Προς το περιεχόμενο

Benchmarking ... Let's see how good we are ... ;)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 25,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• BabisTs

1775

• ultraex2003

1488

• alldaynews

1022

• Mult1C0r3Cpu

690

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, panakos_thess είπε

Υeap ειναι πολυ χαμηλα χρονισμενη αλλα η θεμοκρασια με μονο ψυγιακη δεν ξεπερναει τους 50!

Κι εμένα δεν πάει παραπάνω (με διπλό rad και delid), αλλά you know... details. :P

@akoinonitos Από το chip molesting mode, πέρασα σε καθαρό torture, 1.47v το πότισα για τα 5.3 (vdroop ~20mV στο Corona), αλλά δεν... Πρέπει να ψάξω λίγο με το Uncore τι παίζει, το είχα κατεβάσει ένα κλικ για σταθερότητα στα 4700, κάτι πρέπει να έχασα από εκεί - αλλά σίγουρα όχι 2 ολόκληρα δευτερόλεπτα. :mellow:

corona.jpg.bcac3486842b9cd56ddf51700c2ab249.jpg

Επεξ/σία από Zaknafein
  • Like 6
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Zaknafein είπε

Κι εμένα δεν πάει παραπάνω (με διπλό rad και delid), αλλά you know... details. :P

@akoinonitos Από το chip molesting mode, πέρασα σε καθαρό torture, 1.47v το πότισα για τα 5.3 (vdroop ~20mV στο Corona), αλλά δεν... Πρέπει να ψάξω λίγο με το Uncore τι παίζει, το είχα κατεβάσει ένα κλικ για σταθερότητα στα 4700, κάτι πρέπει να έχασα από εκεί - αλλά σίγουρα όχι 2 ολόκληρα δευτερόλεπτα. :mellow:

Τρελε μπραβο. Απο θερμοκρασιες σε τετοιο vcore? Αν βαλεις realtime θα πεσεις κατω απο 1.50 σιγουρα στα 5.3. Θελει realtime μως.

Δημοσ.

Θερμοκρασίες κλάιν, 70λίγο. Εννοείται realtime το τρέχω. Απλά πρέπει να το βελτιώσω πρώτα στα 5, δεν θέλω να κάνω πολλά runs με 1.47v Vcore... αν και μάλλον είμαι τσιπο-σαδιστής, άκουγα μερικά δις τρανσίστορες να φωνάζουν degrade κι εγώ έπινα ατάραχος τον καφέ μου :P

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, Zaknafein είπε

Λιγο θες και με εφτασες. Ε τρωει ζορι τωρα το τσιπ δεν νομιζω να ειναι αναλογικο το σκορ με το ανεβασμα της συχνοτητας εκει πανω.

Προσεχε ομως μην το παρακανεις με τις τασεις.

Επεξ/σία από akoinonitos
  • Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Zaknafein είπε

Θερμοκρασίες κλάιν, 70λίγο. Εννοείται realtime το τρέχω. Απλά πρέπει να το βελτιώσω πρώτα στα 5, δεν θέλω να κάνω πολλά runs με 1.47v Vcore... αν και μάλλον είμαι τσιπο-σαδιστής, άκουγα μερικά δις τρανσίστορες να φωνάζουν degrade κι εγώ έπινα ατάραχος τον καφέ μου :P

Ζηλευω τις θερμοκρασιες σου φιλε πραγματικα 1.47 θα ειχα περασει τους 100 για πλακα. Πως παιζεις 70 ρε συ πραγματικα τι delid εκανες? Αξιος απλα προσεχε τα πολλα volt εφοσον μπορει να κανουν περισσοτερη ζημια απο την υψηλη θερμοκρασια προσοχη. Παει καλα το mining ρε πιες καφεδαρα και οτι ειναι να γινει θα γινει θα βγουν απο αλλου τα σαδιστικα μας βιτσια. Στα 5 εχω βγαλει 1.57 corona realtime μου φαινεται λιγο το 1.51 για 5.3. Σιγουρα παιζει ρολο σταθεροτητας εδω.

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, Zaknafein είπε

Φλερτάρεις με instant death bro..... Δεν είναι για τέτοια πίεση με vcore αυτά τα τσιπάκια..... 

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

Λιγο θες και με εφτασες. Ε τρωει ζορι τωρα το τσιπ δεν νομιζω να ειναι αναλογικο το σκορ με το ανεβασμα της συχνοτητας εκει πανω.

+1.9% ρολόγια για +1.2% επίδοση, ε ναι τερματισμένο είναι... Αλλά βλέπω και κάποιον στα 1:48.25 με 5.3, οπότε δεν ξέρω, πάντως σίγουρα είμαι κοντά στα όρια.

