Προς το περιεχόμενο

Benchmarking ... Let's see how good we are ... ;)

george_o/c

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ένα cb r11.5 4.5 ghz :

Btw είδα την ομιλία του Νίκου (του αδερφού του Δημήτρη από τους gramers) και του Πέτρου του φίλου του, των bit bite δηλαδή μιας και έτσι λέγεται το κανάλι τους στο youtube, στο Ιεκ Δέλτα και θύμωσα πολύ άσχημα όταν είπε στο κοινό που απευθυνόταν ότι οι fx οι οκταπύρηνοι θέλουν τα διπλάσια λεφτά σε ρεύμα στον χρόνο από έναν αντίστοιχο intel και ότι ακόμη και με 80 plus με καλό efficiency τροφοδοτικό δεν σώζεις την κατανάλωση. Δεν λέω εκτιμώ την δουλειά τους, τους παρακολουθώ μάλιστα και έχουν ωραία βίντεο, αλλά εδώ είναι λάθος, ζήτημα ένας 8350 να κάψει 20% παραπάνω ρεύμα από 4790k σε peak, η διαφορά στην κατανάλωση είναι ελάχιστη υπερ του amd και όχι τα διπλάσια λεφτά όπως λέει ο Νίκος. Μου την σπάει που αρκετοί εξακολουθούν να πιπιλάνε αυτή την καραμέλα με τα διπλάσια λεφτά στο ρεύμα για τους fx, ότι καίνε σαν ηφαίστεια κλπ οι fx, αυτό και μόνο δείχνει ότι δεν έχουν ιδέα για τους εν λόγω επεξεργαστές. Αλλά τι λέω, τα ίδια λέει και ο αδερφός του ο Δημήτρης και λογικό είναι, αφού είναι μέλος στο pc building του facebook, εκεί θα δεις τα πιο τρελά πράγματα, πχ αλλάζουν i5 4460 για i3 skylake και αυτό έχει γίνει που λέω. Ο jayztwocents είχε βγάλει ένα πολύ ωραίο βίντεο που εξηγούσε σωστά τι παίζει με την κατανάλωση fx 8350 και 4770k, παίζει να είναι από τους λίγους που εξηγούσε σωστά πως έχει το πράγμα. Αυτό το κατεβατό το έγραψα γιατί πολύ απλά έχω μπουχτίσει να διαβάζω παπάτζες από intel fanboys που στο τέλος θα μας πουν κιόλας ότι και οι fx φταίνε για το φαινόμενο του θερμοκηπίου, όλα να τα περιμένεις από τέτοιους :X.

με βαση τα review  για τα περι καταναλωσης δεν δειχνουν να εχουν αδικο.σε full load ενας 8350 καταναλωνει 239 watt και ενας 4790κ 124 watt.ειναι σχεδον η μιση καταναλωση .το ποσο βεβαια που θα πληρωσεις στη δεη για το παραπανω ρευμα ειναι αστειο απλα ενεργειακα οντως καιει σχεδον τα μισα.απο review στο guru3d ειδα αυτα τα νουμερα

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

με βαση τα review  για τα περι καταναλωσης δεν δειχνουν να εχουν αδικο.σε full load ενας 8350 καταναλωνει 239 watt και ενας 4790κ 124 watt.ειναι σχεδον η μιση καταναλωση .το ποσο βεβαια που θα πληρωσεις στη δεη για το παραπανω ρευμα ειναι αστειο απλα ενεργειακα οντως καιει σχεδον τα μισα.απο review στο guru3d ειδα αυτα τα νουμερα

Και εδω λεει αλλα http://www.vortez.net/articles_pages/intel_devils_canyon_core_i7_4790k_review,6.html.

Βεβαια δεν εχει ενδιαφερον μια τετοια συγκριση και εαν θελει καποιος να κανει συγκριση μπορει απλα να κανει με 2600Κ που ειναι ουσιαστικα ιδια γενια cpu

Και εδω λεει DELTA 110watt http://www.anandtech.com/show/9483/intel-skylake-review-6700k-6600k-ddr4-ddr3-ipc-6th-generation/6

