soiramk Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2007 Το κουτί μου έχει 4 ανεμιστήρες(4-pin) και τους συνδέω απευθείας στο τροφοδοτικό. Μπορώ με κάποιον fan controller να τους συνδέσω στη MoBo της υπογραφής μου, ώστε να ελέγχω τις στροφές τους? Αν ναι ποιον προτείνετε?
Apanepai Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2007 Έχεις δύο λύσεις. Εγώ σου προτείνω την πρώτη. Να πάρεις ένα καλώδιο διακλάδωσης το οποίο το 4-pin να το μετατρέπει σε 3-pin (όπως αυτό εδώ Καλώδια Διακλάδωσης ZM-MC1) και έπειτα με αυτό το βίσμα το συνδέεις πάνω στον fan controller της επιλογής σου τον οποίο μπορείς να διαλέξης απο μία πληθώρα προιόντων (ρήξε μια ματιά σε μερικά μεγάλα μαγαζιά). Η φυσικά εαν θέλεις όπως και λες μπορείς να τα βάλεις πάνω στην mobo και να τους ελέγχεις απο μέσα. Επίσης υπάρχουν και μερικα fan controller τα οποία δεν έχουν ποτενσιόμετρα αλλά διακόπτες 3 σταδίων στα οποία συνδέεις απλά ρεύμα και γείωση και δίνουν 12V για ψηλό speed και 5V για χαμηλό. Αλλά μιας και είναι οι ανεμηστήρες σου speed controlable (επαληθευσε το με την ύπαρξη του κίτρινου καλωδίου) καλό είναι να ακολουθήσεις τον πρώτο τρόπο.
soiramk Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2007 Απο τα ανεμιστηράκια του κουτιού μου ξεκινάνε 2 καλωδιάκια, μαύρο κ κόκκινο και καταλήγουν σε κλασσικό βύσμα 4-Pin που έχει κίτρινο καλώδιο. Είναι speed controlable? Η MoBo έχει 4 fan power των 3-pin "αρσενικά".
Apanepai Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2007 Δυστηχώς δεν είναι. Οπότε έχεις δύο λύσεις. Ή τα αλλάζεις με καινούργια τα οποία έχουν την δυνατότητα ρύθμισης των στοφών ή δίνεις 12V για μεγάλη και 5V για μικρή ένταση μέσα από ένα fan controller εξωετερικό ή κάποια άλλη πήγή τροφοδοσίας. Πάντως εγώ σου προτείνω να αλλάξεις τα fans μα το πολύ να κάνουν 9-10 ευρώ το καθένα.
soiramk Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2007 Βάζω μια foto για να δεις και εσυ πως ακριβώς είναι να μου πεις. Δεν είναι speed controllable, ε?
nik1992 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2007 Δυστιχως ΟΧΙ. Εκτος αν κανεις καμια μοντα με κανενα ροοστατη στο ρευμα ... δεν ξερω αν γινετε...
Apanepai Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2007 Δυστιχως ΟΧΙ. Εκτος αν κανεις καμια μοντα με κανενα ροοστατη στο ρευμα ... δεν ξερω αν γινετε... Γίνεται αλλά δεν αξίζει. Απλά άλλαξε τα fan. Αλήθεια ποιο κουτί είναι και δεν έχει αποό εργοστάσιο fan contorable fans?
esertas Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2007 Και τα δικά μου ήταν μη ρυθμιζόμενα αλλά έλεγε ότι είναι εντελώς αθόρυβα (Thermaltake armor jr). Πάντως εγώ τα άλλαξα με ρυθμιζόμενα. Μπορείς να αφήσεις αυτά και να παρεμβάλεις 1 αντίσταση 50Ωμ/1Watt γιά να πέσει ο θόρυβος.το έχω κάνει και αυτό και λειτουργεί μιά χαρά.
soiramk Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2007 Γίνεται αλλά δεν αξίζει. Απλά άλλαξε τα fan. Αλήθεια ποιο κουτί είναι και δεν έχει αποό εργοστάσιο fan contorable fans? Αυτό της υπογραφής μου. Αλήθεια για πες μου με ποιο τρόπο μπορώ να το κάνω?
fantakola Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2007 μπορεις να τους βαλλεις στα 7v/5v μονιμα ομως αλλαζοντας την σειρα των καλωδιων
maouris Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2007 ti ennoeis allazontas ti seira twn kalwdiwn?
soiramk Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2007 ti ennoeis allazontas ti seira twn kalwdiwn? Και εγώ το ίδιο θα ρωτούσα...
nik1992 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2007 και η soprano μια απο τα ιδια... ουτε αυτη ειχε ρυθμιζομενα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.