Και εννοείται δεν μ'αρέσουν αυτές οι τάσεις, το 1.47 ήταν τελευταία/ανώτατη δοκιμή, ιδεατά δεν θέλω πάνω από 1.45, αλλά τόσο πάει με το vdroop οπότε έστω και εντελώς οριακά είναι αποδεκτό για bench runs. Επίσης εννοείται ότι είμαι ποοοολύ εκτός ασφαλών ορίων, δεν προτείνω σε κανέναν να ποτίσει 1.4v+ την CPU του... αλλά θέλω να ευχαριστηθώ το τσιπάκι όσο είναι τεχνολογικά relevant, στην χειρότερη άμα τα φτύσει να πάρω ένα ρύζι να ησυχάσω (γιατί 2ο delid δεν κάνω :P).

@BabisTs Έχει vdroop λόγω μουφο-φάσεων της μητρικής (doublers), οπότε σε φορτίο πέφτει στα 1.44-1.45. Όχι ότι αυτά είναι λίγα, πάρα πολλά είναι, αλλά δεν νομίζω ότι ρισκάρω instakill εκεί... degrade σιγουράκι όμως.

Επεξ/σία από Zaknafein
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, Zaknafein είπε

+1.9% ρολόγια για +1.2% επίδοση, ε ναι τερματισμένο είναι... Αλλά βλέπω και κάποιον στα 1:48.25 με 5.3, οπότε δεν ξέρω, πάντως σίγουρα είμαι κοντά στα όρια.

Και εννοείται δεν μ'αρέσουν αυτές οι τάσεις, το 1.47 ήταν τελευταία/ανώτατη δοκιμή, ιδεατά δεν θέλω πάνω από 1.45, αλλά τόσο πάει με το vdroop οπότε έστω και εντελώς οριακά είναι αποδεκτό για bench runs. Επίσης εννοείται ότι είμαι ποοοολύ εκτός ασφαλών ορίων, δεν προτείνω σε κανέναν να ποτίσει 1.4v+ την CPU του... αλλά θέλω να ευχαριστηθώ το τσιπάκι όσο είναι τεχνολογικά relevant, στην χειρότερη άμα τα φτύσει να πάρω ένα ρύζι να ησυχάσω (γιατί 2ο delid δεν κάνω :P).

Ναι αλλα αυτος δεν ξερεις με τι ψυξη παιζει μπορει να παιζει με singe stage για παραδειγμα ,επισης δεν εισαι σιγουρος και αν η συχνοτητα που αναφερεται ειναι και σωστη. Νταξει δεν εχει και πολυ νοημα να τον ζοριζεις τοσο καλα λεει και ο Μπαμπης.

Ασε που μπορει να με περασεις στο τελος και να πρεπει να λιωσω τον δικο μου στο ρευμα για να σε ξαναπερασω :P

Επισης μην σκεφτεσαι μονο το vdroop σκεψου και το spike που θα φας με με το llc πανω απο το 1.47ν ,χτυπας στιγμιαια πανω απο 1.5v απλα δεν το βλεπεις.

Επεξ/σία από akoinonitos
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

Ναι αλλα αυτος δεν ξερεις με τι ψυξη παιζει μπορει να παιζει με singe stage για παραδειγμα ,επισης δεν εισαι σιγουρος και αν η συχνοτητα που αναφερεται ειναι και σωστη. Νταξει δεν εχει και πολυ νοημα να τον ζοριζεις τοσο καλα λεει και ο Μπαμπης.

Ασε που μπορει να με περασεις στο τελος και να πρεπει να λιωσω τον δικο μου στο ρευμα για να σε ξαναπερασω :P

Κανε validate και το 1.49 βρε συ ολα τα αλλα εκει ειναι.

Screenshot_1.png

Και μια συγκριση με 2700x

https://corona-renderer.com/benchmark/cpu/2700x/all

Επεξ/σία από Heybro
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, akoinonitos είπε

Δεν εχει νοημα παλι δευτερος θα ειμαι :P

Ο πρωτος τι κολπα εκανε και πηγε στα 5? Παιζουμε με τα δευτερολεπτα ελπιζω να το καταλαβαινετε τωρα ε. 

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

Επισης μην σκεφτεσαι μονο το vdroop σκεψου και το spike που θα φας με με το llc πανω απο το 1.47ν ,χτυπας στιγμιαια πανω απο 1.5v απλα δεν το βλεπεις.

Εντάξει ναι, απλά το spike ξεκινάει απ'τα 1.45 αντί για τα 1.47... όχι ότι θα με σώσουν 20mV,  ένα δίκιο το 'χεις... Θα δω τι μπορώ να κάνω στα 5.0 για βελτιώση με safe τάση, αφήνοντας για το τέλος ένα -κυριολεκτικά- suicide run στα 5.3.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...