cliobaccarra Δημοσ. 26 Μαρτίου 2016 Share Δημοσ. 26 Μαρτίου 2016 Γνώμες για μια κάρτα που δεν φαίνεται καν, ναι οκ . Στο θέμα μας, δοκίμασα σε full stock a8 6600k 3.9 με κλειστό turbo και μνήμες 1600 1.5v 9 9 9 24 2t μια 980 windforce φίλου. Μπουκάλι σαμπάνιας όχι αστεία , ειδικά στο bf4 64αρι multiplayer και στο graphics bench του cinebench r15 και 11.5. Στο gta v με τα πάντα max 1080p εκτός των advanced graphics που δεν τα πείραξα και του msaa που το έβαλα x2 για σιγουριά έβγαζε 45-55 fps και η κάρτα δούλευε 70-90%, ομαλότατο gameplay, στο watch dogs 55-60 με τα πάντα max και το aa όλα, η κάρτα πάλι στο ίδιο usage, στο δε bf4 multiplayer 64 shanghai 40 fps με βούτες στα 35 με τα πάντα ultra, όχι stuttering αλλά φαινόταν στο παιχνίδι ότι πήγαινε αργά, φαινόταν το ταβάνιασμα του επεξεργαστή, 1080p low έβγαζε 60-40 fps με 50% gpu usage , τρελό μπουκάλι, φοβερό cpu bound το bf4. Στο benchmark του tomb raider 2013 έβγαλε min 58 fps, max 160 και avg 138,2, στο tomb raider την πήγαινε 99% την 980, λογικό μιας και είναι gpu bound, ο cpu δούλευε 90%. Η 980 ήταν με εργοστασιακά ρολόγια, ο επεξεργαστής στοκ για να είμαστε ασφαλείς από το τροφοδοτικό, cx 430, το οποίο έβγαζε κρύο αέρα κατά το gaming και τα max watt που είδα στο hwmonitor για τον amd ήταν 80, σε prime τερματίζει στα 90w stock ο amd. Περίμενα πολύ χειρότερα, bottleneck μεγαλύτερο και lags / stuttering, το gta μεγάλη έκπληξη που πήγαινε ομαλά, βέβαια σε αυτό βοήθησαν τα κλειστά advanced graphics. Ορίστε και τα screenshot των cinebench, το screenshot του 11.5 είναι απογοήτευση, 41 κάτι fps με 980, bug παίζει να είναι, με την igpu βγάζει 43 και με την 5670 που είχα δοκιμάσει έβγαζε 51.60. Περίεργα πράγματα . Επίσης, η igpu είναι κλειστή, απλά στο cpu-z στις κάρτες γραφικών ξέχασα να επιλέξω την 980, ήταν η δεύτερη επιλογή, στην πρώτη ήταν η igpu, από βιασύνη ξέχασα να το βάλω να δείχνει την 980 : Καντην μια πασα κατα δω!!! 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Mult1C0r3Cpu Δημοσ. 26 Μαρτίου 2016 Share Δημοσ. 26 Μαρτίου 2016 Καντην μια πασα κατα δω!!! Έφτασε . Αν θες κλείσε τους 4 πυρήνες και δοκίμασε με τους 4 μόνο και την 290, θα δεις ότι το gta το πάει τάπα. Εμένα με στοκ 3.9 amd και 980 το πήγαινε ομαλά, ούτε lag ούτε τίποτα, δεν είχα τρελά fps 45-55 έβγαζε αλλά τουλάχιστον δεν κόλλαγε, αυτό είναι το πιο βασικό. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
cliobaccarra Δημοσ. 26 Μαρτίου 2016 Share Δημοσ. 26 Μαρτίου 2016 Έφτασε . Αν θες κλείσε τους 4 πυρήνες και δοκίμασε με τους 4 μόνο και την 290, θα δεις ότι το gta το πάει τάπα. Εμένα με στοκ 3.9 amd και 980 το πήγαινε ομαλά, ούτε lag ούτε τίποτα, δεν είχα τρελά fps 45-55 έβγαζε αλλά τουλάχιστον δεν κόλλαγε, αυτό είναι το πιο βασικό. Κοιτα το gta εχει καπως καλο optimization οποτε δεν μου κανει εντυπωση μεγαλη. Μονο με τον pentium ειχα τρομερο προβλημα. Τωρα για το μπουκαλι που αναφερεις με την 980 στο bf4 λογικο ειναι, αν και περιμενα να μην ειναι τοσο χαλια το θεμα γιατι τελευταια φορα σε εμενα χρησιμοποιουσε ολους τους πυρηνες. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Mult1C0r3Cpu Δημοσ. 26 Μαρτίου 2016 Share Δημοσ. 26 Μαρτίου 2016 Δοκίμασες με 4 πυρήνες bf4 ; Γενικότερα με 980 ένας fx 8 core θέλει λίγο oc, στα 4 ghz θα ανοίγει λίγο μπουκάλι αλλά στα 4.5 θα είναι οκ. Κιόμως με 4 πυρήνες piledriver και 980 bf δεν γίνεται απλά, τερματίζει ο προξέσορας . Και i5 4690k πάλι θέλει oc για 980, για multiplayer bf4 πάντα, μιας και στοκ θα ταβανιάζει, θα κάνει βούτες και θα ρίχνει μπουκάλι. Έχω ρίξει αρκετό διάβασμα στα φόρουμ του bf4 και έχω μια ιδέα, οι περισσότεροι από i5 πήγαν σε i7, εκεί βέβαια οι περισσότεροι θεοποιούσαν τον i5 (κάτι το οποίο έκανα και εγώ στο παρελθόν όντας μικρός και αμαθής ) αλλά μετά να τα τα 100% usage και πήγαν σε i7. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ShooterX Δημοσ. 26 Μαρτίου 2016 Share Δημοσ. 26 Μαρτίου 2016 Δοκίμασες με 4 πυρήνες bf4 ; Γενικότερα με 980 ένας fx 8 core θέλει λίγο oc, στα 4 ghz θα ανοίγει λίγο μπουκάλι αλλά στα 4.5 θα είναι οκ. Κιόμως με 4 πυρήνες piledriver και 980 bf δεν γίνεται απλά, τερματίζει ο προξέσορας . Και i5 4690k πάλι θέλει oc για 980, για multiplayer bf4 πάντα, μιας και στοκ θα ταβανιάζει, θα κάνει βούτες και θα ρίχνει μπουκάλι. Έχω ρίξει αρκετό διάβασμα στα φόρουμ του bf4 και έχω μια ιδέα, οι περισσότεροι από i5 πήγαν σε i7, εκεί βέβαια οι περισσότεροι θεοποιούσαν τον i5 (κάτι το οποίο έκανα και εγώ στο παρελθόν όντας μικρός και αμαθής ) αλλά μετά να τα τα 100% usage και πήγαν σε i7. Ακομη και ο 2600κ απο στοκ σε oc 4,5ghz κερδιζε πολλα fps με την 970 gtx...Ο 6700κ stock παλι πολυ καλυτερα απο οτι ο 2600κ@4,5ghz...Eιναι η frostbyte engine ... 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Mult1C0r3Cpu Δημοσ. 26 Μαρτίου 2016 Share Δημοσ. 26 Μαρτίου 2016 Αυτό είναι το θέμα, πως αν θες καλά fps για τον οποιονδήποτε λόγο, πρέπει να τα σκάσεις γερά, τόσο για πύργο, όσο και για κατάλληλα περιφερειακά, οθόνες, ποντίκια κλπ. Πάντως γνώμη μου πως αν κάποιος πάρει high end κάρτα πχ 980ti να μην πάει σε i5 ειδικά αν θέλει το μηχάνημα για bf4, i7 τουλάχιστον όπως είπε και ο limenikos, μιας και τα ταβανιάσματα και οι βούτες θα είναι αρκετές. Ήδη με 290 και 4690k 4.3 είχα 90 και usage στον i5, πόσο θα πήγαινε δηλαδή με 980ti . Το άλλο το ψέμα, σε διάφορα site που μιλάγανε στις αρχές για τον g3258 oc γράφανε μερικοί πως με 7970 ή 7970 crossfire ή 290x δεν είχαν θέματα σε games, ναι οκ , ταβανιάζει ο i5 με cf δεν θα ταβανιάσει ο pentium ; 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
cliobaccarra Δημοσ. 26 Μαρτίου 2016 Share Δημοσ. 26 Μαρτίου 2016 Δοκίμασες με 4 πυρήνες bf4 ; Γενικότερα με 980 ένας fx 8 core θέλει λίγο oc, στα 4 ghz θα ανοίγει λίγο μπουκάλι αλλά στα 4.5 θα είναι οκ. Κιόμως με 4 πυρήνες piledriver και 980 bf δεν γίνεται απλά, τερματίζει ο προξέσορας . Και i5 4690k πάλι θέλει oc για 980, για multiplayer bf4 πάντα, μιας και στοκ θα ταβανιάζει, θα κάνει βούτες και θα ρίχνει μπουκάλι. Έχω ρίξει αρκετό διάβασμα στα φόρουμ του bf4 και έχω μια ιδέα, οι περισσότεροι από i5 πήγαν σε i7, εκεί βέβαια οι περισσότεροι θεοποιούσαν τον i5 (κάτι το οποίο έκανα και εγώ στο παρελθόν όντας μικρός και αμαθής ) αλλά μετά να τα τα 100% usage και πήγαν σε i7. Δεν το εχω το παιχνιδι πλεον, ειχα κατευασει τον