fallen4ngel Δημοσ. 4 Μαρτίου 2017 Share Δημοσ. 4 Μαρτίου 2017 με τι ψύξη είσαι εκεί? αέρα????? μην πας για Ryzen. οκ είναι ο επεξεργαστάκος σου. omg.... μαμεί...... άμα είσαι με αέρα....βάλε νερά το φελέκι μου και τρέλανε μας λίγο κ άλλοο Μία χαρά είμαι όντως αλλά και νερό να βάλει έχει θέμα από ρεύμα... Delid είναι ο επεξεργαστής του. 4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Mult1C0r3Cpu Δημοσ. 4 Μαρτίου 2017 Share Δημοσ. 4 Μαρτίου 2017 Μία χαρά είμαι όντως αλλά και νερό να βάλει έχει θέμα από ρεύμα... Delid είναι ο επεξεργαστής του. Μια ερώτηση για το μέγιστο ρεύμα σε skylake / kaby μιας και είμαι λίγο μπερδεμένος. Στους sky η intel είχε ορίσει αν θυμάμαι καλά μέγιστο δυνατό το 1.42 για performance users, αυτό δεν έχει κάποιο τίμημα μακροχρόνια, δεν μπορεί να οδηγήσει σε degrade ; Γενικότερα ως μέγιστο ασφαλές ρεύμα ποιο θεωρείται για τους sky / kaby ; Βομβαρδισμός ερωτήσεων ξέρω αλλά θέλω να ξεκαθαρίσω το πράγμα στο μυαλό μου, μιας και όσο ψάξιμο και να έριξα δεν καταστάλαξα κάπου . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
fallen4ngel Δημοσ. 4 Μαρτίου 2017 Share Δημοσ. 4 Μαρτίου 2017 Θα στο πω απλά. Στο 1.5 υπάρχει περίπτωση για instant death. Κανόνας δεν είναι φυσικά αλλά υπάρχει ο κίνδυνος. Επίσης στο τι λέει η Intel πραγματικά δεν δίνω και πολύ σημασία γιατί γράφουν πολλά περίεργα, παράδειγμα το 1.4 για τον IMC στους 39ΧΧ που ουσιαστικά πάνω από 1.3 έπαιρνε άσχημο degrade.Η ίδια η Asus είχε απαντήσει στο φόρουμ της να μην ανεβάζουν πάνω από 1.25. Υπάρχουν φυσικά και άλλα παραδείγματα με πρόσφατο τον δικό μου 4690 με σκοτωμένο IMC (1.3v), χωρίς το παραμικρό κιχ απλά πέθανε!!! Γενικά για 24/7 1.275 ρεύμα, IMC μαμά και όσο φτάσει. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Mult1C0r3Cpu Δημοσ. 4 Μαρτίου 2017 Share Δημοσ. 4 Μαρτίου 2017 Thank you , επομένως το 1.3v άντε 1.32 ως μέγιστο ασφαλές που λέμε μερικές φορές πάλι πολύ είναι σωστά ; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
fallen4ngel Δημοσ. 4 Μαρτίου 2017 Share Δημοσ. 4 Μαρτίου 2017 Thank you , επομένως το 1.3v άντε 1.32 ως μέγιστο ασφαλές που λέμε μερικές φορές πάλι πολύ είναι σωστά ; Κανόνας δεν είναι αλλά ναι για 24/7. Άλλωστε όσο φτάνει το τσιπ στο όριο ζητάει περισσότερο και δεν αξίζει για 100-200MHz να το κοπανας. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Mult1C0r3Cpu Δημοσ. 4 Μαρτίου 2017 Share Δημοσ. 4 Μαρτίου 2017 Ευχαριστώ για την εξήγηση, αποδίδω γραπτώς το ότι συμφωνώ μιας και πάλι ξέμεινα από likes (βολεύουν τα άτιμα για συντομία), από εχθές το βράδυ την έπαθα . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Whitefanged Δημοσ. 4 Μαρτίου 2017 Share Δημοσ. 