Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Είδα να λένε πιο πάνω για Proxy Servers και ανωνυμία και ότι δεν μπορούν να μας εντοπίσουν από rapidshare και τετια όλα αυτά μάλλον είναι μαλ@κιες εφόσον το ISP θα φιλτράρει κάθε μας δικτυακή κίνηση...

Δηλαδη ο καθε ISP θα κοψει εναν εναν ολους τους anonymous proxy servers που προσφερουνε τις υπηρεσιες τους επι πληρωμη η οχι? Γιατι θα υποψιαζεται οτι η κρυπτογραφημενη κινηση που περναει απο το tunnel ειναι κατεβασμα πειρατικων ταινιων? Μην τρελαθουμε κιολας. Εδω ISP κοβουνε τα p2p γενικως στα δικτυα τους και παλι κατι τετοιο δεν μπορουν να το αποτρεψουν. Εκτος αμα φτασουμε στο σημειο να σου κοψουν ολο το ιντερνετ εκτος απο ορισμενα sites που θα επιτρεπουν κατα περιπτωση. Τοτε ενταξει, το p2p θα ειναι το μικροτερο προβλημα μου. Ουτε στην Κινα δεν ειναι ετσι.

• Απαντ. 89
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Δηλαδη ο καθε ISP θα κοψει εναν εναν ολους τους anonymous proxy servers που προσφερουνε τις υπηρεσιες τους επι πληρωμη η οχι? Γιατι θα υποψιαζεται οτι η κρυπτογραφημενη κινηση που περναει απο το tunnel ειναι κατεβασμα πειρατικων ταινιων? Μην τρελαθουμε κιολας. Εδω ISP κοβουνε τα p2p γενικως στα δικτυα τους και παλι κατι τετοιο δεν μπορουν να το αποτρεψουν. Εκτος αμα φτασουμε στο σημειο να σου κοψουν ολο το ιντερνετ εκτος απο ορισμενα sites που θα επιτρεπουν κατα περιπτωση. Τοτε ενταξει, το p2p θα ειναι το μικροτερο προβλημα μου. Ουτε στην Κινα δεν ειναι ετσι.

Δεν κατάλαβες τα ISP θα ξέρουν κάθε σου κίνηση αφού τεχνικά είναι δυνατών και θα το επιτρέψει και η κυβέρνηση θα ξέρουν κάθε σου email τι σελίδες μπαίνεις και με καμία κρυπτογράφηση δεν γλιτώνεις αφού όλα πέρανε από ISP και μετά βγαίνουν έξω τίποτα δεν είναι αδύνατο αρκεί να υπάρχει μέσο...

Δημοσ.

Λοιπόν, επειδή το διάβαζα σε γνωστό ελληνικό warez αυτό το θέμα πριν μια βδομάδα, και κάποιος ανέφερε το steganos Anonym VPN το οποίο αναφέρει αυτά:

Κάντε surfing στο Internet.... χωρίς ίχνη

Η ασφάλεια των επικοινωνιών στις μέρες μας ένα μείζον θέμα. Πόσο μάλιστα όταν μιλάμε για το Internet όπου ο καθένας με ένα απλό software μπορεί να καταγράφει τις κινήσεις μας. Ποια sites επισκεφθήκαμε, τι είδαμε, τι κατεβάσαμε και μια πληθώρα άλλων ηλεκτρονικών ιχνών που θα θέλαμε να τα γνωρίζουμε μόνο εμείς.

Με κάθε επίσκεψη σας σε κάποιο site στο Internet αφήνετε πίσω σας διάφορα ηλεκτρονικά ίχνη χωρίς φυσικά να το καταλαβαίνετε. Επίσης, ο ISP στον οποίο έχετε την συνδρομή σας στο Internet, μπορεί να δει ποια ακριβώς sites έχετε επισκεφθεί καθώς και τι είδους δεδομένα έχουν ανταλλαγεί. Όταν χρησιμοποιείτε ένα ασύρματο δίκτυο (WLAN, Wireless Lan) ή κάποιο hotspot για να συνδεθείτε στο Internet ασύρματα, για παράδειγμα σε κάποιο σταθμό αεροδρομίου, σε ένα ξενοδοχείο, κλπ., είναι πολύ εύκολο για κάποιον να καταγράψει τις κινήσεις σας.

