DIMITRISG Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2007 Share Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2007 Πολλες φορες εδω αλλα και σε αλλα sites σε οδηγιες για διαφορα πραγματα λενε κανε ενα sudo ... klp εγω ποτε δεν μπορεσα να χρησιμοποιησω αυτη την εντολη και κανω su πχ >[dimitri@localhost ~]$ sudo ./skai.rb Mot de passe : *εδω βαζω το password του user οχι του root* dimitri is not in the sudoers file. This incident will be reported. [dimitri@localhost ~]$ δεν ειμαι sudoer Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Toufas Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2007 Share Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2007 θες το root pass νομιζω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nske Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2007 Share Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2007 δεν ειμαι sudoer Οι χρήστες που θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν το Sudo ορίζονται στο configuration file /etc/sudoers, όπως και το ποιες εντολές θα μπορούν να εκτελούν μέσω της sudo, με τι δικαιώματα και αν θα χρειάζεται να δίνουν κωδικό. Αναλυτικά τα γράφει η man page sudoers(5). Για παράδειγμα αν ήθελες ο dimitrisg να εκτελεί οποιαδήποτε εντολή ως οποιοσδήποτε χρήστης, χωρίς password confirmation, θα όριζες: >dimitrisg ALL=(ALL) NOPASSWD: ALL ενώ αν ήθελες να ζητάει κωδικό κάθε φορά: >dimitrisg ALL=(ALL) ALL (πάντα μιλάμε για τον κωδικό του χρήστη). Όπως είναι φυσικό, από άποψη ασφάλειας, η χρήση και μόνο του sudo δημιουργεί νέες πιθανότητες για να αποκτήσει πλήρη πρόσβαση στο σύστημα ένας εισβολέας, οπότε, αν πρέπει κάποιος να τη χρησιμοποιήσει, προσοχή και φειδώ στο configuration! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DIMITRISG Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2007 Μέλος Share Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2007 δεν καταλαβα πως γινεται δηλαδη αν θελω ο user dimitri να μπορει να εκτελεσει την εντολή ifconfig και να μην μου ζητησει και password By default, sudo requires that a user authenticate him or herself before running a command. This behavior can be modified via the NOPASSWD tag. Like a Runas_Spec , the NOPASSWD tag sets a default for the commands that follow it in the Cmnd_Spec_List . Conversely, the PASSWD tag can be used to reverse things. For example: ray rushmore = NOPASSWD: /bin/kill, /bin/ls, /usr/bin/lprm would allow the user ray to run /bin/kill, /bin/ls, and /usr/bin/lprm as root on the machine rushmore as root without authenticating himself. If we only want ray to be able to run /bin/kill without a password the entry would be: ray rushmore = NOPASSWD: /bin/kill, PASSWD: /bin/ls, /usr/bin/lprm Note, however, that the PASSWD tag has no effect on users who are in the group specified by the exempt_group option. By default, if the NOPASSWD tag is applied to any of the entries for a user on the current host, he or she will be able to run sudo -l without a password. Additionally, a user may only run sudo -v without a password if the NOPASSWD tag is present for all a user's entries that pertain to the current host. This behavior may be overridden via the verifypw and listpw options. αντι για rushmore τι πρεπει να βάλω;αν αρχισω με dimitri οτι και να γραψω μου βγαζει >[root@localhost dimitri]# dimitri rushmore = NOPASSWD: ifconfig bash: dimitri: command not found [root@localhost dimitri]# Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DIMITRISG Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2007 Μέλος Share Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2007 ok >dimitri localhost=/sbin/ifconfig ευχαριστω nske "βιαζομαι μερικες φορες μου φαινεται" Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.