Προς το περιεχόμενο

Benchmarking ... Let's see how good we are ... ;)

george_o/c

Προτεινόμενες αναρτήσεις

007_zpsqltnht7v.png

006_zpsa32yoidn.png

Ωραιος!Παλια νουμερακια απο 6700κ@4,6 -4,7-4,8ghz για καλυτερη συγκριση!

http://www.insomnia.gr/topic/215678-benchmarking-lets-see-how-good-we-are/?p=54604020

http://www.insomnia.gr/topic/215678-benchmarking-lets-see-how-good-we-are/?p=54606440

• Like 4
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έτρεξα ibt very high με το oc της υπογραφής (102 bclk x 43 multiplier ) και δεν ήταν stable, αν και στο prime πέρναγε κανονικά. Με bclk ήθελε τελικά περισσότερο ρεύμα σε σχέση με multi oc μόνο, 1.38v και πάλι είχα αστάθεια στο ibt. Γύρισα σε multiplier oc αποκλειστικά με 100mhz bclk και 4.5 stable 1 ώρα ibt και μία ώρα prime95 blend με 1.38v όπως στις αρχές που έπαιζα με multiplier oc, bclk δεν ξαναδοκιμάζω για την ώρα. Θα ξαναδοκιμάσω όταν είμαι με discrete gpu αργότερα, μιας και λόγω igpu έχω τις μνήμες 2400 και με το bclk που είχα ανέβει στα 2448 μάλλον είχα αστάθεια από τις μνήμες. Με το bclk πάσχιζα να βελτιώσω λίγο τα σκορ, μιας και η gigabyte πάει το bclk σε load 100-99.8-100 και δεν έχω τόσο καλά σκορ σε σχέση με άλλες mobo fm2+, πιθανότατα λόγω του spread spectrum, για το οποίο δεν έχει επιλογή να το κλείσεις, το ίδιο ακριβώς συμβαίνει σε z97 gigabyte μητρικές λόγω spread spectrum. Στις αρχές όταν ήμουν stable 4.5 1.38v με παράλληλη χρήση igpu είχα throttling λόγω μη σωστής τοποθέτησης του φαν στα vrm, πλέον το τοποθέτησα καλύτερα συν ένα ακόμη 80αρι στις 1600 και με 4.5 1.38v δεν έχω κανένα θέμα. Τελικά όσο περνάει ο καιρός τόσο καλύτερα μαθαίνεις το μηχάνημά σου, έμαθα πράγματα που ποτέ δεν είχα ξαναδεί :P.

• Like 3

τι τραβάει αυτό το μηχάνημα....

Και πόσα έχει να τραβήξει ακόμα, ειδικά αν βάλω πιο χοντρά ψυκτράκια στα vrm  :devil:. Από την στιγμή που δεν ξεπερνάω τα όρια θερμοκρασιών και ρευμάτων του κατασκευαστή δεν έχω να ανησυχώ για τίποτα, όλο το ζόρι η mobo το τραβάει και όχι ο επεξεργαστής, ο επεξεργαστής ζει και βασιλεύει :-D. Τα 4.6 1.428v τα τραβάει, απλά στο μισάωρο κάνει throttling στο ibt, με 62 socket και 50 πυρήνες, εκεί είναι που θέλουν γερή ψύξη τα vrm, αν καταφέρω και τα ψύξη θα έχω πολύ καλό αποτέλεσμα. Παράπονο δεν έχω, 50 ευρώ mobo με λίγο diy πετάει, σηκώνει igpu στα τέρματα (1200 mhz) και προς το παρόν τον a8 4.5 1.38v 24/7 stable.

• Like 5

Θα χει να καμαρώνει ο Multi πάντως πως είναι απ'τους λίγους που είδε τα πραγματικά όρια του hardware του. Απ'τη μεριά μου τουλάχιστον, thumbs up-αρω το μεράκι του.

• Like 2

Σαφώς και δεν είμαι ο μόνος που βάζει μεράκι αλλά επίσης δεν έχω βρει ακόμη όρια :P, όλοι όσοι συμμετέχουμε σε αυτό το thread δείχνουμε το μεράκι μας, σε διαφορετικό βαθμό και με διαφορετικές δοκιμές ανά φορά. Απλά έτυχε αυτό το διάστημα λόγω των δοκιμών που κάνω να φανώ :D. Ίσα ίσα τώρα είμαι στην αρχή στο να βρω όρια, μιας και σταδιακά έμαθα αυτό το κάτι, έπεται η συνέχεια :).

• Like 3

Ωραιος!Παλια νουμερακια απο 6700κ@4,6 -4,7-4,8ghz για καλυτερη συγκριση!

http://www.insomnia.gr/topic/215678-benchmarking-lets-see-how-good-we-are/?p=54604020

http://www.insomnia.gr/topic/215678-benchmarking-lets-see-how-good-we-are/?p=54606440

Το καλύτερο IPC  του 6700κ κάνει μπαμ, στην ίδια συχνότητα περίπου ο 5820Κ(με 50% περισσότερα cores) ότι να είναι 50% πιο γρήγορος από τον 6700Κ είναι μονό 26% πιο γρήγορος.

BabisTS φοβερές οι gskill ares πάντως, άψογη σχέση τιμής / απόδοσης. Έχω τις 2400, τις είχα φτάσει κοντά 2500 αλλά κατά 100% με έκοβε ο imc του επεξεργαστή. Ζωντανή απόδειξη με το setup σου και με την sabertooth πως οι ares κάνουν παπάδες, 2800 mhz είναι σούπερ, έχουν το headroom οι ares αλλά και οι asus είναι από τις μητρικές που κλοκάρουν ψηλότερα τις μνήμες σε σχέση με τις άλλες εταιρείες, αυτό ισχύει και για amd και για intel και το έχω παρατηρήσει έχοντας διαβάσει ένα κάρο πράγματα για μητρικές.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...