Αντώνης Παρ. Δημοσ. 1 Αυγούστου 2013 Share Δημοσ. 1 Αυγούστου 2013 Ε τότε για ποιο λόγο το κάνεις; αν και δε καταλαβαίνω το ερώτημα σου(είναι σα να με ρωτάς γιατί κάνω overclock?) χαμηλότερες θερμοκρασίες,γενικά στο χώρο που είναι το pc,στο εσωτερικό του κουτιού,λιγότερη κατανάλωση κτλ επίσης δεν ασχολούμαι με bench κτλ ούτε games το καλοκαίρι!αυτό το έκανα για να δω τη διαφορά με τον 8350 του πιγκουίνου γιατί όλοι ανέβασαν με overclocked cpu. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
qsis Δημοσ. 1 Αυγούστου 2013 Share Δημοσ. 1 Αυγούστου 2013 (είναι σα να με ρωτάς γιατί κάνω overclock?) δεν είναι σα να σε ρωτάω αυτό, καμιά σχέση μάλλον αλλά οκ πήρα την απάντησή μου Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Αντώνης Παρ. Δημοσ. 1 Αυγούστου 2013 Share Δημοσ. 1 Αυγούστου 2013 δεν είναι σα να σε ρωτάω αυτό, καμιά σχέση μάλλον αλλά οκ πήρα την απάντησή μου "(είναι σα να με ρωτάς γιατί κάνω overclock?)" στο είπα αυτό γιατί ο περισσότερος κόσμος κάνει Overclock χωρίς να το έχει ανάγκη,άπλα για την καύλα του. δεν ισχύει για όλους αυτό έτσι;στην δίκη σου περίπτωση μπορεί να το κάνεις γιατί χρειάζεσαι την παραπάνω επεξεργαστική ισχύ! βλέπω ότι παρεξηγούνται πολύ εύκολα αυτά που γράφω..(όπως και στην αρχή που είχα πει κάτι σε δικό σου σχόλιο δεν θυμάμαι ακριβώς)λοιπόν,δε γράφω κάτι με ειρωνικό ύφος.στο ξεκαθαρίζω για να μην έχουμε παρεξηγήσεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Psycho_Warhead Δημοσ. 1 Αυγούστου 2013 Share Δημοσ. 1 Αυγούστου 2013 Γιατί το λες αυτό; Είναι ένα πολύ καλό benchmark για multithreading. To guru3d μιλάει με πολύ μεγάλο ενθουσιασμό για αυτό και για το πόσο καλά μπορεί να αξιοποιεί την cache και το κάθε core και πόσο καλό scaling έχει. Φυσικά σου μετράει μόνο cpu/ram και όχι gpu. Δεν καταλαβαίνω γιατί σου φαίνεται σαχλό; Δεν είναι σαχλό απλά μου την σπάει που βλέπουμε τέτοια εκμετάλλευση μόνο σε benchmarks και όχι σε games etc.. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
qsis Δημοσ. 1 Αυγούστου 2013 Share Δημοσ. 1 Αυγούστου 2013 "(είναι σα να με ρωτάς γιατί κάνω overclock?)" στο είπα αυτό γιατί ο περισσότερος κόσμος κάνει Overclock χωρίς να το έχει ανάγκη,άπλα για την καύλα του. δεν ισχύει για όλους αυτό έτσι;στην δίκη σου περίπτωση μπορεί να το κάνεις γιατί χρειάζεσαι την παραπάνω επεξεργαστική ισχύ! βλέπω ότι παρεξηγούνται πολύ εύκολα αυτά που γράφω..(όπως και στην αρχή που είχα πει κάτι σε δικό σου σχόλιο δεν θυμάμαι ακριβώς)λοιπόν,δε γράφω κάτι με ειρωνικό ύφος.