Προς το περιεχόμενο

Benchmarking ... Let's see how good we are ... ;)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν ισχυει παρα μονο θεωρητικα αυτο που λες δυστηχως. Το loop για να πιασει την θερμοκρασια του θελει (αναλογα και το μεγεθος του φυσικα) περιπου 15 λεπτα.

Μπορεις αν θελεις να βαλεις θερμομετρα σε σημεια επιλογης σου  να τρεξεις μονο CPU και μετα combined CPU-GPU και θα δεις οτι η διαφορα θα ειναι 1 αντε το πολυ 2C και αυτο με το ζορι και εφοσον το αφησεις αρκετη ωρα.

Πολυ απλα σου εξηγω οτι η διαρκεια του τεστ 1) δεν αφηνει περιθωρια για να ανεβασει θερμοκρασια το loop και 2) ακομη και στο χειροτερο σεναριο η διαφορα που θα δεις θα ειναι ουσιαστικα μη μετρησιμη.

Αυτα που γραφω ειναι δοκιμασμενα σε loop με 290Χ crossfire και 3930Κ OC, το loop ειναι ενα 360 μαζι με ενα 240 ψυγειο, μια D5 και 4 θερμομετρα πανω στο κυκλωμα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
40 λεπτά πριν, ~Palpatin~ είπε

Blah blah blah

Μην κανεις τον έξυπνο όταν δεν ξέρεις για τι μιλάς. Μόνο CPU απο idle καθαρά (1700 @ 1.2vcore 3.6GHz)

cpu_onlyzisql.png

GPU μετά απο CPU load

gpu_only8as8h.png

CPU μετά απο GPU load

cpu_after_gpulis30.png

Έχει 5-7C διαφορα που κάνουν την διαφορα stable με μη stable bench. Η θερμοκρασία θα κάνει πάλι stabilize στα 55C άμα το αφήσω ώρα, αλλα όταν έρχεται καπάκι μετά από 100% GPU load σε 4k (TSE π.χ.) βαράει, τουλάχιστον προσωρινά, ένα spike που δεν χτυπάει ποτε αν τρέχει μονο CPU. Δεν είμαι κανένας πρωτάρης, τα κόμπλεξ που έχεις βγαλτα σ' άλλους :)

Επεξ/σία από Spartan117
  • Like 2
Δημοσ.

Να κανω εγω μια ερωτηση ,γτ οταν στρεσαρειςεστω για 5 λεπτα και πιασεις το ψυγειο ειναι ζεστο αν η θερμοκρασια του νερου δεν ανεβαινει πριν τα 15 λεπτα? Θεωρω οτι ολα εξαρτωνται απο την ποση θερμοτητα θα παραξουν τα μερη που ψυχεις.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τελευταία πειραματιζομαι αρκετά με τον 6600κ μου. Ψάχνω να βρω το ιδανικό 24/7 vcore για όσο το δυνατόν περισσότερα ghz. 

4.4ghz, 1.19vcore [ με λιγότερο ρίχνει bsod] , max temps 64C

4.7ghz, 1.29vcore, max temps 73C

4.8ghz, 1.35vcore, max temps 82C

Σκεφτομουν να κρατήσω το 4.7 για 24/7 all around. Ποια η γνώμη σας για το vcore? 

ΥΓ: παιζω με αεροψυξη 

Επεξ/σία από Jimys2008
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, akoinonitos είπε

Να κανω εγω μια ερωτηση ,γτ οταν στρεσαρειςεστω για 5 λεπτα και πιασεις το ψυγειο ειναι ζεστο αν η θερμοκρασια του νερου δεν ανεβαινει πριν τα 15 λεπτα? Θεωρω οτι ολα εξαρτωνται απο την ποση θερμοτητα θα παραξουν τα μερη που ψυχεις.

Ακριβώς. Όσο και να στρεσάρω τον 1700 το ψυγείο παραμένει σχετικά κρύο, όταν μπει μέσα η 1080Ti που έχει full waterblock, που σημαίνει ότι ψύχει μνήμες, VRM και core τότε ζεσταίνεται αρκετά γρήγορα. Φαντάζομαι την μεγαλύτερη ζημια την κάνουν τα VRM, χωρίς να είμαι 100% σίγουρος. Ίσως σε κάποια φάση βάλω ένα 280 ψυγείο μπροστά μιας και έχει χώρο το 750D.

Επεξ/σία από Spartan117
  • Like 1
Δημοσ.
42 λεπτά πριν, Jimys2008 είπε

Τελευταία πειραματιζομαι αρκετά με τον 6600κ μου. Ψάχνω να βρω το ιδανικό 24/7 vcore για όσο το δυνατόν περισσότερα ghz. 

4.4ghz, 1.19vcore [ με λιγότερο ρίχνει bsod] , max temps 64C

4.7ghz, 1.29vcore, max temps 73C

4.8ghz, 1.35vcore, max temps 82C

Σκεφτομουν να κρατήσω το 4.7 για 24/7 all around. Ποια η γνώμη σας για το vcore? 

ΥΓ: παιζω με αεροψυξη 

Και το 1.35 safe είναι,και ακόμα πιο safe το 1.29 που σε συνδυασμό με τις θερμοκρασίες που λές,νομίζω πως είναι το καλύτερο για 24/7 .Για 100mhz δεν αξίζει να περνάς τους 80.

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 ώρες πριν, Spartan117 είπε

Μην κανεις τον έξυπνο όταν δεν ξέρεις για τι μιλάς. Μόνο CPU απο idle καθαρά (1700 @ 1.2vcore 3.6GHz)

cpu_onlyzisql.png

GPU μετά απο CPU load

gpu_only8as8h.png

CPU μετά απο GPU load

cpu_after_gpulis30.png

Έχει 5-7C διαφορα που κάνουν την διαφορα stable με μη stable bench. Η θερμοκρασία θα κάνει πάλι stabilize στα 55C άμα το αφήσω ώρα, αλλα όταν έρχεται καπάκι μετά από 100% GPU load σε 4k (TSE π.χ.) βαράει, τουλάχιστον προσωρινά, ένα spike που δεν χτυπάει ποτε αν τρέχει μονο CPU. Δεν είμαι κανένας πρωτάρης, τα κόμπλεξ που έχεις βγαλτα σ' άλλους :)

Μάθε να μιλάς πρώτα.

Σου είπα το setup μου και εσύ προσπαθείς να ρίξεις λάσπη.

Δυστυχώς πρωτάρης είσαι με τα νερά μιας και το έγραψες ο ίδιος.

Περιμένω το setup σου και αν μπορείς καμιά φωτογραφία από την θερμοκρασία του loop.

Όπως είπες τα έξυπνα άστα για τα παιδάκια.

PS μάθε να κάνεις αντίλογο (στο λέω για δεύτερη φορά μπας και το χωνέψεις)

Επεξ/σία από ~Palpatin~
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

μετα το σημερινο update των win 10  ειπα να τρεξω ολα τα βασικα 3dmark :D

πιστευω απο τα καλυτερα μου νουμερα σε αυτα τα ρολογια !!!;)

3770κ @ 4.5

ram 16 giga @ 2400

1x290 @ 1050/5000

drivers  18.3.4

win 10 pro insider preview build 1803 /17639

cvzxxcxcb.JPG

ccvnvbvb.JPG

dzgsdfdf.JPG

dxxfxfc.JPG

vbvbbn.JPG

cxbcvbcvcv.JPG

Επεξ/σία από ultraex2003
  • Like 6
Δημοσ.
Στις 7/4/2018 στις 12:05 ΜΜ, ultraex2003 είπε

χαχα χα νεο κολλημα !! PC.Building.Simulator !!:D

προσπαθησα να τρεξω 3dmark και με threadripper 1950x σετακι αλλα μου κρασαρε....... αν ειναι δυνατον !!!:angry:

για περισσοτερες  πληροφοριες  οποιος θελει εδω  στο θεμα !!

PCBS_2018_04_07_11_26_52_886.jpg

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

PCBS_2018_04_07_11_24_27_849.jpg

Ρέ φίλε το πάιζω και εγώ αυτό, αλλά στο career mode έχω πελάτη που θέλει 7700k αλλά δέν με αφήνει να του αλλάξω motherboard!!!,στο crashαρισμα σε 3d mark είναι 99% θέμα ψύξης, έχει γενικά πολλά bug το παιχνιδάκι.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 ώρες πριν, cpc464 είπε

Ρέ φίλε το πάιζω και εγώ αυτό, αλλά στο career mode έχω πελάτη που θέλει 7700k αλλά δέν με αφήνει να του αλλάξω motherboard!!!,στο crashαρισμα σε 3d mark είναι 99% θέμα ψύξης, έχει γενικά πολλά bug το παιχνιδάκι.

αν και ειμαστε off topic εδω θα σου απαντησω !!
την αλλη αλλη φορα  εαν εχεις αποριες καλυτερα να γραψεις στο  θεμα που εχει ανοιξει ειδικα για το game !! 

οταν λες δεν σε αφηνει ;; εχεις στο  career mode στη κατοχη-αποθηκη σου μητρικη πX  Χ270 για τον 7700κ  και δε σε αφηνει ;;

εμενα δε μου εχει τυχη ακομα κατι σε upgrade με 7700κ ειμαι στο 5ο level αλλα σε free mode  που το δοκιμασα πηρε κανονικα την εντολη !!

PCBS_2018_04_12_14_44_52_622.jpg.85da8875fb7fba47efc4012878e7618b.jpg

Επεξ/σία από ultraex2003
Δημοσ.
1 ώρα πριν, ultraex2003 είπε

εχεις στο  career mode στη κατοχη-αποθηκη σου μητρικη πX  Χ270 για τον 7700κ  και δε σε αφηνει

Το ξέρω οτι είναι off topic,και συγνώμη που βγήκα εκτός, τέλος πάντων βρήκα παράκαμψη,έβαλα την z170 του πελάτη σε άλλο κουτί και με άφησε να περάσω την z270, συγνώμη παιδιά για την ενόχληση ότι θέλω πλέον στο game topic.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...