Προς το περιεχόμενο

Benchmarking ... Let's see how good we are ... ;)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, pirmen56 είπε

Αποδεικνύεται επομένως ότι δεν είναι μούφα αυτά που έλεγα. Βλέπω τώρα ότι και στο horizon bench έχω διαφορά 9% από tuned 5800X3D στο ουσιώδες(δεν επηρεάζεται από ακραίες τιμές) 5% lows.

Επομένως, 10900Κ tuned ξεπερνάει σίγουρα 5800X3D με xmp RAM πλησιάζοντας αρκετά 7800X3D επίσης με χαμηλής ταχύτητας xmp. Ενώ ο 5800X3D tuned είναι λίγο καλύτερος από 7800X3D με xmp.

Είναι χρήσιμο το HZD σαν CPU bench με 4080 και πάνω σε 1080p για τα lows. Σε average κόβει και η 4090 ακόμα.

Πως είνα χρήσιμο για τα lows που με τα ίδια settings ξεκινάω από τα 120fps 99% και φτάνω τα 140fps όσο κόβω αναλύσεις;

Οριακά να είναι χρήσιμο αν έχεις ακριβώς την ίδια κάρτα και κατεβάσεις χαμηλές αναλύσεις, οπότε αν πάρουμε τα νούμερα του σουζούκι που είναι με την ίδια κάρτα, όντως σε αυτό το game είναι καλύτεροι οι intel ακόμα και οι 14th gen, έστω πάντα με οριακά OC, γιατί και το 6600/2200c26 είναι εκτός πραγματικότητας για τους περισσότερους 7800x3d, όμως το 6200c28 είναι εύκολο με B650 και 120€ μνήμες, ποια είναι η διαφορά των 400MT/s(?) σίγουρα όχι τόση όσο cherry picked 14900Κ/apex/9000+ μνήμες με random 14900Κ σε random strix/master/prime/carbon κτλ. που ταβανιάζουν στα 7400-7600 χωρίς να σκάνε.

• Like 1
  • Απαντ. 25,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• BabisTs

1775

• ultraex2003

1489

• alldaynews

1022

• Mult1C0r3Cpu

690

Δημοσ.
1 ώρα πριν, kkatzos είπε

LOL

Είσαι πολύ πάνω από τον σούπερ-ντούπερ 7800X3D με 6600CL28 manual tuning που είχε ανεβάσει o πιρμονας56

Αυτόν που μας πάσαραν ως "Max OC". ;)

Native 1080p το έτρεξε ο άλλος overclocker. Ξέρω ότι υπάρχει ignore(σε ό,τι σε ενοχλεί γενικότερα) απλά για αποκατάσταση της πραγματικότητας. Η ανάλυση επηρεάζει λίγο και την CPU.

1 λεπτό πριν, Razor333 είπε

Πως είνα χρήσιμο για τα lows που με τα ίδια settings ξεκινάω από τα 120fps 99% και φτάνω τα 140fps όσο κόβω αναλύσεις;

Οριακά να είναι χρήσιμο αν έχεις ακριβώς την ίδια κάρτα και κατεβάσεις χαμηλές αναλύσεις, οπότε αν πάρουμε τα νούμερα του σουζούκι που είναι με την ίδια κάρτα, όντως σε αυτό το game είναι καλύτεροι οι intel ακόμα και οι 14th gen, έστω πάντα με οριακά OC, γιατί και το 6600/2200c26 είναι εκτός πραγματικότητας για τους περισσότερους 7800x3d, όμως το 6200c28 είναι εύκολο με B650 και 120€ μνήμες, ποια είναι η διαφορά των 400MT/s(?) σίγουρα όχι τόση όσο cherry picked 14900Κ/apex/9000+ μνήμες με random 14900Κ σε random strix/master/prime/carbon κτλ. που ταβανιάζουν στα 7400-7600 χωρίς να σκάνε.

Το CPU performance επηρεάζεται και από την ανάλυση. Σε άλλα games λιγότερο, σε άλλα περισσότερο και ΠΑΝΤΑ υπέρ του CPU όσο η ανάλυση πέφτει.

Δημοσ.

Κατζο αδερφέ μου βγάλε το ignore του πιρμεν… 

πιρμεν θα σε παρακαλέσω από εδώ και πέρα να είσαι λιγότερο καυστικός με τους χαρακτηρισμούς…

• Haha 1
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, pirmen56 είπε

Native 1080p το έτρεξε ο άλλος overclocker. Ξέρω ότι υπάρχει ignore(σε ό,τι σε ενοχλεί γενικότερα) απλά για αποκατάσταση της πραγματικότητας. Η ανάλυση επηρεάζει λίγο και την CPU.

Το CPU performance επηρεάζεται και από την ανάλυση. Σε άλλα games λιγότερο, σε άλλα περισσότερο και ΠΑΝΤΑ υπέρ του CPU όσο η ανάλυση πέφτει.

Κράτα την ίδια ανάλυση και κόψε πολύ (50%) το PL στην κάρτα σου, δεν θα βγάλει ίδια CPU 95/99, θα πέσουν και πολύ μάλιστα, οπότε δεν έχει να κάνει με κάποιο advantage που έχει το cpu με πιο χαμηλή ανάλυση, έχει να κάνει με τον τρόπο που μετράει αυτό το canned, οπότε δεν μπορείς να κάνεις σύγκριση με κάποιον που έχει 30-40% πιο αδύναμη κάρτα, ούτε καν στο CPU game 95/99%.

Δημοσ.

Αν το τσεκούρωμα στην κάρτα ρίχνει τα δικά της lows σε βαθμό που προσεγγίζουν τα lows της CPU θα επηρεάσει σίγουρα και τη CPU. Αυτό εννοείς;

Δημοσ.

Δεν ξέρω, το scaling γενικότερα φαίνεται λίγο περίεργο στο HZD(r), ενδεικτικά:

Spoiler

hzdr-scaling.jpg.c28f48de186d410faf38aca31377d15d.jpg

Έχω performance hit από 1080p -> 4K στο "CPU" fps, δεν βγάζει νόημα (DLSS ultra perf και στα 2). Το native 1080p για reference.

Με vanilla 6000/30 μνήμες btw.

Spoiler

ZenTimings_Screenshot1.png.722ff18e9b14ede5e40ab5eb50060f83.png

• Like 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, pirmen56 είπε

Αν το τσεκούρωμα στην κάρτα ρίχνει τα δικά της lows σε βαθμό που προσεγγίζουν τα lows της CPU θα επηρεάσει σίγουρα και τη CPU. Αυτό εννοείς;

Ναι μόνο που δεν προσεγγίσουν ποτέ τα νούμερα της CPU, ακόμα και 50% να τσεκουρώσω την 3080ti σε 1080p DLSS performance, εξακολουθεί να είναι πολύ πάνω το GPU 95/99%, από το αντίστοιχο CPU 95/99%.

Όπως και να έχει, δεν είναι συγκρίσιμο το αποτέλεσμα μεταξύ 3090ti και 4080, ίσως αν πάτε σε υπερβολικά χαμηλή ανάλυση, που δεν θα ανεβαίνει πλέον το CPU render.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, kkatzos είπε

Και με 1080p + TAA (χωρίς DLSS δηλαδή) σου βγάζει τα ίδια νούμερα στην κατηγορία "CPU";

To ίδιο βγάζει ναι. H 4090 είναι μόνιμα 90-95%+, με upscaling είναι στο 80%.

spacer.png

spacer.png

Τώρα του σούγκι τα νούμερα σε intel platform εννοείται ότι είναι απολύτως legit, αλλά το 99.9% των intel χρηστών δε θα τα δουν ούτε ζωγραφιστά.

• Like 5
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, Xoroxronis είπε

To ίδιο βγάζει ναι. H 4090 είναι μόνιμα 90-95%+, με upscaling είναι στο 80%.

spacer.png

spacer.png

Τώρα του σούγκι τα νούμερα σε intel platform εννοείται ότι είναι απολύτως legit, αλλά το 99.9% των intel χρηστών δε θα τα δουν ούτε ζωγραφιστά.

Λογικά η 4090 αρχίζει και τερματίζει το οποιοδήποτε CPU στα 1080p native, δεν έχει νόημα πιο κάτω.

Για να πλησιάσω τα νούμερα του σουγκι στο GPU metric πρέπει να κατεβάσω 800x600 με DLSS UP, πάλι λιγότερα βγάζω στο GPU, αλλά έχω καλύτερα 99%/95%, περίεργο, γιατί δοκιμάζω με 6400c28, που έπρεπε να είναι πιο αργό από το 6600c26 που τρέχει, μάλλον σκάει νούμερα ο σούγκις και δεν τεστάρει stability, δεν ξέρω αυτό τι μπορεί να σημαίνει και για τα νούμερα του με τους intel αλλά και κατά πόσο του πόσταρε το μηχάνημα και την άλλη μέρα ή αν δεν είναι απλά φωτοβολίδα.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Tambas91 είπε

Κατζο αδερφέ μου βγάλε το ignore του πιρμεν… 

πιρμεν θα σε παρακαλέσω από εδώ και πέρα να είσαι λιγότερο καυστικός με τους χαρακτηρισμούς…

Μπα

Μερικές φορές τα βλέπω μέσα στις παραθέσεις των άλλων.

Τώρα θα λέει για το ΗZD φαντάζομαι αλλά δεν έχει νόημα γιατί βλέπουμε ότι επηρεάζεται από τα νούμερα της GPU. Το πως και πόσο δεν το ξέρουμε άρα δεν έχει νόημα να το συζητάμε.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πραγματικα απορω γιατι ασχολειστε με τα νουμερα του Σουγκι, απο την μια κανει binαρισμα στο hw ,απο την αλλη πολλες φορες ανεβαζει νουμερα που ειναι ελλιπως τεσταρισμενα  σε stability.  Επισης θεωρω οτι ειναι φουλ ιντελακιας και μη αντικειμενικος. Και οπως εγραψε και ο razzor ,για 8000+ στα intel θες πολλα λεφτα σε μητρικη και 1dpc  , και αυτα δεν ειναι παντα σιγουρα. Οι περισσοτερες 2dpc θα σταματησουν στα 7400-7600 αν θες να ποσταρει και την αλλη μερα το μηχανημα. Και αυτο το 6600c28 με 1:1 καπως μου χτυπαει , ειναι σταθερο αυτο το πραγμα η γινεται  παρτυ με whea?

Επεξ/σία από akoinonitos
  • Like 1
  • Haha 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Razor333 είπε

Για να πλησιάσω τα νούμερα του σουγκι στο GPU metric πρέπει να κατεβάσω 800x600 με DLSS UP, πάλι λιγότερα βγάζω στο GPU, αλλά έχω καλύτερα 99%/95%, περίεργο, γιατί δοκιμάζω με 6400c28, που έπρεπε να είναι πιο αργό από το 6600c26 που τρέχει, μάλλον σκάει νούμερα ο σούγκις και δεν τεστάρει stability, δεν ξέρω αυτό τι μπορεί να σημαίνει και για τα νούμερα του με τους intel αλλά και κατά πόσο του πόσταρε το μηχάνημα και την άλλη μέρα ή αν δεν είναι απλά φωτοβολίδα.

Απ ότι καταλαβαίνω δεν είναι δικά του runs αυτά. Μόνο το 285k είναι του σουγκι.

Τα άλλα είναι από αυτό εδώ https://quasarzone.com/bbs/qf_cmr/views/2565452?

utubers μάλλον; https://www.youtube.com/@QUASARZONE

Νομίζω δεν αξίζει να φάμε χρόνο για το τι 6600c28 είναι αυτό. Τα κλασικά έβαλε 6600 μπούταρε, το βάφτισε max oc φύγαμε.

Το δικό μου είναι με το daily 7800/34. Δε ξέρω αν αλλάζει κάτι με gear1. Δε δοκίμασα.

• Like 2
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Xoroxronis είπε

Απ ότι καταλαβαίνω δεν είναι δικά του runs αυτά. Μόνο το 285k είναι του σουγκι.

Τα άλλα είναι από αυτό εδώ https://quasarzone.com/bbs/qf_cmr/views/2565452?

utubers μάλλον; https://www.youtube.com/@QUASARZONE

Νομίζω δεν αξίζει να φάμε χρόνο για το τι 6600c28 είναι αυτό. Τα κλασικά έβαλε 6600 μπούταρε, το βάφτισε max oc φύγαμε.

Το δικό μου είναι με το daily 7800/34. Δε ξέρω αν αλλάζει κάτι με gear1. Δε δοκίμασα.

Η αλήθεια είναι φαίνεται ότι δεν είναι στα ίδια επίπεδα και οι κάρτες, οπότε μάλλον τα ψάρεψε το fanboy των intel που έκανε το αρχικό post στο twitter και έβγαλε συμπεράσματα.

Σε εσένα που χτύπησες limit, ίσως φανούν διαφορές gear 1 vs gear 2, εμένα είναι το ίδιο και στα 7600c34 +/- 1fps.

• Like 1
Δημοσ.
17 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

Και αυτο το 6600c28 με 1:1 καπως μου χτυπαει , ειναι σταθερο αυτο το πραγμα η γινεται  παρτυ με whea?

Είναι αρκετά σπάνιο σε 7800x3d. Η γνώμη μου είναι για να κάνει 6600 σταθερά ο imc και να είναι άνετος χωρίς throttle, θα πρέπει τουλάχιστον να μπορεί να μπουτάρει και να είναι κάπως bench stable στα 6800. Και πάντα μιλάμε για 6600/2200 1-2-0 gdm off αλλιώς θα σε περνάνε τα πιο κάτω.

• Like 5

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...