στο ξεκαθαρίζω για να μην έχουμε παρεξηγήσεις. μα δεν νομίζω να παρεξηγήθηκα πουθενά, απλά εκφράζω μια απορία το τι χρειάζεται και δε χρειάζεται ο καθένας είναι πολύ σχετικό και ίσως δεν έχει νόημα να το συζητάμε γιατί άκρη δε θα βγει.. εγώ έκανα την "αναβάθμισή" μου απλά κλοκάροντας και χαλώντας παραπάνω ρεύμα και έχοντας πιο ζεστό επεξεργαστή από τη πρώτη μέρα (αν και πιο ζεστό από στοκ δεν έχω αλλά ας πούμε ότι έχω) , άλλοι απλά αγόρασαν νέο επεξεργαστή που μπορεί να μη χρειάζονταν όπως μπορεί να μη χρειαζόμουν κι εγώ τη παράπανω δύναμη του o/c, αλλά την αναζήτησα γιατί μπορούσα να την έχω, για τη καύλα που λες κι εσύ η απορία μου όμως είναι να κάνει με το underclock που ανέφερες λόγω καλοκαιριού, πράγμα που μου φάνηκε παράλογο γιατί ναι μεν έχουμε ζέστη αλλά αν κάποιος δεν έχει τραβήξει από τα μαλλιά τον επεξεργαστή του και έχει κάνει 2-3 πράγματα που προϋποθέτει το o/c δε θα πρέπει να έχει πρόβλημα απλά βλέπω αρκετούς να θίγουν το θέμα της ζέστης τώρα το καλοκαίρι και κάθε καλοκαίρι και να ρίχνουν ρολόγια... εσύ από ότι λες δεν ενδιαφέρεσαι για αυτό, κατάλαβα λάθος ότι γενικά ήσουν ο/c και τώρα το καλοκαίρι έριξες ρολόγια λάθος μου λοιπόν Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Αντώνης Παρ. Δημοσ. 1 Αυγούστου 2013 Share Δημοσ. 1 Αυγούστου 2013 μα δεν νομίζω να παρεξηγήθηκα πουθενά, απλά εκφράζω μια απορία το τι χρειάζεται και δε χρειάζεται ο καθένας είναι πολύ σχετικό και ίσως δεν έχει νόημα να το συζητάμε γιατί άκρη δε θα βγει.. εγώ έκανα την "αναβάθμισή" μου απλά κλοκάροντας και χαλώντας παραπάνω ρεύμα και έχοντας πιο ζεστό επεξεργαστή από τη πρώτη μέρα (αν και πιο ζεστό από στοκ δεν έχω αλλά ας πούμε ότι έχω) , άλλοι απλά αγόρασαν νέο επεξεργαστή που μπορεί να μη χρειάζονταν όπως μπορεί να μη χρειαζόμουν κι εγώ τη παράπανω δύναμη του o/c, αλλά την αναζήτησα γιατί μπορούσα να την έχω, για τη καύλα που λες κι εσύ η απορία μου όμως είναι να κάνει με το underclock που ανέφερες λόγω καλοκαιριού, πράγμα που μου φάνηκε παράλογο γιατί ναι μεν έχουμε ζέστη αλλά αν κάποιος δεν έχει τραβήξει από τα μαλλιά τον επεξεργαστή του και έχει κάνει 2-3 πράγματα που προϋποθέτει το o/c δε θα πρέπει να έχει πρόβλημα απλά βλέπω αρκετούς να θίγουν το θέμα της ζέστης τώρα το καλοκαίρι και κάθε καλοκαίρι και να ρίχνουν ρολόγια... εσύ από ότι λες δεν ενδιαφέρεσαι για αυτό, κατάλαβα λάθος ότι γενικά ήσουν ο/c και τώρα το καλοκαίρι έριξες ρολόγια λάθος μου λοιπόν τα παρεξηγείς και ήμουν σίγουρος,γιαυτό και στο έγραψα.δεν είπα τίποτα για αναβάθμιση! και γω,για την καύλα μου κάνω Underclock αυτό είπα αλλά δεν το κατάλαβες.και overclock θα κάνω όταν κρίνω ότι είναι κατάλληλες οι συνθήκες για τα δικά μου θέλω. το λάθος ήταν δικό μου που υπέθεσα ότι κάνεις oveclock γιατί το χρειάζεσαι.αφού δεν το χρειάζεσαι δεν αναφέρομαι σε σένα. ανήκεις λοιπόν και συ στο club ΓΙΑ ΤΙΓΚΑ ΒΛΑΜ! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Retromaniac Δημοσ. 1 Αυγούστου 2013 Share Δημοσ. 1 Αυγούστου 2013 απλά βλέπω αρκετούς να θίγουν το θέμα της ζέστης τώρα το καλοκαίρι και κάθε καλοκαίρι και να ρίχνουν ρολόγια... Νομίζω ότι κατάλαβες λάθος. Από τι είδα εγώ και 1-2 ακόμη, δεν είπαμε ότι κάνουμε underclock ή ότι δεν κάνουμε o/c λόγω ζέστης. Είμαστε σταθερά χειμώνα καλοκαίρι o/c. Εγώ είμαι στα 4.6 από 3.5, 24/7/365 (31% δεν το λες και λίγο). Αυτό που είπαμε είναι ότι δεν δοκιμάζουμε 5ρια γιατί θέλει extreme ρεύμα το 5ρι και με τέτοια ζέστη είτε θα κτυπήσεις ταβάνι στο thermal threshold της cpu, είτε ακόμη χειρότερα η υπερβολική θερμοκρασία με το υπερβολικό ρεύμα ίσως σου κάψει καμιά cpu(σπάνιο) ή πιο εύκολα κανένα voltage regulator στο motherboard. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
qsis Δημοσ. 1 Αυγούστου 2013 Share Δημοσ. 1 Αυγούστου 2013 οκ λάθος μου, δεν κατάλαβα σωστά τότε αν και ανέφερα ότι να το καταλάβω για extreme ρυθμίσεις, αλλά για 24/7 ρυθμίσεις μου φαίνεται παράξενο να ρίχνεις το καλοκαίρι αν τα χεις στήσει όλα σωστά (από άποψη ψύξης) δεν ασχολείσαι Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Retromaniac Δημοσ. 1 Αυγούστου 2013 Share Δημοσ. 1 Αυγούστου 2013 Έτσι είναι. Δεν πρέπει να κοιτάς όμως μόνο την θερμοκρασία. Αυτό που καταστρέφει την cpu δεν είναι μια θερμοκρασία των 70-80c (ακόμη και μόνιμη) αλλά το μόνιμο μεγάλο overvoltage. Οπότε δεν πρέπει να αφήνουμε μεγάλο overvoltage και να είμαστε ήσυχοι επειδή δεν έχουμε υψηλή θερμοκρασία. Εγώ το έχω μόνιμα 4.6 γιατί από εκεί και πάνω αρχίζουν και ανεβαίνουν γεωμετρικά οι απαιτήσεις σε ρεύμα (σε θερμοκρασίες είμαι οκ και για πιο πάνω), ενώ στα 4.6 είναι πολύ λίγο το ρεύμα που χρειάζομαι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
qsis Δημοσ. 1 Αυγούστου 2013 Share Δημοσ. 1 Αυγούστου 2013 εντάξει αυτό με το ρεύμα εννοείται κι εγώ είμαι 3.8 γιατί για τα 3.9 και 4.0 ήθελα 1.30+ δυσανάλογα πολλή τάση για 100-200 mhz Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
billst21 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2013 Share Δημοσ. 1 Αυγούστου 2013 Εγώ το έχω μόνιμα 4.6 γιατί από εκεί και πάνω αρχίζουν και ανεβαίνουν γεωμετρικά οι απαιτήσεις σε ρεύμα (σε θερμοκρασίες είμαι οκ και για πιο πάνω), ενώ στα 4.6 είναι πολύ λίγο το ρεύμα που χρειάζομαι. μια απο τα ίδια και εγώ μέχρι 4,6 η αναλογία και οι απαιτήσεις του ρεύματος είναι μικρή σχετικά αν ανέβουμε απο 4,6 και πάνω που πρέπει να ανέβει τρελά το ρεύμα σχετικά με τα mhz. τουλάχιστον για τους 3770κ για πές μου φίλε μου με την h100 πόσο σου πάει η temp σε stress για να δώ εγώ με την h70. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Retromaniac Δημοσ. 1 Αυγούστου 2013 Share Δημοσ. 1 Αυγούστου 2013 Μπορώ να σου πω το βράδυ γιατί τώρα είμαι δουλειά. Αλλά αυτό που ξέρω είναι ότι επειδη έχουν πολύ κακή εσωτερική πάστα (δεν θυμάμαι τώρα πως λέγεται) οι 3770K ότι και να βάλεις από ένα σημείο και μετά δεν έχεις τρελό αποτέλεσμα. Δες εδώ περισσότερα. http://www.eteknix.com/ivy-bridge-thermal-grease-is-the-culprit-for-heat-problems-after-all/ Αν είσαι ριψοκίνδυνος μπορείς να ανοίξεις την cpu στα 2 και να την αλλάξεις αλλά δεν το συνιστώ! