλι στο pc μου οι θερμοκρασίες μετά απο αρκετή ώρα λιώσιμο με το atitool και το crysis demo δε ξεπεράσανε τους 68 βαθμούς σε full load και σε idle στους 43. Οι ram πάνω απο 55 δεν ανέβηκαν καθόλου παρά την πολύωρη ταλαιπωρία. Σε πολύωρα real gaming conditions (crysis, GOW, WoW, NFSpro )πάνω απο 56 βαθμούς δεν είδα στη gpu και τα rams μονίμως σε 40αρια. Γενικότερα άν λάβουμε υπόψιν το γεγονός ότι είναι FANLESS solution και το κόστος (συνολικά) δεν είναι απαγορευτικό μπορώ να πω πως είναι μια καλή λύση για aftermarket cooling για την πολυαγαπημένη μας 8800gt. Άν δε βάλουμε και ένα 12αρι ήσυχο fan πάνω ή το http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.650116 TURBO MODULE της AC (κάτι το οποίο μάλλον θα κάνω για μελλοντικό o/c potential), το οποίο είναι σύμφωνα με αυτά που διαβάζω εντελώς αθόρυβο, νομίζω πως θα μπορέσουμε να πετύχουμε τρελλά αποτελέσματα στο overclocking. Μερικά Υ.Γ. Υ.Γ.1: Βοηθάει ΠΑΡΑ πολύ το καλό airflow στο κουτί μας στην περίπτωση του fanless Υ.Γ.2: Απ' οτι διάβασα άν υπάρχει negative airflow στο κουτί και exhaust πίσω απο την κάρτα μας τα αποτελέσματα είναι καλύτερα απο τα δικά μου (έχω το shark το οποίο έχει honeycombed side panel, όχι ότι πιο ιδανικό. Υ.Γ.3:Το sli με τη normal συνδεσμολογία άν βάλετε το S1 δεν είναι εφικτή λόγω του μεγέθους της ψύκτρας. Υπάρχει όμως απο την AC πάλι (δε κάνω διαφήμιση really ) αυτό http://arcticcooling.com/vga2.php?idx=138&data=7&disc= σα λύση για sli. Συχγωρίστε μου το Wall of text και την έλλειψη pics, σας υπόσχομαι ότι με την επόμενη επέμβαση στο κουτί μου θα φροντίσω να ενημερώσω τ παρόν με καλύτερες και περισσότερες pics.
kosmasgr Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2007 Ωραίος Εγώ έβαλα την ίδια ψύκτρα στην ATIX1950GT και σκέφτομαι να πάρω το turbo module.Αυτο το ανεμιστηράκι Βάλε και καμιά φώτο όλοκληρωμένης της κάρτας να την δούμε οταν την modareis
Skia11 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2007 Thanks παιδιά, so far όλα δουλεύουν ρολόι, είμαι αρκετά ευχαριστημένος tbh δεν περίμενα να είναι τόσο αποτελεσματική η ψύκτρα αυτή.
joker99 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2007 polu kalo to olo modarisma kai pano pou psaxnomouna gia clockarismata stin 8800gt. 1- uparxei kapia patenta na mpoune ta 11 psiktrakia alla an xriasti na ksanavgoune? 2- poso paei me o/c i karta me mia kali psiksi?
Vatos_locos Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2007 για δώσε και photos απο το αποτέλεσμα να χαρούμε και εμείς οι μικροί να έχομε ιδέες μέχρι να την πάρουμε...
joker99 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2007 Pano ksereis an exei vgi kana block? apo alles 8800 den kanoun? kani fasaria to koloanemistiraki tis,sta games entaksi alla sta erga den paleuete...
Sadman Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2007 Pano ksereis an exei vgi kana block?apo alles 8800 den kanoun? kani fasaria to koloanemistiraki tis,sta games entaksi alla sta erga den paleuete... εμ ηθελεστα και παθεστα Στις ταινιες ζωρηζετε τοσο πολυ που πρεπει να το ανεβαζεις πανω απο 70%???Εκει ακουσα οτι αρχιζει να ακουγετε υπερβοληκα.
Vatos_locos Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2007 λογικά κάτι θα έχει βγεί στείλε mail στον eleven
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2007 Moderators Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2007 Ασε εχω προβλημα... Εχω κι εγω ενα μπλοκ υδροψυξης στην Χ1800ΧΤ μου, και εβαλα αυτο το adhesive με αυτa τα copper ram coolers. Σταθεροτατη η καρτα, αλλα δε μπορω να τα βγαλω με τιποτα... Ετσι εαν θες να ξαναγυρισεις σε αλλη ψυξη αερα, δε γινεται
Super Moderators Thresh Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2007 Super Moderators Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2007 dokimases na ta zestaneis arketh wra me pistolaki gia ta mallia?
joker99 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2007 εμ ηθελεστα και παθεστα Στις ταινιες ζωρηζετε τοσο πολυ που πρεπει να το ανεβαζεις πανω απο 70%???Εκει ακουσα οτι αρχιζει να ακουγετε υπερβοληκα. stis tainies den zorizetai katholou alla kai sto relanti pou douleuei akougete..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.