Προς το περιεχόμενο

Benchmarking ... Let's see how good we are ... ;)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω διαβάσει ότι μόλις η 970 περνάει τα 3.5 gb vram αρχίζει το stuttering, το είχε δείξει live στο youtube ο jayztwocents, στο bf4 multiplayer με τα πάντα max και το resolution scaling στο τέρμα (ανάλυση δεν θυμάμαι, παίζει να ήταν 1440p) η 970 πέρναγε τα 3.5 gb και άρχιζε το in game stuttering.

Μπορω να σου πω οτι δεν ισχυει κατι τετοιο.Θα στο αποδειξω συντομα :)

• Απαντ. 25,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• BabisTs

1777

• ultraex2003

1510

• alldaynews

1022

• Mult1C0r3Cpu

690

Δημοσ.

Έχω διαβάσει ότι μόλις η 970 περνάει τα 3.5 gb vram αρχίζει το stuttering, το είχε δείξει live στο youtube ο jayztwocents, στο bf4 multiplayer με τα πάντα max και το resolution scaling στο τέρμα (ανάλυση δεν θυμάμαι, παίζει να ήταν 1440p) η 970 πέρναγε τα 3.5 gb και άρχιζε το in game stuttering.

Δες απο το 1:02 μεχρι και το 3ο - 4ο λεπτο του βιντεο,την χρηση Vram...η οποια αγγιζει και τα 3.7Gb χωρις κανενα προβλημα stuttering και μαλιστα με Frames 50/60+.

• Like 1
Δημοσ.

Ωραία γιατί έπαιξα λίγο με τον επεξεργαστή σήμερα και είδα πως έβγαλε και xtu και 4 ώρες παιχνιδιού.

Εμένα μου φάνηκε πολύ καλά αλλά δεν ήμουν και σίγουρος μήπως είναι η ιδέα μου :P

Δημοσ.

https://www.youtube.com/watch?v=1hxs3tzrzr0

Δες απο το 1:02 μεχρι και το 3ο - 4ο λεπτο του βιντεο,την χρηση Vram...η οποια αγγιζει και τα 3.7Gb χωρις κανενα προβλημα stuttering και μαλιστα με Frames 50/60+.

Άντε πάμε ένα ακόμα.

Πως φαίνεται κάποιος με 970;

Ο νικητής θα βγει με κλήρωση ;)

• Like 5
Δημοσ.

Είχα ρωτήσει τον Ailuro πέρυσι που ήταν φλέγον το θέμα με τα 3.5gb, αν θυμάμαι καλά

την απάντησή του, μου είχε γράψει ότι η ngreedia μέσω των drivers αφήνει την κάρτα να 

χρησιμοποιήσει μόνο τα γρήγορα 3.5Gb και απομονώνει το αργό 0,5Gb . Αν τυχόν χρειαστεί

πάνω από 3,5 χρησιμοποιεί τη ram. Αυτό περιόρισε/εξάλειψε το stuttering γιατί όταν

χρειαζόταν να 'δει' το αργό 0,5Gb όλη η vram υποβιβαζόταν στις δυνατότητες του αργού

με αποτέλεσμα να κολλάει το σύμπαν.

Λίγο στο περίπου γιατί ο Ailuros τα έλεγε και λίγο επιστημονικά και δεν ξέρω αν τα ερμήνευω 100% σωστά.

edit:

Δηλαδή είναι 3,5gb + 0.5gb που θα μπορούσαν να μας το δώσουν με μια τρύπα

στη μέση να το βάλουμε κολιέ.

• Like 4
Δημοσ.

Ναι το ξέρω αυτό, το θυμάμαι άλλωστε μιας και τότε παρακολουθούσα το 900 series thread και πράγματικα αποκόμισα αρκετά πράγματα για αυτό το σχεδιαστικό λάθος την ngreedia, που μάλλον το κόβω να έγινε σκόπιμα για να πουλήσει η 980 με τα 4 καθαρά gb η οποία ήταν και είναι σαφώς ακριβότερη από την 970, όπερ σημαίνει μεγαλύτερο κέρδος για την ngreedia, κανονικά έτσι θα έπρεπε να λέγεται με τόσες πουστιές που έχει κάνει :D.

• Like 1
Δημοσ.

Είχε ξαναβγάλει παλαιότερα μια ή δύο κάρτες με αυτό το σχεδιασμό, το λεγόμενο segmented memory.

Η αλήθεια είναι ότι χωρίς αυτόν τον περιορισμό η κάρτα θα ήταν επικίνδυνα ίδια με την 980.

Πάντως αφότου αποκαταστάθηκε το θέμα με το stuttering, έστω και μέσω drivers,

σφραγίζοντας στην ουσία την κάρτα ως 3,5gb, όταν φτάνει να τα ξεπεράσει έχει

ήδη κλατάρει ο πυρήνας και είναι ήδη όλα πολύ αργά απλά όχι ΄'καρεδιασμένα'.

• Like 2
Δημοσ.

Θυμάμαι σαν τώρα το βίντεο του jayztwocents με live δοκιμές, ειδικά στο bf4 μόλις ξεπέρναγε τα 3.5 όπως λες και εσύ το stuttering πήγαινε σύννεφο. Σε ξένα φόρουμ, σαν τώρα το θυμάμαι, όταν είχε πρωτοβγεί το gta v, όσοι είχανε 970 και 8gb ram στο μηχάνημα, είχαν θέμα, ταβάνιαζε η ραμ στο μηχάνημα και είχανε κακή απόδοση στο παιχνίδι. Το γιατί είναι απλό, είχε που είχε τότε το gta v memory leak το οποίο έπειτα φτιάξανε με patch, συν τα 500 επιπλέον mb που τράβαγε η 970 από τα 8gb ram, δεν ήθελε πολύ να τα κλατάρει η ram και να ταβανιάσουν τα 8gb.

• Like 1
Δημοσ.

Μα του χρονου φιλε μου θα εχουν αλλα θεματα, οπως ειχαν και οι κατοχοι των 7xx 

Αν δεν σου κανει κοπο κανε ενα search για το σακατεμα που εριξαν στις 7αρες για να πουλησουν 9xx, βγαινει η 960 καλυτερη απο την Titan (εδω γελασαν και οι πετρες)

Θυμαμαι οταν ηταν να παρω GPU πηραμε μαζι με ενα φιλο, μο ειχε πει τοτε 290Χ ή 780Ti ποια ειναι γρηγοροτερη? 780Ti το λεω αλλα ειναι και τα διπλα λεφτα. Τελος παντων πηρα 2 290Χ (720€) και πηρε μια 780Ti (680€). Τωρα οποτε ερχεται σπιτι με βριζει  :-D  :-D  :-D  :-D  Εγω ειπα την αληθεια που να ξερω οτι θα φαει τετοιο σακατεμα.....

• Like 4
Δημοσ.

Αυτό με το σακάτεμα δεν το είχα σκεφτεί έτσι να σου πω, ότι έγινε σκόπιμα για να βγαίνουν μπροστά οι 9xx series, ήξερα ότι η nvidia έδωσε βάση στις 9xx αλλά αυτό δεν το είχα σκεφτεί έτσι, καλά που το είπες ;). Βασικά με το σακάτεμα αυτό άνετα μία 290x αποδίδει πολύ κοντά σε 780ti, δεν μπορώ να φανταστώ με δύο 290x τι γίνεται :D. Τώρα πρόσεξα ότι ο whitefanged έχει 970 :P. Τουλάχιστον έχει συνείδηση και ξέρει τι παίζει με την κάρτα του οπότε δεν τον φοβάμαι :-).

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...