Προς το περιεχόμενο

Χρέπι για "κατεβαστήρι". Κάνει;

Dr_73

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σκεφτόμουν ότι θα είναι χρήσιμο να υπάρχει ένα παλιό pc , που να μην καίει πολύ ρεύμα , απλώς και μόνο για downloading.

Μου έδωσε ένας φίλος ένα χρέπι που είχε. Μιλάμε όμως για πολύ χρέπι.

Μετά από ... έρευνα, είδα ότι έχει CPU έναν 850άρη celeron

(έτσι γράφει το test που κάνει το cd του ubuntu) , ο οποίος έχει επάνω μνήμη

128MB. Το mobo γράφει στο chip του επάνω QDI Advance 10 B/F ή κάτι τέτοιο.

Εβγαλα τη μνήμη και λέει ότι είναι 133άρα.

Μπορεί αυτό το χρέπι να γίνει κατεβαστήρι ή να το πετάξω αμέσως;

Αν μπορεί , φαντάζομαι ότι είναι αδύνατον να τρέξει XP με 128 μνήμης.

Μπορεί να βρεθεί μνήμη που να του ταιριάζει τώρα;

Οι 400άρες που υπάρχουν ακόμη στο εμπόριο , μπαίνουν;

Τα XP θα τα τρέξει ;

Ή δεν είναι απαραίτητα τα XP; Μπορεί με 98 να κατεβάζει torrents;

Κάθε βοήθεια πολύτιμη και ευπρόσδεκτη!

Δημοσ.

Βάλε τα windows 2000.

Αν και καλύτερα θα ήταν να του βάλεις και λίγη μνημη παραπάνω. Μόνο SDRAM (στα 133) να τους βάλεις... οι DDR δεν θα δουλεύουν. Βρες καμιά φθηνή μεταχειρισμένη μνήμη και θα είσαι οκ.

Αλλά ακόμη και αν δεν βάλεις παραπάνω μνήμη, δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα αφού το θες μόνο για να κατεβάζεις από το ιντερνετ.

Δημοσ.
αν δεν βάλεις παραπάνω μνήμη, δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα αφού το θες μόνο για να κατεβάζεις από το ιντερνετ.

Με 128 θα μπορούσα να εγκαταστήσω XP;

Έκανα μια δοκιμή να βάλω ubudu linux και κόλλησε.

Μετά έβαλα 98 και εγκαταστάθηκαν μια χαρά.

Να έχουν άραγε καμιά τέτοια μνήμη στα στοκατζίδικα των μεγάλων καταστημάτων που ξεπουλάνε τη σαβούρα; (Πλαίσιο, Κοσμοντάτα κτλ) ;

Δημοσ.

η αληθεια ειναι οτι οι sdram ειναι ακριβες στο εμποριο βλ.Πλαισιο, δοκιμασε απο ebay, με 512 μνημης θα δουλευει μια χαρα ακομα και με 256 θα παιξουν τα xp, γενικα για απλη χρηση το μηχανημα ειναι μια χαρα γενικα επειδη ειναι παλιο δε σημαινει οτι δεν εχει δυνατοτητες, το μηχανημα θα δουλευει για αυτα που φτιαχτηκε να κανει...π.χ για επεξεργασια βιντεο θα σου βγαλει την πιστη...lol.

• Moderators
Δημοσ.

Και με 128 θα δουλεψει XP.

Μονο με drivers για καρτα γραφικων και ΤΙΠΟΤΑ αλλο ομως. (για να παιρνει κατω απο 100ΜΒ ραμ).

Και το 850ρι celeron ειναι μια χαρα! Εγω που τα 'χα βαλει σε P1 MMX 166MHz και 32MB ram τι να πω...

Δημοσ.

Ίσως έκανα χαζομάρα, αλλά έδωσα 50? και αγόρασα από το Πλαίσιο μια μνήμη 512ΜΒ. Με 640ΜΒ πάντως πάνε τα XP μια χαρά. Κατέβασα φρέσκια έκδοση με όλα τα updates μέχρι τον 10/2007 και έβαλα αυτήν επάνω.

Δημοσ.

εγω δεν εχω προβλημα με τον δικο μου κανενα και ειναι σχεδον παντα ανοικτος τον τελευταιο καιρο(για βδομαδες μιλαω), αυτα ειναι για συνθηκες overclocking, αλλα περι ορεξεως...

Δημοσ.

Θα μπορούσες να δοκιμάσεις κ εγκατάσταση Tiny XP μόνο με τους εντελώς απαραίτητους drivers για να είσαι σίγουρος οτι θα τρέχει χωρίς να ζορίζεται.

Δημοσ.

βαλε μνημη και θα πεταει (σχετικα παντα).επισης κατι βασικο οχι αντιβαιρους θα γονατισει...

απο εκει και περα αν βρεις tinyxp θα ειναι ακομη καλυτερα ...

παιδια ειναι κριμα να λεμε 800αρια εστω και σελερον χρεπια ...

εχουν παρα πολλα ακομη να δωσουν και να προσφερουν ..

Δημοσ.
βαλε μνημη και θα πεταει (σχετικα παντα).επισης κατι βασικο οχι αντιβαιρους θα γονατισει...

απο εκει και περα αν βρεις tinyxp θα ειναι ακομη καλυτερα ...

παιδια ειναι κριμα να λεμε 800αρια εστω και σελερον χρεπια ...

εχουν παρα πολλα ακομη να δωσουν και να προσφερουν ..

συμφωνω οτι εχουν να δωσουν παρα πολλα, ενα nod32 αν θελει ωστοσο πιστευω μπορει να βαλει, κι αν του φανει πολυ μπορει να το ανοιγεικαι κλεινει οποτε θελει

Δημοσ.

Πάντως παιδιά εγώ πιστεύω ότι για τη δουλειά που το θελέι θα του πρότεινα τα 2000 χωρίς να είναι απαραίτητο να προσθέσει κάτι έξτρα. Τη δουλειά του μια χαρά θα την κάνει και με αυτά

Δημοσ.

Τα 2000 8α ήταν μια πολύ καλή λύση, βέβαια δεν 8α απέφευγες την αγορά των επιπλέον MB αλλα σίγουρα με 384, 8α ήσουν 8εός! Μην σου πώ ότι και με 256 8α ήσουν μια χαρα... ;)

Μπορει να ήταν άσχημα μπορεί να ήταν 1002, αλλα ήταν windows και ήταν based on NT technology !!! ;)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...