nautilus7 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2007 Μόλις πήρα ένα τροφοδοτικό από το Πλαίσιο. Etasis 650 watt. Διάβασα καλά λόγια εδώ και γι' αυτό το πήρα. Το πρόβλημα είναι ότι η μητρική που θα το βάλω είναι 20-pin, ενώ το τροφοδοτικό, παρόλο που στη σελίδα του Πλαισίου λέει ότι είναι 20/24 pin, τελικά είναι μόνο 24-pin. Θα δουλέψει χωρίς αντάπτορα, αν συνδέσω μόνο το 20 pin; Σκέφτομαι να κόψω (προσεκτικά) τα 4 pin που περισσεύουν και να συνδέσω τα υπόλοιπα, αφού είναι ίδια κατά τα άλλα. Τι λέτε; Μάλλον θα χάσω την εγγύηση όμως έτσι, εε; EDIT: Έχω γράψει λάθος τον τίτλο. Η μητρική είναι 20-pin.
JNik Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2007 Δεν χρειάζεται να τα κόψεις είπαμε... Απλά δες νομίζω τα 4 τελευταία pin ίσως να έχουν λίγο διαφορετικό χρώμα οπότε συνδέεις τα υπόλοιπα 20 πάνω στη motherboard και τα 4 τα αφήνεις να περισσεύουν (εγώ αυτό είχα κάνει σε αντίστοιχη φάση). Πάντως περίμενε να σου απαντήσει και κάποιος άλλος να είμαστε πιο σίγουροι
maroulisk Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2007 Δεν χρειάζεται να τα κόψεις είπαμε... Απλά δες νομίζω τα 4 τελευταία pin ίσως να έχουν λίγο διαφορετικό χρώμα οπότε συνδέεις τα υπόλοιπα 20 πάνω στη motherboard και τα 4 τα αφήνεις να περισσεύουν (εγώ αυτό είχα κάνει σε αντίστοιχη φάση). Πάντως περίμενε να σου απαντήσει και κάποιος άλλος να είμαστε πιο σίγουροι εχει δικιο ο φιλος , ετσι ειναι.
vman Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2007 Το τροφοδοτικό που έχω στο PC μου είναι 20/24 pin και το είχα συνδεδεμένο πριν σε 20 pin μητρική. Συνήθως σε τέτοια τροφοδοτικά τα 4 επιπλέον pins αποσπώνται από τα υπόλοιπα. Ακόμα κι αν το δικό σου δεν είναι έτσι μην τα κόψεις. Προσπάθησε να το συνδέσεις απευθείας. Πρόβλημα θα υπάρξει μόνο εάν δεν υπάρχει χώρος κοντά στο molex του motherboard. Ελπίζω να βοήθησα.
nautilus7 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2007 Λοιπόν παιδιά, αυτό έκανα αλλά δεν δουλεύει. Το βύσμα έχει μπει κανονικά, χωρίς να το κόψω και το λεντάκι της μητρικής έχει ανάψει πράσινο (asus). Το λεντάκι όμως στο τροφοδοτικό είναι κόκκινο. Ξέρει κάποιος τι χρώμα πρέπει να έχει; Δεν ανεφέρει τίποτα στο manual. Δεν ξέρω, αλλά κάτι μου λέει ότι τα έχει φτίσει ο διακόπτης on/off του κουτιού. Πως μπορώ να το ανάψω χωρίς το διακόπτη;
nautilus7 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2007 Λέω να πεταχτώ μέχρι το Πλαίσιο να πάρω και έναν αντάπτορα για καλό και για κακό. Θα έχει ή θα τρέχω άδικα;
sl028 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2007 Τζαμπα θα πας. Πηγαινε στο Haker η καπως ετσι στην Στουρναρη. Ειναι λιγο πιο πανω απο το πλαισιο. Παρε μαζι και το καλωδιο του τροφοδοτικου, για να ξερεις τι ανταπτορα να παρεις (αρσενικο η θυληκο)
nautilus7 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2007 Καλώς... Τι καλώς δηλαδή, σκατά! Θα τρέχω εκεί κάτω!
nautilus7 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2007 Τελικά πήγα στο Πλαίσιο και τους είπα να μου αλλάξουν το τροφοδοτικό, πράγμα που έκαναν. Πήρα ένα με σπαστό βύσμα 20+4 πιν. Αλλά πάλι δεν δουλεύει, άρα δεν φταίει αυτό. Επομένως είναι ώρα να σας πω τι συνέβη... Το pc (5ετίας) δούλευε κανονικά και ξαφνικά παρατηρώ ότι είχε κολλήσει. Πατάω το reset και αντί να κάνει επανεκκίνηση, έσβησε, χωρίς να μπορεί να ξαναπάρει μπρος. Και θα μου πείτε: γιατί άλλαξες τροφοδοτικό; Γιατί μύριζε... Βέβαια δεν ξέρω πως γίνεται να καεί το τροφοδοτικό και το pc αντί να σβήσει τελείως να κολλήσει "απλά". Να συμπληρώσω ότι το pc είναι συνδεδεμένο σε ups, οπότε δε νομίζω να έκανε τίποτα η ΔΕΗ. Το παλιό τροφοδοτικό ήταν από αυτά τα σαπάκια που είχαν όλοι οι υπολογιστές πριν από 5 χρόνια. 350 watt. Είχε πάνω του ένα τυπικό σύστημα της εποχής, όμως πρόσφατα είχα προσθέσει 2 επιπλέον δίσκους και μια κάρτα για sata υποδοχές, οπότε ενδεχομένως να το επιβάρυνα. Αφού λοιπόν έκανα τα όποια τεστ μπορούσα κατέληξα ότι εκτός του τροφοδοτικού (που μύριζε) πρέπει να έχει καεί και κάτι από τα επεξεργαστή/μητρική/μνήμη. Μνήμη δεν μπόρεσα να πάρω άλλη για να δοκιμάσω, αφού το Πλαίσιο που πήγα δεν είχε 512 ΜΒ DDR 1, αλλά μόνο 1 GB. Και 50? (τόσο έκανε) δεν έδινα. Το περίεργο όσο αφορά το ενδεχόμενο να έχει καεί η μητρική είναι ότι το λαμπάκι της είναι πράσινο, όπως αναφέρω και σε προηγούμενο ποστ μου. Σκοπεύω να το πάω πακέτο σε κάποιο μαγαζί για service. Ακούω τις γνώμες σας.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.