stormrider Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2007 γειά χαρά παιδιά, έχω το εξής πρόβλημα: Όταν τρέχω παιχνίδια 3D, μετά απο λίγη ωρίτσα αρχίζει το τροφοδοτικό να βγάζει έναν περίεργο τσιριχτό ήχο και μέσα σε δευτερόλεπτα ο υπολογιστής κάνει restart. Τί προσπάθησα να κάνω: Σε πρώτη φάση άλλαξα τροφοδοτικό, όπου το πρόβλημα συνεχίστηκε. Επειδή και τα 2 διαθέσιμα τροφοδοτικά που δοκίμασα είναι 450W, θεώρησα οτι ίσως αυτή η ισχύς δεν είναι αρκετή για τον υπολογιστή μου. Τρέχωντας όμως κάτι διαγνωστικά όπως αυτό, είδα οτι με το τρέχων στήσιμο του υπολογιστή, και 350W να είχα θα ήταν αρκετά (σε full χρήση, μέγιστη απαίτηση ισχύος 330W), πράγμα που επιβεβαιώνεται κι απο το γεγονός οτι ο υπολογιστής μου είναι 2,5 χρονών περίπου και ποτέ δεν είχα ανάλογο πρόβλημα (ακόμη και με επιπλέον δίσκους ή dvd-drives) Σε δεύτερη φάση άλλαξα κάρτα γραφικών. Απο την ΑΤΙ Χ1650Pro έβαλα μία NVidia 6800, αλλά το πρόβλημα παρέμεινε. Παράλληλα, πείραξα το BIOS ώστε να μην δουλεύει full η κάρτα γραφικών κτλ αλλα τίποτα. Χαμήλωσα τις ρυθμίσεις ανάλυσης στα παιχνίδια αλλα τίποτα. Όσον αφορά θερμοκρασίες κτλ κοίταξα τις ενδείξεις στο BIOS ακριβώς μετα το restart κι όλες είναι φυσιολογικές. Επιπλέον, αν ήταν θέμα επεξεργαστή ή μνήμης, δεν θα μου έκανε restart και σε απαιτητικές μη-3D εφαρμογές;;; (πχ Visual Studio) Το σύστημα μου είναι: P4 Prescott 3Ghz 4x256 DDR-SDRAM M/B Asrock P4V88 Chipset PT880 2xSATA (80 & 250 GB) Sapphire ATI X1650Pro Soundblaster Player 5.1 LG DVD-recorder καμμιά ιδέα;;;
cosmosfera Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2007 αν εχεις prescott με μαμα ψυκτρα μαλλον για θερμοκρασια προκειται...το κλασσικο προβλημα τους...το οτι η θερμοκρασια μετα το restart πεφτει δε λεει τιποτα...τη στιγμη που κανει το restart η λιγο πριν θα ειχε νοημα να το ελεγξεις
21century Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2007 Ειναι αρκετα ενεργοβορος επεξεργαστης ο αναφερομενος, οποτε αρχικα παρε τροφοδοτικο εστω στα 550 βατακια, επισης αναβαθμισε τους 'οδηογυς' της καρτας γραφικων στην τελευταια τους εκδοση και καθαρισε το εσωτερικο του κουτιου για σκονες..
cosmosfera Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2007 o prescott στα 3.0 mhz δεν ειναι ιδιαιτερα ενεργοβορος με 84 watt οπως θα δειτε εδω http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Intel_Pentium_4_microprocessors τωρα αυτο που σου λεω οτι ανεβαζει πολυ θερμοκρασιες ειναι στανταρ και γνωστο σε ολους για αυτο και οι amdαδες το εβγαλαν presHot...απλα δες μερικα λινκ η gouglare το http://www.computing.net/cpus/wwwboard/forum/11774.html παντως με μαμα ψυκτρα και prescott δε πας πουθενα...
stormrider Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2007 το θέμα είναι ρε οτι κοντά 2+ χρόνια έχω τον επεξεργαστή, όπου δεν είχα κανένα πρόβλημα. έχω περάσει καλοκαίρια και καλοκαίρια μαζί του, με downloads 24/7 και μάλιστα στο παλιό μου σπίτι που δεν είχε καν air-condition και δεν εμφανίστηκε κάτι ανάλογο.
Dr_73 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2007 Τα downloads γίνονται στο desktop.Δεν ζεσταίνεται. Με τα παιχνίδια ζεσταίνεται. Ακριβώς τα ίδια είχα πάθει με τον AMD Athnlon 2000+ XP . Εκεί βέβαια δεν λυνόταν το πρόβλημα ούτε με ανεμιστήρες των 100? οπότε τον πέταξα τελικά (και ορκίστηκα ποτέ πια AMD). Ο Prescot ζεσταίνεται και αυτός, αλλά το πρόβλημα λύνεται με καλή ψύκτρα.
green_beret Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2007 Φιλε ανανεωσε την θερμοαγωγιμη παστα και καθαρισε το κουλερακι. Αν τα προβληματα συνεχιστουν παρε τροφοδοτικο καλης ποιοτητας και οχι οτι να 'ναι γιατι ολα τα προβληματα ξεκινουν απο την κακη τροφοδοσια... Σου προτινω τουλαχιστον 500αρι να εχεις το κεφαλι σου ησυχο...
stormrider Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2007 παιδιά είμαι πεπεισμένος ότι δεν είναι ο επεξεργαστής, αλλα κάτι το οποίο έχει σχέση με το κύκλωμα γραφικών. για παράδειγμα, βλέπω ένα βιντεάκι στο youtube και ξαφνικά αρχίζει να βγαίνει αυτός ο ήχος κι αν κάνω minimize το παράθυρο του browser o ήχος αυτός σταματάει.
sl028 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2007 Ειχα ενα παρομοιο Δοκιμασε να αναβαθμισεις το bios απο το site της Asrock, να βάλεις "load optimized defaults" στο bios (, πριν σημειωσε τι settings εχεις τωρα στο pc σου, ωστε αν δε πιασει, να τα ξαναβαλεις) και ως τελευταια λυση, βαλε τους τελευταιους drivers της καρτας γραφικων
Sadman Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2007 αν εχεις prescott με μαμα ψυκτρα μαλλον για θερμοκρασια προκειται...το κλασσικο προβλημα τους...το οτι η θερμοκρασια μετα το restart πεφτει δε λεει τιποτα...τη στιγμη που κανει το restart η λιγο πριν θα ειχε νοημα να το ελεγξεις εγω παντως ποτε δν εχω δει τρελες θερμοκρασιας στον δικο μου prescot.OCed στα 3.6 και εχει με μαμα ψυξη 45 βαθμους και 56 load.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.