kkatzos Δημοσ. 29 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 29 Απριλίου 2023 4 λεπτά πριν, pirmen56 είπε Μετά από 5 χρόνια ryzen το συμπέρασμά μου είναι το εξής: Youtubers της "λίστας Πέτσα" + Σάπια στατιστικά(average, 1% lows αντί για fps standard deviation και minimum frame rate κτλ.) + Σάπιες RAM για τα Intel + στατιστικός αναλφαβητισμός = Πρωτιά AMD στις πωλήσεις. Ειδικά στις ΗΠΑ που δεν δίνουν τόσο έμφαση στην εκπαίδευση και είναι η αγορά που κρίνει τα πάντα, το τελευταίο πάει σύννεφο. Μια χαρά tuned είναι οι μνήμες σου. 43.2ns για 3800 είναι καλό νούμερο. 5 χρόνια Ryzen και κατέληξες σε αυτό το συμπέρασμα δηλαδή; Ωραίος. Γιατί και εγώ σε αυτό έχω καταλήξει αλλά και από την ανάποδη. Reviewers που δεν ξέρουν την τύφλα τους από Ryzen tuning. Που κάνουν all-core overclock στα μεγάλα κομμάτια αντί για προσεκτικό PBO + AutoOC. Που αγνοούν εντελώς κάποιες ρυθμίσεις των IMC των Ryzen που είναι πολύ σημαντικότερες από CL, RCD κτλ κτλ όπως το tPHYRDL. Δεν έχουν καν ακούσει το CPPC και πάει λέγοντας. Οπότε ότι κάνουμε μεταξύ μας εδώ. Ο 5600 που βλέπεις παραπάνω έχει ταβάνι το πολύ χαμηλό 4650MHz με PBO/AutoOC. Όταν βρω χρόνο και όρεξη θα τον βάλω all-core 4850 και τις μνήμες στα 4000 για να δούμε τι ψάρια πιάνει. Μην εκπλαγείς αν δεις κάνα 10% επιπλέον. Και δεν έχω κανένα καλό κομμάτι B-Die. Έχω κάτι μέτρια 3200C15. 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pirmen56 Δημοσ. 29 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 29 Απριλίου 2023 Μόλις τώρα, akoinonitos είπε βαλε trfc 266 ,λογικα δεν θα θελει παραπανω ταση και το Trfi μπορεις να ανεβασεις στα 45000 δεν θα εχεις θεμα Τα περισσότερα settings τα πήρα από το προηγούμενο setup με τις 3200 RAM που έτρεχα στα 3500. Το tRFC που λες δεν το σηκώνει στα 3800. Μέχρι 310 πάει χωρίς σφάλματα, οπότε έβαλα 320 για σιγουριά. Και δεν ξέρω αν χρειάζεται παραπάνω τάση ή αν φταίει που έχω τις RAM χωρίς κάποια ψύξη σε 1,45V τάση. Πόσο σηκώνουν οι bdies, χωρίς ψύξη, προτού αρχίσει το αρνητικό scaling; υ.γ: Σημειωτέον τεστάρω με TM5 και από πίσω να τρέχει Furmark για προσομοίωση gaming θερμοκρασιών. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kkatzos Δημοσ. 29 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 29 Απριλίου 2023 2 λεπτά πριν, pirmen56 είπε Το tRFC που λες δεν το σηκώνει στα 3800. Μέχρι 310 πάει χωρίς σφάλματα, οπότε έβαλα 320 για σιγουριά. Και δεν ξέρω αν χρειάζεται παραπάνω τάση ή αν φταίει που έχω τις RAM χωρίς κάποια ψύξη σε 1,45V τάση. Κάτι δεν πάει καλά. Οι μνήμες σου είναι από τα πιο binned κιτάκια που υπάρχουν. Αποκλείεται να μην κατεβαίνουν κάτω από 300 (ή και 280) στο tRFC. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pirmen56 Δημοσ. 29 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 29 Απριλίου 2023 1 λεπτό πριν, kkatzos είπε Κάτι δεν πάει καλά. Οι μνήμες σου είναι από τα πιο binned κιτάκια που υπάρχουν. Αποκλείεται να μην κατεβαίνουν κάτω από 300 (ή και 280) στο tRFC. Ίσως να δημιουργείται αστάθεια παράλληλα με κάποιο άλλο timing. Ξεκίνησα να κατεβάζω πρώτα τα primaries και δεν ξέρω αν έπαιξε κάποιο ρόλο. Τι να σου πω; Με τις παλιές Corsair στα 3500 και tRFC 265 μαζί με κάποια άλλα που τους είχα κάνει έφτασα στα 96 min fps. Όχι μεγάλη διαφορά με τις τωρινές. Και αυτό με προβληματίζει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akoinonitos Δημοσ. 29 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 29 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, pirmen56 είπε Ίσως να δημιουργείται αστάθεια παράλληλα με κάποιο άλλο timing. Ξεκίνησα να κατεβάζω πρώτα τα primaries και δεν ξέρω αν έπαιξε κάποιο ρόλο. Τι να σου πω; Με τις παλιές Corsair στα 3500 και tRFC 265 μαζί με κάποια άλλα που τους είχα κάνει έφτασα στα 96 min fps. Όχι μεγάλη διαφορά με τις τωρινές. Και αυτό με προβληματίζει. Spoiler Στο τεστ τι θερμοκρασιες πιανουν οι μνημες? Μπορεις να ανεβεις και ψηλοτερα σε ταση 1.48v ας πουμε. Εγω τωρα ειμαι στα 1.536v δεν παθαινουν τπτ οι bdies Κατεβασε asrock timing configurator αν θες να δουμε τι timings εχεις βαλει Round trip latency εχεις πειραξει? Επεξ/σία 29 Απριλίου 2023 από akoinonitos Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ultraex2003 Δημοσ. 29 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 29 Απριλίου 2023 5600/6700XT / drivers 23.4.3 32 giga @ 3866 CAS 16 720P +ultra/ RT Off 5 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
AlexandrosKle Δημοσ. 30 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 30 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) Ένα σημερινό Far Cry 6 RT Ultra + HD Textures, τώρα που το επαναφέραμε. Ryzen 5 5600 με PBO +200 (B0 Stepping), μνήμες 3733mhz 16/19/19, 6800 XT Spoiler Έχω πειράξει timings (εδώ και μήνες) χωρίς να ψαχτώ ιδιαίτερα βέβαια, οπότε αν έχω κάνει καμια παπαριά κλπ, κάθε βοήθεια δεκτή. Στα 3800mhz είχα θέματα με WHEA. Είναι Hynix DJR/CJR. Επεξ/σία 30 Απριλίου 2023 από AlexandrosKle 6 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pirmen56 Δημοσ. 1 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 1 Μαΐου 2023 Στις 29/4/2023 στις 5:08 ΜΜ, akoinonitos είπε Απόκρυψη περιεχομένων Στο τεστ τι θερμοκρασιες πιανουν οι μνημες? Μπορεις να ανεβεις και ψηλοτερα σε ταση 1.48v ας πουμε. Εγω τωρα ειμαι στα 1.536v δεν παθαινουν τπτ οι bdies Κατεβασε asrock timing configurator αν θες να δουμε τι timings εχεις βαλει Round trip latency εχεις πειραξει? Γύρω στους ~50c στο TM5 με furmark να τρέχει από πίσω στο ~50% την GPU. Οπότε το καλοκαίρι εκεί θα παίζει και χωρίς GPU load. Στις μνήμες ήθελα να αποφύγω παραπάνω τάση για πιθανή ζημιά στον imc. Πρέπει να υπάρχει μια συγκεκριμένη διαφορά ανάμεσα σε imc και RAM(αφού επικοινωνούν τα κυκλώματα) που παλιότερα ήταν στα 0,5V(π.χ. 1,35V για imc και 1,85V για RAM στους i7 920). Τώρα δεν αναφέρουν κάτι σχετικό. Βέβαια, η διαφορά στοκ είναι 0,25V , οπότε μπορώ πιστεύω να τεστάρω και με 0,3V χωρίς κίνδυνο. Round trip δεν έχω πειράξει. Θα ξεκινήσω νέο κύκλο δοκιμών, από την αρχή αυτή τη φορά, στα 1,5V και κάποια στιγμή θα ξανανεβάσω αποτελέσματα. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akoinonitos Δημοσ. 1 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 1 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) 33 λεπτά πριν, pirmen56 είπε Γύρω στους ~50c στο TM5 με furmark να τρέχει από πίσω στο ~50% την GPU. Οπότε το καλοκαίρι εκεί θα παίζει και χωρίς GPU load. Στις μνήμες ήθελα να αποφύγω παραπάνω τάση για πιθανή ζημιά στον imc. Πρέπει να υπάρχει μια συγκεκριμένη διαφορά ανάμεσα σε imc και RAM(αφού επικοινωνούν τα κυκλώματα) που παλιότερα ήταν στα 0,5V(π.χ. 1,35V για imc και 1,85V για RAM στους i7 920). Τώρα δεν αναφέρουν κάτι σχετικό. Βέβαια, η διαφορά στοκ είναι 0,25V , οπότε μπορώ πιστεύω να τεστάρω και με 0,3V χωρίς κίνδυνο. Round trip δεν έχω πειράξει. Θα ξεκινήσω νέο κύκλο δοκιμών, από την αρχή αυτή τη φορά, στα 1,5V και κάποια στιγμή θα ξανανεβάσω αποτελέσματα. Για εμενα δοκιμασε να παιξεις στα 4000c16 ,το εχουν οι μνημες σου και το cpu σου λογικα το εχει , δοκιμασε με sa καπου στο 1.25v που θα εισαι και safe και παιξε με τις μνημες στα 1.5V και σφιξε οσο μπορεις με αυτην την ταση. Ο δικος μου 10900K τα ειχε ευκολα ,φανταζομαι και ο δικος σου μιας και οι 10900k ειχαν καλο Imc. Aυτο που γραφεις για συσχετισμο imc και ram voltage δεν νομιζω οτι ισχυει πλεον ,παλια που Imc ηταν εκτος τσιπ ειχε καποιο νοημα ,τωρα δεν νομιζω οτι εχει καμια σημασια Επεξ/σία 1 Μαΐου 2023 από akoinonitos 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pirmen56 Δημοσ. 1 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 1 Μαΐου 2023 20 λεπτά πριν, akoinonitos είπε Για εμενα δοκιμασε να παιξεις στα 4000c16 ,το εχουν οι μνημες σου και το cpu σου λογικα το εχει , δοκιμασε με sa καπου στο 1.25v που θα εισαι και safe και παιξε με τις μνημες στα 1.5V και σφιξε οσο μπορεις με αυτην την ταση. Ο δικος μου 10900K τα ειχε ευκολα ,φανταζομαι και ο δικος σου μιας και οι 10900k ειχαν καλο Imc. Aυτο που γραφεις για συσχετισμο imc και ram voltage δεν νομιζω οτι ισχυει πλεον ,παλια που Imc ηταν εκτος τσιπ ειχε καποιο νοημα ,τωρα δεν νομιζω οτι εχει καμια σημασια Για τη διαφορά τάσης imc-ram απλά κάνω υποθέσεις με δεδομένο ότι υπάρχει επικοινωνία. Ίσως και να είμαι λάθος. Πάντως από 0,25V(1,2V ram - 0,95 VCCIO) στοκ σε 0,35V(1,5V ram - 1,2 VCCIO) δεν είναι τίποτα σπουδαίο. Σχετικά με το 1,25V για IO και SA δεν ξέρω πόσο ασφαλές είναι για πολυετή χρήση. Η intel ΔΕΝ δίνει ασφαλή τάση για αυτά τα δύο. Μόνο ασφαλή ρεύματα όπου πρέπει να υπολογίσεις εσύ την τάση μέσα από το ρεύμα σε full load(θέλει γνώσεις). Έχω διαβάσει από 1,2V μέχρι και 1,4V(bullzoid) οπότε δεν ξέρω ποιον να εμπιστευτώ. Ο μαλλιάς(gamers nexus) έλεγε μάλιστα ότι αρκετές μητρικές δίνουν πολύ παραπάνω από αυτό που βλέπεις στο BIOS μέσω των αισθητήρων. ΄Ετσι κατέληξα στο 1,2V που έχει τεσταριστεί από πολλούς. Τα 4000CL16 είναι το default των κιτ μου. Με 1,4V το κρατάνε. [Για έναν περίεργο λόγο αρνούνται πεισματικά το CL14 στα 3800 ακόμα και με 1,5V. Δεν μπουτάρουν καν.] Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akoinonitos Δημοσ. 1 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 1 Μαΐου 2023 24 λεπτά πριν, pirmen56 είπε Για τη διαφορά τάσης imc-ram απλά κάνω υποθέσεις με δεδομένο ότι υπάρχει επικοινωνία. Ίσως και να είμαι λάθος. Πάντως από 0,25V(1,2V ram - 0,95 VCCIO) στοκ σε 0,35V(1,5V ram - 1,2 VCCIO) δεν είναι τίποτα σπουδαίο. Σχετικά με το 1,25V για IO και SA δεν ξέρω πόσο ασφαλές είναι για πολυετή χρήση. Η intel ΔΕΝ δίνει ασφαλή τάση για αυτά τα δύο. Μόνο ασφαλή ρεύματα όπου πρέπει να υπολογίσεις εσύ την τάση μέσα από το ρεύμα σε full load(θέλει γνώσεις). Έχω διαβάσει από 1,2V μέχρι και 1,4V(bullzoid) οπότε δεν ξέρω ποιον να εμπιστευτώ. Ο μαλλιάς(gamers nexus) έλεγε μάλιστα ότι αρκετές μητρικές δίνουν πολύ παραπάνω από αυτό που βλέπεις στο BIOS μέσω των αισθητήρων. ΄Ετσι κατέληξα στο 1,2V που έχει τεσταριστεί από πολλούς. Τα 4000CL16 είναι το default των κιτ μου. Με 1,4V το κρατάνε. [Για έναν περίεργο λόγο αρνούνται πεισματικά το CL14 στα 3800 ακόμα και με 1,5V. Δεν μπουτάρουν καν.] Mεχρι 1.35V οσοι το ειχαν στο sa εχουν τα cpu χωρις θεματα μεχρι και σημερα. Αν δεν παιζουν 3800c14 ισως να φταιει η μητρικη ,ισως να θελει και παραπανω sa vccio. Eγω θα εκανα το εξης: θα εβαζα xmp και θα εβλεπα τι sa /io μου βαζει η μητρικη αν ηταν απο 1.25V εως 1.3V θα το αφηνα οπως ειναι και ανεβαζοντας σιγα σιγα ταση στις ram θα ξεκιναγα να σφιγγω. Απο κατι ss που βρηκα εμενα ηθελε καπου 1.3V sa για 4266c16 αλλα ηταν single rank το kit μου. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
BabisTs Δημοσ. 1 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 1 Μαΐου 2023 31 λεπτά πριν, pirmen56 είπε Σχετικά με το 1,25V για IO και SA δεν ξέρω πόσο ασφαλές είναι για πολυετή χρήση. Απόλυτα ασφαλές ρεύματα σε io/sa 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Herald Δημοσ. 2 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 2 Μαΐου 2023 Στις 29/4/2023 στις 10:40 ΠΜ, pirmen56 είπε ULTRA+RT, 720p 10900K @5,1Ghz F4-4000C16D-32GVKA(b-dies) @ 3800Mhz(για να μείνει ο imc στα 1,2V) 32GB, 15-16-16-30 @ 1,452V tRRD_S=4, tRRD_L=4, tFAW=16, tWR=10, tWRPDEN=28, tRFC=325, tWRRD_dg/sg=25/22, tWTRS/L=3/8, tCWL=13, tRDRD_sg/dg/dr/dd=6/4/5/5, tWRWR_sg/dg/dr/dd=7/4/6/6, tREFI=40000, tRDWR=12 όλα, cache=4500Mhz @akoinonitos , @kkatzos 5600X και 5900X(με tuned bdies) στο ίδιο: Θέμα πανελληνίων εξετάσεων στη Στατιστική: Ο Μαρκ Τουέιν είχε πει πως «υπάρχουν ψέματα, υπάρχουν μεγάλα ψέματα, υπάρχουν και οι στατιστικές». Πώς αποδεικνύεται ο ισχυρισμός του Μαρκ Τουέιν από τα παραπάνω. Αιτιολογήστε τις απόψεις σας. Hint: Το amd sponsored FC6 bench μετράει κάτι που σπάνια μετριέται από το 2017. Από τότε που εμφανίστηκαν τα Ryzen δηλαδή. Δείχνει επίσης κάτι άλλο που με το μάτι φαίνεται ξεκάθαρα και δεν το μετράει ΚΑΝΕΙΣ, παρόλο που είναι σπουδαίο, γιατί μας δείχνει τη σταθερότητα των καρέ γύρω από τον μέσο όρο. Θυμάστε τον στατιστικό όρο(bonus 1 βαθμός); υ.γ.: Με τέρμα tuning το intel arch του 2015 έχει ίδια σχεδόν frame drops με τον 5800X3D !!! Ρε πήρες 4k κιτακι και τρέχεις στα 3800? Lol σπρώξε στα 4400, παίρνεις τρελά από συχνότητες. Βάλε στόχο 68k read / 38ns που. Είναι εφικτα χωρίς τρελό ρεύμα και σε 4dimm mobos Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
BabisTs Δημοσ. 6 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 6 Μαΐου 2023 Far Cry 6 Ultra settings / Rt on / HD Textures 4K Arc A770 11 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
BabisTs Δημοσ. 20 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 20 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) Arc A770 16gb 2650mhz Port Royal https://www.3dmark.com/pr/2355876 Επεξ/σία 20 Μαΐου 2023 από BabisTs 7 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα