Προς το περιεχόμενο

Benchmarking ... Let's see how good we are ... ;)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

σουπερ ,ποση ταση τις ταισες ?

1.44V δεν πάω παραπάνω αλλά έχει δρόμο ακόμα μέχρι να ρυθμιστούν και ODT και βγάλω και επιτέλους άκρη με το dll bandwith 0,1,2,3. Αν δίνουν κάτι αυτά παραπάνω εκτός από καλύτερη σταθερότητα

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Nikos747 είπε

1.44V δεν πάω παραπάνω αλλά έχει δρόμο ακόμα μέχρι να ρυθμιστούν και ODT και βγάλω και επιτέλους άκρη με το dll bandwith 0,1,2,3. Αν δίνουν κάτι αυτά παραπάνω εκτός από καλύτερη σταθερότητα

Πολυ καλα τα τσιπακια σου και σε καλη τιμη

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, akoinonitos είπε

Πολυ καλα τα τσιπακια σου και σε καλη τιμη

Ναι τι να σου πω 235 ευρώ από techstores. Κατά τα άλλα αν εξαιρέσεις ότι δεν έβρισκα τα μαύρα και έχουν γκρι ενδιάμεσα μια χαρά είναι.

Ευτυχώς στη NHD15-S έχει άπειρο χώρο από κάτω. Να'ναι καλά η Noctua. 

• Like 2
Δημοσ.
10 ώρες πριν, panakos_thess είπε

Τελεια οποτε κατι θα αλλαξα εγω!

bro !!! απο τη στιγμη που παιζεις συνεχως με αλλαγες στις ρυθμισεις σου και πιθανον να ξεχνας τι εχεις βαλει  φτιαξε profiles κομπλε με ρευματα κλπ ωστε να εισαι σιγουρος οτι δεν φταινε τα win καθε φορα που αλλαζεις build !!!!!!!:cool:

Δημοσ.

Bullying στο read !

Μάλλον έφτασα στα όρια του ρεύματος για 1,44V

136.1 και κρασάρει. Δε ξέρω αν παίζει ρόλο η onboard στη σταθερότητα.

Screenshot_0.jpg

Screenshot_00.jpg

14 ώρες πριν, BabisTs είπε

dram voltage .....1.38v / vccio ....1.05v / vccsa .....1.1v.......στα daily έσφιξα κάτι παραπάνω.....

Χωρίς τίτλο.png

Μια χαρά είσαι. Δοκίμασε και με το IOL Offset στο 23 να σου δώσει λίγο παραπάνω.

Βγήκε και νέο beta bios για LLC Level 2. Μήπως περάσανε και τις ρυθμίσεις της νέας έκδοσης του ATC 😋

• Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, Nikos747 είπε

Bullying στο read !

Μάλλον έφτασα στα όρια του ρεύματος για 1,44V

136.1 και κρασάρει. Δε ξέρω αν παίζει ρόλο η onboard στη σταθερότητα.

Μια χαρά είσαι. Δοκίμασε και με το IOL Offset στο 23 να σου δώσει λίγο παραπάνω.

Βγήκε και νέο beta bios για LLC Level 2. Μήπως περάσανε και τις ρυθμίσεις της νέας έκδοσης του ATC 😋

Εδώ παίζω daily ...... τεταρισμένο με memtest64 (για stability σε ram) & με realbench (για stability overall συστήματος μετα το σφίξιμο που έκανα στα sub timmings) ........

dram voltage στο 1.38v

vccio στο 1.05v

vccsa στο 1.1v

Δοκίμασα και το iol offset που είπες, αλλά μου ανέβαζε το latency...οπότε το άφησα στο 21 που το είχα........

Χωρίς τίτλο.png

Στις 30/5/2018 στις 6:32 ΜΜ, Nikos747 είπε

Άμα βγάλεις άκρη αν δουλεύει καλύτερα προς το μικρότερο αριθμό ή το μεγαλύτερο πες μου κι εμένα. 0-1-2-2 από ότι φαίνεται δουλεύει σε εμένα.

0-1-2-2 και σε μένα παίζει καλύτερα......

Επεξ/σία από BabisTs
  • Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, BabisTs είπε

Δοκίμασα και το iol offset που είπες, αλλά μου ανέβαζε το latency...οπότε το άφησα στο 21 που το είχα........

Μπορεί να έχεις και δίκιο απλά σε εμένα δε βλέπω διαφορά. Ίσως παίζει ρόλο η onboard στο latency που έχω γενικότερα. Θα μου φέρει ο ξαδερφός μου μια r9 280x που δε τη θέλει και θα ξαναδοκιμάσω να δω διαφορές.

Screenshot_40.jpg

Επεξ/σία από Nikos747
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 ώρες πριν, Nikos747 είπε

Μπορεί να έχεις και δίκιο απλά σε εμένα δε βλέπω διαφορά. Ίσως παίζει ρόλο η onboard στο latency που έχω γενικότερα. Θα μου φέρει ο ξαδερφός μου μια r9 280x που δε τη θέλει και θα ξαναδοκιμάσω να δω διαφορές.

Για daily και χωρίς εφαρμογές πίσω να τρέχουν στο pc έχει καθαρό 39s latency......αλλά γενικά για 3700mhz ταχύτητα καλά παίζουν εκεί και δεν πρεσσάρονται και ιδιαίτερα σε vdimm....

Daily clock at ram with i7 8700K.png

Επεξ/σία από BabisTs
  • Like 3
Δημοσ.

