PaokToTheBone Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2010 Share Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2010 και εγω dfi εχω!εχεις δρομο για το vtt να δωσεις η ιντελ δινει 1.35 max safe!αλλα πολλοι τρεχουν με 1.40-1.45 (24/7 ) για bench δεν το συζηταμε 1.65+... αν εχεις καλη ψυξη ξεκινα για αρχη για τα 4200 cpu me rams στα 2000 με 21χ multi στα 200 bclk:mrgreen: θες κανα bios setting να πειραματιστεις? την h6 η την h8 εχεις? ε με 1.20 vcore και 1.26 vtt τρεχω στα 3.6GHz και τις μνημες στα 1800MHz.Αυτο για καθε μερα για ψυχολογικους σκοπους,οχι οτι χρειαζομαι το οverclock. Την h8 εχω.Αν εχεις ρυθμισεις σπρωχνε! Δεν ξερω αν εχει βγει καινουργιο bios.Εχω αυτο που βγηκε στις 29 /04 / 10 και max multi μου δινει 20χ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
grimpr Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2010 Share Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2010 Πάντως, η υλοποίηση threads σε επίπεδο cores, είναι λογικό να είναι πιο thread trashing free - απ' ότι σε επίπεδο OS. Με απλά λόγια τα 8 thread ενός nehalem θα είναι πιο αποδοτικά από 8 "soft" threads σε έναν πχ q9550 (σε %) Yeap αλλά και πάλι καθορίζεται από την εφαρμογή...το Linpack και οποιαδήποτε καλογραμμένη multithreaded εφαρμογή προτιμάει πραγματικούς πυρήνες παρά τα virtual threads του Nehalem, λόγω του μεγάλου utilization που κάνει στους πυρήνες, το Hyperthreading είναι Bottleneck για το Linpack και τα Software threads του. Για single thread εφαρμογές και γενικά για το 60%-70% του υπάρχον κώδικα σε Windows η γενικά x86 ναι το HT είναι καλό. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
PaokToTheBone Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2010 Share Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2010 αρα πιο καλα δεν ειναι να εχεις επιδοσεις σε χ86 παρα σε μετροπρογραμματα? Καλα δεν ευλογαμε τα γενια μας,αλλα το αν συμπαθει το ΗΤ το linx η το intel burn test η το 7zip δεν ειναι το θεμα.Αλλα αν σε real time x86 εφαρμογες κερδιζεις επιδοσεις. Προσωπικα δεν χρειαζομαι τις επιδοσεις αλλα γενικα μιλαμε. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
grimpr Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2010 Share Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2010 αρα πιο καλα δεν ειναι να εχεις επιδοσεις σε χ86 παρα σε μετροπρογραμματα? Καλα δεν ευλογαμε τα γενια μας,αλλα το αν συμπαθει το ΗΤ το linx η το intel burn test η το 7zip δεν ειναι το θεμα.Αλλα αν σε real time x86 εφαρμογες κερδιζεις επιδοσεις. Προσωπικα δεν χρειαζομαι τις επιδοσεις αλλα γενικα μιλαμε. Real time εννοείς single threaded εφαρμογές και γενικό multitasking, ναι εκεί το Hyperthreading βοηθάει. Όταν αγοράζεις multicore CPU μάλλον σε ενδιαφέρουν οι multithreaded επιδόσεις και το Throughput παρά οι singlethread εφαρμογές, έτσι δεν είναι; Δεν είναι βλακώδες να μετράς και να μπεντσάρεις 4/6/8/12+ πυρήνες σε single thread εφαρμογές; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
insomnian Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2010 Share Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2010 Αυτο που εχω καταλαβει ειναι οτι τα benches δεν αντικατοπτριζουν το αποτελεσμα τους και στα frames... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
PaokToTheBone Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2010 Share Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2010 Αυτο που εχω καταλαβει ειναι οτι τα benches δεν αντικατοπτριζουν το αποτελεσμα τους και στα frames... καλα δεν μιλαμε μονο για frames.Γενικα για επιδοσεις και το Throughput των επεξεργαστων. Real time εννοείς single threaded εφαρμογές και γενικό multitasking, ναι εκεί το Hyperthreading βοηθάει. Όταν αγοράζεις multicore CPU μάλλον σε ενδιαφέρουν οι multithreaded επιδόσεις και το Throughput παρά οι singlethread εφαρμογές, έτσι δεν είναι; Δεν είναι βλακώδες να μετράς και να μπεντσάρεις 4/6/8/12+ πυρήνες σε single thread εφαρμογές; Σιγουρα σε ενδιαφερουν οι multithreaded επιδοσεις γιατι περιμενουμε να αναπτυχθει λογισμικο που να εκμεταλευεται ολους τους πυρηνες μας. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
insomnian Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2010 Share Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2010 καλα δεν μιλαμε μονο για frames.Γενικα για επιδοσεις και το Throughput των επεξεργαστων. sorry, μιλουσα για καρτες γραφικων Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
grimpr Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2010 Share Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2010 (επεξεργασμένο) Άλλη μια φρέσκια multithreaded εφαρμογή. Folding@Home v6.30 SMP/AMD Phenom II X6 1055t 3.8ghz. 15.267 PPD, points per day, μετρητής Throughput, πάνω κάτω στο ίδιο επίπεδο ενός Core i7 γύρω στα 4.0ghz με ενεργοποιημένο Hyperthreading. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι πλέον κανείς δεν δίνει δεκάρα για το εάν μια Multicore CPU είναι ποιο γρήγορη στο να ανοίγει το Excel, να τρέχει το SuperPi η να κάνει encode mp3 στο Itunes, γενικά single thread εφαρμογές. Με την άφιξη των SSD δίσκων και την εκμετάλλευση της GPU στα μοντέρνα γραφικά περιβάλλοντα και browsers δεν έχει καν νόημα να το συζητάμε. Η γενική αίσθηση μετράει πάνω από όλα (Smoothness) στην καθημερινή χρήση και το μέγιστο Throughput στις απαιτητικές multithreaded εφαρμογές πάντα με συνάρτηση την αξία προς χρήμα της συνολικής πλατφόρμας/cpu. Επεξ/σία 17 Οκτωβρίου 2010 από grimpr Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
p_under Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2010 Share Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2010 νομιζω οτι τσιμπησα λιγο παραπανω το ρευμα στην radeon αλλα ηθελα το 1 ghz . δεκτα ολα τα σχολια . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Psycho_Warhead Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2010 Share Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2010 Πολυ το ρευμα για 1000mhz..... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
p_under Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2010 Share Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2010 ναι οντως με 1,27 ημουν στα 970 αλλα παραπανω οχι επισης με 1,22 ειμαι καθεμερα στα 950 . περιεργο scalling . το σκορ πως σου φαινειται? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Psycho_Warhead Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2010 Share Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2010 (επεξεργασμένο) Για Q6600 στα 3.96Ghz ειναι αρκετα καλο,με ι7 4Ghz θα ησουν γυρω στα 26K νομιζω. Επεξ/σία 17 Οκτωβρίου 2010 από Psycho_Warhead Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
p_under Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2010 Share Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2010 Q6600 στα 3,96 μαν . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Psycho_Warhead Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2010 Share Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2010 Sorry,φταει η ωρα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
p_under Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2010 Share Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2010 γεννικα θελω την γνωμη σας αν ειναι καλο σκορ . το αποτελεσμα βγηκε χωρις tweak κ με ταλαιπωριμενο OS . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα