Προς το περιεχόμενο

SONY VAIO VGN-FZ21M - Αξίζει;;;

labros1988

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Φίλε Dimitris75 η γνώμη σου κατ' εμέ μετράει πολύ καθώς λόγω της εργασίας σου είσαι σε καθημερινή επαφή με τα μηχανήματα και τα προβλήματά τους. :-)

Είχα σκοπό και ζαχάρωνα αρκετά το Vaio FZ21M για δύο λόγους. Ο πρώτος είναι ότι λόγω ονόματος πιθανώς θα είχα το κεφάλι μου ήσυχο από βλάβες κτλ (δεν είμαι και πολύ γνώστης χαρακτηριστικών υπολογιστή... το χρησιμοποιώ για δουλειά και διασκέδαση) και ο δεύτερος ότι θέλω μια οθόνη καθαρή που να δείχνει ωραία χρωματάκια. Δεν είμαι designer αλλά επειδή τυχαίνει και ένας φίλος μου έχει το ΗΡ Compaq 6710b που δυστυχώς (κατ' εμέ πάλι) έχει οθόνη mat, δε θέλω να πάρω κάτι αντίστοιχο. Δεν είναι άσχημη αλλά νομίζω ότι στις γυαλιστερές οθόνες μπορείς να δεις πιο καλά μια ταινιούλα και τις φωτογραφίες (!) που τράβηξες από την ψηφιακή μηχανή. Και για μένα αυτό είναι αρκετά βασικό.

Τώρα όμως θα κοιτάξω πιο προσεκτικά και το Fujitsu που προτείνεις. Ήθελα να ρωτήσω αν έχεις κια καμιά άλλη πρόταση (π.χ. κάποιο Toshiba?) σε αυτά τα χρήματα και τελικά εσύ τι θα πρότεινες σε κάποιον χρήστη που δε θα κάνει extreme πράγματα με το φορητό, αλλά θέλει μια καλή οθόνη.

Thanks

Παίδες ωραία κουβεντούλα πιάσατε εδώ.Θα σας πω τη προσωπική μου άποψη επειδή τυχαίνει να είμαι πωλητής στα είδη πληροφορικής και ασχολούμε αρκετά χρόνια.

Η SONY σαν εταιρεία στους φορητούς είναι κάπως υπερτιμημένη, δηλαδή πληρώνεις μάρκα χωρίς να σημαίνει ότι αξίζει. Service έχει στο εξωτερικό (απαράδεκτο) και η επέκταση εγγύησης κοστίζει περίπου 250 ? (εξωφρενικό). Και αρκετές φορές τα άτιμα τα φορητά όλων των εταιρειών χαλάνε μετά την λήξη της εγγύησης (ημερομηνία λήξης έχουν;).

Πολύ καλό μηχανάκι ,χωρίς να το έχω δουλέψει, πιστεύω είναι το FUJITSU-SIEMENS AMILO Xi 2428-004.

CPU: CORE 2 DUO T7700 2.4GHZ, RAM 2 GB 667MHZ, HDD 250 GB SATA, VGA GEFORCE 8600 GS 256MB DEDICATED, DVDRW, 15.4" 1280x800 και κοστίζει 1200 ?.Το μόνο που δεν ξέρω είναι πόσο έχει η επέκταση εγγύησης αλλά service έχει Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Με τα παραπάνω χαρακτηριστικά μπορείς να κάνεις τα πάντα (παιχνίδια, επεξεργασία εικόνας και ήχου, φωτογραφίας και ότι άλλο θελήσεις.). Δεν έχει βέβαια BLU-RAY player αλλά ακόμη δεν είναι το τοπίο ξεκαθαρισμένο στο θέμα υψηλής ευκρίνειας και δεν υπάρχουν και πολύ τίτλοι στην αγορά για νοίκιασμα.

• Απαντ. 35
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Φίλοι μου, πολύ καλή εταιρεία η TOSHIBA, πηγαίνει πολύ καλά στις πωλήσεις και έχει παρακαλώ και 2 χρόνια εγγύηση(όπως έπρεπε να έχουν όλα τα ηλεκτρονικά είδη με νομοθεσία από την ΕΟΚ - κάποιοι είναι έξυπνοι). Στη κατηγορία τιμής μέχρι 1000 ? TOSHIBA SATELLITE A210-16F.Για ποιό ψηλά έχει 3 με 4 μοντέλα. Και η HP έχει κάποια μοντέλα της σειράς PAVILLION DV9600. Επειδή τρώει πολύ χώρο και χρόνο να γράψω χαρακτηριστικά των παραπάνω όποιος θέλει μπορεί να νου πεί το email και να του στείλω καταλόγους όποιας εταιρείας θέλει σε αρχείο xls και βεβαίως μετά να τα αναλύσουμε εδώ.