Επιστροφή μετά από καιρό πάλι, αυτή τη φορά με ASUS P5E3 Premium X48 και μερικά CPUs :D Όσοι θυμούνται τα posts του Αυγούστου-Οκτώβρη '17, έπαιζα τότε με P5E3 Deluxe X38, 2x2GB CSX 1800MHz D9GTR και κάποια C0 CPUs μέτρια. Παρόλα αυτά ο E8500 C0 είχε παίξει ~5150MHz στο μονοβάθμιο, οπότε δεν παραπονέθηκα. Είχα άχτι όμως να πάρω και κάνα E0 stepping επειδή τραβάνε ΠΟΛΥ καλύτερα.

Το Χ48 το είχα ξεχάσει για να πω την αλήθεια, έχει αρκετά διαφορετική συμπεριφορά σε σχέση με το X38. Για παράδειγμα δεν παίζει σωστά με 2x2GB μνήμες. Θέλει υπερβολικά πολύ ρεύμα στο northbridge και είναι αμαρτία να ζορίζεται τόσο η μητρική. Ίσως στο X38 λόγω χαμηλότερου FSB να συμπεριφέρονταν καλύτερα τα 4G μνήμες, αλλά εδώ στο X48 παίζανε stable μέχρι και 750-800MHz περίπου και μετά το χάος 😛  

Οπότε άλλαξα σε 2x1GB Corsair Dominator 1800C7, που είναι D9GTR και αυτές, αλλά 1GB dimmάκια ώστε να στρεσάρεται λιγότερο η μητρική. Μετά από 10 ώρες σποραδικές δοκιμές, έμαθα τα κουσούρια της Premium. Πρέπει να βρεις σωστά straps/ρεύματα/διαιρέτες απαραιτήτως για να φύγουν ψηλά οι μνήμες και το CPU. 

Ένα από τα πρώτα run που έβγαλα με 400άρι strap στα 600MHz FSB. Αεράτος στα 4800MHz ο E8400, με μια Prolimatech Megahalems απλά ακουμπισμένη πάνω και μερικούς Sunon να φυσάνε 

image_id_2026198.png 

image_id_2026197.jpeg

Πάλι στα 4800MHz αλλά με 333άρι strap και μνήμες στα 900MHz 7-6-5, μόλις μια σταλιά πιο γρήγορο από το 400άρι strap.

CHoZvAN.png

To όριο του CPU με 1.53V και δύο πυρήνες enabled είναι στα 4900MHz για SPi 1M. Αν δείτε το video παρακάτω δοκίμασα και στα 4930 αλλά κόλλησε. Σίγουρα με μονοβάθμιο θα φύγει πολύ ψηλά τούτο :D 

rgOq3Ok.png

Κάπου στα 950MHz είναι το όριο του 5:8 διαιρέτη. Εδώ ένα screenshot στα 944MHz 7-7-7-21 @ 2.3V. Δεν ήθελα να τους δώσω κι άλλο ρεύμα γιατί το sweetspot αυτών των μνημών είναι γύρω στα 925-930MHz 7-6-5-18, δεν έχει νόημα να τις pushάρω περισσότερο. 

HJPRtJd.png

Ενδεικτικά αναφέρω και μερικά ρεύματα: 1.65V NB, 1.6V PLL, 1.4V FSB Termination, 0.61x MB GTL, Static Read Control Disabled, 109MHz PCIe και τα υπόλοιπα στο Auto. Τα CPU/NB Skews δεν τα έχω βρει ακόμα αλλά από πολλές δοκιμές δεν φάνηκαν να μου δίνουν κάτι. Προς το παρόν έχω κολλήσει στα ~620MHz FSB ενώ η μητρική είναι tested για 660MHz FSB με αέρα, ίσως φταίνε τα 2 CPU μου. Μάλλον όμως είναι κάποια ρύθμιση που μου ξεφεύγει, θα επανέλθω εν καιρώ. Επίσης μένουν οι δοκιμές στο 266 strap.

Καλά να περνάτε και καλά benchαρίσματα :D Ορίστε και το βιντεάκι στα 4900MHz 1Μ αεράτο. 

Στις 26/5/2018 στις 3:04 ΜΜ, Zaknafein είπε

Φρέσκο ρεκόρ sPi 1M - 6.686s

sPi_1M_6_686c.thumb.jpg.e85bebde2caab027a1266e8cd1199472.jpg

Μπράβο ρει, πολύ καλός! Βλέπω τα scores σου και στο bot, πανικός λέμε :D

Βρες το λίγο με τα λειτουργικά, δοκίμασε και win7 με τον 8700K, θα φύγεις πάνω σε όλα! 

Στις 30/5/2018 στις 12:35 ΠΜ, BabisTs είπε

Πρέσσα με σχεδόν ........~ 60700....... :devil:

Χωρίς τίτλο.png

Τις ξεζούμισες λέμε, ωραίος :D 

• Like 7
Δημοσ.
5 ώρες πριν, george_o/c είπε

win 7

Παιδεύτηκα λίγο λόγω Z370, αλλά έχω πλέον win7 ultimate έτοιμα... μένει να (ξανά)εγκαταστήσω τα διάφορα benchmarks κτλ, προς το παρόν κοιτάω το efficiency σε daily clocks, πχ βλέπω αρκετούς να ανεβάζουν pi/geekbench με μουφοκάρτες (710 πχ), δεν ξέρω αν είναι θέμα σκορ ή επειδή είναι με LN δεν θέλουν να ρισκάρουν πιο ακριβό HW :P

Πάντως σε πρώτη φάση είδα μια διαφορά μεταξύ w10-w7 σε ίδια ρολόγια, 50-70ms στο sPi 1M.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...