Το μόνο που πρέπει να κάνει ο κακόβουλος χρήστης είναι να χρησιμοποιήσει το κατάλληλο software με το οποίο θα μπορεί να καταγράψει όλες σας τις κινήσεις και μάλιστα με εξαιρετική ακρίβεια. Είτε στέλνετε emails, κάνετε online αγορές ή εισάγετε σε κάποια φόρμα τα προσωπικά σας δεδομένα, πάντα μπορεί κάποιος να σας παρακολουθεί ή να διαγράψει σημαντικά δεδομένα χωρίς καν να το υποψιαστείτε.

Γιατί να σερφάρω ανώνυμα; Δεν έχω κάτι να κρύψω

Από την στιγμή που θα συνδεθείτε online, λαμβάνετε από τον ISP σας μια μοναδική διεύθυνση IP. Η IP λειτουργεί ως πομπός στο Internet για να προσδιορίζει την θέση του υπολογιστή σας. Αυτή η διεύθυνση λοιπόν μπορεί να ανιχνευτεί και να οδηγήσει κάποιον επιτιθέμενο στα ακριβή σας ίχνη. Κάθε πάροχος ενός Web site μπορεί να αναγνωρίσει με ακρίβεια τι έχετε κάνει στο Web site του, ποιες σελίδες είδατε, τι κατεβάσατε, τι αγοράσατε, ποιες εικόνες είδατε και ένα σωρό ακόμα πληροφοριών που αφορούν τις δραστηριότητες σας. Επιπλέον ο ISP σας μπορεί να δει τα μεγέθη των δεδομένων που μεταφέρετε και να αναγνωρίσει αν πρόκειται για ταινίες ή μουσική που κατεβάζετε νόμιμα από τα sites που έχετε συνδρομή ή αν μοιράζεστε παράνομα αρχεία. Δεν έχει τόσο σημασία λοιπόν αν έχετε ή όχι κάτι να κρύψετε, σημασία έχει ότι δεν θέλετε τρίτοι να γνωρίζουν τι κάνετε. Είναι δικαίωμα σας να προστατεύσετε την ιδιωτικότητα και τα προσωπικά σας δεδομένα. Έχετε κάθε δικαίωμα να επιτρέψετε στον εαυτό σας να σερφάρει στο Internet ανώνυμα όπως ανώνυμα να στέλνετε και να λαμβάνετε δεδομένα.

Ωραία, ποιο πρόγραμμα να χρησιμοποιήσω;

Μια από τις καλύτερες επιλογές για να δημιουργήσετε ένα ασφαλή τρόπο επικοινωνίας και “μη ανιχνεύσιμο” είναι το VPN (Virtual Private Network). To VPN δημιουργεί μια ασφαλή σύνδεση, ένα κανάλι επικοινωνίας μέσω του οποίου τα δεδομένα μεταφέρονται κρυπτογραφημένα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για αυτό το σκοπό το Steganos Internet Anonym VPN.

Σαφώς, υπάρχουν πολλά προγράμματα εκεί έξω που κάνουν την ίδια δουλειά, ωστόσο το Internet Anonym VPN προσφέρει επιπλέον δυνατότητες. Το Internet Anonym VPN δημιουργεί ένα δίαυλο από τον υπολογιστή σας στους servers της Steganos. Όλες σας οι δραστηριότητες στο Internet μεταφέρονται μέσω αυτού του διαύλου. Τα δεδομένα που διακινούνται κρυπτογραφούνται μέσω του πρωτοκόλλου SSL προστατεύοντας τα από υποκλοπές, ακόμα και ο ίδιος ο ISP σας δεν θα μπορεί να ανιχνεύσει τα ηλεκτρονικά σας ίχνη. Το SSL είναι ένα δημοφιλές πρωτόκολλο κρυπτογράφησης και χρησιμοποιείται σχεδόν από το σύνολο όσων επιθυμούν ασφαλείς μεταφορές δεδομένων στο Internet, όπως είναι για παράδειγμα οι τραπεζικοί οργανισμοί που προσφέρουν υπηρεσίες Web banking.

Ο ασφαλής δίαυλος προωθεί στους servers της Steganos όλες τις αιτήσεις σας (όταν ζητάτε μια σελίδα από το Web αυτό είναι μια αίτηση) και ο server σας επιστρέφει την σελίδα που ζητήσατε. Πάντα μέσω του διαύλου που έχει δημιουργηθεί. Τα Web sites ή οι υπηρεσίες που επισκέπτεστε καταγράφουν πλέον το IP των servers της Steganos και όχι το δικό σας. Με αυτό τον τρόπο μπορείτε να περιηγείσθε στο Internet ανώνυμα κάνοντας χρήση του δικαιώματος σας να μην γνωρίζει κανείς τις κινήσεις σας.

