Προς το περιεχόμενο

Insomniacs' Desk Pictures Τhread

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 λεπτά πριν, 7nisiotis είπε

Αν το μηκος δεν σε περιοριζει, θεωρω τα 160 λιγα

Πηγαινε παρε καμια γνωμη τοπικα απο ξυλουργο. Μετα αντι για ποδια, παιρνεις συρταριερες alex κτλ. Δλδ εχεις επιλογες αντι για καποιο ετοιμο σετ

Επεξ/σία από SabotazNic
  • Απαντ. 5,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Στις 3/8/2024 στις 5:35 ΜΜ, akoinonitos είπε

Γουστα ειναι αυτα αλλα τα 64 εμενα μου φαινονται λιγα ,το ιδανικο για εμενα ειναι 80cm και εξαρταται και απο την βαση της οθονης ποσο πισω της επιτρεπει να παει. Βεβαια ολα ειναι καο σχετικα με το χωρο που εχεις και τι βολευει τον καθενα

Σε σχέση με τα 50cm που έχω τώρα θα ήταν όαση.

Ευτυχώς έχω βάλει βάση για τη οθόνη και πάει όσο πίσω γίνεται 

20 ώρες πριν, Grisos είπε

Ανάλογα με το budget. Όπως ανέφερε και ο @akoinonitos τα 80cm πλάτος είναι ένα αρκετά safe bet ώστε να μπορέσεις αργότερα να ανέβεις σε ίντσες χωρίς να μετανιώσεις την επιλογή γραφείου ή να κάτσεις να πείσεις τον εαυτό σου ότι "μια χαρά είναι η απόσταση".

Από κει και πέρα, επειδή και γω είμαι στην ίδια φάση κατέληξα ότι καλύτερα DIY με μασίφ και ας πάει λίγο παραπάνω (btw το karlby ΔΕΝ είναι μασίφ, μη κοιτάς που το χρησιμοποιούν παντού και το φορτώνουν χωρίς έξτρα στήριξη). Από θέμα επιλογών μπορείς να πάρεις πόδια σε σχήμα Π, από μαντέμι συνήθως ώστε να αντέχουν βάρος, και επιφάνειες είτε έτοιμες είτε να φτιάξεις. Να κοιτάξεις μονάχα να έχεις 4 εκατοστά πάχος τουλάχιστον. Μια πρώτη επιλογή είναι αυτή:

https://www.homemarkt.gr/el/epipla-esoterikou-chorou/epifaneies-vaseis-trapezion/homemarkt-epifaneia-trapeziou-hm6151-masif-xylo-elatou-se-karydi-verniki-120x80x4-pachos-ek._214475/

η οποία είναι από τις πιο value που βρήκα.

Επειδή είναι κατόπιν κατασκευής μπορείς να αλλάξεις το μήκος αν θες.

Σε εντελώς DIY εγώ πήρα προσφορά από εδώ.

Η οθόνη που έχω τώρα είναι 27" και είμαι κομπλέ δεν νομίζω να πήγαινα σε παραπάνω.

Δεν είναι μασιφ το ξέρω είναι συμπιεσμένο ξυλο με καπλαμα. Γερό θα είναι αλλά σίγουρα καμία σχέση με μασιφ ξύλο.

Έτσι κ αλλιώς θα το έκοβαν στο 170 και αν χρειαστεί βάζεις ένα πόδι στη μέση πίσω.

Και κάνα Λέρου ίσως έχει μασιφ ξύλο αλλά δεν ξέρω αν θα έχει με 4 εκατοστά πάχος.

• 3 εβδομάδες αργότερα...
  • 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

image.jpeg.8ae6a17a1aa48dbc81c7a2cd087d4be7.jpeg

Μετά από 13 χρόνια με το ίδιο κομμάτι μοριοσανίδας και τραπεζάκια ΙΚΕΑ, αποφάσισα, και εξαιτίας του εξωγήινου, να φτιάξω σωστό γραφείο. Παρέα και η κλασική Άλεξ σε χρώμα που δεν είχα φανταστεί πόσο θα ταίριαζε τελικά. Απλά σε αντίθεση στο ρεύμα που τις θέλει να έχουν ρόλο ποδιών, εγώ προτίμησα πόδια από μαντέμι και την συρταριέρα να εφάπτεται γλυκά ακριβώς δίπλα και από κάτω όσο όσο. Εκκρεμούν 3 φυτά εσωτερικού χώρου (μονστέρα, ζαμιοκούλκας και σανσεβιέρα).

