ferongr Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2007 Αν και πολλοί θεωρούν το Asus Eee PC μια εναλλακτική πρόταση στα ακριβά υπερφορητά notebooks, και ένα σύστημα για ανερχόμενες αγορές, η εταιρία λέει ότι το Eee είναι κάτι πολύ περισσότερο και ότι η Asus θα μπορούσε να ανέλθει μεταξύ των πρώτων προμηθευτών προσωπικών υπολογιστών με μερίδιο αγοράς στο 20% μεχρι το 2010. <<Νομίζω ότι η πιθανότητα να ξεπεράσουμε το 20% μέχρι το 2010 είναι πολύ μεγάλη καθώς θα υπάρξουν κι' άλλα [Asus Eee PC] προϊόντα στο μέλλον,>> λέει ο Jonney Shih, CEO της ASUSTeK Computer Inc, σε μιά συνέντευξη στο Digitimes. Η Gartner Dataquest προβλέπει ότι η αγορά των προσωπικών υπολογιστών θα φτάσει στις 268 εκατομμύρια μονάδες για το 2007, αυξημένη κατά 12% σε σχέση με το 2006. Αυτή τη στιγμή ο πρώτος σε πωλήσεις κατασκευαστής υπολογιστών είναι η HP, με μερίδιο αγοράς στο 19,6%, ενώ η Asus δεν είναι καν στην πρώτη πεντάδα, κρατώντας μόνο 4,4% της αγοράς. Ο τρόπος με τον οποίο ο μεγαλύτερος κατασκευαστής μητρικών σκοπεύει να γίνει ο μεγαλύτερος προμηθευτής ηλεκτρονικών υπολογιστών είναι απλός: δημιουργώντας PC που είναι εύκολα στη χρήση από αρχάριους και προσβάσιμα οικονομικά σε ανερχόμενες αγορές. Ίσως, δεν είναι πολύ σημαντικό να έχει ένα σύστημα υψηλές επιδόσεις, λέει η Asus. <<Τα PC σήμερα είναι υπερβολικά ισχυρά, βλέπουμε τους τετραπύρηνους επεξεργαστές να αυξάνονται, με τους οκταπύρηνους να έρχονται στο μέλλον. Έιναι όλα αυτά απαραίτητα; Με το Asus Eee PC αποφασίσαμε να γυρίσουμε στα βασικά, να εστιάσουμε στη λειτουργικότητα και στην χαμηλή τιμή,>> λέει ο κ. Shih. Πιθανώς, η Asus θέλει το Eee PC να γίνει το Nintendo Wii των προσωπικών υπολογιστών, αλλά σ' αυτή την περίπτωση χρειάζεται να εφεύρει κάτι μοναδικό γι' αυτό. Για παράδειγμα, παρά τη χαμηλής απόδοσης μηχανή γραφικών και επεξεργαστή, το Wii έχει ένα χειριστήριο ευαίσθητο στην κίνηση, κάτι που δεν είναι διαθέσιμο σε άλλες παιχνιδομηχανές. Απ την άλλη, το μόνο που έχει το Asus Eee PC είναι χαμηλής ταχύτητας hardware, απλοϊκό λειτουργικό και χαμηλή τιμή. Προς το παρόν, το Asus Eee PC χρησιμοποιεί Linux και θα πωλείται επίσης με προεγκατεστημένα Windows XP λίγο αργότερα. Η Microsoft σταματά την πώληση Windows XP στα μέσα του 2008, και η Asus είτε θα πρέπει να συνεχίσει μόνο με Linux, είτε να εγκαταστήσει ισχυρότερα εξαρτήματα για να δουλέψουν τα Windows Vista. Καθώς με τα περιφερειακά του αυτή τη στιγμή το Asus Eee PC δεν μπορεί να τρέξει τα Windows Vista, λόγω του αργού επεξεργαστή, τη μικρή ποσότητας μνήμης, της χαμηλής ανάλυσης της οθόνης και την έλλειψη εξελιγμένου υποσυστήματος γραφικών, η Asus θα πρέπει να αναβαθμίσει το Eee PC πριν μεταβεί στα Vista. Η χρήση πιο εξελιγμένων εξαρτημάτων θα αυξήσει κατακόρυφα την τιμη του Eee PC, που σημαίνει ότι πλέον δεν θα μπορεί να το λανσάρει ως προσιτό οικονομικά. Αν η Asus αποφασίσει να συνεχίσει μόνο με Linux, το Eee PC δεν θα γίνει ποτέ δημοφιλές, λόγω της πολύ μικρής διείσδυσης του Linux στη μερίδα των απλών χρηστών. Πηγή: XbitLabs.com
alexzzz Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2007 Να το βρίσκαμε και πουθενά για αγορά στις τιμές που λέει θα ήταν καλά....
cosmosfera Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2007 <<Τα PC σήμερα είναι υπερβολικά ισχυρά, βλέπουμε τους τετραπύρηνους επεξεργαστές να αυξάνονται, με τους οκταπύρηνους να έρχονται στο μέλλον. Έιναι όλα αυτά απαραίτητα; Με το Asus Eee PC αποφασίσαμε να γυρίσουμε στα βασικά, να εστιάσουμε στη λειτουργικότητα και στην χαμηλή τιμή,>> λέει ο κ. Shih. συμφωνα απολυτα και επαυξανω!!!!αλλα τα βασικα πλεον δεν ειναι 7αρα οθονη και 4-8 γιγα σκληρος ελεος!αν στη πορεια η asus εφαρμοσει αυτη τη λογικη προσαρμοσμενη στο μεσο χρηστη ανεπτυγμενης χωρας και ιδιαιτερα αν αυτο γινει και με καποια desktop προταση και οχι μονο φορητους τους βγαζω το καπελο, αλλα για το συγκεκριμενο asus eeepc...ευχαριστω δε θα παρω(+ το οτι ειναι πανακριβο λογω ζητησης γιατι το θελουν για γκατζετια οι ασχετοι)
ErrOr Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2007 ....λέγε ότι θες λέγε,λέγε ότι θες λέγε,εγώ θα σ αγοράσωωωωωω! Να πέσει μία η τιμή του και να γίνει αυτή που πρέπει.