(είναι από εδώ, μεταφρασμένα από το παιδί του άλλου φόρουμ)

Ισχύουν αυτά ή λέει βλακείες η steganos? Για να γίνει αυτό δεν θα πρέπει η steganos να είναι ο... isp σου? :rolleyes:

Δημοσ.

Βασικά, αυτό που δεν μου κάθεται εμένα καλά, είναι το πως γίνεται να περνάνε τα πακέτα που κατεβάζουμε/ανεβάζουμε πρώτα απ'την steganos και μετά απ'τον isp (και μάλιστα μέσω ενός απλού software). Δηλαδή κάνει την δουλειά του isp στην θέση του isp? :S

Αν γνωρίζει κάποιος ας μου εξηγήσει γιατί έχω μπερδευτεί.

Δημοσ.
Βασικά, αυτό που δεν μου κάθεται εμένα καλά, είναι το πως γίνεται να περνάνε τα πακέτα που κατεβάζουμε/ανεβάζουμε πρώτα απ'την steganos και μετά απ'τον isp (και μάλιστα μέσω ενός απλού software). Δηλαδή κάνει την δουλειά του isp στην θέση του isp? :S

Αν γνωρίζει κάποιος ας μου εξηγήσει γιατί έχω μπερδευτεί.

Δεν νομίζω τότε θα είχαμε αντί για το Fforthnet η Vivodi Steganos net έτσι δεν είναι???

Δημοσ.

Προφανώς χρησιμοποιεί τη λογική όλων των VPN δικτύων που υλοποιούνται μέσω software. Δηλαδή για το upload γίνεται μια κρυπτογράφηση στην μεριά μας, την οποια μπορεί να "διαβάσει" μόνο ο steganos. Ο ISP θεωρητικά δεν θα μπορεί να καταλάβει τι σόι δεδομένα στέλνουμε. Και αντίστοιχα για το download, ο steganos θα κρυπτογραφεί δεδομένα, τα οποια αν και θα μας έρχονται μέσω του ISP, θα μπορούμε να τα διαβάσουμε μόνο εμείς.

Η διαφορά του steganos από τα συνηθισμένα VPN φαίνεται να έγκειται στο ότι μάλλον λειτουργεί σαν gateway για το internet.

Όχι ότι θα το χρησιμοποιήσω, ποιός μου λέει ότι και στον steganos δεν "σκαλίζουν" τα δεδομένα μου?

Δημοσ.

Ο νόμος λέει οτι απαγορευεται να κατεβασεις οχι να δεις!

δηλαδη το streaming επιτρεπεται αφου το αρχειο εκτελέιται στον server

ολο και περισσοτερα sites βγαινουν που κάνουν αυτο

Le téléchargement de films et de série TV (DIVX) est interdit en France, cependant une faille juridique vous autorise à visualiser les films gratuitement.

Cette visualisation est permise grâce au streaming (la vidéo est lue sur le serveur distant en direct), vous retrouverez ainsi toutes sortes de films et séries tv ici :

αυτα τα sites ειναι νομιμοτατα
Δημοσ.

αμα θελουν να κλεισουνε ολοι οι ιντερνεταδεs ,αs το κανουν και εδω.

ουτε μια στο εκατομμυριο δεν παιζει για Ελλαδα.

ποια κυβερνηση θα παρει το ρισκο να ψηφισει τετοιο νομο,την στιγμη που οι μισοι Ελληνεs εχουν η θα εχουν σε λιγο καιρο ιντερνετ.

και να πω και κατι αλλο.

εαν εγω η καποιοι αλλοι κατεβαζουμε 100 γιγα την ημερα φρη βιντεο απο το national geographic που ειναι νομιμο,θα καθονται και θα ψαχνουν πιο ειναι παρανομο και πιο οχι;

γιατι καπου διαβασα οτι θα κοιτανε τον ογκο των δεδομενων και θα πεφτουνε κυρωσειs.

ειναι πολυ μπερδεμενα τα πραγματα και σχεδον αδυνατο να κανουν ελεγχο τι ειναι παρανομο και τι οχι.

Δημοσ.

τα πραγματα ειναι πολυ απλα.αν μας "κοψουν" το ιντερνετ (η εστω κι αν το πετσοκοψουν) υπαρχουν και τα ασυρματα δικτυα (βλεπε AWMN) εκει απλα θα παρουν τα @@

Δημοσ.

Και στην Ελλάδα να το κάνουνε αυτό εμάς σκασίλα μας... Θα λιώσουμε στα NetCafe, και αν θέλουνε ας τους στείλουνε 3000 μηνύματα :)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...