iron727 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2007 Στην δουλεία μου εχω ένα απλό δικτυό που αποτελείται από δυο PC και ένα δικτυακό εκτυπωτή..Όλα αυτά τα μηχανήματα πηγαίνουν απάνω σε ένα switch (υποστηρίζει μέχρι 8 συσκευές) .Πριν λίγο καίρο αποκτήσαμε και ένα laptop το οποίο πρέπει να δουλεύει wireless οπότε αγόρασα και ενα G-ACCESS POINT ωστε να το συνδεσω με το switch και να μπει ο laptop στο δικτυο μου wireless...σωστα μεχρι εδω???Η απορίες μου είναι η εξής ,, 1.Τι ακριβώς ρυθμισεις πρέπει να κάνω στο access point για να το δει το δικτυο μου?? 2.Ο laptop μετά θα συνδεθεί αυτόματα η πρέπει να δηλώσω οτι συνδέεται με access point και μέτα με το δικτυο μου?? 3.Έχω να κάνω κατι με οδηγούς για το access point??? Συγνωμή αν σας κούρασα....
tsakonas Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2007 prota rotane kai meta agorazoune ...katarxas internet pernoun apo modem pano sto server kai o server pano sto switch? me ti leitourgiko einai ta PC? vasika den einai kai oti kalutero afti i sindesmologia...to laptop tha prepei na exei manual ip(kalutera sto idio ip range) kai dns...an kataferei na bei sto internet, den einai sigouro oti tha xei diktio amesos...prepei na nai sto idio workgroup ....
kitsos Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2007 Για μια ακομη φορά απογοητεύομαι απο τις απαντήσεις... αλλα που θα παει γκρινιάζω γκρινιάζω θα με διαγράψουν Η συνδεσμολογία είναι μια χαρά , το λειτουργικό που αναφέρει ο φίλος tsakonas , το manual ip (είναι ακριβώς ίδιο με το static στην λειτουργία) τα dns όπως και το workgroup δεν εχουν καμια μα καμια σημασία. Οσο αφορά το ιδιο ip range.. συμφωνώ αλλά όχι καλύτερα , σίγουρα πρέπει να είναι στο ίδιο ip range. Ολα τα παρακάτω προϋποθέτουν την ύπαρξη dhcp στο δίκτυο σου ή την ρύθμιση κάθε υπολογιστή με κάποια σταθερή i.p 1) Καμία απολύτως! 2)Στο laptop πρέπει να το συνδέσεις με το access point ακολουθώντας τις απλές οδηγίες των windows για να συνδεθείς σε ενα ασύρματο δίκτυο... 2-3 click είναι. Θα πρεπει ομως πιο πριν να έχεις ρυθμίσει στο access point να είναι ενεργοποιημένο το ασύρματο. Κατα προτίμηση να περιορίσεις το ποιοι το βλέπουν. Καπου θα εχει επιλογές wireless security ή MAC Address restrictions. Εκει θα βάλεις μόνο την mac address του laptop στο wireless 3) όχι θα το βλέπεις μέσω δικτύου απο την ip που θα πάρει.
tsakonas Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2007 1)to leitourgiko to rotisa giati sta XP de vlepei pc apo alla workgroup eno sta vista vlepei.. 2)an to wireless tou exei allo ip range tote ti ginete? pos tha peksei me DHCP? 3).... 4) kane aithsh gia mod sta diktia 5)to forum einai gia antalagi apopseon..kai oxi gia to poios kserei pio polla kerdizei ena glifitzouri...
kitsos Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2007 1) sta xp vlepei kanonikotata pc apo alla workgroup ,pigaineis sto entire network kai soy emfanizei ola ta workgroups kai meta mpaineis se ayto poy theleis kai paizei. 2) den katalavainw ti ennoeis! (eilikrina!!!) 3) ennow oti gia to access point tha paei sto http://ipaddress kai tha mporei na to dei kai na to rythmisei 4)mpaaa den moy aresei na zitaw 5) symfwnw kai epayksanw me tin antallagi apopsewn , alla proteinw na min mperdeyoyme ton kosmo me tis imimatheis gnwseis mas. Allwste an paratirises arxises kapws : "prota rotane kai meta agorazoune :)" synexises kapws: "vasika den einai kai oti kalutero afti i sindesmologia..." kai kataligeis kapws: "den einai sigouro oti tha xei diktio amesos..." emena pisteyw oti den tha me voithouses me ayti tin apantisi. Filika
tsakonas Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2007 2) dld an exei DHCP me 10.0.x.x kai to wireless tou dinei 192.x.x.x ti ginete? kai san gateway ti tha exei? epeidi exo kanei akrivos to idio stou filou mou to grafeio giafto to leo....me auto ip de vlepei internet... as mas pei o filos pos to kane...
kitsos Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2007 2) ενα dhcp θα εχεις η απο το δικτυο καποια συσκευή η απο το wireless. Δεν νοείτε σωστό δίκτυο με 2 dhcp . Ακομα και αν θες να μοιράσεις 2 διαφορετικά ip range το κανεις απο 1 DHCP φτιάχνοντας superscopes. Gateway παλι έχεις την συσκευή που σε βγάζει στο δίκτυο η οποία βρίσκεται στο ιδιο ip range με εσενα. Στην περίπτωση σου αν καταλαβα καλα απλα θα παρεις μια ip απο το 10.0.χ.χ και θα απενεργοποιήσεις το dhcp του wireless. Καλημέρα μας.
iron727 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2007 Λοιπόν επείδη βλέπω οτι οι τόνοι ανέβηκαν,,,έχω να σας πω ότι πλέον το δικτυό δουλεύει κανονικότατα ,,,,και δεν με παιδεψε καθόλου (πραγμα περίεργο)..απλά έκανα την συνδεσμολογία όπως σαν είπα ,,,,εβαλα κωδικούς (wep κτλ)στον laptop ρύθμισα το access point και αντε γεία....όλα δουλεύουν ρολόι..Πράγμα επαναλαμβάνω πολυ περίεργο...Ευχαριστω για την βοηθεία σας
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.