To arm της DELL πραγματικά δικαιολογεί τα λεφτά του στο έπακρο. Απόλυτη συμβατότητα προφανώς με την οθόνη, αλλά πολύ ποιοτικό και στιβαρό.

Γενικά happy με το αποτέλεσμα και ιδιαίτερα με την οθόνη που μπήκε στην απόσταση που έπρεπε.

Components:

Spoiler

Επιφάνεια

160x80x4, Butcher block από πεύκο. Το λούστρο δεν φανταζόμουνα ότι θα έβγαινε τόσο ωραίο (έχοντας το επιλέξει από τον κλασικό κατάλογο)

Πόδια

Σε σχήμα Π από μαντέμι 72cm με λαστιχένιες βάσεις.

Cable Management

Εψαχνα μια λύση για κάτω από το γραφείο χωρίς να χρειαστεί να κάνω τρύπες. Κατέληξα μετά από αρκετό ψάξιμο στο GUOOUG Cable Duct Desk το οποίο εκτεταμένο φτάνει τα 55cm οπότε μπορεί αν χωρέσει ένα 10ρι διπλό πολύπριζο.

Ανθοστήλη & Κασπό

OLIVBLAD & NYPON από ΙΚΕΑ.

RGB ( 😀)

Αγοράστηκαν και τα διπλά light bars της HUE με σκοπό να μπαίνανε με command strips πάνω στην οθόνη αλλά δεν υπολόγισα το arm (γεεεειιι) που μπαίνει μπροστά στο ένα. Οπότε για την ώρα έβαλα ένα παράλληλα με το γραφείο (είναι αυτό που φαινεται στην μέση πίσω από την οθόνη) το οποίο προσδίδει το επιθυμητό αποτέλεσμα.  

• Like 16
Δημοσ.
4 ώρες πριν, Grisos είπε

Μετά από 13 χρόνια με το ίδιο κομμάτι μοριοσανίδας και τραπεζάκια ΙΚΕΑ, αποφάσισα, και εξαιτίας του εξωγήινου, να φτιάξω σωστό γραφείο. Παρέα και η κλασική Άλεξ σε χρώμα που δεν είχα φανταστεί πόσο θα ταίριαζε τελικά. Απλά σε αντίθεση στο ρεύμα που τις θέλει να έχουν ρόλο ποδιών, εγώ προτίμησα πόδια από μαντέμι και την συρταριέρα να εφάπτεται γλυκά ακριβώς δίπλα και από κάτω όσο όσο. Εκκρεμούν 3 φυτά εσωτερικού χώρου (μονστέρα, ζαμιοκούλκας και σανσεβιέρα).

To arm της DELL πραγματικά δικαιολογεί τα λεφτά του στο έπακρο. Απόλυτη συμβατότητα προφανώς με την οθόνη, αλλά πολύ ποιοτικό και στιβαρό.

Γενικά happy με το αποτέλεσμα και ιδιαίτερα με την οθόνη που μπήκε στην απόσταση που έπρεπε.

Components:

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

Επιφάνεια

160x80x4, Butcher block από πεύκο. Το λούστρο δεν φανταζόμουνα ότι θα έβγαινε τόσο ωραίο (έχοντας το επιλέξει από τον κλασικό κατάλογο)

Πόδια

Cable Management

Εψαχνα μια λύση για κάτω από το γραφείο χωρίς να χρειαστεί να κάνω τρύπες. Κατέληξα μετά από αρκετό ψάξιμο στο GUOOUG Cable Duct Desk το οποίο εκτεταμένο φτάνει τα 55cm οπότε μπορεί αν χωρέσει ένα 10ρι διπλό πολύπριζο.

Ανθοστήλη & Κασπό

RGB ( 😀)

Αγοράστηκαν και τα διπλά light bars της HUE με σκοπό να μπαίνανε με command strips πάνω στην οθόνη αλλά δεν υπολόγισα το arm (γεεεειιι) που μπαίνει μπροστά στο ένα. Οπότε για την ώρα έβαλα ένα παράλληλα με το γραφείο (είναι αυτό που φαινεται στην μέση πίσω από την οθόνη) το οποίο προσδίδει το επιθυμητό αποτέλεσμα.  

