kostool13 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2007 κάνε τον κόπο να διαβάσεις 2 σελίδες πίσω το post 73 ... θεωρώ τον ailouro πολύ πιο αξιόπιστο από ''φωτογραφιούλες'' στο google.... το να διαβάζεις από την αρχή ένα thread δεν βλάπτει... To post στο οποίο αναφέρεσαι περιέχει δυο γραμμές κειμένου σχετικά με το θέμα των tweaked very high γραφικών του crysis... Η αναντιστοιχία του συγκεκριμένου post με την πραγματικότητα φαίνεται από το ότι αναφέρει οτι μπορείς να αλλάξεις 1-2 παραμέτρους, όταν και ο πιο άσχετος που έχει εφαρμόσει το tweak βλέπει οτι αντικαθιστά 13 διαφορετικά .cfg files που επηρεάζουν water, shadows, physics, lighting και ένα σωρό άλλα effects... Κανένας δε σου είπε να εμπιστευτείς τυφλά "φωτογραφιούλες" του google, αλλά μόνο κάποιος άσχετος εμπιστεύεται post του οποιουδήποτε χρήστη(ακόμα και του ailuros) περισσότερο από "παράλληλες παραθέσεις φωτογραφιών" στα μεγαλύτερα hardware forums του πλανήτη. Τώρα ο οποιοσδήποτε βλέπει διαφορές στα γραφικά που υπάρχουν μόνο στη σφαίρα της φαντασίας, μόνο και μόνο επειδή βαριέται να κάνει "downgrade" από τα vista στα xp και να έχει τα ίδια γραφικά(tweaked) με +30-40% frames, δικό του θέμα...
liopyr Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2007 To post στο οποίο αναφέρεσαι περιέχει δυο γραμμές κειμένου σχετικά με το θέμα των tweaked very high γραφικών του crysis... Η αναντιστοιχία του συγκεκριμένου post me την πραγματικότητα φαίνεται από το ότι αναφέρει οτι μπορείς να αλλάξεις 1-2 παραμέτρους, όταν και ο πιο άσχετος που έχει εφαρμόσει το tweak βλέπει οτι αντικαθιστά 13 διαφορετικά .cfg files που επηρεάζουν water, shadows, physics, lighting και ένα σωρό άλλα effects... Κανένας δε σου είπε να εμπιστευτείς τυφλά "φωτογραφιούλες" του google, αλλά μόνο κάποιος άσχετος εμπιστεύεται post του οποιουδήποτε χρήστη(ακόμα και του ailuros) περισσότερο από "παράλληλες παραθέσεις φωτογραφιών" στα μεγαλύτερα hardware forums του πλανήτη. Τώρα ο οποιοσδήποτε βλέπει διαφορές στα γραφικά που υπάρχουν μόνο στη σφαίρα της φαντασίας, μόνο και μόνο επειδή βαριέται να κάνει "downgrade" από τα vista στα xp και να έχει τα ίδια γραφικά(tweaked) με +30-40% frames, δικό του θέμα... Η μονωτική ταινία μάλλον πρέπει να μπει σε άλλα στόματα... Για την ιστορία να σου πω πως έχω και vista και xp, και το έχω περάσει και στα 2 λειτουργικά το παιχνίδι. Το έχω παίξει και στα 2 λειτουργικά, και όπως και να το κάνουμε δεν μου φάνηκε ίδιο. Τα ίδια site που αναφέρεις, πριν βγει το crysis, έιχαν τρελλαθει να βγάζουν φωτογραφίες με την τεράστια διαφορά που έχει το DX10 σε σχέση με το 9. και φαινόταν πραγματικά τεράστια. τώρα άλλαξαν style και θέλουν να τα βγάλουν ίδια. δεν τα εμπιστεύομαι, κυρίως εμπιστεύομαι τα ''άσχετα'' μάτια μου, και την σφαίρα της φαντασίας μου. αυτό που είπε ο ailuros στο παρέθεσα γιατί εγώ είμαι ''άσχετος'', τυφλός και ζω στην σφαίρα της φαντασίας μου, οπότε δεν γίνεται να με πάρεις στα σοβαρά. ps.downgrade κάνουν οι άσχετοι που δεν προβλέψαν να βάλουν και τα 2 λειτουργικά, ή δεν έχουν ακούσει ποτέ τους για dual boot. απορώ πως εγώ ξέφυγα από αυτήν την κατάσταση.
