Προς το περιεχόμενο

Νεος υπολογιστης -help!

wrequest4u

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
συνδεσες το ηχειο του κουτιου με το καλωδιακι του στην μητρικη εκει που ειναι το power , reset , led κτλπ? αν δεν ειχες συνδεση κατι καλα θα εκανε μπιπ. Μοιρίζομαι οτι δεν παταει καλα η καρτα για αυτο δεν βγαζει στην οθονη τπτ οποτε δες αν παταει καλα και αν εχεις δωσει τα ρευματα στην καρτα, αν ηταν θεμα ασυμβατοτητας θα ανοιγε το pc μεχρι το POST screen.

Το συγκεκριμένο κουτί δεν εχει ηχείο.. την κάρτα γραφικών την έβγαλα και δικίμασα μια άλλη το ίδιο και τις μνήμες, τα power led, power rw, reset κλπ τα αποσύνδεσα και τα επανασύνδεσα για παν ενδεχόμενο και δουλευουν μια χαρα,

και καταλήγουμε στο εξης συμπέρασμα, επεξεργαστης ή μητρική ένα απο τα 2 φταιει σίγουρα...

από τη μία είναι πιθανότερο να φταίει ο επεξεργαστής λόγο ΟΡΙΑΚΗΣ συμβατότας με τη συγκεκριμένη μητρική (εάν αυτη έχει BIOS v 3.7 + ) πράγμα που είναι ΑΔΥΝΑΤΟ να διαπιστώσω από τη στιγμή που δεν ανοίγει ο υπολογιστής.

από την άλλη με προβληματίζει το ότι το πληκτρολόγιο δεν ανταποκρίνεται στα πλήκτρα NumLock - CapsLock και αυτό που λέει ο Strategos δηλαδή ότι αν ήταν θέμα συμβατότητας θα πήγενε μέχρι το POST screen... είναι όντως έτσι?

αν ολίγης το θέμα είναι να πάω να πάρω μητρική ή επεξεργαστή άυριο για να τελειώνω?

• Moderators
Δημοσ.

Εαν ο επεξεργαστης ειναι ασυμβατος φιλε Strategos, δεν κανει απολυτως τιποτα. Μονο αναβει το power led και μενει εκει.

Ακριβως τα ιδια μου εκανε ενα i845G chipset με εναν Prescott Celeron D (που δεν τον υποστηριζε).

Δημοσ.
Εαν ο επεξεργαστης ειναι ασυμβατος φιλε Strategos, δεν κανει απολυτως τιποτα. Μονο αναβει το power led και μενει εκει.

Ακριβως τα ιδια μου εκανε ενα i845G chipset με εναν Prescott Celeron D (που δεν τον υποστηριζε).

Άρα GeorgeMan με τα δεδομένα αυτά συμφωνείς με την αποψη να δοκιμάσω άλλον επεξεργαστή?

• Moderators
Δημοσ.

Δοκιμασε καποιον αλλον που να υποστηριζεται απο το αρχικο BIOS της μητρικης.

Φυσικα, εαν εχεις καποιον αλλο S775 δοκιμασε τον!

Δημοσ.
ε ναι η μητρική υποστηρίζει μέχρι 1066 fsb και ο επεξεργαστής σου 1333. Τι γίνεται με αυτό ?

στη σελίδα της μητρικής αναφέρει ότι υποστηρίζει και 1333 fsb αν το BIOS είναι ν 3.7 και άνω... εκεί προφανός είναι το λάθος, μιας και δεν γνωρίζω τι BIOS έχει η μητρική.

αυτοι είναι οι υποστηριζόμενοι επεξεργαστες, επιδή δεν έχω stock και θα πάω να αγοράσω έναν άυριο, ποιον (ους) προτείνετε ?

msioh2.jpg

• Moderators
Δημοσ.

Παρε τον πιο φτηνο που θα βρεις, μα τον πιο φτηνο ε!

Κανε το bios update σου.

Και μετα πηγαινε τους τον πισω, εχεις το δικαιωμα εντος 15 ημερων...

Δημοσ.

Κανε το bios update σου.

πανούργα σκέψη!!! και δελεαστική....)

Δημοσ.

Κανε το bios update σου.

για να έχεις το δικαίωμα υπαναχώρησης δεν θα πρέπει το προιόν να είναι στην συσκευασία του όπως όταν το πήρες? κανένα αυτοκολλητάκι σκισμένο και με τις ζελατίνες του. πρακτικά κλειστό δηλαδή.

• Moderators
Δημοσ.

Υπαρχει και η αλλη λυση.

Να τους παει το pc και να ζητησει να του το βαλουν αυτοι το BIOS. Θα πληρωσει 10 ευρω νομιζω.

Δημοσ.

τελικα βρίκα έναν επεξεργαστή από εναν φίλο και το pc λειτουργεί άψογα, τώρα το πρόβλημα είναι ότι κατέβασα το bios update 3.7 αλλά....

το πρόβλημα είναι το ΠΩΣ? κανουμε bios update χωρίς να κανουμε setup τα windows

και όταν η πρώτες φράσεις στο HOW to που δείνει η εταιρία είναι οι παρακάτω :

WARNING!!!!

DON'T FLASH FROM A FLOPPY DISK!!!!

DON'T FLASH WHEN YOUR SYSTEM IS RUNNING FINE!!!!

DON'T FLASH IF YOU DON'T KNOW WHAT YOU ARE DOING!!!!

Δημοσ.

Tελικά τα κατάφερα και έκανα Bios update, και ΟΛΑ πήγαν καλώς,

το pc κατάφερε να μπουτάρει και να ξεκινήσω τη διαδικασία εγκατάστασης των windows!!!! :lol:

Η χαρά μου ήταν τόσο απερίγραπτη όσο και μικρή (χρονικά)

μόλις για μερικά λεπτά!!! Ο υπολογιστής έσβησε... και αφού επανέλαβα τη διαδικασία για ακόμα μια φορά, έσβησαν και τα όνειρα μου να τον δώ να λειτουργει με αυτον τον επεξεργαστη.

Έβαλα επάνω τον "δανικό" και αγύριστο που πήρα από τον φίλο μου και απλά αυριο θα πάω να του αγοράσω έναν.

Μόλις ολοκλήρωσα το setup των windows και όλα πήγαν περίφημα...

Ηθικό δίδαγμα.... :

Ένα Bios update ΔΕΝ φέρνει την Ανοιξη!!!!

Σας ευχαριστώ όλους για το support!

• Moderators
Δημοσ.

Η χαρά μου ήταν τόσο απερίγραπτη όσο και μικρή (χρονικά)

μόλις για μερικά λεπτά!!! Ο υπολογιστής έσβησε... και αφού επανέλαβα τη διαδικασία για ακόμα μια φορά, έσβησαν και τα όνειρα μου να τον δώ να λειτουργει με αυτον τον επεξεργαστη.

Εξηγεις λιγο το παραπανω?

Τι εννοεις εσβησε? Σε ποιο σημειο εσβησε? Πως εσβησε? (restart? απλα off? τι?)

Ξανα εκανες αναβαθμιση BIOS? Μα αυτο δε γινεται! Σε αποτρεπει εαν εχεις ηδη την ιδια εκδοση απο το να την ξαναβαλεις...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...