Προς το περιεχόμενο

'Εχετε χρησιμοποιήσει ποτέ υπηρεσία web banking ?

Hal9000

'Εχετε χρησιμοποιήσει ποτέ υπηρεσία web banking ?  

1. 1. 'Εχετε χρησιμοποιήσει ποτέ υπηρεσία web banking ?

• Πολύ συχνά
      783
    • Σπάνια
      231
    • Ποτέ
      653
    • Τι είν' τούτο;
      168

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Και φυσικά e-banking δεν είναι η χρήση της πιστωτικής για αγορές online

Αυτο ήθελα να πω και εγω!! Αλλο on-line πληρωμη με κάρτα και άλλο e-banking!!

στα περισσότερα ελληνικα σαιτ που δέχονται καρτα σε κάνει redirect σε σαιτ της τραπέζας και ο εμπορος δεν βλέπει ΚΑΝ τα στοιχεια της κάρτας. Αντιθετως στο απόκομα απο το μηχανημα του καταστηματος ΄φαινονται!!!

Απλα επειδη η Τραπεζα προστατευει πιο πολυ τον κάτοχο της κάρτας απο τον εμπορο οι εμποροι προτιμανε να στελνουν αντικαταβολη ή να ζητανε κατάθεση!!

Με λιγα λογια απο κτθ σε Τραπεζα προτιμειστε πληρωμή με κ'αρτα!! Αν δεν ερθει το προιόν τα λεφτα μπορειτε να τα πάρετε πίσω απο την κάρτα απο την Τραπεζα ΟΧΙ!!

Για τα ebanking χρησιμοποιω Eurobank και ειμαι αρκετα ευχαριστημένος (μεσω e-banking πληρωνεις και το ΤΕΒΕ)!! η Εθνικη μου την εσπασε γιατί ΧΡΕΩΝΕΙ 12€ ή 7€ το PIN generator. Τα ebanking της Πειραιως και της Αλφα ειναι δωρεάν???

• Απαντ. 121
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Aplha Web Banking rulez ! Ναι είναι δωρεάν αρκεί βέβαια να είσαι πελάτης της τράπεζας με ένα τουλάχιστον λογαριασμό. Σου χρεώνει βέβαια 7? νομίζω για ένα μηχανάκι κωδικών αλλά αυτό είναι όλο.

Δημοσ.

Εγώ Εμπορική και Alpha (πολύ ανώτερο btw από της εμπορικής). Έχω ψήσει και την οικογένεια και πλέον το χρησιμοποιούμε όλοι... Ο μόνος λόγος που θα σταματούσα να το χρησιμοποιώ είναι για να ξεκολλήσω λίγο από την καρέκλα και να έρθω σε επαφή με τον πραγματικό κόσμο :P (έχω πάρει και μερικά κιλά τελευταία από το καθησιό)

Δημοσ.
εγω χρησιμοποιώ millenium αλλά ψάχνω για άλλη καθώς χρεώνει σχεδόν τα πάντα ... και πολύ!

υπάρχει κάποια που να μπορώ να κάνω μεταφορά σε λογαριασμο τρίτου χωρίς να με χρεώνει;

winbank η καλιτερη

Δημοσ.

Εδώ και 5 χρόνια χρησιμοποιώ τις υπηρεσίες e-banking και με έχουν βοηθήσει πάρα πολύ και

το σημαντικότερο έχω γλυτώσει πολύ χρόνο.

Να κόβανε και τις προμήθειες που πέρνουν για

την μεταφορά χρημάτων από τράπεζα σε τράπεζα

θα ήταν καλύτερα.

Δημοσ.
Εδώ και 3 χρόνια δεν έχω πατήσει σε τράπεζα ... Τα ΠΑΝΤΑ γίνονται από το άριστο e-banking της Eurobank και το άθλιο της Εθνικής. Δεν έχει τύχει να θελήσω να πληρώσω κάτι και να μη γίνεται. ΕΥΑΘ, ΔΕΗ, ΟΤΕ κτλ..

Οπως και άλλοι, θα ήθελα πάρα πολύ να μάθω τους λόγους που κάποιοι είναι τόσο αρνητικοί και πετάνε μια μπαρούφα χωρίς επιχειρήματα.

Και φυσικά αυτός που ανέφερε ότι το e-banking Eurobank είναι κακό, κάτι έχει χάσει από το σηριαλ... Μπορεί η τράπεζα να είναι άθλια αλλά το e-banking της .... κορυφαίο ...

re paidia de katalavainw giati lete oxi meta vias stin ethniki???? egw ti xrisimopoiw apo tote pou to arxise kai to vlepw para poli eukolo apenantias me ti eurobank pou den exei tan alla xrisimopoiei cookie ston ipologisti pou douleyeis,k oso na nai einai ena meion stin asfaleia. Akoma den exe dei kalitero report sinalagis apo auto tis ethnikis k etsi mporeis na kratas copy of every transaction easily. Athlio kai dislitourgiko mporw na pw oti exei i emporiki k i probank, tin probank omws ti dikaiologw giati einai kainourgia trapeza.

winbank (επειδή μου αρέσει)

alpha (για πληρωμές στο εξωτερικό (πολύ φθηνά))

εθνική (διότι είμαι μηχανικός τον έχω που τον έχω τον λογαριασμό να πληρώνω και κανένα φπα :)

ta idia xrimata krataei k i ethniki !!! egw ti xrisimopoiw kai ekei gia na steilw xrimata se etairies pou sinergazomai sto eksoteriko...

