Προς το περιεχόμενο

'Εχετε χρησιμοποιήσει ποτέ υπηρεσία web banking ?

Hal9000

'Εχετε χρησιμοποιήσει ποτέ υπηρεσία web banking ?  

1. 1. 'Εχετε χρησιμοποιήσει ποτέ υπηρεσία web banking ?

• Πολύ συχνά
      783
    • Σπάνια
      231
    • Ποτέ
      653
    • Τι είν' τούτο;
      168

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τρελλή ευκολία με winbank. To web-banking είναι από τις πιο χρήσιμες εφαρμογές του internet.

Σημείωση για αυτούς που είναι επιφυλακτικοί. Υπάρχουν πολλοί τρόποι να προφυλαχτείτε. Πχ, αυτά τα μπρελοκάκια που δίνουν οι τράπεζες που κάθε λεπτό αλλάζουν pin και όταν θέλετε να κάνετε μια συναλλαγή πρέπει να βάλετε τον αριθμό που δείχνει η οθόνη εκείνη τη στιγμή.

Επίσης, όταν ανοίξετε έναν λογαριασμό web-banking διαβάστε πολύ προσεκτικά τις οδηγίες για την ασφάλεια σας. Πχ, κάποιος που είναι ενημερωμένος περί phising δεν πρόκειταί ποτέ να την πατήσει με μηνύματα σαν αυτό που έλαβε φίλος προχτές:

To:

Piraeus Bank S.A. Customer

Info:

Online Access

Las Login :

5/23/2007

Email log :

New email

Date:

11/14/2007

Your Online Piraeus Bank S.A. Password was reset on 11/14/2007.

Your security is important to us. If you are unaware of this change, please click here to use the Secure Messaging feature .

This alert relates to your Online Piraeus Bank S.A. profile, rather than a particular account.

This email contain a link you can follow to confirm your new password

Confirm your Piraeus Bank S.A. Password

http://www.winbank.gr/ecHome.asp?lang=2'>http://www.winbank.gr/ecHome.asp?lang=2

Σε:

Πελάτης τουΠειραιά Bank S.A.

Πληροφορίες:

Πρόσβαση ανοικτής γραμμής

Τελευταία σύνδεση:

5/23/2007

Κούτσουρο ηλεκτρονικού ταχυδρομείου:

Νέο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

Ημερομηνία:

11/14/2007

Ο σε απευθείας σύνδεση κωδικός πρόσβασης του Πειραιά σας Bank S.A. επαναρυθμίστηκε στο 11/14/2007.

Η ασφάλειά σας είναι σημαντική σε μας

Εάν είστε απληροφόρητοι αυτής της αλλαγής, παρακαλώ για να χτυπήσει εδώ για να χρησιμοποιήσει το ασφαλές χαρακτηριστικό γνώρισμα μηνύματος.

Αυτή η επιφυλακή αφορά σε απευθείας σύνδεση σας Piraeus Bank S.A. σχεδιάγραμμα, παρά έναν ιδιαίτερο απολογισμό.

Αυτό το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο περιέχει μια σύνδεση που μπορείτε να ακολουθήσετε για να επιβεβαιώσετε το νέο κωδικό πρόσβασής σας.

Επιβεβαιώστε το σας Piraeus Bank S.A. Κωδικός πρόσβασης

http://www.winbank.gr/ecHome.asp?lang=2

© Copyright © 2003 Piraeus Bank.

Φυσικά αν έκανες click σε αυτά τα link που περιείχε πήγαινες αλλού για αλλού.

Με κόκκινο έχω σημειώσει τις αγαπημένες μου στιγμές σε αυτό το email. Το "Κούτσουρο Ηλεκτρονικού Ταχυδρομείου" με διαφορά ό,τι καλύτερο έχω διαβάσει τελευταία!! :-D :-D Systran rules!

• Απαντ. 121
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Χρησιμοποιούσα πολύ συχνά όταν ήμουνα Αγγλία και τώρα Eurobank e-banking για να ελέγχω την μισθοδοσία και τις πληρωμές που γίνονται με πάγια εντολή.

