Προς το περιεχόμενο

Benchmarking ... Let's see how good we are ... ;)

george_o/c

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Κατα ένα περίεργο λόγο οι κάρτες φαίνεται να αποδίδουν καλύτερα στα 875/1200 με 1.125v παρά στα 900/1200 με 1.375 / 1.149v / 1.162v. :rolleyes:

Δεν με χαλάει σαφώς αλλά με παραξενεύει. Φαίνεται σαν να throttlάρουν οι κάρτες με παραπάνω ρεύμα.

Πάνω απο 1.162v δεν δοκίμασα βέβαια.

Τεσπα, αφού και έτσι είμαστε σταθεροί καλά είμαστε προς το παρόν. :-D

...τυπογραφικό; :-)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 25,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• BabisTs

1772

• ultraex2003

1487

• alldaynews

1022

• Mult1C0r3Cpu

690

Αν θέλεις να εξαλείψεις την πιθανότητα throttling (που δεν νομίζω δηλαδή) κάνε ένα run με τα μεγάλα ρεύματα και fan @ 100% ;) Αν πάλι βλέπεις ότι το περισσότερο ρεύμα δίνει συστηματικά χαμηλότερο performance - μήπως να έβαζες ένα mm στην 12άρα...; Απίθανο, αλλά ποτέ δεν ξέρεις...

lion τρέξε λίγο αυτό http://www.ozone3d.net/gpu_caps_viewer/

με default settings σε OpenCL (κάτω κατω δεξία έχει όλα τα opencl demo) και δές στο περίπου fps αλλιώς πές μου να σου στείλω την ολόκληρη έκδοση που έχει benchmark (την έχω αγοράσει ο καμμένος :-D :-D)

Κι όμως caution throttlάρει με πάνω απο 1.125v

Το παρατήρησα και στο furmark stability test όπου με 900/1200 και 1.137v / 1.149v ανα διαστήματα πέφτει απότομα η απόδοση των καρτών για ελάχιστο χρόνο απο το 99% στο 65-70% και επανέρχεται.

Στα 875/1200 με 1.125v που δοκίμασα είναι σταθερότατο χωρίς τέτοιο πρόβλημα. Επιπλέον ότι έτρεξα βγάζει καλύτερο σκόρ, έστω και λίγο.

Τι άλλο μπορεί να είναι πέρα απο αυτό?

---------- Προσθήκη στις 22:53 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 22:52 ----------

με default settings σε OpenCL (κάτω κατω δεξία έχει όλα τα opencl demo) και δές στο περίπου fps αλλιώς πές μου να σου στείλω την ολόκληρη έκδοση που έχει benchmark (την έχω αγοράσει ο καμμένος :-D :-D)

Ευχαριστώ φίλε θα το δοκιμάσω. :-)

Ισχύει αυτό που λέει ο lionheart75, απλά κολλάει σε κάποιες φάσεις ο λουκουμάς στο FurMark και τα αρχικά της MSI στο Kombustor, με αποτέλεσμα να πέφτουν αρκετά τα minimum frames.

Έχει παρατηρηθεί και με την 6870.

Πέραν από temps και τάσεις/ρεύματα δεν μπορώ να φανταστώ κάτι άλλο tbh... δεν είχα παρατηρήσει τέτοια συμπεριφορά στις 5850 μου... :/ Αν και σε CF δεν το είχα ψάξει και πολύ...

Πέραν από temps και τάσεις/ρεύματα δεν μπορώ να φανταστώ κάτι άλλο tbh... δεν είχα παρατηρήσει τέτοια συμπεριφορά στις 5850 μου... :/ Αν και σε CF δεν το είχα ψάξει και πολύ...

Τα temps είναι πολύ καλά. 10 λεπτο furmark stability test δεν ξεπερνάνε οι κάρτες τους 85 βαθμούς με τίποτα. Επίσης στο stability test του GPUTool, που είναι πιο ήπιο, δεν ξεπέρασαν με τίποτα τους 75 μετά απο μισάωρο.

Όντως παιδιά με πάνω απο 1.125v η απόδοση των καρτών τρέχοντας furmark διακόπτεται απότομα και επανέρχεται. Αποτέλεσμα μικρότερο σκόρ.

Λέτε να είναι το psu? (Και ήταν σκύλος τόσο καιρό). :-(

---------- Προσθήκη στις 23:02 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 23:00 ----------

Ισχύει αυτό που λέει ο lionheart75, απλά κολλάει σε κάποιες φάσεις ο λουκουμάς στο FurMark και τα αρχικά της MSI στο Kombustor, με αποτέλεσμα να πέφτουν αρκετά τα minimum frames.

Έχει παρατηρηθεί και με την 6870.

Ναι ρε συ Φάνη κολλάει το ντόνατ! :lol:

Χωρίς πρόβλημα απο temps ή artifacts.

Δοκίμασε με κανα 3DMark να δούμε μπας και πέφτει εκεί το score.

Δεν είμαι σίγουρος ότι δε θα αποδίδουν καλύτερα εν ώρα gaming βέβαια, κι ας βγάζουν μικρότερο score σε FurMark/Kombustor.

Δοκίμασε με κανα 3DMark να δούμε μπας και πέφτει εκεί το score.

Δεν είμαι σίγουρος ότι δε θα αποδίδουν καλύτερα εν ώρα gaming βέβαια, κι ας βγάζουν μικρότερο score σε FurMark/Kombustor.

Kαι εκεί Φάνη όσο και να δώσω δεν βλέπω πάνω απο 22k.

Tη στιγμή που βλέπω ~21k στο vantage με gpu score 25+k.

Εντελώς κουφό καθώς τόσο βγάζω με stock clocks στο CF.

Για δείτε ss απο HWMonitor κατα τη διάρκεια stressing με GPUTool. :-)

(Στο hwmonitor εμφανίζεται μόνο η μία 5850)

EDIT: Για να μην μπερδευτείτε στον δεύτερο voltera.

Δείχνει 1.26v διότι αν δεν τρέξω το GPUTool σε full screen τότε στρεσσάρεται μόνο η μία κάρτα. Όταν το τρέξω fullscreen στρεσσάρονται ταυτόχρονα και οι δύο.

Επιβεβαιωμένο αυτό. Στην φωτό λοιπόν η δεύτερη είναι σε idle γιαυτό και είναι 1.26v (Υποθέτω). :-)

post-138197-12906313893_thumb.jpg

Luciddream δεν ξέρω αν σε βοηθάει αλλά τα έχω βγάλει ss.

Ενδιαφέρον Bench by the way. :-)

post-138197-129063138937_thumb.jpg

post-138197-129063138942_thumb.jpg

post-138197-129063138946_thumb.jpg

post-138197-12906313895_thumb.jpg

Luciddream δεν ξέρω αν σε βοηθάει αλλά τα έχω βγάλει ss.

Ενδιαφέρον Bench by the way. :-)

Χμμ... σε 600χ600 window είναι αυτά? χωρίς AA..? το πρώτο στο τρέχει πολύ καλά ... στο τελευταίο έχουμε ίδια fps (εκτώς και αν έπεσε στα minimum το screenshot) .. κάτι μου λέει όμως οτι δεν εκμεταλεύεται το CF..

(και λογικό μου ακούγεται εδώ με το ζόρι υποστηρίζει την μια κάρτα :P) - οι 58ΧΧ είναι πιο δυνατές στο GpGPU απο ότι οι 68ΧΧ ...

Χμμ... σε 600χ600 window είναι αυτά? χωρίς AA..? το πρώτο στο τρέχει πολύ καλά ... στο τελευταίο έχουμε ίδια fps (εκτώς και αν έπεσε στα minimum το screenshot) .. κάτι μου λέει όμως οτι δεν εκμεταλεύεται το CF..

(και λογικό μου ακούγεται εδώ με το ζόρι υποστηρίζει την μια κάρτα :P) - οι 58ΧΧ είναι πιο δυνατές στο GpGPU απο ότι οι 68ΧΧ ...

Nαι τα τρέχω default 600χ400 χωρίς ΑΑ.

χμμ σύμφωνα με το FAQ της ATI το υποστηρίζει..

Will the ATI Stream SDK v2.2 with OpenCL 1.1 support work on multiple GPUs (ATI

CrossFire)?

OpenCL applications can explicitly invoke separate compute kernels on multiple compatible

GPUs in a single system. The partitioning of the algorithm to multiple parallel compute

kernels must be done by the developer. It is recommended that ATI CrossFire be turned off

in most system configurations so that ATI Stream applications can access all available GPUs

in the system.

ATI CrossFire technology allows multiple AMD GPUs to work together on a single graphics-

rendering tasks. This method does not apply to ATI Stream computational tasks because it

is not compatible with the compute model used for ATI Stream applications.

οπότε λογικά σε άλλο application μπορεί να δείς τεράστιες διαφορές... (π.χ folding@home λέμε τώρα... :-D)

για δοκίμασε να κλείσεις το CF και να το τρέξεις πάλι..

• 3 εβδομάδες αργότερα...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...