rem Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2007 Παιδια καλημερα.Εβαλα εδω το post μου γιατι δεν ξερω γενικα τι πρωτο φταιει.Λοιπον,ολα ξεκινησαν το σαββατο το πρωι.Οπως ημουν στο pc αρχισε να τρωει κοληματα.Crashαριζε ολοκληρο χωρις λογο.απο το event logger δεν φαινοταν κατι.Εκανα retart και δεν ξεκινουσε αν δεν εβγαζα τις συσκευες usb που ειχα(joystick,card reader).το προσπερναω αυτο,λεω κανα κολημα θα εφαγε απλα.ανοιγει,ξανα τρωει κοληματα μετα απο λιγο.λεω ιο θα εχω.το βαζω να κανει scan με τον kaspersky,αλλα δεν τελειωνει ποτε.Με το NOD32 μουβρισκει μονο 2 ιους,ο kaspersky περισοττερους αλλα τους διορθωνει(οσο προλαβαινει).κολαει ολο παλι.restart ξανα.Παρατηρω οτι ιη καρτα γραφικων(Nvidia 8800GTX) ηταν ζεστη.αφηνω το κουτι ανοιχτο,ανεβαζω και τις στροφες της και η θερμοκρασια της πεφτει 7 βαθμους.Τα κοληματα συνεχιζοντουσαν.λεω μνημες(Nvidia SLI).εν το μεταξυ αρχισε να μην μπαινει και στα windows,κολουσε στην μπαρα τους και πεταγε μπλε οθονες(ενα μηνυμα που προλαβα ηταν το IRQ_NOT_LESS_OR_EQUAL,και ενα αλλο για το page file).βγαζω λοιπον την μια μνημη και πανω που ξεκινανε τα windows μολις μπαινει μεσα μετα απο 5 λεπτα παλι κολαει.Τελικα τωρα δεν μπαινει καν στα windows.παω λοιπον να του κανω φορματ και δεν βλεπει το partition ττου δισκου που ειχα τα windows.Α!Ξεχασα να σας πω οτι επενεφερα και το μηχανημα με ενα προσφατο image που ειχα κανει οταν το πρωτο εστησα.κονετυω να τρελαθω γιατι το μηχανημα ειναι καινουριο.καμια ιδεα κανεις???? σορρυ αν σας κουρασα αλλα επρεπε να σας τα πω ολα... η συνθεση του μηχανηματος ειναι mobo:Asus Striker Extreme vga:Asus Nvidia 8800GTX ram:Nvidia 2Gb SLI ready sound card:creative 2 audigy hdds:wd 120gb,seagate 200gb(boot disk-->70gb boot,130gb free,wd 320gb) psu:700W thermaltake
gfilippas Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2007 Αν όλα αυτά έγιναν μετά την επαναφορά από την εικόνα τότε το πρόβλημα είναι η εικόνα που δημιούργησες. Διαφορετικό hardware από αυτό της εικόνας; Ρίξε μια ματιά εδώ: http://aumha.org/a/stop.htm
rem Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2007 Τα προβληαματα αυτα υπηρχαν και πριν την επαναφορα με το image.απλα μετα συνεχιστηκαν.
djpal Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2007 Κοιτα το bios τα timings της μνήμης την συχνότητα, τα volt, καθώς και θερμοκρασίες cpu chipset. Τέλος αν μπορείς μέτρα μ'ένα πολύμετρο τις τάσεις τροφοδοσίας: κόκκινο -μαύρο : 5v κίτρινο - μαύρο : 12v και στο τετράπινο τα 12 και τα 3,3v. Πάντως το πρόβλημα σου είναι σίγουρα hardware δεν φταίνε τα windows.. Άν έφαγες κανα ιο τρέξε κανα boot cd (πχ Hiren's boot cd) και τρέξε διαγνωστικό. Με μεγάλη επιφ΄λυλαξη θα έλεγα να κάνεις ένα bios update αλλά αν είναι πρόβλημα hardware και κολλησει κατα την διάρκεια θα σου καταστρέψει την μητρική.
frenzy Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2007 Σκληρός μου μυρίζει. Τρέξε το διαγνωστικό που προτείνει η κατασκευάστρια του σκληρού σου με boot disk (seatools for dos για τον seagate πρώτα και data lifeguard για τους WD)και βλέπεις. Bios update δεν χρειάζεσαι με τπτ αφού πριν δούλευε κανονικά. Το μόνο που με προβληματίζει είναι το irq not less or equal error γιατί αυτό σχετίζεται με μνήμη. Τις μνήμες τις δοκίμασες μια μια εναλλαξ ή μόνο τη μια έβγαλες;
rem Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2007 εβγαλα μονο την μια δυστυχως γιατι το εκανα σημερα το πρωι πριν παω στη δουλεια οποτε θα δοκιμασω και την αλλη μετα.το απογευμα.λετε να ειναι δισκος ε?το bios το ελενξα και ηταν ολα φυσιολογικα.τιποτα δηλ overclocked και ολα δεfault.κανενας δισκος δεν μυριζει,ουτε ζεσταινεται.
epitropos Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2007 Αφού εξετάσεις τους σκληρούς σου , οπως λέει ο frenzy, τρέξε για μερικές ωρες memtest.Αν σου βρή ΟΚ τις μνήμες, διάβασε πως θα ρυθμίσης το page file(εικονική μνήμη).
Thirion Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2007 Εφοσον είδες οτι παίζει πρόβλημα με ιο καταρχην θα ελεγα να κανεις update τον NOD . και να μπεις μετα safe mode να ριξεις ενα full scan ολο το σύστημα . Επίσης παρατηρώ οτι μιλάς για 2 antivirus ... kaspersky & NOD ... ειμαι σχεδον σιγουρος οτι 2 antivirus μαζι δεν λειτουργεί κανενα απο τα 2 σωστά ! Γνώμη μου ειναι να ριξεις ενα uninstall στο Kaspersky . κρατα το NOD και κανε τα ανωτερω ! Επισης τσέκαρε για IRQ Conflicts
rem Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2007 εχω βγαλει το kaspersky ηδη.εκανα και φθλλ scan με updated τν database του νοδπροσπαθω να κανω φορματ τωρα και δεν κανει φορματ καν.μου κανει συνεχεια μετα το installation των αρχειων restart και οταν ξεκιναει κανει παλι αντιγραφη των αρχειων.ημαρτων πια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.