Δημοσ.

http://rapidshare.com/files/72744863/2007-11-07_TIM.NOTEBOOKS_NOVEMER.rar

H παραπάνω διεύθυνση έχει τιμοκαταλόγους και χαρακτηριστικά από TOSHIBA LG SONY FUJITSU-SIEMENS ACER. Μόνο HP δεν έχει γιατί δεν τον είχα διαθέσιμο στο σπίτι. Προσοχή λίγο στα ASUS γιατί είναι χωρίς τη ΦΑΠΑ.

Πιστεύω θα διευκολύνει αρκετούς.

Δημοσ.

xerete kai apo emena...

kala poy ekatsa kai sas diabasa afta poy grapsate os tora.... ti na po..

Skeftomoyna na agoraso laptop sony vaio kai xsenerosa me tin mia milame

me afta poy ipate gia to service tis sony gia ta vaio.. Aman ekana na paro to Acer moy prin ligo kero.. tha trexoyme kai gia to vaio an kati pai straba bebea...

TOSHIBA moy fenete tha paro.. ti lete !!! kalitera prepi na ine, an kai goystaro IBM ala akriba ine na pari gia ta xaraktiristika poy ta dinoyn...

Δημοσ.

H παραπάνω διεύθυνση έχει τιμοκαταλόγους και χαρακτηριστικά από TOSHIBA LG SONY FUJITSU-SIEMENS ACER. Μόνο HP δεν έχει γιατί δεν τον είχα διαθέσιμο στο σπίτι. Προσοχή λίγο στα ASUS γιατί είναι χωρίς τη ΦΑΠΑ.

Thanks Dimitris.

θα το κοιτάξω μήπως βγάλω καμιά άκρη :-)

Δ.

Δημοσ.

dimitris75 se Efxaristo prosopika giati ine poli kalos o katalogos poys mas dinis na doyme.

Pedia axsizi na ton diteeee... ;)

Δημοσ.

Χαιρεται,εδω και 1 μηνα περιπου ειμαι κατοχος του εν λογω φορητου pc.

Πριν απο αυτο ειχα ενα φορητο Acer Aspire 5100.

Απο την προσωπικη μου εμπειρια εχω να τονισω τα εξης:

1.Ειναι ενα πολυ καλα προσεγμενο μηχανημα απο αποψη design

2.Πολυ καλη ποιοτητα κατασκευης με σωμα απο μαγνησιο που του δινει βαρος 2,7 Kg.

3.Στο θεμα games και εφαρμογων η καρτα γραφικων σε συνδυασμο με τα 2 Gb ram και

τον 2πυρηνο επεξεργαστη στα 2 GHz δινουν κατι παραπανω απο ικανοποιητικα αποτελεσματα.

4.Η σχεση τιμης-αποδοσης ειναι πολυ καλη αν σκεφτει κανεις οτι εκτος των αλλων δυνατοτητων του μπορει καποιος με την εξοδο HDMI που προσφερει και μια HD τηλεοραση να εχει μια συσκευη αναπαραγωγης Blu-ray disc στο σπιτι του(κατι που στοιχιζει γυρω στα 500 ευρω.Α!Μετα την αγορα του κανεις register στο site sony-vaio και σου στελνουν δωρο την ταινια Spider-man 3 σε blu-ray).

5.Σε σχεση με το Αcer εχει πολυ καλυτερη υποστηριξη on-line.Εκτος απο τους οδηγους σου παρεχουν ολα τα προεγκατεστημενα προγραματα και το λειτουργικο(που παρεπιπτοντως δυστυχως δεν εμπεριεχεται στη συσκευασια αγορας,κατι που λυνεται με ενα backup του pc). :-( Παρ'ολα αυτα ομως εχει πολυ πιο ενεργο support on site απο καποιες αλλες εταιρειες.

Εν κατακλειδι πιστευω οτι ειναι μια παρα πολυ τιμια αγορα.Κριμα που οπως διαβασα παραπανω αν χρειαστεις service πρεπει να το στειλεις far far away from home...

Ελπιζω να φανηκε χρησιμο το post

Δημοσ.
Χαιρεται,εδω και 1 μηνα περιπου ειμαι κατοχος του εν λογω φορητου pc.

Πριν απο αυτο ειχα ενα φορητο Acer Aspire 5100.

Απο την προσωπικη μου εμπειρια εχω να τονισω τα εξης:

1.Ειναι ενα πολυ καλα προσεγμενο μηχανημα απο αποψη design

2.Πολυ καλη ποιοτητα κατασκευης με σωμα απο μαγνησιο που του δινει βαρος 2,7 Kg.

3.Στο θεμα games και εφαρμογων η καρτα γραφικων σε συνδυασμο με τα 2 Gb ram και

τον 2πυρηνο επεξεργαστη στα 2 GHz δινουν κατι παραπανω απο ικανοποιητικα αποτελεσματα.

4.Η σχεση τιμης-αποδοσης ειναι πολυ καλη αν σκεφτει κανεις οτι εκτος των αλλων δυνατοτητων του μπορει καποιος με την εξοδο HDMI που προσφερει και μια HD τηλεοραση να εχει μια συσκευη αναπαραγωγης Blu-ray disc στο σπιτι του(κατι που στοιχιζει γυρω στα 500 ευρω.Α!Μετα την αγορα του κανεις register στο site sony-vaio και σου στελνουν δωρο την ταινια Spider-man 3 σε blu-ray).

5.Σε σχεση με το Αcer εχει πολυ καλυτερη υποστηριξη on-line.Εκτος απο τους οδηγους σου παρεχουν ολα τα προεγκατεστημενα προγραματα και το λειτουργικο(που παρεπιπτοντως δυστυχως δεν εμπεριεχεται στη συσκευασια αγορας,κατι που λυνεται με ενα backup του pc). :-( Παρ'ολα αυτα ομως εχει πολυ πιο ενεργο support on site απο καποιες αλλες εταιρειες.

Εν κατακλειδι πιστευω οτι ειναι μια παρα πολυ τιμια αγορα.Κριμα που οπως διαβασα παραπανω αν χρειαστεις service πρεπει να το στειλεις far far away from home...

Ελπιζω να φανηκε χρησιμο το post

Leroy βοηθάς πολύ την κατάσταση :-)

Αλήθεια, έχεις κανένα παράπονο από πλευράς θορύβου; Ζεσταίνεται μήπως; Τα χρώματα της οθόνης είναι καλά;

Thanks

Δημοσ.

Απο θορυβο τπτ. Σαν να μην δουλευει. Το εχω 3 εβδομαδες τωρα(για δουλεια κ οχι μονο για τιν κ***α μου).

S2Katana τι εννοεις για τον σκληρο του?? 5400 καλα ειναι νομιζω.

Το βρηκα κ στην χαμηλοτερη τιμη του Skrutz 1220 ?.

Πολυ ευχαριστημενος γενικως, κ ας λενε οτι θελουν οι απιστοι για τα VAIO.

Δημοσ.
Leroy βοηθάς πολύ την κατάσταση :-)

Αλήθεια, έχεις κανένα παράπονο από πλευράς θορύβου; Ζεσταίνεται μήπως; Τα χρώματα της οθόνης είναι καλά;

Thanks

Τα χρωματα ειναι πολυ καλα.Αρκετα σημαντικο ειναι οτι χρησιμοποιει την τεχνολογια των

panel της sony bravia....

Δημοσ.
Απο θορυβο τπτ. Σαν να μην δουλευει. Το εχω 3 εβδομαδες τωρα(για δουλεια κ οχι μονο για τιν κ***α μου).

S2Katana τι εννοεις για τον σκληρο του?? 5400 καλα ειναι νομιζω.

Το βρηκα κ στην χαμηλοτερη τιμη του Skrutz 1220 ?.

Πολυ ευχαριστημενος γενικως, κ ας λενε οτι θελουν οι απιστοι για τα VAIO.

Αναφερομουν στο σκληρο του δικου μου, του VGN-FZ21Z, που ειναι στις 4600...

Καλη τιμη, παρτο.

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Οι χαμηλών στροφών δίσκοι καθώς καί το θέμα με τα καμμένα πίξελ όπου η σονυ φαίνεται να παθαίνει ...αλλεργία στο άκουσμα τους καί μόνο είναι ίσως οι μόνοι λόγοι πού μπορούν να φρενάρουν κάποιο από μιά τέτοια αγορά.Αποζημιώνεσαι όμως από τα ζωντανά χρώματα καί τη φωτεινότητα των οθονών όπου υπερέχουν με διαφορά από των άλλων κατασκευαστών.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...