Δημοσ.

Εδώ και 3 χρόνια δεν έχω πατήσει σε τράπεζα ... Τα ΠΑΝΤΑ γίνονται από το άριστο e-banking της Eurobank και το άθλιο της Εθνικής. Δεν έχει τύχει να θελήσω να πληρώσω κάτι και να μη γίνεται. ΕΥΑΘ, ΔΕΗ, ΟΤΕ κτλ..

Οπως και άλλοι, θα ήθελα πάρα πολύ να μάθω τους λόγους που κάποιοι είναι τόσο αρνητικοί και πετάνε μια μπαρούφα χωρίς επιχειρήματα.

Και φυσικά αυτός που ανέφερε ότι το e-banking Eurobank είναι κακό, κάτι έχει χάσει από το σηριαλ... Μπορεί η τράπεζα να είναι άθλια αλλά το e-banking της .... κορυφαίο ...

Δημοσ.

Εδω και τρια περιπου χρονια που το χρησιμοποιω δεν ειχα ποτε κανενα προβλήμα, και για πληρωμη λογαριασμών αλλα και για μεταφορα χρηματων απο λογαριασμους

Δημοσ.

Στην Εθνική έχω παρατηρήσει ότι όταν βάλω καινούργιο password μόνο με αριθμούς, λειτουργεί σωστά.

Αν βάλω γράμματα, μπαίνω κανονικά μερικές φορές και μετά κλειδώνει. Το έχει παρατηρήσει άλλος;

Δημοσ.
Στην Εθνική έχω παρατηρήσει ότι όταν βάλω καινούργιο password μόνο με αριθμούς, λειτουργεί σωστά.

Αν βάλω γράμματα, μπαίνω κανονικά μερικές φορές και μετά κλειδώνει. Το έχει παρατηρήσει άλλος;

Η εθνική έχει χίλια μύρια προβλήματα. Το συγκεκριμένο δεν το έχω παρατηρήσει αλλά το internet banking που προσφέρει είναι τραγικό. Πέρα από το γεγονός ότι δε λειτουργεί 24/7 (για ποιό λόγο υπάρχει άραγε; ) πρέπει να περάσεις από τρεις οθόνες επιβεβαίωσεις και να χαλάσεις ένα ΤΑΝ για να σου πει ότι δε γίνεται να κάνεις τη δουλειά σου εκείνη την ώρα ... ο προγραμματιστής που το έκανε αυτό είναι τουλάχιστον ερασιτέχνης. Επίσης αν πατήσεις enter αντί για κλικ με το ποντίκι στη σελίδα επιβεβαίωσης σε γυρίζει πίσω χωρίς να σε ειδοποιεί ότι ΔΕΝ έκανε τη δουλειά. Απλά αστείο .... και είμαι σίγουρος ότι έχει κι άλλα προβλήματα που απλά δε τα έχω ανακαλύψει.

Δημοσ.
οχι, δεν εμπιστεύομαι και τόοοοσο πολύ το internet

Με τα key generators που δίνουν δεν υπάρχει κίνδυνος κλοπής.

Ακόμα και αν κάποιος σου κλέψει το username , password και τον TAN της τελευταίας συναλλαγής, δεν μπορεί να κάνει άλλη συναλλαγή καθώς τα ΤΑΝ είναι μίας χρήσης.

Ακόμα και αν πέσει το key generator στα χέρια κάποιου για 2 λεπτά και πάρει μερικούς κωδικούς, είναι άχρηστοι αν δεν χρησιμοποιηθούν εντός λιγότερο του ενός λεπτού.Κάθε φορά που κάνεις κάποια συναλλαγή σου ζητάει ένα ΤΑΝ το οποίο λαμβάνει υπ'όψιν και την ώρα.

Εμένα μου έδωσε η Εθνική αυτό:

https://www.vasco.com/products/product.html?product=47

GO3_revised.jpg

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...