newbie69 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2007 γεια χαρα παιδια, εχω καποιες προγραμματιστικες γνωσεις κυριως σε basic και C και θα ηθελα να κανω το εξής: Θελω να φτιάξω ενα προγραμματακι το οποιο επι της ουσιας θα ζητα 3 συντελεστες και θα λυνει με αυτους καποιες πρωτοβαθμιες εξισωσεις (τιποτα πολυπλοκο). Ουσιαστικα προκειται για μια αυτοματοποιημενη πλην χρονοβορα διαδικασια που γινεται σε ενα συγκεκριμενο μαθημα της σχολης μου. Θα ηθελα λοιπον να φτιαξω εναν απλο κωδικα που θα κανει τη δουλεια για μενα αλλα το βασικο ειναι οτι θελω να το κανω σε μορφη αρχειου .JAR το οποιο υποστηριζεται απο το κινητο μου ωστε να το εχω μαζι μου! Πηρα αφορμη απο ενα ενδιαφερον προγραμματακι αντιστοιχο που ειχα βρει καποτε το οποιο του εδινες μια εξισωση και σχεδιαζε την γραφικη της παρασταση στο κινητο σου. Προσοχη δεν εχω καποιο pocket pc, η κινητο με symbian. Ενα απλο Sony Ericsson S700i ειναι που ομως υποστηριζει εφαρμογες JAVA. Σαν κωδικα γνωριζω να τον υλοποιησω εστω και αν δεν εχω ξαναγραψει JAVA, με λιγο ψαξιμο θα βρω τις αντιστοιχες εντολες. Το ερωτημα μου ειναι 1) που βρισκω το προγραμματιστικο περιβαλλον της JAVA? 2) μεσω αυτού θα μπορώ να δημιουργησω εφαρμογή .JAR? 3) θα εχω συμβατοτητα με το κινητο ή πρεπει να προσεξω κατι στην διαδικασια του compile ή κατι τετοιο αν γνωριζει κάποιος Ευχαριστω!
nick_csd Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2007 katarxhn ta kinhta uposthrizoun jme (java micro edition) gia leptomereies des edw: http://java.sun.com/javame/downloads/?intcmp=1283
dark_banishing Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2007 Φίλε μου για να μην ψάχνεσαι άδικα περιέγραψε μου το πρόβλημα σου να στο κάνω 2 λεπτά για το Sony Ericsson S700i που έχεις να στο δώσω. Με μπέρδεψες λίγο εκεί που λες ότι θες 3 συντελεστές γιατί οι πρωτοβάθμιες χρειάζονται 2 μόνο..
dark_banishing Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2007 Το έφτιαξα. Η περιορισμένη έκδοση java για τα κινητά δεν υποστήριζε arctan και μου έσπασε τα νεύρα!! Θα στο έστελνα με pm αλλά δεν βρήκα πως μπορώ να σου στείλω file από εκεί. Δεν δίνω εγγύηση για sx2 sy2 xty2 μιας και δεν μου έδωσες παράδειγμα για αυτά.. (ξέχασες να μου δώσεις την γωνία f!) Good luck !
warchief Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2007 Κάτι μου λέει πως χρειάζεται για κάποια εξεταστική... ?
newbie69 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2007 Σε ευχαριστω dark banishing! Ηταν πολυ καλο. Επειδη θα ηθελα να το επεκτεινω και για επομενα κεφαλαια (!) με επιπροσθετες σχέσεις, θα ηθελα να μου πεις (ή οποιος αλλος ξερει) που βρισκω το περιβαλλον της JAVA ωστε μαζι με κανενα ebook να το ξεκινησω. Κατεβασα το τελευταιο JDK και το εγκατεστησα αλλα δεν βρισκω καπου καποια εφαρμογη αλα vbasic που γραφεις το προγραμμα! Μηπως αυτο που κατεβασα ειναι ασχετο?
dark_banishing Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2007 Κατέβασε επίσης το netbeans-5_5-windows και το netbeans_mobility-5_5_1-windows. Επίσης καλό θα ήταν να κατεβάσεις και το sdk για την μάρκα κινητού που έχεις γιατί δεν υπάρχει εγγύηση ότι αυτό που θα φτιάξεις θα παίζει σε όλα τα κινητά.. Κάνω attach τον κώδικα μου τον οποίο χαρίζω στην ανθρωπότητα. src.zip
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.