Προς το περιεχόμενο

Google Android : Μια πρώτη παρουσίαση


Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Η Google διαθέτει από σήμερα δωρεάν το Android SDK, τα εργαλεία δηλαδή που χρειάζεται ο κάθε προγραμματιστής για την ανάπτυξη εφαρμογών στη νέα ανοιχτή πλατφόρμα λειτουργικού συστήματος για κινητά τηλέφωνα.

 

Μάλιστα η εταιρεία κυκλοφόρησε και μια πρώτη βιντεοπαρουσίαση στην οποία ο συνιδρυτής και πρόεδρος της Google, Sergey Bin καθώς και ο Steve Horowitz, παρουσιάζουν τις πρώτες εφαρμογές που τρέχουν στη νέα πλατφόρμα. Η παρουσίαση γίνεται με τη χρήση δύο πρότυπων συσκευών οι οποίες μοιάζουν αρκετά με smartphones των Nokia, Blackberry, Palm καθώς και με το iPhone.

 

Από τις εφαρμογές ξεχωρίζει φυσικά ο web browser που βασίζεται στην ίδια μηχανή με τον Safari του iPhone και επιτρέπει την εμφάνιση των ιστοσελίδων όπως ακριβώς εμφανίζονται σε κάθε υπολογιστή. Στη συνέχεια γίνεται αναφορά στη δυνατότητα εκτέλεσης τρισδιάστατων παιχνιδιών με μια γρήγορη παρουσίαση του Quake.

 

Παράλληλα η Google ανακοίνωσε ένα νέο διαγωνισμό που απευθύνεται σε όσους αναπτύξουν τις καλύτερες και πιο ενδιαφέρουσες εφαρμογές για το Android ενώ το έπαθλο φτάνει τα δέκα εκατομμύρια δολάρια.

 

Στην επίσημη ιστοσελίδα της πλατφόρμας, θα βρείτε περισσότερες πληροφορίες για το SDK, το διαγωνισμό αλλά και μια σειρά μαθημάτων για την δημιουργία των πρώτων εφαρμογών στο Google Android.

 

 

Source.png Πηγή: Google Android

Source.png Πηγή: Engadget

File.png Download: Android SDK

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν κατεβάσετε το sdk, μέσα στο φάκελλο tools υπάρχει το αρχείο emulator.exe.

Με διπλό κλικ πάνω του μπορείτε να παίξετε λίγο με ένα εικονικό android κινητό, σαν αυτό της παρουσίασης.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

"Linux Kernel

 

Android relies on Linux version 2.6 for core system services such as security, memory management, process management, network stack, and driver model. The kernel also acts as an abstraction layer between the hardware and the rest of the software stack."

 

.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

καταπληκτικο!τελικα το G-phone ειναι κατι πολυ πιο επαναστατικο απο οσους περιμεναν μια gadgetia στο στυλ του i-phone...η ολη ιστορια του ανδροειδους με εχει γεμισει αισιοδοξια οτι καποτε θα δουμε ισως και ενα G-laptop η G-pc η κατι αντιστοιχο με φιλικα στη χρηση linux που θα γινουν ο κανονας στα λειτουργικα και για υπολογιστη για ολο το κοσμο...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ο πυρήνας του λειτουργικού θα είναι "ανοικτός"; Θα του αλλάξουν τα φώτα αν είναι όλα ανοικτά...

 

ε ναι δεν βλεπεις στο linux ολο προβληματα.

 

 

μακαρι να το δίνουνε για dl σε υπαρχουσες συσκευες.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Βασικα, καθως ο κωδικας ολοκληρου του λειτουργικου ειναι ελευθερα διαθεσιμος (συμφωνα με το Video) θα μπορει να δημιουργηθει απο χρηστες με γνωσεις εκδοση ετοιμη για καθε smartphone. Οπως τα GNU/Linux μπορουν να τρεξουν μεχρι και σε iPod, μια απο τα ιδια.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...