Προς το περιεχόμενο

Benchmarking ... Let's see how good we are ... ;)

george_o/c

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 25,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• BabisTs

1773

• ultraex2003

1487

• alldaynews

1022

• Mult1C0r3Cpu

690

Σωστο ειναι. Ο 4770k ειναι 10% το πολυ πιο γρηγορος απο τον 3770k. Οποτε αφου εβγαλαν το ιδιο σκορ περιπου, ισχυει οτι 4.6Ghz + 10% = 5.1Ghz.

• Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σωστο ειναι. Ο 4770k ειναι 10% το πολυ πιο γρηγορος απο τον 3770k. Οποτε αφου εβγαλαν το ιδιο σκορ περιπου, ισχυει οτι 4.6Ghz + 10% = 5.1Ghz.

ειχα την εντυπωση οτι σε αυτα τα ρολογια ο3770 θα ξεπερνουσε τον 4770,αλλα ναι με το 10% ειναι σωστα τα νουμερα

Παιδες..... Πριν πεσω για υπνο,ρισκαρα..και ρισκαρα πολυ νομιζω ... Και σκεφτομαι τωρα..

Αν αξιζει να το κανεις.... ΑΞΙΖΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΝΕΙΣ !!!!

cine_5_1.jpg

Εννοειται μετα το γυρισα instant στα rock stable μου,ουτε κατα διανεια να του δοκιμασω Prime   :mrgreen: Αλλα και παλι οσο του εδινα ρευμα το bench δεν το περναγε ετρωγα Instant error,σκοπευα μεχρι 1.48V να δωσω και μετα σταματαω,και ΑΚΡΙΒΩΣ στα 1.48V περασε το benchmark  :D  Εφυγα για υπνο γιατι δουλευω και αυριο  :angry:

• Like 4

AsRock Z77-series VCore reading!

I just decided to measure the real voltage....

Under light load:

FIXED VOLTAGE --- BIOS READING --- MULTIMETER

1.500 --- 1.480 --- 1.520

1.475 --- 1.456 --- 1.490

Right, seems to be what other people report.

Now to measure it under Prime!

CPU-Z --- MULTIMETER

1.480 --- !!! 1.563 !!!                                                                                                                                  

IntelBurnTest

CPU-Z --- MULTIMETER

1.496V-1.512V --- 1.615V-1.620V

I got no words for this, need to get someone to play some BF3 while I measure it aswell, see how far off it shoots in games...

Δεν εχω παρατηρησει κατι τετοιο και ειμαι με το τελευταιο bios. Multimeter δεν εχω για να μετρησω οποτε δεν το λεω και με 100% σιγουρια,αλλα σιγουρα ενα χρονο που εχουμε κλεισει περιπου με oc δεν παρατηρησα ουδεποτε προβλημα με την μητρικη.

Nα ανεβάσω το 5.2 ή δεν θα την παλέψεις; Από σεβασμό, ρωτάω πρώτα :-D

Αν το κανεις,αυτοματως εγω για να απαντησω θα χρειαστω πανω απο 1.5V που ειναι πανω απο το optimal,πραγμα που δεν προκειται να το κανω και θα παραδεχτω την ητα μου, ΑΝ σου περασει το bench φυσικα  !! Ο_Ο Θερμοκρασιες μην ξεχασεις να μας δειξεις :D (αν και δεν νομιζω να δοκιμασεις!) :lol:

• Like 1

Αλλο ένα δημοφιλές benchmark στις κατατάξεις του hwbot.org
wPrime (αποκλειστικά στην έκδοση 1.55).

Είναι καθαρά cpu related , οπότε θέλουμε ταχύτητα cpu και μόνο.
Δέν μας νοιάζουν οι χρονισμοί σε μνήμες και κάρτα γραφικών.

Είναι multithreaded εφαρμογή , οπότε όσα περισσότερα core/threads έχει το pc μας , τόσο καλύτερο χρόνο βγάζουμε.

Κάθε hardware έχει τη δική του κατηγορία και βαθμολογία.
π.χ.
Ενας i7-2500k συναγωνίζεται με τους υπόλοιπους 2500k ... και επίσης σε μιά γενική κατάταξη με όλους ανεξαρτήτως τους 4πύρηνους που υπήρχαν-υπάρχουν.

Συνήθως προτιμάμε windows7 και Vista.
*Σπανίως σε παλιό hardware Windows XP.

Η ομάδα μας

Οποιος δέν είναι μέλος της H.O.T. (Hellas Overclocking Team) , και επιθυμεί να γίνει , μπορεί πολύ εύκολα να κάνει register.

wPrime Downloading

Κανόνες

Screenshot (υποχρεωτικό)
καθως και μια φωτο του pc(εσωτερικα)
wprimep1.jpg

Λίγα λόγια , πώς το σετάρουμε σε κάθε σύστημα.
Μετά την εγκατάσταση , όταν το πρωτοτρέξουμε , πατάμε advanced settings και επιλέγουμε τον αριθμό core/threads που έχει ο επεξεργαστής μας (για καλύτερο αποτέλεσμα) και πατάμε save.
attachment.php?attachmentid=56713&stc=1&attachment.php?attachmentid=56714&stc=1&
Εγώ στο παράδειγμα , είχα 2πύρηνο χωρίς hyperthreading , οπότε έβαλα 2.
Αν είχα 2core/4threads , θα έβαζα 4.

Μας βγάζει ξανά στην αρχική οθόνη του bench (1η φωτό) , όπου επιλέγουμε να τρέξουμε το 32M ή 1024Μ test.
Υπάρχει ξεχωριστή βαθμολογία για το 32Μ και ξεχωριστή για το 1024Μ

Στα σύγχρονα πολυπήρηνα συστήματα , το 32Μ διαρκεί ελάχιστα δευτερόλεπτα ... και το 1024Μ 2-3 λεπτά.

υγ 1 επισης  οσοι βλεπετε τα Χ στα διαφορα μπεντσακια  αυτα και μονο δινουν νουμερα για την οποια καταταξη!!
υγ 2 επισης εννοειται  οτι οσοι κανουν κεφι  παιζουν και ανεβαζουν και αλλα bench βαση του πινακα !!
υγ 3 ευπροσδεκτοι ολοι  απαντες ανεξαρτητος υπολογιστη -laptop να θυμαστε οτι και τα παλια συστηματα καμμια φορα δινουν και περισσοτερους ποντους !! 

Happy Benching !!!

τα δικα μου εως τωρα για καταταξη(hwbot) !!

32M
fqqn.jpg

1024M
9g9v.jpg

• Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...