kostool13 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2007 Αααα μαλιστα, τώρα έγινε από το "εμπιστεύομαι τον ailuros" στο "'έχω και τα δύο λειτουργικά, το έχω δοκιμάσει, έχω δει την διαφορά εγώ ο ίδιος", η κλασσική αποστομωτική απάντηση... Επίσης τα site στα οποία αναφέρεσαι έκαναν σύγκριση ανάμεσα σε dx10 vista και untweaked dx9 xp, όπου όντως η διαφορά είναι τεράστια, δε μας λες κάτι καινούριο... FYI, δεν σημαίνει ότι κάποιος που δεν έχει άπειρα post δεν είναι γνώστης του αντικειμένου, ούτε οτι ξεκινάει να διαβάζει threads από τη μέση, ούτε ότι δεν γνωρίζει τι εστί dual boot... Τέλος πάντων ο καθένας δικαιούται την άποψη του, άλλωστε αρκετά άτομα έχουν τοποθετηθεί επί του θέματος. Γι' αυτό άλλωστε έκανα και edit το κατά τι προκλητικό τελείωμα του προηγούμενού μου post. Φιλικα
liopyr Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2007 με την λογική σου τώρα θα έγραφα: Από το '' καλα, άστο εδώ έχει βουήξει το σύμπαν'' στο '' ο καθένας δικαιούται την άποψή του'' ... αλλά ας το σταματήσουμε εδώ, γιατί θα καταλήξουμε να παίζουμε την κολοκυθιά! ps. δεν σε είπα εγώ άσχετο, ούτε έκανα λόγο για post counter, αντιθέτως εσύ ισχυρίστηκες κάτι τέτοιο...
littlelouievegos Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2007 Χρησιμοποιωντας τα cvars απο τα very high settings στα XP περνεις ενα οπτικο αποτελεσμα αρκετα κοντα στο IQ των very high settings στα Vista. Οχι ομως το ιδιο παρολο που χρησιμοποιεις τα ιδια Cvars και αυτο φαινεται και σε comparison screenshots ανα το νετ. Παντως απο θεμα αποδοσης χρησιμοποιωντας τα very high settings στα XP σε σχεση με τα Vista very high, ceteris paribus τα XP ειναι λιγο πιο γρηγορα. Αλλα ειπαμε εχουν σχεδον το ιδιο IQ οχι ακριβως το ιδιο. Απο εκει και περα δεν ειναι θεμα να εμπιστευτει καποιος το ποστ του Ailurou ή οχι στην δεδομενη. Ο εν λογω χρηστης παρεθεσε καποιες αποψεις που ειναι και πολυ κοντα στις δικες μου..Το αν καποιος καταλαβε τι εννοουσε και τι προτεινε ειναι αλλο ζητητμα. Το παιχνιδι εχωντας και εγω την πολυτελεια 2 λειτουργικων (XP kai Vista) το εχω δοκιμασει και εχω καταληξει πως για εμενα ηταν προτιμοτερο να παιξω στην native αναλυση της οθονης μου 1920x1200 με high settings. 1. Γιατι οπως πολυ σωστα ανεφερε ο Ailuros κανωντας downscale σε χαμηλοτερες αναλυσεις το IQ ειναι να μην πω για τι σε LCD/TFT οθονες. Και ειναι εμφανεστατο σε αυτο το παιχνιδι με αηδιαστικο blurring σε σημειο που πραγματικα σιχαινεσαι τα scaler chips των οθονων σου. Σαφως και μια CRT ειναι προτιμοτερη για dowscale σε τετοιες περιπτωσεις αλλα σε περιοριζει σε μεγεθος. Η περνεις μια Gateway με το Realta HQV chip 2. Γιατι χρησιμοποιωντας "very high" settings στα XP ή στα Vista δεν παιζεις με καλα framerates αν δεν πεσεις toylaxiston se 1440χ900. Kαι ολα αυτα χωρις καθολου AA.. Ετσι λοιπον αφου θα χρησιμοποιουσα high settings μονο η λογικη ελεγε να παω σε XP που στα ιδια settings ειναι πιο γρηγορα απο τα Vista. Το αποτελεσμα ηταν απο 26-32 fps μεσο ορο λοιπον σε αυτα τα settings την περισσοτερη ωρα του παιχνιδιου εκτος απο σκηνες με πολλα particle effects και προς το τελος με το mothership και το τεραστιο polygon count.. Ολα αυτα με [email protected] 2GB DDR2 6400 ΚΑΙ GTX@650/1100. Το παιχνιδακι εχω παρα πολυ καιρο να το παιξω σε very high settings στο μελλον και να βαλω και μεγαλυτερες τιμες στα cvars για "ultra high settings" και αν μπορεσω να βαλω και TSAAA καποια στιγμη.. Eιναι απο τις λιγες φορες που θα ηθελα να ειχα μια CRT ακομα για προφανεις λογους λοιπον.. Αλλα οπως και με το FC δεν βιαζομαστε. Θα το παιξουμε και θα πειραματιστουμε στο μελλον τοσες φορες που δεν εχει νοημα να το συζηταμε για το πια ειναι τα καλυτερα settings και ποσο μαλλον να κανουμε ερωτηματα οπως ο OP. Ειναι κατι υποκειμενικο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.