Προς το περιεχόμενο

Dead lan

fcmykonos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα,

είχα ένα δίκτυο μεταξύ 3 υπολογιστών.Στον κάθε ένα είχα ορίσει μια Ip (192.168.2.1, 2.2 , 2.3) τους είχα συνδέσει μέσω switch,στο ίδιο workgroup και όλα δούλεαυν μια χαρά.

Μια μέρα έπεσε ένας κευρανός κοντά μου με αποτέλεσμα να μου καεί η μητρική στον έναν υπολογιστή.Αξίζει να σημειώσω πως ένας από τους 3 υπολογιστές είναι στο απέναντι σπίτι με αποτέλεσμα το καλώδιο να περνάει από μπαλκόνι σε μπαλκόνι,δηλαδή είναι εκτεθιμένο.Μετά λοιπόν από τον κευρανό το δίκτυο σταμάτησε να δουλεύει παρά το ότι το switch έχει αναμμένα και τα 3 λαμπάκια όταν είναι και οι 3 ανοικτοί.Φαντάζομαι δηλαδή πως αν είχε καταστραφεί το καλώδιο το λαμπάκι του συγκεκριμένου υπολογιστή δεν θα άναβε.

Μετά από πολλές δοκιμές κατάφερα να επανασυνδέσω τους 2 υπολογιστές που βρίσκονται στον ίδιο χώρο.Αλλά και αυτό χωρίς σημαντικό αποτέλεσμα μιας και μετά από 2 ώρες περίπου χάνεται το δίκτυο.Ο 3ος (απέναντι σπίτι) δεν μπορεί να δει κανέναν με τη μόνη διαφορά πως εγώ μπορώ να τον δω από τον έναν δικό μου ορισμένες φορές.

Εχθές τους ξήλωσα από το switch και με ένα καλώδιο crossover σύνδεσα τον έναν δικό μου με τον απέναντι.Μόλις έβγαζα το καλώδιο μου εμφάνιζε αμέσως κάτω δεξιά στα win πως έγινε αποσύνδεση καλωδίου και μόλις το ξαναέβαζα το έδειχνε οκ.Το λέω αυτό γιατί βλέπω πως το καλώδιο δεν πρέπει να φταίει.

Έβαλα και πάλι μία ip στον καθένα, στο ίδιο workgroup αλλά μάταια μιας και δεν μπορούσα να δω από τον έναν τον άλλον.

Όπως καταλαβαίνετε έχω κάνει αρκετές δοκιμές και το μόνο που κατάφερα ήταν για λίγη ώρα να αναγνωρίσει ο ένας τον άλλον που βρίσκονται στον ίδιο χώρο.

Ο απέναντι δεν αναγνωρίζεται με τίποτα.

Τι μπορεί να φταίει εφόσον δουλεύει το καλώδιο?Μπορεί ο κευρανός να προκάλεσε πρόβλημα στο καλώδιο αλλά παρ'όλα αυτά το καλώδιο να λειτουργεί?

Ευχαριστώ πολύ

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...