fabio Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2007 Ποσταρω εδω γιατι δεν μπορω να καταλαβω τι μπορει να φταιει για αυτο το πραγμα Ενα φιλος προσφατα αλλαξε mobo-cpu-mem-καρτα γραφικων (δεν ξερω ακριβως μοντελα) και τα εβαλε με το 400αρι τροφοδοτικο του. Η καρτα γραφικων ειναι μια απλη νορμαλ pci-e ουτε sli ουτε τιποτα τετοιο "περιεργο". Δεν εχει γινει καμια "παρεμβαση" τυπου overclocking , ολα ειναι οπως βγηκαν απο το εργοστασιο τους Δειτε διαδικασια boot Πατας το on/off Τα ανεμιστηρακια λειτουργουν, τα λαμπακια αναβουν αλλα σημα στην οθονη δεν παει και δεν ακουγεται το κλασσικο μπιπ απο το mobo Κλεινεις απο το on/off και αμεσως το ξαναανοιγεις Αυτη τη φορα μπουταρει κανονικα , γινεται το memory check , βλεπει τους ide hdd και πεταει ενα μυνημα οτι απετυχε το overvlocking και κατι αλλο για overvoltage. Ξανα on off και τωρα ανοιγει κανονικα το pc. Βγαζει κανενας συμπερασμα?
liopyr Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2007 είναι η διαδικασία που γίνεται αν έχεις κάνει overclock και δεν αντέχουν π.χ οι μνήμες να boot-άρουν... Σε αυτήν την περίπτωση, κάποιες μητρικές, (και η δική μου), κάνουν αυτόματα reset το bios για να μπορέσει να boot-άρει... το περίεργο είναι πως του το κάνει συνέχεια αυτό, ενώ θα έπρεπε να το κάνει μόνο μία φορά, (αφού μετά το bios reset χάνονται τυχόν overclock ρυθμίσεις) , καθώς επίσης περίεργο είναι πως δεν έχει υποστεί overclock το pc... δοκίμασε να κάνεις εσύ reset τα bios, να δεις αν θα λυθεί το πρόβλημα. πιθανόν να λυθεί και με κάποιο bios update.
fabio Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2007 Επειδη εγω το συνεδεσα ειμαι απολυτα σιγουρος οτι overclocking δεν εχει γινει και στο bios οι μονες αλλαγες εγιναν στο boot sequence ... Εχω μπρερδευτει απιστευτα ρε γμτ! Θα δω αυτο που λες για το update και τουλαχιστον τωρα ξερω τι πανω κατω φταιει Παντως δεν χρειαζεται να φοβαμαι οτι θα κανει κανενα μπαμ ξαφνικα ε; Ευχαριστω για τη βοηθια
lambros Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2007 exeis asus??? ego eixa to asus p5k kai mou to enanan auto.mou to allaksane 2 fores apo eshop mexrri pou apelpistika kai pira Gigabyte
fabio Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2007 Δεν θυμαμαι τι ειναι .... Αν και το asus κατι μου λεει. Αυριο μεθαυριο θα παω να δω τι bios εχει και να κανω update αν χρειαστει και θα δω τι μοντελο ακριβως ειναι. Αυτα παντως δεν ειναι σοβαρα πραγματα ....
Vatos_locos Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2007 δοκίμασε και ένα πιο δυνατό τροφοδοτικό μπας και τα φτύνει στο boot μάθε την σύνθεση και γραφτήν εδώ να δούμε
mstavra Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2007 Και εγώ ρε παιδιά έχω ένα παρόμοιο πρόβλημα όταν bootaro τον υπολογιστή για πρώτη φορά κατά την διάρκεια της ημέρας. Βασικά έχω διαφορετικές ενδείξεις κάθε φορά που όλες όμως καταλήγουν στο ίδιο αποτέλεσμα: 1) Όταν λοιπόν ανοίγω τον υπολογιστή αρκετές φορές μου κολάει λίγο πριν δείξει το σήμα των windows και μετά με ένα restart στρώνει. 2) Άλλες φορές μου ανοίγει με αλλοιωμένα τα γραφικά κατά την διάρκεια της εκκίνησης και μετά πάλι κολάει στο ίδιο σημείο. Με shutdown και επανεκκίνηση ανοίγει μετά κανονικά 3) Τέλος, άλλες φορές μου κολάει πάλι λίγο πριν εμφανιστεί σήμα των windows αλλά αυτήν την φορά το bios χτυπάει με ένα συνεχή ήχο. Πάλι με restart λύνεται το πρόβλημα. Αυτό το είχα σχεδόν από τότε που το αγόρασα το pc. Δεν ασχολήθηκα ιδιαίτερα να πω την αμαρτία μου με το πρόβλημα αλλά τώρα θέλω να την ψάξω λίγο την δουλειά γιατί σε 6 μήνες λήγει η εγγύηση μου και φοβάμαι μήπως φταίει η mobo μου.Overlocking δεν έχω κάνει. Η mobo μου είναι η asus p5k αν θυμάμαι καλά. Λάμπρο και εσύ είχες αντίστοιχα προβλήματα με την asus σου?
