random Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2007 αν δεν ξερουμε που το βρήκε το "παιδί" (forum; emarket; προσωπική γνωριμία; σε παρκινγκ του Μακντοναλντς στην Αθ-Πατρών; ), αν δεν ξερουμε χαρακτηριστικα λαπτοπ, αν δεν ξερουμε τιμη λιανικής και τιμή "παιδιού", δεν ξερουμε τίποτα.. ενα laptop των 1.500 να μου ζηταγαν 100-500 τα δίνω. να τον βαλει στην πριζα μια φορά, μπροστά μου να το τσεκάρω (δεν εχω απαιτησεις να εχει και μπαταρία ). Για 700+ το ψαχνω, τι και πώς. Για 1200+, παω στο καταστημα. και αν ειμαι άσχετος και δεν τολμώ να βάλω κατσαβίδι ουτε για να αλλαξω σκληρό, dvdrw, και μνημη (δε λεμε τιποτα extreme, πχ. να αλλαξεις την οθονη) , δεν αγοράζω μεταχειρισμένα. ουτε με απόδειξη, ούτε χωρίς.
pappous_soulis Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2007 αυθαίρετο συμπέρασμα:να υποθέσω ότι δεν κατεβάζεις μουσική για τον ίδιο λόγο? OK. Eίναι το ίδιο να κλέβεις έναν που μπορεί να δούλευε τρεις μήνες για να πάρει το λάπτοπ του με το να κλέβεις κάποιον που δούλεψε ενα μήνα για να αγοράσει το 23ο αμάξι του. -.-
slygeo87 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2007 Με 100 ευρώ έκαστο θα αγόραζα καμιά μούτζα...δε πα' να με λέτε μετά κλεπταποδόχο!
Garnele Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2007 OK. Eίναι το ίδιο να κλέβεις έναν που μπορεί να δούλευε τρεις μήνες για να πάρει το λάπτοπ του με το να κλέβεις κάποιον που δούλεψε ενα μήνα για να αγοράσει το 23ο αμάξι του. -.- αγαπητέ ρομπέν των δασών, το γεγονός ότι κλέβεις ένα λάπτοπ από κάποιον που έχει άλλα 15 καβάτζα στο γραφείο του δε σε κάνει λιγότερο κλέφτη. η ιδιότητα παραμένει. παρόλα αυτά αν θέλεις να το δεις ανθρωπιστικά, να κλέβεις δηλαδή λάπτοπ και αυτοκίνητα από τους πλούσιους και να τα δίνεις στους φτωχούς είμαι μέσα. και όλο αυτό μπορείς να το δεις σε αντιστοιχία με κάτι άλλο, όπως π.χ. το ότι μια ιερόδουλη πρέπει να έχει την ίδια αντιμετώπιση με μια παρθένα σε περίπτωση βιασμού ή κακοποίησης. ελπίζω να σε κάλυψα.
RubiksCube Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2007 αυθαίρετο συμπέρασμα:να υποθέσω ότι δεν κατεβάζεις μουσική για τον ίδιο λόγο? Είναι άλλο πράγμα να ληστεύεις, πχ να σπας ένα αυτοκίνητο και να παίρνεις ότι έχει μέσα. Και άλλο να κατεβάζεις μουσκή (κατά την άποψή μου φυσικά) Επειδή ρώτησες, αγοράζω cd με τον ίδιο ρυθμό που αγόραζα και παλιότερα, και φυσικά τα περισσότερα από αυτά που μπορεί να κατεβάζω δεν υπήρχε περίπτωση να τα αγόραζα, επομένως δεν χάνει κάποιος τα έσοδά του. Επίσης για να είναι πλήρης η αντιστοιχία σε αυτό που ρώτησες θα έπρεπε όταν κάποιος κατεβάζει ένα τραγούδι να πάυει να υπάρχει αυτό το τραγούδι στη διάθεση του δημιουργού, δηλαδή να εξαφανίζεται από το σπίτι του ή τον σκληρό του δίσκο, να μην μπορεί πλέον να το ακούσει πουθενά ποτέ, να ξεχάσει πλήρως την ύπαρξη του, όπως ακριβώς γίνεται όταν σου κλέψουν το laptop που κατά πάσα πιθανότητα δεν θα το ξαναδεις ποτέ.
Lucifer Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2007 Ναι ρε αδερφέ, αλλά δεν το έκλεψε ο αγοραστής, ο κλέφτης το έκλεψε. Έχει ήδη στερηθεί απ'τον ιδιοκτήτη του, τέρμα, fact, μη-αναστρέψιμο. Ο άλλος δεν το έχει. Το θέμα είναι αν θα το έχεις εσύ από 'δω και πέρα. Συζητήσεις του στυλ "αν κανείς δεν αγόραζε κλεμμένα" και "αν όλοι πετούσαμε το χαρτάκι απ' τις τσίχλες κάτω" θα θεωρηθούν δομημένες σε μη-ρεαλιστικές φόρμες από κάποιον που έχει χάσει την πίστη του ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΕΣΑΣ ΕΚΕΙ ΕΞΩ.
cosmosfera Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2007 ειναι γεγονος οτι αμα αγορασεις κατι κλεμμενο "επιχορηγεις" τους κλεφτες και αυξανονται οι πιθανοτητες να σε κλεψουν και εσενα καποια στιγμη...οπως επισης γεγονος ειναι οτι καποιος θα βρεθει να το αγορασει αν δεν το κανεις εσυ.το καλυτερο θα ηταν αν εισαι πεπεισμενος οτι ειναι κλεφτης και μπορεις να πατε μαζι σε κανα δυο <<ειδικους>> φιλους σου να του κανατε ενα ντου και να του βουτηξετε το κλεμμενο λαπτοπ...ο κλεψας του κλεψαντος...ετσι και το λαπτοπ εχεις(τζαμπα) και αποθαρρυνεις τους επαγγελματιες κλεφτακους
Lucifer Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2007 Ναι, ενθαρρύνοντάς τους να γίνουν επαγγελματίες βεντετάδες αντεροβγάλτηδες.
RubiksCube Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2007 Εντάξει ο αγοραστής το έχασε, αλλά αν ο κλέφτης το πουλήσει εύκολα πχ στον πρώτο που θα το προτείνει, ο κλέφτης θα πάει αμέσως να κλέψει το επόμενο. Αν δυσκολευτεί όμως να το πουλήσει (επειδή θα είναι λίγοι αυτοί που θα το αγόραζαν) θα γλιτώσουν μερικά laptop αφού θα ψάχνει να πουλήσει αντί να κλέψει, είναι εντελώς πρακτικό το ζήτημα. Επίσης η νοοτροπία του ότι ο αγοραστής το έχασε fact, ας το πάρω εγώ δεν μοιάζει με το ότι κάηκε κάηκε ας χτίσουμε τώρα???
Garnele Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2007 σκεψου θετικά: θα πέσουν οι τιμές των λάπτοπ στα καταστήματα.
cosmosfera Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2007 Ναι, ενθαρρύνοντάς τους να γίνουν επαγγελματίες βεντετάδες αντεροβγάλτηδες. το ξερω ειναι τραβηγμενο αυτο που λεω αλλα αμα πετυχω κανα πρεζακι που παει να μου πουλησει καποιο κινητο που κατα 99% εχει βουτηξει απο κανα μικρο παιδακι η στη ζουλα απο κανα τραπεζι κτλ και του τραβηξω ενα μπουκετο του παρω το κινητο και φυγω θα παει νομιζεις να ξανακλεψει και να προσπαθει να το πουλησει ετσι αερατος και ανετος μεσα στο κοσμο οπως οι περισσοτεροι?εννοειται οτι δε το κανεις αμα δε σε παιρνει η αν ξερει κατι για σενα πχ που μενεις αλλα αν του εισαι αγνωστος χαλαρα...
Lucifer Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2007 Εντάξει ο αγοραστής το έχασε, αλλά αν ο κλέφτης το πουλήσει εύκολα πχ στον πρώτο που θα το προτείνει, ο κλέφτης θα πάει αμέσως να κλέψει το επόμενο. Αν δυσκολευτεί όμως να το πουλήσει (επειδή θα είναι λίγοι αυτοί που θα το αγόραζαν) θα γλιτώσουν μερικά laptop αφού θα ψάχνει να πουλήσει αντί να κλέψει, είναι εντελώς πρακτικό το ζήτημα. Ναι, αλλά όλο και κάποιος θα βρεθεί να το αγοράσει. Δλδ αν είμαι εγώ στο δρόμο και δω ένα τζάνκι να λέει στη garnele "μόνο 5 ευρώ", θα χωθώ και θα πω "εγώ σου δίνω 10", μετά θα πεταχτεί ο μπάτσος δίπλα "εγώ 20 και δε θα σας συλλάβω" και θα πάω μετά για καφέ με τη garnele δίχως laptop αλλά θα της την πέσω. Αν δν το κάνεις εσύ, θα το κάνει κάποιος άλλος. (Την αγοραπωλησία, όχι το πέσιμο) Άλλο το τι θα έπρεπε, άλλο το τι συμβαίνει/συνέβαινε/θα συμβαίνει. Επίσης η νοοτροπία του ότι ο αγοραστής το έχασε fact, ας το πάρω εγώ δεν μοιάζει με το ότι κάηκε κάηκε ας χτίσουμε τώρα??? Δεν ξέρω αν είναι θλιβερό ή αστείο, αλλά το κάψιμο είναι αναστρέψιμο, η κλοπή όχι.
RubiksCube Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2007 Όλο και κάποιος θα βρεθεί, το θέμα είναι να μην είναι παιχνιδάκι για τον κλέφτη η πώληση του κλοπιμαίου. Εγώ πάντως δεν θα αισθανθώ βλάκας επειδή ο διπλανός μου το πήρε με 10 euros και δεν το πήρα εγώ, θα αισθάνομαι μια χαρά. Ερώτηση: Αν κάποιος σταματήσει με ένα αυτοκίνητο και σού δώσει τα κλειδιά και σου πει "φιλαράκι δικό σου με 10 euros πάρ'το" θα το πάρεις?? Δηλαδή το θέμα είναι να κάνεις καλή μπίζνα?? Δεν καταλαβαίνω
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.