4 Μαρτίου 2017 με τι ψύξη είσαι εκεί? αέρα????? μην πας για Ryzen. οκ είναι ο επεξεργαστάκος σου. omg.... μαμεί...... άμα είσαι με αέρα....βάλε νερά το φελέκι μου και τρέλανε μας λίγο κ άλλοο Με μια ΑΙΟ είμαι φίλος! Τώρα που 'γινε η θάλασσα γιαούρτι έμεινα από κουτάλι που λένε, τόσα χρόνια είχα custom... Όπως λέει κι ο fallen, δεν μπορώ να ανέβω παραπάνω λόγω τάσης κι όχι θερμοκρασίας. IMC μαμά και όσο φτάσει. Παρατηρώ στον 6700 και στον 67700 το εξής, αν δεν ανέβουν οι μνήμες πάνω από 2666 δεν δίνει τάση στον imc στο auto, ούτε χρειάζεται να ανέβει manual ανεξαρτήτως συχνότητας του πυρήνα. Αντίθετα ακόμα και με stock πυρήνα αν η ram ανέβει από τα 3000 ξεκινάει και σπρώχνει στο auto κι όχι λανθασμένα, γιατί όντως χρειάζεται. Εν ολίγοις η τάση του imc συνδέεται με την συχνότητα της ram μόνο. Τουλάχιστον στα 3 τσιπάκια που πέρασαν από τα χέρια μου. Στον 8350 πχ θυμάμαι με τη ram στα 1600 από τα 4,4 -> 4,7 πυρήνα ήταν απαραίτητο να δώσω στο cpu/nb. Μια ερώτηση για το μέγιστο ρεύμα σε skylake / kaby μιας και είμαι λίγο μπερδεμένος. Στους sky η intel είχε ορίσει αν θυμάμαι καλά μέγιστο δυνατό το 1.42 για performance users, αυτό δεν έχει κάποιο τίμημα μακροχρόνια, δεν μπορεί να οδηγήσει σε degrade ; Γενικότερα ως μέγιστο ασφαλές ρεύμα ποιο θεωρείται για τους sky / kaby ; Βομβαρδισμός ερωτήσεων ξέρω αλλά θέλω να ξεκαθαρίσω το πράγμα στο μυαλό μου, μιας και όσο ψάξιμο και να έριξα δεν καταστάλαξα κάπου . Εγώ το αντιμετωπίζω πιο ''θεωρητικά'' το θέμα. Αν έχω ένα τσιπάκι διαμάντι πχ σαν του babis που 5αρίζει με 1,32 αν θυμάμαι καλά, το σταυρώνω όπως ο Καμμένος τα F-16. Το μεταχειρίζομαι με στοργή και προδέρμ μόνο. Αν έχω στα χέρια μου μια χρυσή μετριότητα την καυλ@ντίζω γιατί δεν έχω να χάσω τίποτα. Αν έχω μπανάνα την πουλάω (πολύ φτηνά). Μια ιστορία από τα παλιά σχετικά με το ασφαλές ρεύμα. Φίλος είχε 6300 που έπιανε 4,7 με στοκ ρεύμα και 5 με 1,32 αν θυμάμαι καλά. Ήταν τόσο απίστευτο το τσιπάκι που όταν μου τα έλεγε, του λεγα ότι με κοροϊδεύει. Τον δούλευε λοιπόν στα 4,7 24/7 με στοκ τάση. Στο εξάμηνο έφαγε degrade. Προφανώς ήταν τόσο ''ευαίσθητο'' που το παραπάνω ρεύμα λόγω συχνότητας το πόνεσε. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
aOUaS88 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2017 Share Δημοσ. 4 Μαρτίου 2017 ειπα να δω τι διαφορες εχει στα fps το 3.4(cpu) 2133(rams) με 4.2(cpu) 3200(rams)τωρα ειχα μονο αυτα τα παιχνιδια αλλα κατεβαζω κ καποια αλλα με benchs..1080p ειναι η αναλυση gpu stock.. 4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
BabisTs Δημοσ. 4 Μαρτίου 2017 Share Δημοσ. 4 Μαρτίου 2017 Μια ερώτηση για το μέγιστο ρεύμα σε skylake / kaby μιας και είμαι λίγο μπερδεμένος. Στους sky η intel είχε ορίσει αν θυμάμαι καλά μέγιστο δυνατό το 1.42 για performance users, αυτό δεν έχει κάποιο τίμημα μακροχρόνια, δεν μπορεί να οδηγήσει σε degrade ; Γενικότερα ως μέγιστο ασφαλές ρεύμα ποιο θεωρείται για τους sky / kaby ; Βομβαρδισμός ερωτήσεων ξέρω αλλά θέλω να ξεκαθαρίσω το πράγμα στο μυαλό μου, μιας και όσο ψάξιμο και να έριξα δεν καταστάλαξα κάπου . Από ότι φαίνεται και από amd πλευρά (στους ryzen) για daily δεν πρέπει να δίνεις πάνω από 1,35vcore στα 14nm τσιπάκια είτε είναι amd ή intel.....Ένα safe και δροσερό vcore για μακροχρόνια χρήση για μένα από haswell και προς τα μπρος στο μπλέ στρατόπεδο είναι το range 1.25v-1.3v......Τώρα εξαιρέσεις υπάρχουν πολλές που ακόμα και στο 1,4v daily χειριζόμενα cpu για παρατεταμένα δύο χρόνια που ξέρω από γνωστούς δεν έχουν κάνει κιχ....όπως και το αντίστροφο δηλαδή cpu να τρώει φλασιά κάτω του 1,3vcore daily χρήσης! 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Whitefanged Δημοσ. 4 Μαρτίου 2017 Share Δημοσ. 4 Μαρτίου 2017 (επεξεργασμένο) catzilla 1080p @ gpu@2138/11600 [email protected] ram@3333 c14 n/[email protected] No19 στα leaderboards με κριτήρια 1080p + SingleGpu Επεξ/σία 5 Μαρτίου 2017 από Whitefanged 6 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
JimasGR Δημοσ. 5 Μαρτίου 2017 Share Δημοσ. 5 Μαρτίου 2017 i5 6300hq εδω (μαζι με gtx950m) ακουω γνωμες Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ultraex2003 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2017 Share Δημοσ. 5 Μαρτίου 2017 ενα hwbot x 265 1080 p στα 4.5 καργαρει ασχημα και αυτο στο load !!! 5 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Whitefanged Δημοσ. 5 Μαρτίου 2017 Share Δημοσ. 5 Μαρτίου 2017 (επεξεργασμένο) corona benchmark Πρώτος (και δεύτερος ) στους 7700K. και δέκατος στο catzilla με κριτήρια 4Κ + SingleGpu Επεξ/σία 5 Μαρτίου 2017 από Whitefanged 11 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
glazos Δημοσ. 8 Μαρτίου 2017 Share Δημοσ. 8 Μαρτίου 2017 όλα default 11 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ApolloRa Δημοσ. 8 Μαρτίου 2017 Share Δημοσ. 8 Μαρτίου 2017 όλα default Συγχαρητήρια και καλορίζικος @glazos! Αν δεν έχετε αντίρρηση, προτείνω να ανοίξει ο @glazos ξεχωριστό δικό του νήμα με τίτλο Glazos Ryzen Walkthrough ή κάτι άλλο όπου και θα ποστάρει τα διάφορα benchmark του και τις διάφορες ρυθμίσεις ή ακόμα και τα πιθανά ερωτήματά του, γιατί μιάς και είναι ο πρώτος κάτοχος Ryzen του insomnia θέλουν πολλοί να τον ρωτήσουν και να μάθουν πράγματα(όπως και εγώ) και θα είναι λιγάκι δύσκολο να παρακολουθούμε 3-4 διαφορετικά νήματα για να βγάλουμε άκρη και να ενημερωθούμε σωστά μιάς και είναι ο "δικός μας" και πιό αξιόπιστος reviewer. 4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα