pga21ole Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2007 εχω μια απορια σχετικα με το προηγουμενο ποστ μου.εχω φτιαξει ενα προγραμμα που υπολογιζει μαθ παραστασεις.εχω βεβαια ενα αλλο προβλημα τωρα.το προγραμμα ναι μεν τρεχει αλλα δν δεχεται στην πρωτη εισοδο πανω απο 2 αριθμους και δν δεχεται δευτερη συνεχομενη παρασταση.υποψιαζομαι οτι φταιει η παραμετρος της τελευταιας my.skip() του κωδικα αλλα δν ειμαι σιγουρος.μπορειτε να βοηθεισετε?δινω και τον κωδικα παρακατω import java.io.*; class arithmimixani{ public static void main(String []args) throws IOException { final char ch=' '; int a,b,ap; char t1,t2,ep; System.out.print("thelete na ypologisete kapoia parastasi?"); System.out.print("patiste y gia eisodo,otidipote allo gia exodo."); ep=my.readChar(); my.skip(2); while(ep=='y') { ap=0; a=my.readInt(' '); my.skip(1); t1=my.readChar( ); my.skip(1); b=my.readInt(' '); my.skip(1); t2=my.readChar( ); my.skip(1); if (t1=='+') ap=a+b; else if (t1=='-') ap=a-b; else if ((t1=='/') && (b!=0)) ap=a/b; else ap=a*b; while(t2!='=') { t2=my.readChar( ); my.skip(1); if (t2!='='){ b=my.readInt(' '); my.skip(1); if (t2=='+') ap=a+b; else if (t2=='-') ap=a-b; else if ((t2=='/')&& (b!=0)) ap=a/b; else ap=a*b; } } System.out.print("to apotelesma einai : "+ap); System.out.println(".Thelete na sinexisete?"); System.out.print("patiste y gia sinexeia,otidipote allo gia exodo."); ep=my.readChar(); my.skip(3); } } }
alex2005 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2007 Στο είπα και στο προηγούμενο post σου πως αν δεν μας δείξεις τι είναι αυτή η my δεν μπορούμε να σε βοηθήσουμε! (Εκτός αν είμαστε συμφοιτητές σου όπως το παλικάρι στο άλλο post)
pga21ole Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2007 αν καταλαβα καλα θελεις τον κωδικα της my.readInt() kai my.readChar().σου δινω τον κωδικα my.readInt(char separator): // diabazei kai episterfei enan akeraio typoy int // o akeraios teleionei me ton xarakthra separator.stin periptosi mas to ' ' public static int readInt (char separator) { int number = 0; try { number = Integer.parseInt(readStr (separator)); } catch (NumberFormatException e) { System.err.println ("Not a valid integer"); System.exit (1); } return number; } // readInt my.skip(): // παραλειπει n χαρακτηρες public static void skip (int n) { try { for (int i = 0;i < n;i++) in.read (); } catch (IOException ioe) { System.err.println ("Reading error"); System.exit (1); } } // skip my.readChar() // diabazei kai epistrefei ena xarakthra char public static char readChar () { char character = '\0'; try { character = (char) in.read(); } catch (IOException ioe) { System.err.println ("Reading error"); System.exit (1); } return character; } // readChar
alex2005 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2007 Συγνώμη φίλε μου εγώ δεν μπορώ να βγάλω άκρη με αυτό το μπάχαλο που έχεις στείλει Δεν φαίνονται βασικά πράγματα στον κώδικα που έστειλες....όπως πχ από που διαβάζει...από το πληκτρολόγιο ή από αρχείο?Και σε αυτές τις μεθόδους της my υπάρχουν και άλλες κλήσεις άλλων μεθόδων και εγώ τουλάχιστον δεν μπορώ να βγάλω άκρη. Αν θέλεις ή στείλε ολόκληρα τα αρχεία τα οποία να μπορούμε να κάνουμε έστω compile ή περίμενε κάποια απάντηση από κάποιον άλλο. Φιλικά
pga21ole Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2007 Συγνώμη φίλε μου εγώ δεν μπορώ να βγάλω άκρη με αυτό το μπάχαλο που έχεις στείλειΔεν φαίνονται βασικά πράγματα στον κώδικα που έστειλες....όπως πχ από που διαβάζει...από το πληκτρολόγιο ή από αρχείο?Και σε αυτές τις μεθόδους της my υπάρχουν και άλλες κλήσεις άλλων μεθόδων και εγώ τουλάχιστον δεν μπορώ να βγάλω άκρη. Αν θέλεις ή στείλε ολόκληρα τα αρχεία τα οποία να μπορούμε να κάνουμε έστω compile ή περίμενε κάποια απάντηση από κάποιον άλλο. Φιλικά οκ θα σου στειλω ολο το φακελο με πμ αν δεν σε πειραζει
pga21ole Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2007 μπορεις να μου στειλεις με πμ ενα e-mail sou για να σου στειλω το φακελο??
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.