Episis i ethniki exei tis perissoteres sinergasies me gia na plirwneis ta panta k se oles tis etairies.

Aplha Web Banking rulez ! Ναι είναι δωρεάν αρκεί βέβαια να είσαι πελάτης της τράπεζας με ένα τουλάχιστον λογαριασμό. Σου χρεώνει βέβαια 7? νομίζω για ένα μηχανάκι κωδικών αλλά αυτό είναι όλο.

emena pantos mias k eimai pelatis xronia tis ethnikis de me xrewse tpt oute i probank gia to generator me xrewse!!

Δημοσ.

Και εγώ χρησιμοποιώ web-banking στην Εθνική, την Κύπρου και την Αλφα και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος, χωρίς ποτέ κανένα πρόβλημα.

Δημοσ.

Θα αναφέρω μερικά πραγματάκια για το web banking της εθνικής και θα μιλήσω και ως προγραμματιστής (για να διευκρινήσω γιατί το θεωρώ άθλιο).

Ενα τέτοιο σύστημα για να είναι άρτιο και ευκολόχρηστο θα πρέπει να ακολουθεί κάποιους βασικούς κανόνες.

1. 24ωρη λειτουργία. Η εθνικη δεν έχει 24ωρη λειτουργία τουλάχιστον για τα εμβάσματα που χρησιμοποιώ εγώ (φαντάζομαι ότι το απόγευμα κλείνουν τα pc ...)

2. Εύχρηστη σελίδα, καλοφτιαγμένη και χωρίς να μπερδέυει το χρήστη. Η εθνική έχει ένα απαράδεκτο layout με (νομίζω) frames όπου στο κάτω, εκεί που αναφέρονται τα αποτελέσματα των ενεργειών που κάνεις, το πάχος δεν είναι αρκετό για να τα δείξει ολόκληρα. Ετσι μπορεί να ψάχνεις να βρείς τον αριθμό που αντιστοιχεί στο ΤΑΝ που έδωσες και να μη φαίνεται.

3. Είναι αστείο και απείρως εκνευριστικό να έχεις συμπληρώσει μια φόρμα με 10 πεδία και (ακόμα και από λάθος) αν πατήσεις enter να μην το καταλαβαίνει σαν να πάτησες το πλήκτρο αποδοχή με το ποντίκι. Αντιθέτως, τα τζιμάνια της Εθνικής θεωρούν ότι είναι καλύτερο να σβήσουν όλα αυτά που έβαλες στη φόρμα και να σε επαναφέρουν στη σελίδα με άδεια τα πεδία.

4. Ακόμα πιο τραγικό είναι το γεγονός ότι στην περίπτωση που κάποια υπηρεσία δεν προσφέρεται εκείνη την ώρα (ποιο το νόημα του web banking τοτε; ), αντί να ενημερωθείς γι αυτό στην πρώτη επιλογή, δηλαδή τη στιγμή που θα επιλέξεις την υπηρεσία, σε πηγαίνει στην επόμενη, συμπληρώνεις τη φόρμα με όλα τα πεδια και αφού ξαναπατήσεις να προχωρήσεις ΔΕΝ σε ενημερώνει ούτε εκεί. Αντιθέτως, συνεχίζει και σου ζητάει να δώσεις ΤΑΝ. Αφού το δώσεις (και φυσικά το ΤΑΝ είναι άκυρο μετά), σου λέει ότι η υπηρεσία δε προσφέρεται αυτή τη στιγμή. Για κερασάκι στην τούρτα, δε σε ενημερώνει το σύστημα ότι το ΤΑΝ είναι πλέον άκυρο και δε μπορεί να χρησιμοποιηθεί ξανά. Ετσι την επόμενη φορά απορείς γιατί το ΤΑΝ που δίνεις δεν είναι έγκυρο και αρχίζεις τα τηλέφωνα. Επίσης οι χρόνοι στους οποίους κάποιες υπηρεσίες δεν προσφέρονται δεν είναι συγκεκριμένοι. Ετσι μπορεί να βρεθείς απέναντι σε αυτή την έκπληξη οποιαδήποτε ώρα. Ο προγραμματιστής που το έκανε αυτό είναι επιεικώς κρετίνος ....

5. Οταν αλλάζεις κωδικό (λόγω έλευσης χρόνου) δε σου εμφανίζει τον αριθμό επιβεβαίωσης για το ΤΑΝ.

6. Γενικά το σύστημα με τα νουμεράκια είναι δύσχρηστο και αστείο. Με αναγκάζει να τα έχω κάπου φυλαγμένα και άρα με περιορίζει στο να χρησιμοποιήσω το σύστημα από οπουδήποτε θέλω εγώ.

Εμένα προσωπικά μου φτάνουν ως προβλήματα για να το κρίνω ως επιεικώς απαράδεκτο.

Δημοσ.

Πάντα τις περισσότερες συναλαγές με τις Πιστωτικές κάρτες, πληρωμές ΔΕΗ, Forthnet, Vodafone τις κάνω ΜΟΝΟ με WEB Baking.

Επίσης αγοράζω βιβλία, cd και DVD, αποστολή λουλουδιών και…..Rapidshare….

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...