εναν μηνα δοκιμαστικο απο το origin. Ποιο πολυ cs:go παιζω. Γενικα ετσι οπως το ειχα δει τοτε εκανε full use και τον 8 πυρηνων του fx. Οποτε ειδικα για το bf4 δεν θα προτεινα i5 με καρτες του στυλ 980ti. Μεχρι 970 -r9 290x δεν το βλεπω να υπαρχουν μεγαλες διαφορες. Οσον αφορα τον limenikos δεν ξερω τι σου προκαλουσε τα drops με τον fx, μπορει να ηταν και το sli των καρτων σου. Το μονο που μπορω να πω ειναι οτι δεν ηταν σταθερος ο 8350 του στα 4.7, 4.8 με το εκαστοτε ρευμα, εβγαζε σφαλματα στο prime σε λιγοτερο απο 2 λεπτα. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
limenikos Δημοσ. 26 Μαρτίου 2016 Share Δημοσ. 26 Μαρτίου 2016 Δεν το εχω το παιχνιδι πλεον, ειχα κατευασει τον εναν μηνα δοκιμαστικο απο το origin. Ποιο πολυ cs:go παιζω. Γενικα ετσι οπως το ειχα δει τοτε εκανε full use και τον 8 πυρηνων του fx. Οποτε ειδικα για το bf4 δεν θα προτεινα i5 με καρτες του στυλ 980ti. Μεχρι 970 -r9 290x δεν το βλεπω να υπαρχουν μεγαλες διαφορες. Οσον αφορα τον limenikos δεν ξερω τι σου προκαλουσε τα drops με τον fx, μπορει να ηταν και το sli των καρτων σου. Το μονο που μπορω να πω ειναι οτι δεν ηταν σταθερος ο 8350 του στα 4.7, 4.8 με το εκαστοτε ρευμα, εβγαζε σφαλματα στο prime σε λιγοτερο απο 2 λεπτα. το ξερω και παραπανω ρευμα τα ιδια εκανε στο bf4 και με της δυο καρτες, και μονο με την μια καρτα ημουν οκ και στο υπαρχων ρευμα στα 4,8 γιατι το ξερεις με temp δεν ειχα προβλημα ποτε κατω απο 40c ηταν .αλλα αφου ειχα δυο καρτες επρεπε και πιστευα οτι θα ημουν οκ αλλα........ μαπα απο μπουκαλια αλλο τιποτα,εβαλα i7 και με δυο και με μια καρτα καμια σχεσει με τον amd, οχι στα 4,8 να τον ειχα και στα 5 τα ιδια και χειροτερα !! εδω εχω μια καρτα και τον 5820κ και βλεπω 180+fps ολα τερμα στο bf4 και σμουθ χωρις να κανει το παραμικρο . τελος οποιος εχει καλη καρτα τοπ για bf4 θελει i7 για να βρει την ηρεμια του στο game !! 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Mult1C0r3Cpu Δημοσ. 26 Μαρτίου 2016 Share Δημοσ. 26 Μαρτίου 2016 Λιμενικέ ποια mobo είχες στον fx ; Πάντως ο 5820k είναι αλλού, δεν συγκρίνεται σε ισχύ, είναι πολύ καλύτερη αγορά ακόμη και από i7 6700k, πιο futureproof αλλά χρήσιμο futureproof. Ο fx στο gaming συγκρίνεται σε fps με haswell i5 ή ivy bridge i7, οι διαφορές είναι πολύ μικρές, δεν λέω sandy i7 μιας και ο cliobaccarra θυμάμαι σαν τώρα που είχε κάνει δοκιμές με ένα παιδί εδώ μέσα με 2600k και οι διαφορές ήταν αμελητέες, με τον i7 2600k στα 4.5 ghz και η κάρτα ήταν η ίδια, r9 290, που κανονικά ο i7 θα έπρεπε να τον σφάζει τον fx μιας και πάλι στα 4.5 είχε πιο δυνατό single core από τον fx στα 5. Πάντως +1 και από εμένα σε 83xx αν θες bf4 multiplayer με καλή κάρτα και δεν έχεις το budget για i7, μιας και τα είπαμε περί i5. Ο φίλος που είχε i5 4690k και δοκιμάσαμε την 980 στο pc μου πήγε σε 4790k τώρα, ίσως κάτι να λέει αυτό . Πάντως ένας i5 μέχρι 290 / 970 είναι οκ, βασικά και με 980ti θα είναι οκ αλλά όχι όπως θα πρέπει, θα βαράει κατοστάρες όσο oc και να φάει και επιπλέον θα βουτάει άνετα 50 και πιο κάτω fps σε βαριές σκηνές του bf4, καπνούς πιστολίδια κλπ, ειδικά όταν πέφτει το κτίριο της shanghai, μετά στην καπνίλα χαμός . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
fallen4ngel Δημοσ. 26 Μαρτίου 2016 Share Δημοσ. 26 Μαρτίου 2016 Εγώ που από i7 πήγα σε i5 δηλαδή δεν ξέρω δεν πειράζει πήρα πολλά πιτογυρα με τα ρέστα. PS δεν παίζω BF είναι μόνο πιου πιου 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Mult1C0r3Cpu Δημοσ. 26 Μαρτίου 2016 Share Δημοσ. 26 Μαρτίου 2016 Δεν σε αμφισβήτησε κανείς fallen και ίσα ίσα έχεις εμπειρία και από τα δύο τσιπ και ξέρεις τι παίζει , απλά το παιδί ήθελε το κάτι παραπάνω, εξού και ο 4790k, ήθελε rendering, recording, πολλά πράγματα ανοιχτά κλπ, με i5 απλά δεν μπορούσε να κάνει κάτι τέτοιο όπως ήθελε ο ίδιος. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
limenikos Δημοσ. 26 Μαρτίου 2016 Share Δημοσ. 26 Μαρτίου 2016 Λιμενικέ ποια mobo είχες στον fx ; Πάντως ο 5820k είναι αλλού, δεν συγκρίνεται σε ισχύ, είναι πολύ καλύτερη αγορά ακόμη και από i7 6700k, πιο futureproof αλλά χρήσιμο futureproof. Ο fx στο gaming συγκρίνεται σε fps με haswell i5 ή ivy bridge i7, οι διαφορές είναι πολύ μικρές, δεν λέω sandy i7 μιας και ο cliobaccarra θυμάμαι σαν τώρα που είχε κάνει δοκιμές με ένα παιδί εδώ μέσα με 2600k και οι διαφορές ήταν αμελητέες, με τον i7 2600k στα 4.5 ghz και η κάρτα ήταν η ίδια, r9 290, που κανονικά ο i7 θα έπρεπε να τον σφάζει τον fx μιας και πάλι στα 4.5 είχε πιο δυνατό single core από τον fx στα 5. Πάντως +1 και από εμένα σε 83xx αν θες bf4 multiplayer με καλή κάρτα και δεν έχεις το budget για i7, μιας και τα είπαμε περί i5. Ο φίλος που είχε i5 4690k και δοκιμάσαμε την 980 στο pc μου πήγε σε 4790k τώρα, ίσως κάτι να λέει αυτό . Πάντως ένας i5 μέχρι 290 / 970 είναι οκ, βασικά και με 980ti θα είναι οκ αλλά όχι όπως θα πρέπει, θα βαράει κατοστάρες όσο oc και να φάει και επιπλέον θα βουτάει άνετα 50 και πιο κάτω fps σε βαριές σκηνές του bf4, καπνούς πιστολίδια κλπ, ειδικά όταν πέφτει το κτίριο της shanghai, μετά στην καπνίλα χαμός . την top Asus Crosshair v Formula z !!! την εχει ο φιλος cliobaccarra, εννοειται για τα λεφτα στα 400ε+ δεν θα επερνα i7 6700k πηρα τον 5820κ με παραπανω πυρηνες και ειμαι super και μετα το πασχα 980τι kingpin και θα ειμαι ετοιμος για μονιτορ 144hz ! 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Mult1C0r3Cpu Δημοσ. 26 Μαρτίου 2016 Share Δημοσ. 26 Μαρτίου 2016 Από cpu 8350 ή 8320 είχες ; Πες μας μία και με τι ρεύματα έπαιζες να έχουμε μια ιδέα, αν ήθελαν φανάκι τα vrm κλπ . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
limenikos Δημοσ. 26 Μαρτίου 2016 Share Δημοσ. 26 Μαρτίου 2016 Από cpu 8350 ή 8320 είχες ; Πες μας μία και με τι ρεύματα έπαιζες να έχουμε μια ιδέα, αν ήθελαν φανάκι τα vrm κλπ . 8350 και 1,40+ αν θυμαμαι ... ,οχι μια χαρα ηταν απο temp ασε που τον ειχα στο νερο μεχρι 38-40 στο game , απλα και παραπανω ρευμα να του εβαζα με της δυο καρτες ετρωγα μπουκαλια !! δεν κανει με τετοιες τοπ καρτες ο amd τελος !!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Mult1C0r3Cpu Δημοσ. 26 Μαρτίου 2016 Share Δημοσ. 26 Μαρτίου 2016 Για τόσο ψηλά fps και με δύο 780ti φυσικά και δεν κάνει και λογικό είναι κιόλας, δεν έχει την ισχύ να τις τερματίσει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα