Προς το περιεχόμενο

Benchmarking ... Let's see how good we are ... ;)

george_o/c

Προτεινόμενες αναρτήσεις

11 ώρες πριν, nvidiafan είπε

7600c32 ειναι ψιλοζορι, θελει παραπανω ρευμα λογικα

δοκιμασε 7600c34-47-44-34, με vdd/vddq 1.47, sa 1.26, mc 1.38, tx 1.4

οχι οτι εγγυωμαι κατι, απλως δοκιμες κανε

για παράδειγμαUntitled.jpg.4814b98444cfcfa32c29403109a47d54.jpg

Απο οτι παρατηρω κλανει ο memory controller του cpu ,οταν ανεβαινω στα 7600 δεν βλεπει το ενα dimm ,ενω η μητρικη το βλεπει κανονικα , φαινεται σαν single channel απο το aida. Αν πεσω παλι στα 7400 δουλευει κανονικα. Οποτε δεν παιζει για παραπανω 

• Sad 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

2 ώρες πριν, akoinonitos είπε

Απο οτι παρατηρω κλανει ο memory controller του cpu ,οταν ανεβαινω στα 7600 δεν βλεπει το ενα dimm ,ενω η μητρικη το βλεπει κανονικα , φαινεται σαν single channel απο το aida. Αν πεσω παλι στα 7400 δουλευει κανονικα. Οποτε δεν παιζει για παραπανω 

Καλημέρα! Εννοείς dual αντί quad channel

Κρίμα αλλά και πάλι 7400 daily σε 4dimm slot είναι μια χαρά. Εγώ θα το άφηνα 7200 για σίγουρα

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
33 λεπτά πριν, nvidiafan είπε

Καλημέρα! Εννοείς dual αντί quad channel

Κρίμα αλλά και πάλι 7400 daily σε 4dimm slot είναι μια χαρά. Εγώ θα το άφηνα 7200 για σίγουρα

Καλημερα ,το aida μου γραφει single και dual ,και οταν γραφει single το performance ειναι το μισο,αλλα και τα windows βλεπουν μονο 16gb, σαν να μην δουλευει δλδ το ενα καναλι του memory controller.

Στα 7400 δουλευουν ολα κομπλε και tm5 βγαζει και ycruncher vst /vt3. 

cpu stock ,δυστυχως η asrock δεν με αφηνει να κανω Manual overclock γενικα πολυ περιεργη και κακη μητρικη

spacer.png

spacer.png

Επεξ/σία από akoinonitos
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημερα ,το aida μου γραφει single και dual ,και οταν γραφει single το performance ειναι το μισο,αλλα και τα windows βλεπουν μονο 16gb, σαν να μην δουλευει δλδ το ενα καναλι του memory controller.

Καλύτερα να κοιτάς από cpuz στην καρτελα memory να δεις αν ειναι dual ή quad. Το καθε dimm στις ddr5 ειναι 2 channels. To aida τον παίζει..

cpu stock ,δυστυχως η asrock δεν με αφηνει να κανω Manual overclock γενικα πολυ περιεργη και κακη μητρικη

Ζ790 και δεν αφηνει; κακό, μηπως θελει καλυτερα bios μελλοντικά; πούλα τη και πάρε μια msi φαίνονται σχετικά αξιόπιστες για 4 dimm slot. Εκτος αν δε σε ενδιαφερει το oc cpu

59 λεπτά πριν, DjTony είπε

Καλημέρα σας. Ποιο πρόγραμμα να τρέξω για ένα overall score να βάλω Και εγώ τα αποτελέσματα μου; έχω 3700X με 48GB ram και 6600 GPU. 

Καλημέρα, δοκίμασε το benchmate, έχει πολλά συγκεντρωμένα τεστ για cpu (benchmate.org). Επίσης 3dmark για gpu και aida64 για μνήμες και άλλα.

Επεξ/σία από nvidiafan
  • Like 1

2 ώρες πριν, nvidiafan είπε

Καλύτερα να κοιτάς από cpuz στην καρτελα memory να δεις αν ειναι dual ή quad. Το καθε dimm στις ddr5 ειναι 2 channels. To aida τον παίζει..

Ζ790 και δεν αφηνει; κακό, μηπως θελει καλυτερα bios μελλοντικά; πούλα τη και πάρε μια msi φαίνονται σχετικά αξιόπιστες για 4 dimm slot. Εκτος αν δε σε ενδιαφερει το oc cpu

Καλημέρα, δοκίμασε το benchmate, έχει πολλά συγκεντρωμένα τεστ για cpu (benchmate.org). Επίσης 3dmark για gpu και aida64 για μνήμες και άλλα.

Δεν με ενδιαφερει το cpu oc ,μονο για κανα bench ,ειναι περιεργη μητρικη ,ισως θελει λιγο ψαξιμο η ειναι φολα το Bios version

48 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

Δεν με ενδιαφερει το cpu oc ,μονο για κανα bench ,ειναι περιεργη μητρικη ,ισως θελει λιγο ψαξιμο η ειναι φολα το Bios version

όταν κάνεις manual oc μηπως εχει ορια σε ampere ή watt (short ή long duration); hwinfo σου δειχνει 4095w;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

spacer.png

1 ώρα πριν, nvidiafan είπε

όταν κάνεις manual oc μηπως εχει ορια σε ampere ή watt (short ή long duration); hwinfo σου δειχνει 4095w;

Ναι ρε τα εχω βγαλει ολα αυτα.

Δεν βγαζω ακρη. Θα το ψαξω παραπανω οταν θα εχω ορεξη

Επεξ/σία από akoinonitos
  • Like 3

spacer.png

Ναι ρε τα εχω βγαλει ολα αυτα.

Δεν βγαζω ακρη. Θα το ψαξω παραπανω οταν θα εχω ορεξη

έπεσα τυχαία τώρα πάνω σε αυτό όπως διάβαζα review για 8200 ddr5 για δες...

safdsg.jpg.56218d785da8bb4fdb57aa957ce468c9.jpg

• Like 1

firestrike.JPG.73db1f548312b4495e7a5e782b7e8a0e.JPG

Ζήλεψα το pc που αναβάθμισα στην γυναίκα μου και πήρα έναν 5700x3d και για μένα,δεν έχω πειράξει καθόλου ρυθμίσεις, απλά έβαλα bios 5502 που φτιάχνει και το sinkhole σε μια x-470 asus croshair 7 με 32 gb 3200 και για cpu cooler το wraith prism που ερχόταν με την προηγούμενη cpu, ακόμα περιμένω μια arctic cooler 3 με ψυγείο 360, γενικά όμως δέν ασχολούμαι πολύ με benchmarks, το σκορ είναι καλό η χάλια;.

• Like 2

Στις 27/10/2024 στις 8:38 ΠΜ, akoinonitos είπε

Καλά μην είσαι και πολύ σίγουρος, μπορεί να είναι και η μητρική και έμενα πάντως μέχρι 7400 έπαιζε σταθερά ο 13900Κ στην z790 master, αλλά το καλύτερο αποτέλεσμα το είχα με πολυ tight 7200 1T.

cachemem7200.png.7984a4ddce40e061bc18ce0d4c6371d5.png

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
50 λεπτά πριν, Razor333 είπε

Καλά μην είσαι και πολύ σίγουρος, μπορεί να είναι και η μητρική και έμενα πάντως μέχρι 7400 έπαιζε σταθερά ο 13900Κ στην z790 master, αλλά το καλύτερο αποτέλεσμα το είχα με πολυ tight 7200 1T.

cachemem7200.png.7984a4ddce40e061bc18ce0d4c6371d5.png

ποσο  vddq /vdd εδινες εδω?

Επεξ/σία από akoinonitos

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...