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Doc1355 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2013 Share Δημοσ. 1 Αυγούστου 2013 Μπορώ να σου πω το βράδυ γιατί τώρα είμαι δουλειά. Αλλά αυτό που ξέρω είναι ότι επειδη έχουν πολύ κακή εσωτερική πάστα (δεν θυμάμαι τώρα πως λέγεται) οι 3770K ότι και να βάλεις από ένα σημείο και μετά δεν έχεις τρελό αποτέλεσμα. Δες εδώ περισσότερα. http://www.eteknix.com/ivy-bridge-thermal-grease-is-the-culprit-for-heat-problems-after-all/ Αν είσαι ριψοκίνδυνος μπορείς να ανοίξεις την cpu στα 2 και να την αλλάξεις αλλά δεν το συνιστώ! Εχεις απόλυτο δίκιο αλλά θα ήθελα να πω κάτι πάνω στο θέμα,δεν φταίει η πάστα αλλά το κενό που μένει ανάμεσα στο chip και το IHS.. Με το άνοιγμα (και καθάρισμα της σιλικόνης) που κάνουν "παίρνουν" αυτό το κενό με αποτέλεσμα την πτώση της θερμοκρασίας! Και το λέω αυτό καθώς είδα review (θα ψάξω να το βρώ και θα το postάρω) ενός τυπά στο overclock.net αν θυμάμαι καλά που είχε πάρει 2 chipάκια και στο ένα απλά το άνοιξε και το ξαναέκλεισε με την ίδια πάστα ενώ στο άλλο την άλλαξε. Οι διαφορές σχεδόν ίδιες στην θερμοκρασία που και στις 2 περιπτώσεις έπεσε κατακόρυφα πράγμα που σημαίνει ότι η πάστα είναι αρκετά καλή. Απλά το θέμα είναι στο ότι το IHS δεν είναι συγκολλημένο και καλά θα κάνει να το διορθώσει αυτό η Intel γιατί κατάντησε αηδία!!! Οσο για αυτό που λες στον Βασίλη μπορώ μόνο να γελάσω και τον λόγο τον ξέρει ο ίδιος (δεν έχει να κάνει με εσένα το γέλιο μην παρεξηγηθώ,εσύ μια χαρά τα λες).. Btw ο ασφαλέστερος και γρηγορότερος τρόπος για delid είναι ο παρακάτω νομίζω: 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
billst21 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2013 Share Δημοσ. 1 Αυγούστου 2013 χαχαχαχα καλά λέει το φιλαράκι μου πιο πάνω... άνοιξα τον προηγούμενο 3770κ που είχα αλλά οχι έτσι, με την μέγγενη αλλά με χαρτοκόπτη και το αποτέλεσμα ήταν κάτι πείραξα στο pcb με αποτέλεσμα να δουλεύει μόνο το 1 slot απο τις ram αλλά απο temp άστο παιδιά η μέρα με την νύχτα. το καλό ήταν που την έστειλα rma στην intel και μου τον αντικατέστησαν. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Zapee995 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2013 Share Δημοσ. 1 Αυγούστου 2013 Σημερα ασχοληθηκα λιγο με oc στο μηχανημα. Ετρεξα ενα valley με ολα στοκ, i7 3770k 3.5ghz (turbo boost disabled), ram 2000mhz και 780 stock και στα καπακια στα 4,2ghz με το overclock της καρτας να φαινεται στο screenshot. Μεγιστη θερμοκρασια 43 βαθμοι μετα απο 3 loopακια. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα