Προς το περιεχόμενο

7600gs problem

katalitis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας παιδιά! Θέλω βοήθεια!!!

Έχω την Gigabyte 7600gs 256MB AGP με παθητική ψύξη. Μέχρι πριν λίγο καιρό (κάνα μήνα) όλα πήγαιναν μια χαρά. Μέχρι που βγήκαν Painkiller Overdose και NFS ProStreet... Αρχικά παίζοντας Painkiller άρχισαν κάποια κολλήματα, αλλά δεν έδωσα και πολύ σημασία (τα έριξα στο παιχνίδι). Μετά έβαλα και το NFS και τα κολλήματα έγιναν χειρότερα. Μέσα σε 10 λεπτά έχει κολλήσει στάνταρ...

Κοίταξα θερμοκρασίες της VGA και μου φάνηκαν υψηλές (60-65 idle και 85 full load-gaming). Έκανα χώρο στο pc να μπαίνει αέρας από την 12άρα ανεμιστήρα που έχω μπροστά, καθάρισα λίγο, άλλαξα και την πάστα της ψήκτρας της VGA και τώρα έχω 45-50 idle και 70 full load. Τα κολλήματα όμως συνέχισαν...

Όταν λέω κόλλημα, κάποια στιγμή κολλάει εντελώς η εικόνα, ενώ ο ήχος γενικά συνεχίζει. Συνήθως μετά από λίγο κλείνει η οθόνη και κάνω reset (καμιά φορά κάνει μόνο του ή βγάζει και καμιά μπλε οθόνη). Μία φορά κατάφερα να βγω σε desktop (μόνο μία) και να το επαναφέρω κάπως. Ακόμα, μια φορά που δοκίμασα, μπορούσα να πάρω από άλλον υπολογιστή αρχεία του κολλημένου μέσω δικτύου! Δηλαδή ο υπολογιστής δεν κολλάει εντελώς...

Οι drivers για κάρτα γραφικών και ήχου είναι οι τελευταίοι. Το τροφοδοτικό μου είναι ένα Q-tek 500W το οποίο όμως βγάζει σταθερή τάση (όσο έπαιζα μέτραγα την τάση στο καλώδιο που πάει στην VGA με πολύμετρο και έδινε 11,94V-11,98V τα οποία θεωρώ πολύ καλές τάσεις). Για σιγουριά δοκίμασα και με ένα παλιό Hec 300W (το pc είχε επάνω μόνο VGA, 1HDD και Etherbet card) αλλά πάλι τα ίδια...

Δεν ξέρω τι άλλο να κάνω... :-( Ίσως δοκιμάσω και κανένα άλλο καινούριο και απαιτητικό παιχνίδι... Αν μπορέσω θα βάλω μία 6600gt στο σύστημα να δω τι θα γίνει... Μέχρι στιγμής πάντως τα ρίχνω στην κάρτα γραφικών...

Α! Όσες φορές κόλλησε η θερμοκρασία της VGA δεν είχε ξεπεράσει τους 70oC (έκανα καταγραφή θερμ).

Σόρρυ για το τεράστιο post... Όποιος έχει καμιά ιδέα....

Δημοσ.

Δεν πιστεύω ότι χρειάζεται format. Το pc δεν κολλάει ποτέ εκτός από αυτά τα παιχνίδια... Κατά τα άλλα είναι πολύ σταθερό...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...