Προς το περιεχόμενο

Benchmarking ... Let's see how good we are ... ;)

george_o/c

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Oντως ισχυει αυτο που λες.. Συντομα θα ανεβασω benchmarks απο πολλα games με 7870stock/oc και με μια 7950stock/Oc με εναν 3570Κ στα 4.8Ghz :)

Για ανεβασε νουμερακια να δουμε..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 25,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• BabisTs

1773

• ultraex2003

1487

• alldaynews

1022

• Mult1C0r3Cpu

690

Και η διαφορα εγινε με τους 12.11.Με πιο παλιους δεν ειχαν τετοιες διαφορες αυτες η καρτες.Ενα δυο fps ηταν πανω η 7870 απο την 6970.Εγω για καποια bench ειχα ανεβασει την 7870 στα 1185/1380 με 1200mv και ηταν μια χαρα αλλα το παρατησα μετα...

H 7870 θα μου ερθει η παρασκευη ή δευτερα :/ Υπομονη μεχρι τοτε. Νουμερα με την 7950 υπαρχει απο κατω στο τοπικ με την 7900 ;)

Και η διαφορα εγινε με τους 12.11.Με πιο παλιους δεν ειχαν τετοιες διαφορες αυτες η καρτες.Ενα δυο fps ηταν πανω η 7870 απο την 6970.

Ναι οντως απο τοτε αρχισε η μεγαλη διαφορα,το ειχα ξεχασει..

3D mark 11 7870(1185/1320)1200mv

Οταν την ανεβασα 1200 τον πυρηνα και 1350 μου εσβησε καποια στιγμη η οθονη ενω δεν ειχε σταματησει να δουλευει το ακουγα.Απλα δεν επαιρνε σημα η οθονη.Θελει παραπανω mv?

Πριν ειχα ποσταρει bench με στοκ 7870...

70 βαθμους μεγιστο σε δωματιο με 25 βαθμους κελσιου

post-236204-0-16121100-1358957217_thumb.png

Ειπα να παω λιγο τον 3570κ σε υγειης OC και κατεληξα καπου εδω :

ggoc.jpg

Πως ειναι οι θερμοκρασιες?? Χρειαζεστε αλλα stress test?? Επειδη με offset ημουν πανω απο +15,εβαλα fixed mode με 1.200V με LLC 3 :)

Νομίζω ότι είσαι κομπλέ! Αν έχεις χρόνο τρέξτο πάλι με 10-15 λούπες να είσαι σίγουρος!

Πάντως ή έχεις τραγικά χαμηλό ρεύμα για τα 4.5GHZ (but still stable) είτε εγώ έχω πέσει σε φόλα!!!! 

Για να πάω στα 4.4 σταθερά έπρεπε να δώσω fixed 1.3V!! Για να πάω δε πιο πάνω (βλ 4.6) χρειάστηκε να δώσω 1.4 ρεύμα και οι θερμοκρασίες αρχίσανε τον ανήφορο! Παραπάνω δεν δοκίμασα :P Μπας και κάνω τίποτα λάθος!! xD

Πάντως εγώ αν ήμουν στην θέση σου θα έδινα ρεύμα 1.3 και θα πήγαινα για τα 4.8 να δω τι γίνεται!!!! :D

Επειδη με offset ημουν πανω απο +15,εβαλα fixed mode με 1.200V με LLC 3 :)

Δοκίμασε να κατεβάσεις ρεύμα σιγά σιγά.

Εγώ τον έχω στα 4.6 με 1.16 τον 3770. 4.7 έχω με 1.2 και 5Ghz έχω δει με 1.4v.

Πάντως ή έχεις τραγικά χαμηλό ρεύμα για τα 4.5GHZ (but still stable) είτε εγώ έχω πέσει σε φόλα!!!! 

Για να πάω στα 4.4 σταθερά έπρεπε να δώσω fixed 1.3V!! Για να πάω δε πιο πάνω (βλ 4.6) χρειάστηκε να δώσω 1.4 ρεύμα και οι θερμοκρασίες αρχίσανε τον ανήφορο!

Ναι  δεν σου έχει πέσει καθόλου καλό κομμάτι...

ειναι και θεμα μητρικης αυτο το πραγμα, οχι μονο επεξεργαστη, του dimitris21  ειναι 9 phase και του retromaniac νομιζω 16 (μιας και βλεπω αστεια μικρη ταση)

αν θες να κλοκαρεις το κοιτας και αυτο 

Δοκίμασε να κατεβάσεις ρεύμα σιγά σιγά.

Εγώ τον έχω στα 4.6 με 1.16 τον 3770. 4.7 έχω με 1.2 και 5Ghz έχω δει με 1.4v.

Ναι δεν σου έχει πέσει καθόλου καλό κομμάτι...

Την Asrock extreme 4 εχω εγω..

Αν ηξερα τι κανει και το LLC θα πειραματιζομουν καλυτερα. Θα ξαναδοκιμασω παντως. Ποσο LLC ειχες βαλει εσυ στα 4.6?? Pll το ειχες enable?? Και ποσο pll voltage να βαλω??

Εν το μεταξυ το πιο αξιοσημιοτο ειναι οτι οι θερμοκρασιες που βλεπεται ειναι απο μια corsair A70,την οποια ελεγα να την πουλησω διοτι πιστευα δεν θα τα βγαλει περα με τον Ivy bridge..

4.8 ημουν stable αυτον τον καιρο απλα ειχα ανορθοδοξες ρυθμισεις σαν offset +185 δλδ ηθελα 1.350V για να ημουν stable και φυσικα δεν το αξιζανε οι θερμοκρασιες που απεδιδε..

Από voltage έχω πειράξει μόνο CPU και αυτό στο manual και όχι σε offset.

Αυτό που έχω δει στην ASUS που κάνει διαφορά στο πόσο stable είναι το o/c είναι το DIGI control.

Από εκεί ελέγχεις πόσες φορές το δευτερόλεπτο να κάνει έλεγχο αν θέλει επιπλέον volt η cpu.

Aν το αφήσω στο lowest τότε θέλει παραπάνω volt για να είναι stable.

Βέβαια το ότι εμένα με αφήνει να το πειράξω δεν σημαίνει ότι σε σένα ή κάποιον άλλον που δεν έχει αυτή την δυνατότητα η m/b δεν έχουν βάλει τον έλεγχο να γίνεται το ίδιο γρήγορα με το μέγιστο δικό μου.

Είναι και αυτό που είπε ο qsis για τα 16 phases που μειώνει τις διακυμάνσιες του ρεύματος περισσότερο.

Πάντως το καλό είναι ότι την περισσότερη ώρα (serfarisma, programming) η cpu κάθετε idle και έτσι έχω αυτές τι θερμοκρασίες και voltage

post-247172-0-59802600-1359110993_thumb.png

Πρέπει να είναι και θέμα μητρικής αλλά εμένα στοκ έχει ρεύμα 1.25 να πούμε!! Πάλι καλά που το πήγα μονάχα 1.3 για πιάσω σταθερά τα 4.4. Μήπως πρέπει να παίξω και με καμιά άλλη ρύθμιση εκτός από το Vcore για να καταφέρω να ανέβω πιο ψηλά με καλύτερες θερμοκρασίες??

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ας δείξω κι εγώ που βρίσκομαι μετά το ταπεινό μου oc τις τελευταίες 3 μέρες. Το σύστημα της υπογραφής μου, ψύκτρα η corsair A50. Το stressing έγινε με prime95 για 10 ώρες. Χρονισμός στα 3,5gh, Vcore 1.152 και θερμοκρασίες καλές πέραν των προσδοκιών μου. Πάνω από τα 3,5gh αρχίζουν τα φρένα (εξαιτίας mobo λογικά), αν και δεν το έχω προσπαθήσει και πόλυ έως τώρα. Μόλις ξαναβρώ χρόνο, θα το ψάξω περισσότερο.

post-241287-0-00444000-1359308464_thumb.png

post-241287-0-84326700-1359308487_thumb.png

Επεξ/σία από GP7

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...