eliask Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2007 γυρώ στα 400euros με παράδοση αρχές του μήνα όπου ρώτησα. Εμένα μου φαίνεται σαν μία καλή λύση για να κάνεις εντελός απλά πράγματα. word, excell, internet,
21century Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2007 Υπάρχει μεγάλο ενδιαφερον στην χωρα μας για το υποφορητο gadget γιατι έτσι πρεπει να το αποκαλουμε. Μαλιστα ελληνικο ηλεκτορνικο καταστημα το δινει 399 ευρω, την ωρα που σε αλλες χωρες της Ευρπωης το εχουν κοντα στα 330 ευρω. Αρα καποιοι εδω θελουν να κερδοσκοπησουν. Η Ελληνικη αντιπροσωπεια παντως δεν μιλαει λεξη για το θεμα...
ErrOr Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2007 Υπάρχει μεγάλο ενδιαφερον στην χωρα μας για το υποφορητο gadget γιατι έτσι πρεπει να το αποκαλουμε. Μαλιστα ελληνικο ηλεκτορνικο καταστημα το δινει 399 ευρω, την ωρα που σε αλλες χωρες της Ευρπωης το εχουν κοντα στα 330 ευρω. Αρα καποιοι εδω θελουν να κερδοσκοπησουν. Η Ελληνικη αντιπροσωπεια παντως δεν μιλαει λεξη για το θεμα... Στα 399 ευρώ έμεινες? http://www.skroutz.gr/products/list?keyphrase=eee+pc+701 Τα 456,96 ευρώ φτάσανε!Είναι απλά Ελεεινοί! Δεν πρόκειται να πουλήσουν έτσι! 300 ευρώ είναι η τιμή του!Άντε για Ελλάδα 330,παραπάνω είναι κερδοσκοπία!
ferongr Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2007 Ακομα καλα καλα δεν εχει βγει στην αγορα, περιμενετε λιγακι.
alexzzz Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2007 άσε που τέλος του μήνα βγαίνει και η έκδοση με τα 8gb οπότε λογικά θα πέσει λίγο η τιμή του 4gb
elteo Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2007 Στα 399 ευρώ έμεινες?http://www.skroutz.gr/products/list?keyphrase=eee+pc+701 Τα 456,96 ευρώ φτάσανε!Είναι απλά Ελεεινοί! Δεν πρόκειται να πουλήσουν έτσι! 300 ευρώ είναι η τιμή του!Άντε για Ελλάδα 330,παραπάνω είναι κερδοσκοπία! δεν είναι μόνο κερδοσκοπία...δεν αξίζει πάνω από 300-330 ευρώ. Στα 400+ μπαίνει σε άλλα χωράφια.
nickolas Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2007 Με 500 ευρώ πέρνεις κανονικό φορητό με αξιοπρεπή σε μέγεθος οθόνη. Για εμένα και τα 300 ευρώ είναι πολλά. Πιστεύω η τιμή του θα έπρεπε να είναι ~200 (που είχαν και ως αρχικό στόχο νομίζω) και τουλάχιστον στο άμεσο μέλλον να αυξήσουν τη χωρητικότητα αποθήκευσης!
elteo Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2007 καλά ο 4άρης δίσκος στο θέμα χώρος είναι ανέκδοτο. και δεν λέω...κοτσάρεις κι έναν εξωτερικό. Αλλά τι να κάνεις όταν με το ζόρι και αν χωράει τα xp.
ferongr Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2007 καλά ο 4άρης δίσκος στο θέμα χώρος είναι ανέκδοτο.και δεν λέω...κοτσάρεις κι έναν εξωτερικό. Αλλά τι να κάνεις όταν με το ζόρι και αν χωράει τα xp. Μια φρεσκια εγκατασταση XP τρωει 1,8GB. Ακομα λιγοτερα αν εχεις ενεργοποιημενη τη συμπιεση του NTFS (απολυτα ασφαλες) και πεφτει στα 400 MB με μια εγκατασταση φτιαγμενη απο nLite. Μην λεμε οτι θελουμε, Στη χειροτερη, 2GB φτανουν για πολλες εφαρμογες, και μενει κει χωρος για μια συλλογη MAME roms.
elteo Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2007 Μια φρεσκια εγκατασταση XP τρωει 1,8GB. Ακομα λιγοτερα αν εχεις ενεργοποιημενη τη συμπιεση του NTFS (απολυτα ασφαλες) και πεφτει στα 400 MB με μια εγκατασταση φτιαγμενη απο nLite. Μην λεμε οτι θελουμε, Στη χειροτερη, 2GB φτανουν για πολλες εφαρμογες, και μενει κει χωρος για μια συλλογη MAME roms. r u sure about that? γιατί είχα ρωτήσει και μου είπανε ότι δεν φτάνουν...εγώ δεν ξέρω λίνουξ έχω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα