Προς το περιεχόμενο

κλεμμένο laptop; πως μπορώ να το ξέρω;

sam sam

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Ερώτηση: Αν κάποιος σταματήσει με ένα αυτοκίνητο και σού δώσει τα κλειδιά και σου πει "φιλαράκι δικό σου με 10 euros πάρ'το" θα το πάρεις??

Απάντηση: YO!

• Απαντ. 51
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

κατ' αρχην ο αγοραστής δεν ξερει -στα σιγουρα- οτι ειναι κλεμένο. Εκτος αν του το πει ο πωλητής. Δεν το λεει, αρα δεν υπάρχει το "επιχορηγείς/ενθαρύνεις" τον κλεφτη να επαναλάβει.

το οτι δεν υπαρχουν αποδείξεις αγοράς δεν λεει τίποτα. Τα περισσοτερα που πωλούνται στις αγγελιες δεν εχουν απόδειξη. Αν μου λεει οτι την πεταξε, την εχασε, την εβαλε μαζι με τις αλλες για την εφορια, την εχει ο λογιστης του και που να τον ψαχνω, κλπ,.. καλή τη πίστη θα το δεχτώ.

Επαναλαμβάνω, η έλειψη απόδειξης δεν εχει τοση σημασια στο αν θα αγοράσω, όσο η τιμη που ζητάει.

2ον, αν εσυ δεν αγοράσεις (ή αρνηθείς προς στιγμή), ο κλέφτης απλά θα στην κατεβάσει την τιμή, και θα αγοράσεις.

Εσυ, ή ο επόμενος περαστικός.

Τον ενθαρυνεις να επαναλάβει με την αγορά;

εχει κι άλλη άλλη το νόμισμα. Αν τα χρηματα που χρειάζεται ειναι δεδομένα, (πχ. μια δόση, 1 χιλιάρικο), και με καθε λάφυρο βγάζει 500, αντι 1000 που ήλπιζε, απλα θα κλέψει αλλον ένα για να βγαλει το 2ο 500άρικο.

:)

Δημοσ.

Τα οφέλη είναι γενικά πολλά. Καβατζάρεις λάπτοπ σε τιμή μηδέν, ενώ ταυτόχρονα συμβάλλεις στην πραγμάτωση της κοσμικής δικαιοσύνης που θέλει τον παρασιτικό πρεζάκια μια δόση πιο κοντά στο τέλος του, το θύμα της κλοπής στην ολοκλήρωση του ρόλου του στην εξέλιξη -αφύλακτο λάπτοπ ρε στόκε;- και όπως προανέφερε η γκαρνέλ, μείωση της τιμής των λαπτοπ κατά ένα μικρό, μοναδοκεντρικό ποσοστό!

Δημοσ.

και επειδη εγω ειμαι γνησιος ελληνας.μιας και λεμε για λαπτοπ. πουλαω και εγω λαπτοπ παρτε το επιτελους!!!! Εγω δεν θα επαιρνα κλεμενο παντως αν και καλα να παθει αυτος που το εχασε αλλα δεν μπορω να κουβαλαω το συναισθηματικο βαρος του οτι καποιος κλαιει τα λεφτα του. Μια φορα το εκανα και τελικα σταματησα να χρησιμοποιω το αντικειμενο ενοιωθα πολυ ασχημα.

Δημοσ.

και γιατί δηλαδή από τη στιγμή που επρόκειτο για κινητό δεν το διευκρίνησες και έπαιξες με τη φαντασία μας μιλώντας αόριστα για ένα .."αντικείμενο"?

Δημοσ.

ενταξει το μαστιγιο το διαλεγεις να σε βολευει στο χερι. δεν το παιρνεις στο ετσι. θα επρεπε να το φανταστεις.

Δημοσ.
Τα οφέλη είναι γενικά πολλά. Καβατζάρεις λάπτοπ σε τιμή μηδέν

Αν είναι έτσι γιατί δεν το κλέβεις μόνος σου να γλιτώσεις και το 10ευρο??? Τότε θα είσαι κλέφτης ενώ τώρα εισαι οκ?

το οτι δεν υπαρχουν αποδείξεις αγοράς δεν λεει τίποτα. ....Επαναλαμβάνω, η έλειψη απόδειξης δεν εχει τοση σημασια στο αν θα αγοράσω, όσο η τιμη που ζητάει.

Καλά η απόδειξη, αλλά αν δεν έχει το κουτί, τις οδηγίες και τα διάφορα που συνοδεύουν ένα laptop τότε ξέρεις περί τίνος πρόκειται.

Τα πράγματα είναι απλά νομίζω: Όποιος δεν έχει πρόβλημα να είναι κλεπταποδόχος αγοράζει φτηνά κλεμμένα laptop και τα χαίρεται και συγχρόνως καθησυχάζει τον εαυτό του ότι θα το έπαιρνε ο επόμενος ή ο μεθεπόμενος κλπ (που είναι αλήθεια, αν και ο επόμενος ανήκει στην ίδια κατηγορία)

Όποιος δεν γουστάρει να είναι μέρος αυτού του συστήματος άγοράζει από το μαγαζί και το χαίρεται νόμιμα. τελλλος

Δημοσ.

αυτο περι μερος του συστηματος δεν μου φαινετε σοβαρο. αλλο το να πεις δεν γουσταρω να το παρω γιατι δεν μου καθετε καλα στο κεφαλι.

Δημοσ.
...αλλά αν δεν έχει το κουτί, τις οδηγίες και τα διάφορα που συνοδεύουν

το κουτί ε; πως φαίνεται οτι δεν εισαι παντρεμένος :lol: :-D :-D :-D

το πολύ ένα μηνα μετά την αγορά οποιουδήποτε κουταρισμένου προϊόντος, κουτιά, κουτάκια και κουτάρες πάνε σκουπίδια, ή παιχνίδι στον μικρό. και τελικά σκουπίδια. γιατί... "τι 'ναι ολές αυτες οι παλιατζαρίες που μαζέύεις χριστιανέ μου!!! θα γεμίσουμε ποντίκια εδω μέσα!!!!"

τέλλλλλλος.

Δημοσ.
κατ' αρχην ο αγοραστής δεν ξερει -στα σιγουρα- οτι ειναι κλεμένο. Εκτος αν του το πει ο πωλητής. Δεν το λεει, αρα δεν υπάρχει το "επιχορηγείς/ενθαρύνεις" τον κλεφτη να επαναλάβει.

το οτι δεν υπαρχουν αποδείξεις αγοράς δεν λεει τίποτα. Τα περισσοτερα που πωλούνται στις αγγελιες δεν εχουν απόδειξη. Αν μου λεει οτι την πεταξε, την εχασε, την εβαλε μαζι με τις αλλες για την εφορια, την εχει ο λογιστης του και που να τον ψαχνω, κλπ,.. καλή τη πίστη θα το δεχτώ.

Επαναλαμβάνω, η έλειψη απόδειξης δεν εχει τοση σημασια στο αν θα αγοράσω, όσο η τιμη που ζητάει.

Υπαρχει νομικη διαταξη στο Αστικό δίκαιο που οριζει οτι καποιος εχει την ιδια ευθυνη με καποιον που γνωριζει, αν διαπρατει παραλειψη, ή επρεπε να εχει βάσιμες αμφιβολιες.

Αν ειναι ζακι, 100% δεν μπορεις να επικαλεστεις αγνοια.

Ο παρεδωσε μπορει να σας αναφερει και τον κανονα.

Δημοσ.

"Σύμφωνα με το άρθρο 4, παράγραφος 24/3 του Αστικού Κώδικα, αν ο πωλητής ενός αγαθού είναι τζάνκι, ο αγοραστής δε μπορεί να επικαλεστεί άγνοια περί της προέλευσης του αγαθού."

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...