• Like 3

Εδώ είσαι λάθος φίλε που στηρίχθηκες στο guru 3d και ειδικά το guru 3d είναι κάργα λάθος εδώ, είπαμε ούτε έχει τόση διαφορά στην κατανάλωση ο 8350 από 4790k, μην λέμε ότι θέλουμε γιατί κάποιος που δεν ξέρει θα το πάρει στα σοβαρά, πάνω κάτω αυτό συμβαίνει και έχει κυκλοφορήσει η βρώμα ότι οι fx είναι καταπιόνες ρεύματος ενώ κάτι τέτοιο απλά δεν ισχύει, αμάθεια στο έπακρο δυστυχώς. Σε review του jayztwocents έδειχνε 4770k 176w σε max load και 8350 213w, αυτά τα νούμερα τα έχει βγάλει ως μέσο όρο σύμφωνα με διάφορα νούμερα από site δοκιμών αλλά και φόρουμ και πίστεψέ με είναι ότι πιο κοντά στην πραγματική κατανάλωση των δύο αυτών επεξεργαστών. Σε καμία περίπτωση δεν τραβάει ο 4790k 127 watt σε peak, αν μου έλεγες για κάναν i5 4460 θα σου έλεγα ναι, αλλά ο 4790k τραβάει καμιά 180αρα άνετα σε peak και ο fx 8350 210 πες. Με βατόμετρο ο thanos1972 είχε δει πως το μηχάνημά του όταν έβαλε τον 4790k σε peak τράβαγε το ίδιο σχεδόν, ελάχιστα λιγότερο από όταν είχε τον 8350 και οι επεξεργαστές ήταν στα 4.7 και οι δύο. Μην ξεχνάς και το άλλο, ο ίδιος ο linus σε review του i7 6700k στα 4.7 με 1.4v με βατόμετρο είδε 300w κατανάλωση από τον επεξεργαστή μόνο, όχι από όλο το σύστημα αλλά μόνο από τον i7. Μην τρελαινόμαστε λοιπόν, δεν είναι τόσο ενεργοβόροι οι fx όσο παρουσιάζονται ότι είναι, καταναλώνουν απλά λίγο παραπάνω, το οποίο είναι μια ελάχιστη διαφορά στο ετήσιο ρεύμα και όχι διπλάσια ρεύματα όπως έλεγε ο Νίκος από τους bit bite και όπως πολλοί αμαθείς ειδικά στα ξένα φόρουμ τείνουν να υποστηρίζουν.  Αυτά τα ολίγα προς αποφυγήν παρεξηγήσεων.

Ξεκάθαρα διπλάσια κατανάλωση...

102-176

power-peak.png

96-131

average-power.png

120-180

I7-4790K-60.jpg

• Like 4

Κάθεσαι και ασχολείσαι με Έλληνες reviewers... :mellow:

Μην νομίζεις και από αρκετούς ξένους που παρακολουθώ έχω δει μπαρούφες μπόλικες, don't worry σε όλους συμβαίνει :P.

Ξεκάθαρα διπλάσια κατανάλωση...

102-176

power-peak.png

96-131

average-power.png

120-180

I7-4790K-60.jpg

σε καθε review θα δεις αποκλεισεις.εγω ανεφερα το guru3d γιατι ειδα οτι τα εχει μετρησει με ακριβο εξοπλισμο και οχι με κατι μετρητες καταναλωσης των 15-20 ευρω που εχω και εγω και ο καθενας.σε αυτα που ποσταρες εσυ βλεπουμε σε σχεση με τον 4770κ μια διαφορα της ταξης του 70%. σαν χρηστης εγω και  ο καθενας απο τα επαγγελματικα review θα βγαλουμε τα συμπερασματα μας λογω του επαγγελματικου εξοπλισμου που εχουν γιατι αυτη ειναι η δουλεια τους.

Δεν σημαίνει πάντα όμως ότι είναι και έγκυρα τα αποτελέσματά τους ακόμη και αν έχουν ακριβό εξοπλισμό, το guru 3d, το bit-tech και το anandtech, το tom's hardware τείνουν λίγο προς intel bias ειδικά με το anandtech να είναι από τα πιο γνωστά intel bias. Κρατάω μικρό καλάθι μιας και έχουν γίνει πολλά περίεργα με τέτοια site, εμπιστεύομαι πιο πολύ δοκιμές που έχουν κάνει αξιόπιστα άτομα στα φόρουμ παρά τα διάφορα reviews, η πείρα μου στην ενασχόληση με τα pc μέχρι στιγμής αυτό μου έχει δείξει, έχω δει πολλά τρελά, πχ το τρελό παραπάνω σε review του vortez, ο 3960x να καίει λιγότερο από 4790k, ναι οκ, sandybridge εξαπύρηνος να καίει περισσότερο από τετραπύρηνο haswell σε peak, lol :P.