Vatos_locos Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2007 για τον συνεχόμενο ήχο που λες πρέπει να οφείλονται οι μνήμες αν είναι bip από το board αν ναι τσέκαρε το, το υπόλοιπο pc σου τι είναι ?
FELIX Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2007 akribws to idio mou ekane mia asus p4p800 dlx me 2 zeygh ddr 400 idias markas ala me diaforetika timings to ena zeygos.mono otan orisa manual thn syxnothta leitourgias sto bios stamathse na to kanei.
mstavra Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2007 Όταν πάω σπίτι θα γράψω τα στοιχεία του pc μου γιατί δεν τα θυμάμαι τώρα . Το μόνο που θυμάμαι είναι οι μνήμες που είναι 2 χ 1G DDR2 667
21century Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2007 Κανε τουλαχιστον ενα ελεγχο με το memtest να εχεις το κεφαλι σου ησυχο...
fabio Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2007 Λοιπον εχει βαλει asus p5pl2 με intel core 2. Την ψιλοεβαψε ή μου φαινεται ? Παντως χθες προσεξα οτι η διαδικασια που ειπα στην αρχη ισχυει μονο αν το κομπιουτερ ειναι πολυ ωρα κλειστο. Αν το κλεισω και μετα απο λιγα λεπτα το ανοιξω ολα ειναι οκ. Το μυαλο μου παει στο τροφοδοτικο αλλα δεν μπορω να εξηγησω το γιατι ....
kanenas_0 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2007 Το εχω δει εδω και χρονια αυτο το προβλημα και δεν θυμαμαι τι ακριβως ειχα κανει. Νομιζω παντως πως ειταν μια καρτα γραφικων σε συνδυασμο με μια SCSI. Απ'οτι θυμαμαι, το προβλημα ειταν με το PCI bus και μια απο τις καρτες στο computer. Το bus ετρεχε στα 33 η 66Mhz (δεν θυμαμαι τι ειταν), η καρτα στο αντιθετο. Δεν ειχε χρονο η καρτα για να κανει intialization. Η αυτη ειταν αργη, η καποια αλλη επαιρνε πολυ χρονο και την εβαζε out-of-sync η κατι τετοιο. Αν επαιρνε μπρος (συνεβαινε κι'αυτο), απο εκει και μετα παντα δουλεβε μετα απο ενα soft reset. Ισως εχεις κ'εσυ κατι παρομοιο. Δες αν στο BIOS, το Bus τρεχεi σε καποια ταχυτητα που δεν την καλυπτει καποια απο τις καρτες σου. Αφαιρεσε οτι δεν χρειαζεσαι και βαλε τα παλι ενα-ενα μεχρι να εντοπισεις την καρτα με το προβλημα και αλλαξε την, η χαμηλωσε την ταχυτητα του bus να δεις αν αυτο πραγματι συμβαινει. Οταν αλλαξες τα hardware, πιστευω πως εβαλες το BIOS στο default του, το φυλλαξες, και μετα εκανες οποιες αλλαγες. Απαραιτητη διαδικασια. Υ.Γ. Μολις προσεξα το τελευταιο μηνυμα. Ακουγεται σαν κατι να εχει προβλημα με την θερμοκρασια. Καποια επαφη χανει και αφου ζεσταθει το συστημα, κανει διαστολη και ενωνει παλι εκει που πρεπει. Καμμια φορα στην εγκατασταση, πιεζουν πολυ την μητρικη για να την βαλουν στη θεση της και καποια ενωση κοβεται. Ελπιζω να ειναι καμμια καρτα μονο και οχι η μητρικη. Την καρτα την εντοπιζεις με αλλαγες της. Με την μητρικη ειναι προβλημα να εντοπισεις το λαθος οποτε την αλλαζεις χωρις δευτερη σκεψη.
fabio Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2007 Η μονη καρτα που εχει πανω ειναι η γραφικων οποτε μαλλον καλυτερα να του χαλασε η motherboard !
tmjuju Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2007 Xexexe, to eixa dei kai egw to problhma se allo PC... dev eivai toso spavio... etsi gia va xtupame to kefali mas stov toixo! Good Luck!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.