telnet05 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2007 ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΜΠΟΓΙΑ ΓΙΑ ΒΑΨΙΜΟ ΚΟΥΤΙΟΥ. ΕΠΙΣΗΣ ΤΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ.
Apanepai Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2007 Χρειάζεται να βγάλεις τα πάντα πάνω από το κουτί και ίσως να καλύψεις και μερικές επιφάνειες με χαρτοταινία. Όσο για την βαφή θα χρειάστεις ένα ματ σπρέι για μεταλλικές επιφάνειες.
nikoskon Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2007 Όσο για την βαφή θα χρειάστεις ένα ματ σπρέι για μεταλλικές επιφάνειες. To spray δεν είναι απαραίτητο να είναι mat. Θα σου πρότεινα semi-glossy για να ξεγελάει το μάτι στις όποιες ατέλειες/γρατσουνιές και να γυαλίζει φυσιολογικά χωρίς να κουράζει. Και για να έχεις αποτέλεσμα,θα περάσεις τουλάχιστον 2 χέρια. Προτίμησε spray για χρώματα αυτοκινήτου ή αυτά(δεν θυμάμαι την ονομασία) που αντέχουν σε υψηλές θερμοκρασίες. Είναι πιο ανθεκτικά στις γρατσουνιές και γενικότερα αντέχουν.
nikoskon Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2007 Ανέβασε καμιά φώτο να δούμε τα αποτελέσματα καθώς και τί υλικά χρησιμοποίησες. Ίσως βοηθηθούν και άλλοι συμφορουμίτες.
telnet05 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2007 Ανέβασε καμιά φώτο να δούμε τα αποτελέσματα καθώς και τί υλικά χρησιμοποίησες.Ίσως βοηθηθούν και άλλοι συμφορουμίτες. ΚΑΛΩΣ. ΜΟΛΙΣ ΤΟ ΕΤΟΙΜΑΣΟ ΘΑ ΑΝΕΒΑΣΟ ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΩΤΟ.
tsadler Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2007 φιλε μου εγω μονο σπρευ δεν θα προτεινα. καλο θα ηταν να κανεις ολη την διαδικασια εξ αρχης καθως το σπρευ μονο δεν θα κατσει σωστα πανω στην βαμμενη λαμαρινα. πληροφοριακα σου λεω οτι θα χρειαστει πρωτα τριψιμο με γυαλοχαρτο, εως χιλιαρακι,για να φυγει το παλιο χρωμα, υστερα καθαρισμα απο σκονες κτλ, περασμα με ασταρι, ελαφρυ τριψιμο και παλι, περασμα με καταλληλο σπρευ και τελοσ περασμα με βερνικι κατα προτιμηση ματ η τουλαχιστον καποιο υλικο που να σκληραινει το χρωμα, καθως σε ενα ενδεχομενο χτηπημα η κατι αναλογο δεν θα φθγει τοσο ευκολα οσο αν περασεις μονο σπρευ. υποψιν οτι ολα αυτα πρεπει να γινουν με σχετικη προσοχη και να αφηνεις να στεγνωνουν προτου περασεις το επομενο χερι. κατι σαν φανοποιια αλλα πιο ερασιτεχνικα
JohnnyDragon Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2007 Συμφωνώ, πρέπει να βάλεις βερνίκι στο τέλος, γιατι αλλιώς με το παραμικρό θα σκάει - φεύγει το χρώμα. Μην δούλέψεις σπρέι γιατι το χρώμα δεν είναι καλής ποιότητας, εκτός εάν πάρεις χρώμα σε σπρέι απο μαγαζί με χρώματα αυτοκινήτων (σου φτιάχνουν ότι απόχρωση θες κ στο βάζουν σε σπρέι). Η καλύτερη λύση πάντως είναι το πιστόλι. Αλλά εάν δεν έχεις τότε έστω το σπρέι να είναι φτιαγμένο απο μαγαζί που ανέφερα επάνω. Η ποιότητα έχει τρελή διαφορά, και με τη χρήση βερνικιού το χρώμα θα αντέξει.
nikoskon Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2007 Δεν είναι απαραίτητο να σκάει χωρίς βερνίκι.
joker99 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2007 na ksekathariso ta xromata ton autokiniton pia einai. 1- χρώμα μονής επίστρωσης (einai xroma me verniki mazi,dld pernas kai den xriazete extra verniki meta,gia kalitero apotelesma pernas 2-3 xeria.) 2- χρώμα διπλής επίστρωσης (einai sketo xroma kai xriazete upoxreotika verniki sto telos) ean thes aplo xroma vazeis monis epistrosis kai katharises. ean thes metaliko xroma i perla,tha valeis duplis epistrosis upoxreotika. kai ta 2 theloun astari prota. opos eipane kai ta paidia parapano, tha ta vris se xromatopolia pou exoun xromata autokiniton kai sta vazoun se sprei. gnomi mou einai na to peraseis 2-3 xeria,ena oraio xromataki monis epistrosis. na thimase oli i magkia tou mastora einai i PROERGASIA.
kostasSTi Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2007 Η καλύτερη λύση είναι - αν έχεις κανένα φίλο να δουλεύει σε φανοποιό - να το πας σε έναν επαγγελματία και να σου το βάψει με πιστόλι. Ούτε τρεξίματα θα έχεις και τέλεια δουλειά θα σου κάνει. Κι αν σου το βάλει και σε φούρνο μετά, ακόμα καλύτερα...
oneofthem Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2007 η καλύτερη λύση είναι η από πάνω βέβαια, βερνίκι δε χρειάζεται απαραίτητα άμα το κάνεις μόνος σου δε παθαίνει τπτ αρκεί να το χεις τρίψει καλά και να βάλεις καλής ποιότητας μπογιά εγώ το χω χρόνια και δε ξεφλουδίζει όπως είπαν κάποια παιδιά μαύρο κατάμαυρο είναι σαν το χάρο
kage Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2007 υπαρχει κανεις που να μπορει να φτιαξει κατι τετοιο? καπου διαβασα για 200ε βαψιμο...αυτοι το πουλανε 999ε
manosone Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2007 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2007 Μπορει δεν μπορει το πουλανε τοσο γιατι ειναι μονοπωλειο.Οπως ειπαν τα παιδια η λυση του φανοποιεου ειναι η καλυτερη.Εχω βαψει αρκετα cases και αυτο που εχω να σου πω ειναι οτι οταν ψεκαζεις(αν τελικα χρησημοποιησεις σπρευ),φροντισε να μην εισαι πολυ κοντα στο στη λαμαρινα του κουτιου γιατι αν σταξει(αν αρχισει να κυλαει η μπογια και οχι απλα να καλυψει επιφανεια)δυσκολα διορθωνεται και φενεται ασχημα στο ματι.Επισης ασε το καθε χερι ~20 ωρες σε μερος χωρις υγρασια να πιασει.Αν εχει υγρασια εκει που θα το αφησεις,οταν ψεκασεις το δευτερο χερι θα ενωθει με τη μπογια του πρωτου και παλι θα τρεξει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.