• Like 1

Γελασα παλι.... μου ηρθαν στο μυαλο οι GTX970 και τι ακουγα τοτε στην αρχη!!!!! πριν η nvidia παραδεχτει οτιδηποτε οποιος ελεγε για 3,5Gb ηταν τρελος, μετα την παραδοχη απλα δεν υπηρχε παιχνιδι να γεμιζει 4Gb και αν του εβρισκες κανενα σου ελεγε δεν ειναι optimized και δεν ειναι ο κανονας.

Οριστε επαγγελματικα review  :-D

• Like 2

Το pc building του facebook, τα bias reviews και όλη η αμάθεια / ημιμάθεια που κυριαρχεί σε πολλά forums είναι πραγματικά για κλάμματα, έχουν πάρει πολύ κόσμο στο λαιμό τους και δυστυχώς δεν είναι ένα φαινόμενο που μπορεί να ελαττωθεί, αντιθέτως όσο πάει αυξάνεται. Το τι έχουν δει τα μάτια μου και τι έχω ακούσει δεν περιγράφεται, πραγματικά θα ξεχάσω όσα ξέρω στο τέλος. Πριν πάρω την μητρική της υπογραφής έβλεπα στο tom's hardware review να δείχνει μια msi a78m e35 που δεν έχει καν ρυθμίσεις για oc στο bios, δηλαδή για πείραγμα ρευμάτων και συχνοτήτων, να κλοκάρει στα 4.2 το οποίο το έκαναν 100% από software και την gigabyte μου στα 4.1. Προβληματίστηκα λίγο, ωστόσο λέω σιγά μην λέει αλήθεια το tom's hardware, μέχρι στιγμής παίζω 4.5 1.38v stable με ψυκτράκια και φανάκι στα vrm, έχει τα 4.6 με 1.416v για την πλάκα και πάει άνετα πιο πάνω, αυτά τα ρολόγια είναι stable στο prime95 blend / small fft's για 2ωρο και κάτι λεπτά με μαξ socket temp 60 βαθμούς και 50 στους πυρήνες στα 4.6. Κατά τα άλλα επαγγελματικά reviews, το κακό είναι πως είναι η δουλειά τους τέτοιων ατόμων που βγάζουν τέτοιο σκάρτο και πρόχειρο αποτέλεσμα, έλεος  :X.

• Like 1

Κάποια site εκδήλωναν μια μεροληψία υπέρ της Intel την εποχή του i5 2500K.

Τότε ο 8350 αν θυμάμαι κόστιζε τον ίδιο με τον 2500Κ και φυσικά ήταν συμφερότερος

λόγω παρεμφερών/καλύτερων επιδόσεων αλλά και γιατί τότε τα m/b της Intel, για να

έχουν τα ίδια features με τα 990fx, κόστιζαν κάνα 50-100άρι παραπάνω.

Έκτοτε δεν μπορώ να τους κατηγορήσω για μεροληψία γιατί η Amd έχει μείνει εκεί.

3-4 χρόνια πίσω από την Intel. Η μόνη καλή κίνηση της τελευταίας διετίας ήταν

η κυκλοφορία του 8320e και του 8370. Όλες οι άλλες κινήσεις ήταν απο φιάσκο

μέχρι τραγωδίες.

edit: φυσικά δεν αναφέρομαι στην αγορά των apu στα παραπάνω.

• Like 3

124 watt και 239 watt είναι μονό για τα cpu, άλα άμα προσθέσομε την συνολική καταναλώσει από ένα PC, cpu+gpu+mobo+hdd+monitor+etc τότε η διάφορα από το ένα pc στο αλό θα είναι πολύ μικρή και εννοείτε σε καμιά περιπτώσει δεν θα ειναι στο 100% άλλα πιο κοντά στο 20%.

• Like 1

124 watt και 239 watt είναι μονό για τα cpu, άλα άμα προσθέσομε την συνολική καταναλώσει από ένα PC, cpu+gpu+mobo+hdd+monitor+etc τότε η διάφορα από το ένα pc στο αλό θα είναι πολύ μικρή και εννοείτε σε καμιά περιπτώσει δεν θα ειναι στο 100% άλλα πιο κοντά στο 20%.

Μα μόνο για τα cpu λέμε, αλλά οι καταναλώσεις αυτές είναι ότι νάναι απλά, τα review site's τα γράφουν όπως τους συμφέρει. Το πιο απλό, στο λινκ του vortez παραπάνω, δεν είδες που βγάζει σε peak τον 3960x να τραβάει λιγότερο ρεύμα από 4790k ; Πες μου ειλικρινά γίνεται εξαπύρηνος με ht του 2011 με 130w tdp να καίει λιγότερο από τετραπύρηνο με ht του 2013 με 88w tdp :P ; Για γέλια είναι απλά.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...