Προς το περιεχόμενο

Benchmarking ... Let's see how good we are ... ;)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 25,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• BabisTs

1775

• ultraex2003

1488

• alldaynews

1022

• Mult1C0r3Cpu

690

Δημοσ.

Ευνοεί λίγο παραπάνω τις πράσινες ή μου φαίνεται?

Αν δεν έχει RT μέσα, είναι αρκετά υψηλή η διαφορά από τις αντίστοιχες κόκκινες.

Δημοσ.
25 λεπτά πριν, Πέτρος είπε

Ευνοεί λίγο παραπάνω τις πράσινες ή μου φαίνεται?

Αν δεν έχει RT μέσα, είναι αρκετά υψηλή η διαφορά από τις αντίστοιχες κόκκινες.

bro αναφερει σαν non-raytracing benchmark   εφυγε η 6700xt εννοω την πουλησα !!

Δημοσ.
10 ώρες πριν, ultraex2003 είπε

bro αναφερει σαν non-raytracing benchmark

Ναι, το έχω δει, αυτό με "προβληματίζει".

Η 6700ΧΤ με την 4070 έχει κάπου 40-45% υπέρ της δεύτερης, κανονικά, κι εδώ δείχνει κοντά στο 55%.

Η 6700XT είναι κάπου +70% σε σχέση με την 1080 (που δεν έχει και τίποτα από RT έτσι κι αλλιώς) κι εδώ τη βλέπουμε ούτε με 40%?

Η 4090 4x6700ΧΤ, όταν είναι 3.5x σε ακραίο oc?

10 ώρες πριν, ultraex2003 είπε

εφυγε η 6700xt εννοω την πουλησα !!

Ναι, το κατάλαβα.

Το επόμενο βήμα σου περιμένω.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Πέτρος είπε

Ναι, το έχω δει, αυτό με "προβληματίζει".

Η 6700ΧΤ με την 4070 έχει κάπου 40-45% υπέρ της δεύτερης, κανονικά, κι εδώ δείχνει κοντά στο 55%.

Η 6700XT είναι κάπου +70% σε σχέση με την 1080 (που δεν έχει και τίποτα από RT έτσι κι αλλιώς) κι εδώ τη βλέπουμε ούτε με 40%?

Η 4090 4x6700ΧΤ, όταν είναι 3.5x σε ακραίο oc?

Ναι, το κατάλαβα.

Το επόμενο βήμα σου περιμένω.

Ειμουν μεταξύ 7800Χτ η 7900 gre αλλά λέω να περιμένω για κάτι καλύτερο 

• Like 1
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, ultraex2003 είπε

Ειμουν μεταξύ 7800Χτ η 7900 gre αλλά λέω να περιμένω για κάτι καλύτερο 

Εδώ που φτάσαμε, σε αυτές τις τιμές, ναι.

Βέβαια, δεν έχω ελπίδες για κάτι πραγματικά καλό σε σχέση κόστος/απόδοση στις επόμενες γενιές και των δύο, αλλά λέμε.

Δημοσ.

Άμα γράφω ότι δεν μας τα λέει καθόλου καλά το συγκεκριμένο...

Η 3070Μ +10% σε σχέση με την 6700ΧΤ...κάρτα που στην πραγματικότητα της ρίχνει κοντά 10% (κάποτε...τώρα πρέπει να έχει ανέβει κι άλλο).

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

νομίζω πάντως από το λίγο που έτρεξα, ότι το mem bandwidth παίζει ρόλο,  και ίσως για αυτό πχ και η Μ (550+ gb/s) ρίχνει αρκετά και στην απλή 4060, παρά ότι κατά το bench λόγω του κόφτη των βαττ, κρατάει πολύ χαμηλότερα ρολόγια από το timespy π.χ. (1650 avg)

1 ώρα πριν, Πέτρος είπε

Η 3070Μ +10% σε σχέση με την 6700ΧΤ...κάρτα που στην πραγματικότητα της ρίχνει κοντά 10% (κάποτε...τώρα πρέπει να έχει ανέβει κι άλλο).

edit 2 : με υπερβολικό UV, 700mv (1500mhz flat, που στα μισά έκανε μόνο του boost σε 1530 & στοκ μνήμες), τελικά δεν έβγαλε πολύ παρακάτω από το σκορ της 6700ΧΤ πιο πάνω, οπότε ίσως έχει βάση αλήθειας αυτό που λές ;)   (Σε αυτές τις ρυθμίσεις πχ δεν βγάζει ούτε 10500 Gpu score Timespy)

3070_700mv_nomad.png.042f970ff9f9480864fd3041c72e0419.png

Επεξ/σία από papatsonis
  • Like 2
Δημοσ.
41 λεπτά πριν, papatsonis είπε

νομίζω πάντως από το λίγο που έτρεξα, ότι το mem bandwidth παίζει ρόλο,  και ίσως για αυτό πχ και η Μ (550+ mb/s GB/s) ρίχνει αρκετά και στην απλή 4060, παρά ότι κατά το bench λόγω του κόφτη των βαττ, κρατάει πολύ χαμηλότερα ρολόγια από το timespy π.χ. (1650 avg)

Θα το δοκιμάσω με μνήμη χωρίς o/c και με +2000 να δω αν κάνει διαφορά.

55 λεπτά πριν, Πέτρος είπε

Ακόμη και σε raster οι gpu έχουν μέρη που μπορει να είναι καλύτερα από άλλη κάρτα ενώ γενικά είναι χειρότερες. Αν χρησιμοποιεί πολύ αυτά τα μέρη επειδή τα effects που έχει τα χρειάζονται, ίσως οφείλεται εκεί η διαφορα.

• Like 2
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Retromaniac είπε

Ακόμη και σε raster οι gpu έχουν μέρη που μπορει να είναι καλύτερα από άλλη κάρτα ενώ γενικά είναι χειρότερες. Αν χρησιμοποιεί πολύ αυτά τα μέρη επειδή τα effects που έχει τα χρειάζονται, ίσως οφείλεται εκεί η διαφορα.

Σίγουρα, και θα μπορούσε να είναι μια εξήγηση.

Αλλά σε όλες τις γενιές το ίδιο? Δες παραπίσω την 1080 που έβαλε ο ultra...η διαφορά της από την δική μου έπεσε επίσης κατακόρυφα.

Στο κάτω-κάτω, άμα βγάζεις ένα "γενικό" bench, θες να δεις τη γενική διαφορά, όχι τη διαφορά που κάνει "ένα" κύκλωμα.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...