Ωραίος!!! Μεγειες φιλε μου!!!

• Thanks 1
Δημοσ.
On 07/10/2024 at 10:12, Grisos said:

Components:

Απόκρυψη περιεχομένων

Επιφάνεια

Πόδια

Cable Management

Ανθοστήλη & Κασπό

RGB ( 😀)

Ωραιο Μεγιες. η επιφανεια ειναι ΙΚΕΑ η απο αλλου;

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, dvlsakos είπε

Ωραιο Μεγιες. η επιφανεια ειναι ΙΚΕΑ η απο αλλου;

Προσωπικα εμενα μου αρεσει πολυ να ειναι πανω στο γραφειο. O θορυβος ειναι πραγματικα 0 δεν ακουγεται τιποτα ποσο να ενοχλει κιολας.  και το φως απο τα RGB κανει ατμοσφαιρα 🙂

Η επιφάνεια είναι custom μασίφ. Το ΙΚΕΑ δυστυχώς πλέον δεν έχει τπτ σε μασίφ.

Δημοσ.
21 ώρες πριν, Grisos είπε

Η επιφάνεια είναι custom μασίφ. Το ΙΚΕΑ δυστυχώς πλέον δεν έχει τπτ σε μασίφ.

απο που; οι διαστασεις  ειναι στανταρ η μπορεις και μεγαλυτερο να επιλεψεις; χρωμα κλπ;

Δημοσ.
1 ώρα πριν, dvlsakos είπε

απο που; οι διαστασεις  ειναι στανταρ η μπορεις και μεγαλυτερο να επιλεψεις; χρωμα κλπ;

Από εδώ. Όλα είναι custom εκτός από το πάχος που είναι στανταρ στα 4cm τουλάχιστον για αυτό το ξύλο. Και τα πόδια απο το ίδιο μαγαζί. Απλά θα πρεπει να πας από εκεί γτ από το site δεν βγαίνει άκρη.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Grisos είπε

Από εδώ. Όλα είναι custom εκτός από το πάχος που είναι στανταρ στα 4cm τουλάχιστον για αυτό το ξύλο. Και τα πόδια απο το ίδιο μαγαζί. Απλά θα πρεπει να πας από εκεί γτ από το site δεν βγαίνει άκρη.

https://ftiaxtomonosou.gr/πάγκοι-κουζίνας/#pagkoi_masif εδω κοιταω ε;
σε κοστος που παιζει περιπου; ηταν ακριβοτερο απο του ikea φανταζομαι

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Grisos είπε

4cm θεωρω υπερβολικα. Στο λινκ, στο 2ο πινακακι εχει ενα 3εκ και μεχρι 125/250 cm Ακυρο, ειναι κοντρα πλακε. Παντως κανα μασιφ πευκο ισως βρειτε και τοπικα σε ξυλουργο

https://ftiaxtomonosou.gr/οικοδομική-ξυλεία/#jet-tabs-control-2731

27 λεπτά πριν, dvlsakos είπε

Α εδω βλεπω και 3cm. Τα 4 προσθετουν πολυ βαρος παντως 

Επεξ/σία από SabotazNic
Δημοσ.
2 ώρες πριν, dvlsakos είπε

Του ΙΚΕΑ η παλιά μασίφ επιφάνεια που καργήθηκε, αν δεν κάνω λάθος ήταν 140x70 και λίγο πιο λεπτή. Σίγουρα πιο ακριβά βγήκε το συγκεκριμένο.

2 ώρες πριν, SabotazNic είπε

4cm θεωρω υπερβολικα. Στο λινκ, στο 2ο πινακακι εχει ενα 3εκ και μεχρι 125/250 cm Ακυρο, ειναι κοντρα πλακε. Παντως κανα μασιφ πευκο ισως βρειτε και τοπικα σε ξυλουργο

https://ftiaxtomonosou.gr/οικοδομική-ξυλεία/#jet-tabs-control-2731

Α εδω βλεπω και 3cm. Τα 4 προσθετουν πολυ βαρος παντως 

Τυχαίνει και μένω κοντά, οπότε πήγα από εκεί που έχει δείγματα των ξύλων. Προφανώς είναι βαρύ για αυτό έχω βάλει και μαντεμένια πόδια. Τρομερή δουλειά και με το λουστράρισμα btw.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...