Προς το περιεχόμενο

Εγκατάλειψη τροχαίου δυστυχήματος!!!

OPC

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

μόλις διάβασα όλες τις απαντήσεις σας προσπάθησα να βάλω τον εαυτό μου στην θέση του οδηγού...και αμέσως προσπάθησα να σκεφτω κάτι διαφορετικό.δεν τον υπερασπίζομαι! αλλα (παντα υπαρχει ενα "αλλα") ο συγκεκριμένος οδηγός δεν τον τραυμάτισε,τον διαμελησε δεν μπορώ να φανταστω εμενα σε ενα τετοιο περιστατικο,ουτε την μετεπιτα ζωη μου. αν τον τραυματίζα Θα εκανα τα απαρετητα για να τον κρατησω στην ζωη αλλα αν τον σκοτωνα-αν τον σκοτωνες????μετα τι?

• Απαντ. 54
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Μηπως να ανοίγατε ενα άλλο τόπικ με θέμα "προκάλεσα τροχαίο, τι κάνω τωρα".

Να μπει εδώ το παιδί που έχασε τον αδερφό του και να διαβάσει ...

Δημοσ.

@Sam: Τέτοιου είδους περιστατικά δε θα μπορούσε ποτέ εσύ και ο καθένας απο εμάς λογικός άνθρωπος να τα προκαλέσει.Μάλλον έχουμε πολύ περισσότερες πιθανότητες πλέον απ' ότι δείχνουν τα πράγματα σήμερα, να είμαστε εμείς ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ενός τέτοιου γεγονότος.Ο κάθε άσχετος, ο κάθε ασυνείδητος και ο κάθε πρεζάκιας καβαλάει 4 ρόδες και το παίζει γκαζάκιας σε πολυσύχναστους δρόμους και μη..θέτωντας σε κίνδυνο τη ζωή του και των υπολοίπων συνανθρώπων του είτε οδηγών είτε πεζών.Αυτός λοιπόν ο δράστης που λες αξίζει να σαπίσει στη φυλακή.

Καλό είναι να βάζουμε μυαλό ακούγωντας τέτοια περιστατικά.Να σκεφτόμαστε πιο ώριμα και ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ να συνηδειτοποιήσουμε οτι το κωλό-άμαξο δεν είναι τίποτα παραπάνω απο ένα μέσο μεταφοράς για να πηγαίνουμε στις βόλτες μας και στις δουλειές μας.

Δημοσ.
@Sam: Τέτοιου είδους περιστατικά δε θα μπορούσε ποτέ εσύ και ο καθένας απο εμάς λογικός άνθρωπος να τα προκαλέσει.
Εδώ κάνεις λάθος. Ο καθένας θα μπορούσε να προκαλέσει ένα τέτοιο περιστατικό, είτε από δική του απροσεξία είτε από απροσεξία του θύματος. Δε χρειάζεται να οδηγείς σαν τρελός για να σκοτώσεις κάποιον. Μπορεί να πηγαίνεις με 50 στην δεξιά λωρίδα και να σου πεταχτεί ξαφνικά ένας πεζός ή ένα μηχανάκι.

Το θέμα είναι τι κάνεις αν σου τύχει κάτι τέτοιο, και αυτό δεν μπορείς να το ξέρεις παρά μόνο αν βρεθείς σ'αυτή τη θέση.

Δημοσ.

Μετά την υπέρβαση των 30-40-50 άντε 60 km εντός πόλεως δεν λέγεται απροσεξία.

Δε μιλάμε για περιπτώσεις που δεν φταις...που ακόμα και εκεί αν είσαι προσεκτικός και πραγματικά καλός οδηγός μπορείς να αντιδράσεις ''όσο πιο σωστά σε παίρνει''.

Δημοσ.
Μετά την υπέρβαση των 30-40-50 άντε 60 km εντός πόλεως δεν λέγεται απροσεξία.

Δε μιλάμε για περιπτώσεις που δεν φταις...που ακόμα και εκεί αν είσαι προσεκτικός και πραγματικά καλός οδηγός μπορείς να αντιδράσεις ''όσο πιο σωστά σε παίρνει''.

Sure, because life is so fair...

Πηγαινα με 30 σε στενακι και ξαφνικα πεταγεται ενα παιδακι που η ασυνειδητη η μανα του το ειχε αφησει για να κοιταξει μια βιτρινα... Ευτυχως προλαβα και πατησα φρενο γιατι ηταν τοσο μικρο, που στην κυριολεξια σταματησα κατι ποντους μπροστα του και το κεφαλι του ισα που φαινοταν απο το καπο... Μπορεις να φανταστεις τι θα ειχε γινει αν πηγαινα με 5-10 χλμ παραπανω?

Θα εφταιγα εγω αν την ιδια μερα ειχε βρεξει και το αμαξι γλιστραγε?

Μπορεις πραγματικα να επαναπαυτεις και να πεις "ειμαι καλος οδηγος και πηγαινω σιγα μεσα στην πολη" ?

Οσο για την υπερβαση που λες ειναι ατοπη... Δηλαδη σε μια πολη πρεπει να πηγαινεις με maximum τα 60 χλμ? Βουλιαγμενης, Συγγρου

κτλ που επιτρεπεται να πας παραπανω τι κανεις? Ή μηπως εκει δεν πεταγονται πεζοι?

Ο καθενας μπορει να μπλεχτει σε ατυχημα χωρις να φταιει... Το θεμα ειναι τι κανεις απο εκει και επειτα...

Δημοσ.

Toύρκικα μιλάω?

Χεσ' την απροσεξία του πεζού ή του άλλου οδηγού...περιπτώσεις που πας με 150 χιλιόμετρα σου λέω και καρφώνεις πάνω σε φορτηγό.Εκεί είσαι ασυνείδητος...

Όταν σου πεταχτεί το παιδάκι που λες αν είσαι έμπειρος οδηγός και ΦΥΣΙΚΑ δεν τρέχεις, αντιδράς όσο καλύτερα μπορείς.

Δημοσ.

καλησπερα φιλοι και φιλες,

τα μικρα παιδια εχουν τρομερα ελαστικα σωματα και γλυτωνουν με λιγοτερες ζημιες απο οτι ενας ενηλικας ενα χτυπημα (δραση-αντιδραση μικροτερη μαζα κλπ)...επισης εαν ο τυπας πηγαινε με 50-60 να πηγαινε γιατι ειναι κωλοδρομος εκει στην π.ραλλη τωρα θα ελεγε το παιδι "ενας τσογλανος χτυπησε τον αδερφο μου σπασμενα χερια ποδια σπληνα ΑΛΛΑ ειναι ζωντανος" οχι διαμελισμενος κοματια....εγω δεν μπορω να καταλαβω πως μπορεσε και εφυγε ο τυπας με σιγουρο βουλιαγμενο καπω/μασκα/ψυγειο να τρεχει/παρμπριζ με ταβανι ισιο διοτι εαν ο αδερφος του ηταν 80-120 κιλα και ο τυπας πηγαινε με 100 να υποθεσουμε και το αμαξι θα ηταν για το πουτσο...ετυχε να δω μερσεντες να εχει χτυπησει 100 κιλο αγριογουρουνο (δεν το πηραν οι τροχοι κατω) και απο το αμαξι να μην μπορεις να καταλαβεις τι μαρκα ειναι το αυτοκινητο...τι θελω να πω??οτι ο τυπος δεν πηγε μακρια καπου εκει κοντα θα κρυβει το αμαξι η ειναι τοσο διαλυμενο που θα κανει μπαμ απο μακρια

Δημοσ.
καλησπερα φιλοι και φιλες,

τα μικρα παιδια εχουν τρομερα ελαστικα σωματα και γλυτωνουν με λιγοτερες ζημιες απο οτι ενας ενηλικας ενα χτυπημα

πειραματιστείτε ελεύθερα.

Δημοσ.

Ρε παιδια , συγγνωμη για αυτο που θα πω , αλλα δεν εχω καταλαβει πως ακριβως εγινε το τροχαιο. Θα μου πειτε τι σημασια εχει? Απλα για να καταλαβω και να το εχω στο μυαλο μου , για να προσεχω....

Δημοσ.

Απ'ότι κατάλαβα από αυτό, είχε παρκάρει την νταλίκα στην δεξιά λωρίδα της Π. Ράλλη και είχε κατέβει για να κάνει έλεγχο πριν ξεκινήσει το ταξίδι. Δεν μπορώ να καταλάβω που ακριβώς ήταν, γιατί στο κομμάτι ανάμεσα στην Αγ. Άννης και την Λ. Κηφισού δε θυμάμαι να υπάρχει χώρος για στάθμευση νταλίκας στην δεξιά πλευρά του δρόμου στο ρεύμα προς Κηφισό (που λογικά θα βρισκόταν ερχόμενος από τα πρακτορεία για να βγει στην Εθνική) εκτός από μια στάση λεωφορείου ακριβώς στη διασταύρωση Π. Ράλλη και Αγ. Άννης. Τα μόνα σημεία που θυμάμαι ότι έχω δει σταματημένα φορτηγά, είναι σε κάποιες εσοχές της νησίδας και στο ρεύμα προς Αθήνα μετά το Makro. Όπως και να'χει όμως, και χωρίς να αποτελεί ελαφρυντικό για τον θύτη, το να στέκεσαι μέσα στον δρόμο στις 12 το βράδυ σε σημείο με κακό φωτισμό και τα αυτοκίνητα να κινούνται με 80+ χιλιόμετρα δεν είναι ότι καλύτερο.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...